View Full Version : Fedons Franske Sjokoladekake (helt uten mel)


Fjonken
03-09-06, 21:32
Denne oppskriften står i Kokeboken naturlig slank. Det bildet som følger oppskriften får i allefall tenna mine til å løpe i vann. Ingen tvil om at dette må prøves.. Enn så lenge legger jeg bare oppskriften ut her så alle som vil kan få tilgang til den..


2 plater a 125 g mørk kokesjokolade
150 g smør
5 store egg
125 g fruktose
2 ts vaniljesukker

Springform 24 cm i diameter
Stekes i oven ved 160 grader i 50-60 min.

Smør formen og dekk bunnen med bakepapir
Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl til romtemperatur.
Skill eggene. Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene, og halvparten av fruktosen og vaniljesukkeret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av gruktosen til tykk marengs. Rør sammen sjokoladen og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene. Fyll røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen. Klem ned det sprøe skallet på kaken når den er kald og glaser den med sjokoladeglasur

Sjokoladeglasur:
1 dl kremfløte eller soyafløte
1 plate a 125 g mørk kokesjokolade

Kok opp fløten. Brekk sjokoladen i små stykker og rør den i den kokende fløten så sjokoladen smelter. Gell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjørlig så glasuren stivner.

Iset
03-09-06, 22:45
Den har jeg laget MANGE ganger. Den er knallgod, som konfekt. Laget den nå i helga faktisk, den står i kjøleskapet. Jeg klarer heldigvis å begrense meg hehe, men mannen er helt vill etter denne og kan spise en halv kake i slengen. :eek:

Hyper
04-09-06, 16:47
Kan man bruke noe annet enn fruktose i denne?Og i tilfelle hvor mye av den evt. erstatningen?

Summer
04-09-06, 16:55
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=8823&highlight=franske

Her ble det litt diskutert en gang før.

Jeg pleier å ha litt mindre fruktose i, men ikke så mye mindre, bare litt for egen samvittighets skyld. :p

3 barn i nord
07-09-06, 21:44
nu ha æ bakt og smakt på kaka... nydelig!!!!!!!! brukte splenda isteden for fruktose. kjempebra resultat! blanda alt"sokkeret"i eggedosisen, ville ikkje risikere å ødelegge d stive eggevitan.

Mya
28-09-06, 15:08
hvor mye splenda brukte du det er jo mye lettere enn fruktose

3 barn i nord
28-09-06, 19:46
tok utgangspunkt i d som står på splenda pakken, om forholdet mellom vanlig sokker og splenda. ca 10 ss splenda blei d da..

Mya
04-10-06, 09:24
hei prøvde denne i helgen, og synes den var litt så som så. men så lagde jeg glasuren med sukkerfri melkesjokolade og hadde på masse hele valnøtter, det ble godt det. litt tyggemotstand også

Christine123
04-10-06, 17:26
Huffda, den kaken hørtes så utrolig fristende ut, men jeg som bare er på dag 3 i induksjonsfasen kan nok ikke spise noe slikt nå...:P

Ole Brumm
26-10-06, 13:45
Denne skal jeg prøve :D

Sissi
01-02-07, 17:38
Hei hei..

Denne kaken skal jeg garantert lage i morgen så jeg kan kose meg litt i helgen :)

Men når man bytter ut fruktosen med splenda, er det noen som vet hvor mange karber kaken mister da??

Hilsen Meg

P.S. har gått ned 5 kg på en mnd!!! Wiiiiiii :p

Solan
01-02-07, 19:02
Ååååååååå .... den ser jo så god ut at det nesten er dårlig gjort å poste her ... åååååÅÅÅÅ!

Siljevanilje
18-02-07, 13:14
den laga jeg igår. mmm.. sier jeg bare. helt fantastisk. hele kaka er så lett og silke myk. smelter på tunga. :) skal ta med litt over halve kake på besøk idag..

( sambo var så frekk at han kun hadde denne til frokost idag ) :p

Dolly
23-03-07, 15:27
Er det ikke mange karbohydrater i denne da?

monki
23-03-07, 15:35
Er det ikke mange karbohydrater i denne da?

hi hi det var det jeg og lurte på. hørtes godt ut iallefall:D

Gerd
23-03-07, 15:37
Er det ikke mange karbohydrater i denne da?

For mye for oss ketolysere ja... :rolleyes:

Gerd
23-03-07, 15:39
For mye for oss ketolysere ja... :rolleyes:

Fant dette om kaken i en annen tråd:

Hele kaken er rundt 250g karbohydrater :) glasuren gir ca 50g i tillegg :)

monki
23-03-07, 15:44
åååååå herregud

Gerd
23-03-07, 15:48
åååååå herregud

Søtsjuk??? Lag små ziggylapper(med litt søtstoff i) og del de og fyll med litt krem...;) Mye mindre karber

monki
23-03-07, 15:54
nei det er jeg faktisk ikke,men jeg tenker på det er 300 karbo i den,hva er det da i en vanlig kake?

Gerd
23-03-07, 15:56
Det tør jeg ikke tenke på engang.... :eek:

monki
23-03-07, 16:06
:lol:

Trolljenta
23-03-07, 16:52
For mye for oss ketolysere ja... :rolleyes:

Nå er jo ikke denne kaken hverdagskost for noen.. Så sånnsett er det for mye for alle.. Men skal du ha kake på bursdagen din er denne et godt alternativ spør du meg, sinnsykt god.

3 barn i nord
24-03-07, 09:23
omman laga den me splenda og sjokolade m kunstig søtstoff blir d mykje mindre karb. d gjør nu æ....

Tuppen
04-04-07, 16:59
ser nyydelig ut.... men denne tør jeg ikke å lage før jeg har gått ned ti kg til...... ser litt farlig god ut ;)

Trixie
04-04-07, 17:45
omman laga den me splenda og sjokolade m kunstig søtstoff blir d mykje mindre karb. d gjør nu æ....
Hvor mye Splenda brukte du?
Trixie :)

Titti
07-04-07, 22:17
Denne lagde jeg i dag, røren ble hvertfall nam :sikle:
Nå har jeg laget sjokoladeglasuren og hatt oppi, syntes den var litt rennende, men det trekker kanskje inn i kaka og stivner :confused:
Sikkert god hvertfall. Tenkte å sette den i kjøleskapet jeg, er det dumt?

Photobscura
07-04-07, 23:48
Den MÅ spises kald! Vil heller kalle den en konfektkake enn noe annet:)

Har tenkt å lage denne om noen uker, dersom det fortatt går godt. Da skal jeg lage den med 86 prosent sjokolade og splenda, regne ut karbandelen og legge ut her.

Lagde den med original oppskriften gang før, og den er virkelg virkelig god!

Carisma
10-04-07, 15:45
Første gang jeg laget kaka ble den nesten litt tørr, så et tips er faktisk, i motsetning til de fleste andre kaker, å klemme sammen bunnen litt når man tar den ut av ovnen. så får man den litt seige, brownie-aktige konsistensen. :rolleyes:

Iset
10-04-07, 16:06
Jeg har bare smakt originalen med fruktose, og den er iallfall supergod. Min mann kan spise en hel kake på et par dager, han elsker denne. :sikle:

Photobscura
10-04-07, 19:30
Enid her inne lagde den med splenda, og hun sa at den ble like god som med fruktose, så det er vel verdt forsøket:)

Tuppen
10-04-07, 20:58
Den MÅ spises kald! Vil heller kalle den en konfektkake enn noe annet:)

Har tenkt å lage denne om noen uker, dersom det fortatt går godt. Da skal jeg lage den med 86 prosent sjokolade og splenda, regne ut karbandelen og legge ut her.

Lagde den med original oppskriften gang før, og den er virkelg virkelig god!

gleder meg :D
skal ikke lage den før 17 mai :P

krokus
10-04-07, 21:11
Jeg laget denne nå i helgen. Brukte ca 20 g Splenda i stedet for fruktose. Da vil vel antall karber reduseres med 115 g etter det jeg kan regne ut.

Brukte 70% sjokolade, det ble litt mye kakaosmak, men god var den likevel..

Hadde ingen problemer med Splenda i eggehviten, men syns ikke eggedosisen ble noe særlig luftig. Kaken ble ihverfall ganske liten, men den er veldig mektig, et stykke holder en stund.

Noen som har forsøkt sukrin i stedet for Splenda, det skal visst være enda bedre?

Tuppen
10-04-07, 21:18
høres bra ut dette :p
gleder meg enda mer og mer :p

Nett
15-04-07, 22:42
Jeg har bakt en variant av denne idag:D i store muffinsformer;). Greit å ha liggende noen porsjoner i frysern - bare ta opp en når det trengs!

Prøvde meg på en halv oppskrift for jeg hadde så lite smør.

100 g bringebærsjokolade Freia
25 g 70% sjoko Freia
50 g smør
3 egg (vanlig str)
ca 15 g splenda
4-6 dråper vaniljees.
____
20 g valnøtter

Fulgte fremgangsmåten over her, men hadde røren over i 4 store muffinsformer ( jeg bruker de store fra Rimco - trenger ikke smøring) Så drysset jeg over litt hakkede valnøtter og trykte lett nedi. Stekte ca 10-12 min på 180 grader, de var litt "løse" når jeg tok dem ut men regner med de blir helt perfekte når de får "satt seg".
Skal serveres med rørte bringebær og litt søtet kesam.

Kommer med tilbakemeld. imorgen om hvordan de ble!!

nalana
16-04-07, 13:12
Ingen som har et bilde å legge ut? Har boka med oppskriften i, men der er det ikke noe bilde.

Carisma
16-04-07, 13:13
Det er bilde av den i endelig slank boka

Melkerull
23-04-07, 14:09
:sikle:

Borealis
23-04-07, 15:14
Jeg har bakt en variant av denne idag:D i store muffinsformer;). Greit å ha liggende noen porsjoner i frysern - bare ta opp en når det trengs!

Prøvde meg på en halv oppskrift for jeg hadde så lite smør.

100 g bringebærsjokolade Freia
25 g 70% sjoko Freia
50 g smør
3 egg (vanlig str)
ca 15 g splenda
4-6 dråper vaniljees.
____
20 g valnøtter

Fulgte fremgangsmåten over her, men hadde røren over i 4 store muffinsformer ( jeg bruker de store fra Rimco - trenger ikke smøring) Så drysset jeg over litt hakkede valnøtter og trykte lett nedi. Stekte ca 10-12 min på 180 grader, de var litt "løse" når jeg tok dem ut men regner med de blir helt perfekte når de får "satt seg".
Skal serveres med rørte bringebær og litt søtet kesam.

Kommer med tilbakemeld. imorgen om hvordan de ble!!
Hvordan ble di da?:sikle:

Nett
24-04-07, 08:53
Hvordan ble di da?:sikle:


De ble helt perfekte:p Ganske kompakte og mektige, myke og med mye smak. 1 sånn muffins var passe porsjon for meg - med litt bringebær-saus og cc (glemte å kjøpe kesam) smakte det friskt og godt. Har noen i fryseren som jeg bare kan ta opp ved behov;) .

Melkerull
24-04-07, 13:36
Ved behov ja.... Hva om man har behov hver dag da, ogfte flere ganger for dagen, som meg..... :flau:

Carisma
24-04-07, 13:48
Ved behov ja.... Hva om man har behov hver dag da, ogfte flere ganger for dagen, som meg..... :flau:
Da må man bare tenke på noe annet... :D Det er et slit i begynnelsen, men det går over.

nomma
06-05-07, 10:03
Bakte denne i går.. men ble ikke helt vellykket.. så etterpå at jeg hadde hatt 50 gr forlite skjokolade i røra :o fikk ikke med meg at det sto 125 g

Brukte 12,5 g splenda...

til glasur brukte jeg den nye sjokolanden til Freia den med pistasje nøtter..

selv om jeg hadde for lite sjokolade i røra ble kaka god.. brukte 70% i røra, ble veldig kraftig smak.. men med en krem dott vedsiden.. er det bare en ting å si..mmmmmmmmm :D

Amica
11-05-08, 21:09
Noen som vet eksaktlig hvor mye karber det blir i denne da? Med Sukrin istedenfor Fruktose? Hvordan blir den om man bare bruker sukkerfri sjokolade? (og da blir det vel ikke mange karbene å skryte av?)

Elanessë
12-05-08, 09:43
Noen som vet eksaktlig hvor mye karber det blir i denne da? Med Sukrin istedenfor Fruktose? Hvordan blir den om man bare bruker sukkerfri sjokolade? (og da blir det vel ikke mange karbene å skryte av?)Lurer på det samme ja... og kan man bruke natreen eller splenda istedenfor?

Amica
12-05-08, 11:50
Lurer på det samme ja... og kan man bruke natreen eller splenda istedenfor?

Det var noen som snakket om det i en annen tråd tror jeg? Leste så mange i går, har mistet litt oversikten over hvor stod hva :flau: Noen mente den ble helt annerledes (men fortsatt veeeldig god, bare uten masse kaber), mens andre sa den ble liten og ikke slik som originalen skulle se ut. Menmen, pyttsann! Om jeg lager den lager jeg den med Splenda eller sukrin :D

Penny Lane
12-05-08, 13:41
jeg laget denne kaka to ganger før og bruktenatreen første gangen, og sukrin den andre...og så har jeg blandet litt sukkerfri skokolade og vanlig mørk kokesjokolade.... begge gangene har den smakt helt nydelig!

Når jeg brukte sukrin så falt den ikke like mye sammen som når jeg brukte natreen, men det kan også være fordi jeg brukte litt større rundform enn det som står i oppskriften(26 dm i stedet for 24). Og når jeg brukte sukrin og blanda sukkerfri og vanlig mørk kokesjokolade så ble det ca 50 kh! ;););)

Amica
12-05-08, 14:43
Mon tro hvor mange "normale" kakestykker man får da??! :D 5 stykker=10 gram per stykke, 10 stykker =5 g per - så det kommer jo ann på hvor mange stykekr man kan få?! :o

Noen som vet ca.?

Penny Lane
12-05-08, 21:22
hmmm nei er ikke helt sikker, men du får i hvertfall 10 stykker tror jeg...kanskje litt mer...kommer jo veldig an på da... (telte ikke når den ble spist hehe...) men den er veldig mektig, så man blir for mett;)

Joika
12-05-08, 21:27
Legg gjerne ut bilde.. noen. :nam:

Amica
12-05-08, 21:48
5 gram per stykke..huuum, da er den kanskje verdt å bake til 17. Mai :D

Ja, sleng gjerne ut bilde!

Elanessë
13-05-08, 08:33
Planlegger å bake denne til helga ja :D Hvis ingen har lagt ut bilde før da så kommer det iallefall noe fra meg ;)

Søster
14-05-08, 20:19
Har sett litt på en del kakeoppskrifter her nå for å finne en som jeg kan ta med til svigermors 60 års dag.
Fant denne Suksess terte

Sitat:
Opprinnelig lagt inn av Lemen http://forum.lavkarbo.no/images/buttons/viewpost.gif (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=214752#post214752)
Hei! Her er min versjon, fikk oppskriften av Nalana, men jeg har endret den litt!

Bunn:
250 g. mandler
5 stivpiskede eggehviter
1,5 dl splenda

160 grader i ca 30-35 minutter.

Fyll:
5 eggeplommer
1,5 dl fløte
1,5 dl splenda
100 g meierismør
vaniljesukker (husker ikke helt hvor mye jeg brukte) Burde sikkert vært vaniljesukker, men det var det jeg hadde... :o

Varmer opp alt untatt smøret på svak varme, til det tykner (skal ikke koke), så avkjøler jeg kremen, før jeg blander mykt smør i blandingen og setter den i fryseren for avkjøling.

Har laget kaken etter denne oppskriften 1 gang. Serverte den til en venninne som ikke spiser lavkarbo, og hun syntes den var god. (Og det gjorde jeg og ;)) Det eneste problemet var at bunnen ble ganske tørr, men tror kanske det kom av at bunnen var litt mye stekt. Jeg har også kuttet ned på smøret i kremen, synes det blir for mye smørsmak med 150 g.

Tips: Jeg bruker å sile kremen når jeg har blandet eggeplommene, splenda og fløte - da får jeg vekk de slintrene som kommer av eggeplommene, og kremen blir glattere.





Nå vurderer jeg å prøve meg på en kombinasjon av denne og Fedons franske sjokoladekake :o Lurer på om det vil funke.
Tenker da å lage mandelbunn med hakket mørk sjokolade, smørkrem med smeltet mørk sjokolade, og på toppen glasuren til fedonkaka. Ja, sjokolade er godt :p
Noen som har prøvd noe lignende? Er litt redd for at kremen skal bli hard med sjokoladen i, istedet for glatt som den skal være.

Søster
14-05-08, 20:53
Laget bunnen nå og jeg glemte sjokoladen :o Ikke så lett å bake kake når det er tre som ikke vil legge seg...

Elanessë
14-05-08, 21:56
Jeg har lagd muffins ut av denne!! Brukte halve oppskriften, og ikke glasur. Hele røren ble 15 karb, og jeg fikk syv muffinser. Altså ca.2 karb per muffins.

http://i248.photobucket.com/albums/gg163/lindasusann/lavkarbo17.jpg

Søster
14-05-08, 22:59
Mmm, Elanesse de ser gode ut :) Nå er kaka mi også ferdig. Det endte opp med en variant av Sara Bernhardt kake i rund form. Den står nå i fryseren klar til bruk på 17. mai.
Litt dumt når kaken er rund, så får jeg ikke testet den og har dermed ikke peiling på om den er god nok til å sette på bordet :rolleyes: Men den ser god ut da :)
Ble vel ikke helt lavkarbo, for jeg hadde bare en halv plate med sukkerfri sjokolade så det ble en del vanlig mørk sjokolade 70%. Men av søtningsstoff, brukte jeg bare splenda.

Søster
14-05-08, 23:13
Her er bilder av kaken :)

http://www.fotoknudsen.no/archive90/06122004225546Nghb3k5MOtd7DU69mn7X6V/medium/1405200823091966n7651qw124.jpg

http://www.fotoknudsen.no/archive90/06122004225546Nghb3k5MOtd7DU69mn7X6V/medium/14052008230919I4KvuC8AVbqo.jpg

Joika
15-05-08, 17:05
Oii.. så god ut. Det blir denne 17 mai!

Gracella
16-05-08, 10:03
Jeg har brukt Canderel sjokolade som (forhåpentligvis) har 2,2 karb pr. 100 g.
Da får jeg at hele kaken kommer på 32 karb, hvorav 15 kommer fra 10 ss splenda.

Gracella
16-05-08, 10:39
Det ble visst litt tidlig på morgenen for meg, hi, hi - jeg så ikke at det var flere sider i denne tråden eller at det kom flere oppskrifter. Det er altså Fedons franske sjokoladekake jeg har lagd, og jeg lagde den i går kveld så jeg har enda ikke smakt på den. Den ble i alle fall ca 5 cm høy og har sunket litt sammen i midten - akkurat som andre typer sjokoladekaker jeg har lagd.
Den skal uansett settes på 17.mai bordet i morgen ;-)

Joika
16-05-08, 11:04
Jeg skal lage en testversjon i dag, så en til i kveld om jeg får det til.

Gleder meg skikkelig. :nam:

Joika
16-05-08, 14:40
Her er min. Ble litt flat pga manglende miksmaster (den kortsluttet). Men smaker godt!

Amica
16-05-08, 14:44
Ohoooi :eek: Dæææsken døtte dette så godt ut! :sikle:

Mon tro om man kan bruke Sukrin istedenfor Splenda? Det er 0 karbs..Hmmm.. Og Anthon Berg sjokolade? Husker ikke hvor mye karbs det er i den da..

Joika
16-05-08, 15:04
Jeg hadde tatt en bit på dette bildet. :lol: Ser ikke så lekkert ut kanskje, men kommer frem at vi snakker SJOKOLADEKAKE.

Jeg brukte den kokesjokoladen som er 86% eller noe, og splenda. Er jo noe karber da, men likevel ikke det verste man kan spise. Syntes også det er godt med litt "sausete" glasur, så hadde i litt mer kremfløte.

Elanessë
16-05-08, 15:54
Og Anthon Berg sjokolade? Husker ikke hvor mye karbs det er i den da..Jeg brukte den sjokoladen ja til mine muffins som er lagd etter denne oppskriften (lettere for meg å lage muffins som skal dra rundt på dem i veska så). Var vel 3 karb per 100 gram i den sjokkisen fant vi ut. Og ei plate er 45gram. Jeg skrev vel over her hvor mye karb jeg fikk i hele røra, og hvor mye per muffins.

Amica
16-05-08, 19:50
Vi skal lage denne i kveld (forhåpentligvis). Kjøpt inn 8 sukkerfrie Anthon Berg (*knegg*) og tror vi satse rpå Sukrin isteden for Splenda. Sukrin er jo 0 karber i motsetning til Splenda :D Spent på resultatet..Må den i fryseren? Holder det med kjøleskap?

Tina
16-05-08, 22:03
Jeg har satt kaka mi i ovnen nå. JEg er veldig spent på hvordan dette blir. Veldig dumt at jeg ikke kan prøvesmake i kveld. Skal ha med på fest i morgen. Jeg brukte cloetta sukkerfri sjokolade og splenda.

Røren smakte ihvertfall sinnsyyyykt godt, så spent hvordan resultatet smaker. Jeg har kjøpt valnøtter til å pynte med. Jeg kan ta bilde etterpå hvis den blir vellykket :-)

Amica
16-05-08, 22:13
Min er også i ovnen nå :D Når er din ferdig? Hihi :lol:

Skal ikke prøvesmake før i morgen jeg heller..

Jeg brukte Sukrin og Anthon Berg sjokoalde (som jeg sa over), hvor mange karber blir det i din? Har ikke regnet på vår enda.. Dumme med Sukrinen er at det blir slike "sukkerkorn" i røra (de oppløser seg liksom ikke :rolleyes: ). Mulig det blir bedre når den er stekt..*spent*

Tina
16-05-08, 22:25
Jeg har ikke regnet ut karber. Jeg tenker at jeg skal bare ta en bit selv uansett :).

Jeg satte den inn ca kl 22, så begynner vel å bli ferdig om en halv time :). Gleder meg stort til å se det ferdige resultatet!

sirimor
16-05-08, 22:27
Veldig spennende lesning dette her.... jeg tror jeg skal stå opp tidlig imorgen å bake. Satser på Anton Berg sjokoladen og sukrin.
Gleder meg!:D

Amica
16-05-08, 22:28
Satt min inn 21:55 ;) 50-60 min sa dem? *vente* lukter vertfall fryktelig godt :D

sirimor
16-05-08, 22:33
Oi,.. jeg må ned i butikken før det stenger og kjøpe fløte!

Amica
16-05-08, 22:41
Kjære vene, nå er jeg skikkelig blond her - men åssen vet jeg at den er ferdig?? :rodme: (jada, jeg vet man kan stikke noe i midten og se om deigen sitter fast, men noen nevnte her at den blir sånn brownies-aktig, og da blir det liksom alltid deig på pinna :p ).

Tina
16-05-08, 22:43
jeg er også nokså blond (har stripet håret i dag:)) og vet heller ikke. Jeg mistenker at kaka er ferdig hvert øyeblikk. Den ser ihvertfall nokså ferdig ut. Har stått inne i 42 min nå

Tina
16-05-08, 23:36
den ble fin og ser god ut! fikk ikke til å legge ut bilde.... Gleder meg til i morgen da den skal spises!

Amica
16-05-08, 23:38
Du kan laste opp bilder på f.eks. Photobucket.com eller imagshack.us !! Vil gjerne se bilde! :D

Skal legge ut av vår nå..Selv om glassuren ikke er stivnet. Får ta ett imorgen og ;)

Amica
16-05-08, 23:44
Kaken fra ovnen (før glassur):
http://i91.photobucket.com/albums/k312/Lita1984/NybaktMamma/Kake2.jpg

Etter glassuren var tatt på (ikke stivnet, men..)
http://i91.photobucket.com/albums/k312/Lita1984/NybaktMamma/Kake.jpg

Om noen lurer på hva det hvite under kaka er er det bare bunnen av formen med bakepapir på :p

Her dagen etter når glassuren er stivnet:
http://i91.photobucket.com/albums/k312/Lita1984/NybaktMamma/Kake3.jpg

Amica
17-05-08, 11:19
La til bilde fra i dga og, før vi skal smaake :p

mum
17-05-08, 11:22
Her er min variant. Har sjokolademouse på toppen istedenfor glasur.


http://i287.photobucket.com/albums/ll129/bullstrand/CIMG0659.jpg

Amica
17-05-08, 11:36
Her er forresten antall karber i den vi har brukt:
375 g mørk sukkefri Anthon Berg = 24 g karber
150 g smør = 1.5 g
5 egg = 4.5 g
125 g sukrin = 0 g
2 ts vaniljesukker = 3 g?
1 dl kremfløte = 2 g?

SUM = 35 karber hele kaken /20 stykker = 1.75 g per stykke


Neste gang utelukker jeg vaniljesukkeret, ante ike at det var så mye det :eek: :rolleyes: Og det funker like godt uten for vår del..

Elanessë
17-05-08, 11:51
SUM = 35 karber hele kaken /20 stykker = 1.75 g per stykkeDet var ikke så ille. Mmmm :sikle: fikk lyst på nå ja. Må spare et stykke til meg da :D

Tuppen
17-05-08, 19:49
nam nam...... :sikle: blir en stund til neste gang jeg lager den! men fy så god den er!

Tina
18-05-08, 14:17
Min ble veldig god og veldig populær. Den eneste kaka som ble spist opp!

Tina
18-05-08, 17:50
Ikke akkurat verdens beste bilde, men verdens beste kake :)
4771

Amica
18-05-08, 19:34
mmm, den så herlig ut, Tina! Åssen klarte du å få fyllet så kremet av bare ren fløte og sjokolade? *blond* :lol:

Tina
18-05-08, 19:55
mmm, den så herlig ut, Tina! Åssen klarte du å få fyllet så kremet av bare ren fløte og sjokolade? *blond* :lol:

Jeg gjorde ikke noe spesielt. Fulgte bare oppskriften. Tilfeldigheter rett og slett! :)

Glasuren har ikke stivnet helt på dette bildet.

annabanana
19-05-08, 00:28
jeg lagde den med cloetta mørk sjokolade.. uff. den smakte skikkelig vondt. meg jeg merker at dette er en kake jeg kan like, bare jeg bruker en bedre sjokolade. anton berg sjokoladen er god :)

ikke hadde jeg miksmaster heller, (var på camping), så det var skuffende greier :(

Amica
19-05-08, 19:41
Den ble ganske.."sterk" (kan man kalel den det? :lol: ) med bare Anthon Berg. Jeg innbiller jeg at man ikke trenger SÅ mye sjoklade i bunnen, det ble veldig..mektig med kakao/sjokoladesmak.

Men når man ikke har spist kake på aldri så lenge så sluke rman denne altså :lol:

sirimor
20-05-08, 13:52
Jeg synes også den ble ganske sterk. Lagde denne med Anton Berg jeg også. Men om man dropper glasuren og istedet bare drysser litt sukrinmelis som pynt, kanskje det hadde vært en ide?

Jeg synes iallefall det var himmelsk med sjokoladekake, lenge siden sist:D

Elanessë
21-05-08, 12:22
Jeg brukte ikke glasur, men syns likevel denne ble mektig ja. Så mer enn nok å halvere oppskriften og lage dem i muffinsformer syns jeg ja :)

pingunn
23-05-08, 20:00
Hvor får jeg kjøpt sånn ANton berg sjokolade???
Har sett etter sukkerfri sjokolade i butikken, men syns ikke det er no mindre karber i de jeg, er vel sikkert forskjellig fra type til type????:confused:
Denne ser jo fryktelig god ut da. :sikle:

luringen
23-05-08, 22:12
brukte en 70% sjololade og en sukekrfri jeg. God, mye smak og mektig. med liiiitt. vanileis eller heistad vaniljesaus til. Evt vanilje kesam.

Elanessë
23-05-08, 22:44
Hvor får jeg kjøpt sånn ANton berg sjokolade???Ica Maxi her

Tuppen
24-05-08, 05:21
jeg bruker faktisk bare 100g sjokolade i kaken og 100 til glasuren... for ellers så blir det for skarpt...

Amica
24-05-08, 12:22
Hvor får jeg kjøpt sånn ANton berg sjokolade???

Kjøper den på Rema hos oss. Koster 8 kr der. Ica (ikke Maxi) her har den også, men der koster den litt mer..SÅ skal du handle mange lønner det seg å kjøpe på Rema :D (om du i det hele tatt finner den that is :rolleyes: ).

Impulsiw
28-10-08, 10:03
Denne skal testes :D

Trolljenta
05-11-09, 18:34
Flere som har eksperimentert med sukrin og mengde? Kan kankskje ha mindre enn 125 gram?

Noen som har laget denne i langpanne og har justert oppskriften?

sirine
18-11-09, 11:25
Hei jeg er ny her lurer på fruktose og sukrin er d samme..? Jg skulle bruke sukrin i denne kaken blir d like mye??

Operah
22-02-10, 14:28
Jeg bruker Sukkerfritt sin mørke sjokolade (den med færrest totalkarber) og samme mengde som i originaloppskriften.
Bruker 125 g. Sukrin og har i 10 dråper vaniljessens istedet for vaniljesukker.

I glasuren har jeg 15 dråper romessens - setter en piff på det hele.

Også steker jeg den i liten langpanne i 30 minutter.

Oppbevares i kjøleskap (ta den gjerne ut av kjøleskapet 10 min. før servering) - og blir veeeldig lite karber med dette innholdet.

Her i huset serveres den ved alle styremøter o.a. sammkomster og går ned på høykant!

Stineplinepløne
06-03-10, 09:23
Denne skal vi lage i dag.

Håper den er god og ikke samker for mye kakao..
Har laget en sjokolademoussekake her inne, og den smakte for mye kakao for oss :rolleyes:

MiniMe74
06-03-10, 18:34
Dette ser kjempe godt ut, men jeg tror jeg begynner å miste litt oversikten på hva oppskriften er etter denne lange tråden:o
Hadde blitt kjempe takknemlig om noen kan hjelpe meg med en oppskrift på denne kaken som gir minst karber?:)

Stineplinepløne
06-03-10, 18:51
Den var god ja :)
Men jeg likte ikke glasuren. Altfor sterk kokesjokoladesmak.
Men ellers veldig god :)

somaya
06-03-10, 20:40
Jeg har smakt vanlig fransk sjokoladekake før (da med noen spiseskjeer mel og vanlig sukker) og den er bare dr*tgod. SKal lage meg en lavkarbovariant en dag jeg har skikkelig søtbehov ;)

Imp
07-03-10, 01:52
Jeg må si at denne kaken smaker aller best når den er avkjølt, og kanskje helst etter en eller to dager i kjøleskapet. Og sammen med litt vispet krem.

Stineplinepløne
07-03-10, 08:45
Jeg må si at denne kaken smaker aller best når den er avkjølt, og kanskje helst etter en eller to dager i kjøleskapet. Og sammen med litt vispet krem.

Det tror jeg på...

only
09-03-10, 11:35
Om vi bytter ut fruktose mes sukrin, og sjokolade med sukkerfri sjokolade? evt kakaopulver?? Kan man da spise denne på ketolysekuren??

Millsi
10-03-10, 13:17
Vi Skal ha bursdagsfeiring her i helgen. kanskje jeg skal lage denne da. tenkte på noe ala brownisbunn med fromasj oppå. Satser på det og håper det går ned ,)

nellie
27-03-10, 12:15
lage i dag:ja:

nellie
27-03-10, 23:12
Jeg brukte 1 1/2 plate Cloetta og 1 plate 70 % sjokolade, 70 gram fruktose (i eggedosisen), og 2 pakker Steiva i røra..

Også 1 plate cloetta i glasuren.

MMMMMMMMMMM!! kjempegodt!

widowmaker
17-04-10, 08:45
Denne oppskriften står i Kokeboken naturlig slank. Det bildet som følger oppskriften får i allefall tenna mine til å løpe i vann. Ingen tvil om at dette må prøves.. Enn så lenge legger jeg bare oppskriften ut her så alle som vil kan få tilgang til den..


2 plater a 125 g mørk kokesjokolade
150 g smør
5 store egg
125 g fruktose
2 ts vaniljesukker

Springform 24 cm i diameter
Stekes i oven ved 160 grader i 50-60 min.

Smør formen og dekk bunnen med bakepapir
Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl til romtemperatur.
Skill eggene. Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene, og halvparten av fruktosen og vaniljesukkeret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av gruktosen til tykk marengs. Rør sammen sjokoladen og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene. Fyll røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen. Klem ned det sprøe skallet på kaken når den er kald og glaser den med sjokoladeglasur

Sjokoladeglasur:
1 dl kremfløte eller soyafløte
1 plate a 125 g mørk kokesjokolade

Kok opp fløten. Brekk sjokoladen i små stykker og rør den i den kokende fløten så sjokoladen smelter. Gell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjørlig så glasuren stivner.


Jeg er på ketolyse om dagen, og tenkte å prøve en litt mere vennlig versjon av nevnte oppskrift. Her er hva jeg lagde den med igår:

3x75 grams plater sukkerfri kokesjokolade
150 gram smør
5 egg
8 strøkne spiseskjeer splenda
2 strøkne skjeer vaniljesukker.

Fulgte fremgangsmåten til punkt og prikke, og droppet glasuren!

Kaka ble en kjempesuksess, og smaker identisk med fransk sjokoladekake. Aner ikke hvor mange karber det ble i hele kaka, men ihvertfall en god del mindre enn i orginal oppskrift! Anbefales!

Silva31
30-08-10, 20:01
Jeg har laget en variant av denne kaka med veldig få karber. Både jeg og mannnen er fornøyde med resultatet.

Jeg brukte
6 egg (1,8g karb),
150g smør
36g 70% sjokolade (0,8g karb)
30g kakao (0,5g karb)
Splenda 15g (6,2g karb)
8 dråper vanilje essens
Totalt 9,3g karb

Jeg har brukt samme fremgangsmåte som i orginal oppskrifta. Steketiden blr 25 min

Glasur
1dl kremfløte (2,9g karb)
44g 70% sjokolade (0,7g karb)
4 dråper vanilje essens

Tilsammen 3,8 karber

kake med glassur gir 13,1 karber

jeg lagde mufins og fikk 18 stk i små former. En mufin med glasur gir 0,7 karber og uten glasur er det bare 0,5!

Denne kaken skal jeg garantert lage igjen.

Nurk
06-09-10, 15:14
Lagde kaken første gang som det står i oppskriften - men med splenda, ikka sukrose. Syns den var skikkelig pyton VARM...men dagen etter, kald, var den betraktelig (les: en annen dimensjon) mye bedre! Det er det rareste jeg har opplevd.

Kaka gikk ned, men var i tvil på om jeg ville ha den igjen.

Lagde den igjen i går. Med sukrin der det skal være søtning....og med cloetta (en lys og en mørk) sjokolade i stedet for alt det litt bitre, veldig mørke. Lagde også glasur med fløte, cloettasjokolade OG litt sukrinMEKLIS! DET var søren meg en knallgod kake!!! NAM, NAM - ny favoritt - denne og Gerds ostekake ruler!

katrine89
14-09-10, 16:50
Lagde kaka idag jeg også, og syns den smakte godt! :D Smakte bare på skorper før jeg la på glasur, så hvordan sluttresultatet blir vet jeg ikke helt enda!

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs680.snc4/62028_10150263713015434_607840433_15011553_6061691 _n.jpg

Victory
15-10-10, 10:40
Hei!

Nå har jeg lest gjennom og lett og lett, så beklager om jeg har oversett, men er det noen som vet hvor mye sukrin man kan bruke her? Har det samme vekt/søthetsgrad om fruktose?

Håper noen vet! :)

jeanette:)
07-01-11, 22:30
Naaammm!! denne kaken må jo bare være god:)

Victory
11-01-11, 11:47
Lagde kaken første gang som det står i oppskriften - men med splenda, ikka sukrose. Syns den var skikkelig pyton VARM...men dagen etter, kald, var den betraktelig (les: en annen dimensjon) mye bedre! Det er det rareste jeg har opplevd.

Kaka gikk ned, men var i tvil på om jeg ville ha den igjen.

Lagde den igjen i går. Med sukrin der det skal være søtning....og med cloetta (en lys og en mørk) sjokolade i stedet for alt det litt bitre, veldig mørke. Lagde også glasur med fløte, cloettasjokolade OG litt sukrinMEKLIS! DET var søren meg en knallgod kake!!! NAM, NAM - ny favoritt - denne og Gerds ostekake ruler!

Hvor mye sukrin brukte du?

Bindi
21-02-11, 13:14
Nam- denne skal jeg lage i kveld til besøket i morgen. Lager den med Sukerin, Stevia med vanilije og litt yacon.
Pisket krem til.

Nurk
30-03-11, 13:14
Hvor mye sukrin brukte du?

Å hjelpe meg, dette spørsmålet var jo til meg og jeg har ikke sett det før nå...Sorry!

Jeg brukte ca 1,5 - 2 dl sukrin. Smak deg frem. Lag røren litt søtere enn du ville hatt den med vanlig sukker. Da blir det bra ;)

Hyper
16-05-11, 19:56
Denne står i ovnen as we speak! Skal ha med i "selskap" i morra!:)

wonderwoman
25-05-11, 11:40
Jeg har lagd denne i dag på følgende måte:
1,5 plate cloetta melkesjokolade
1 plate freia premium 86%
150 g sukrin og sukrinmelis (halvt om halvt)
5 egg

glasur:
1 dl fløte
125 g cloetta melkesjokolade
noen sråper vaniljeessens
1-2 ss whiskey

Hele kaka med glasur blir 60 karber. NAM!!

Momse
24-10-11, 21:47
Jeg har laget denne kaken mange ganger - eeelsker den :D
(Bruker splenda og sukkerfri sjokolade)

I dag laget jeg den som muffins med gul krem (som på suksessterte, også med splenda) under glasuren; NAMMENAM!!!!!

Skal ha med meg et par stk til kakelunsj på jobben i morgen ;)

Yrla
18-03-12, 19:53
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=8823&highlight=franske

der var det ikke noen svar.

Huldr
18-03-12, 20:49
Jeg vet ikke hva du ville ha svar på, Yrla, men artig at du dyttet opp denne tråden nå, jeg lagde den nemlig i går. (For første gang faktisk, det er årevis siden jeg har orket å bake noe særlig :heia:)

Skriver ned min erfaring til nytte for meg selv ved senere anledninger og evt andre:

Jeg lagde nok litt av en jukseversjon, der målet ikke var minst mulig karbohydrater, men å lage en skikkelig god sjokoladekake slik jeg husker den fra barndommen, med masse sjokolade i, god og fyldig glasur og Nonstop oppå. Men i og med at jeg ikke tåler hvete noe særlig måtte det bli en uten. Jeg er ikke så glad i veldig mørk sjokolade, så jeg brukte vanlig Dronningsjokolade, som har mer sukker og derfor kuttet jeg søtningsmengden til 100 gram. Det ble mer enn søtt nok. Denne gangen ble det half and half med rårørsukker og sukrin/erythritol, var redd for å ødelegge kaka med sukrinsmak. Merker overhodet ikke noe til at det er halvparten sukrin i denne, så skal eksperimentere med mengden og bruke større andel av den neste gang.

Stekte i ca 45 minutter, da var den på nippet til å begynne å svi seg på toppen, og det hang ikke fast noe røre på strikkepinnen, så tok den ut, og klemte den litt sammen etterhvert slik Carisma anbefaler lenger oppe. Satte den i kjøleskapet og ventet tålmodig til i dag. Pga at jeg hadde for lite sjokolade igjen til glasuren (Dronningsjokoladen er bare 100 g pr plate fant jeg ut ... :rolleyes:) tok jeg en bit uten, og NAM! Den var helt nydelig!! :sikle:

Den var nok kanskje litt ustekt inni, men egentlig gjorde det ikke så mye, i og med at det ikke er noe mel i den. Den litt bløte konsistensen var faktisk veldig god, og jeg trengte ikke noe glasur oppå denne. Jeg kunne nok vært mindre forsiktig når jeg blandet eggedosisen, marengsen og sjokoladeblandingen, kaka var ikke helt homogen inni. Men alt i alt, veldig god! Denne kan jeg servere til de fleste tror jeg :ja:

Yrla
18-03-12, 22:18
Jeg tenkte lage halv posjon og ha i muffinsformer og bruke de som konfektbiter siden de er så kaloririke. Jeg er ikke redd sukrin skal gi dårlig smak, det har det aldri gitt når jeg har bakt tidligere, så jeg skal bruke kun det.
Tenkte bruke tagatessesjokoladen, den mørkeste, 125 g,
75 g smør,
3 små egg,
65g sukrin
3 g vaniljepulver

og ikke ha noe oppå

Alynna
19-03-12, 16:35
Lagde kaken første gang som det står i oppskriften - men med splenda, ikka sukrose. Syns den var skikkelig pyton VARM...men dagen etter, kald, var den betraktelig (les: en annen dimensjon) mye bedre! Det er det rareste jeg har opplevd.

Kaka gikk ned, men var i tvil på om jeg ville ha den igjen.

Lagde den igjen i går. Med sukrin der det skal være søtning....og med cloetta (en lys og en mørk) sjokolade i stedet for alt det litt bitre, veldig mørke. Lagde også glasur med fløte, cloettasjokolade OG litt sukrinMEKLIS! DET var søren meg en knallgod kake!!! NAM, NAM - ny favoritt - denne og Gerds ostekake ruler!


Helt enig i at sjokoladekaker (pga bitterheten) som har litt beske søtningsmidler, smaker pyton når de er varme. Den beskheten blir rett og slett enormt fremhevet. Synes også at kuldesmaken fra sukrin blir fremhevet, siden kaken faktisk er VARM og da smaker det rarere, enn om kaken er kjøleskapskald.

Yrla
19-03-12, 21:45
Jeg kunne aldri tenkt meg å spist varm kake. Kald, samme med sjokolade, den må også være litt kald, synes jeg. Beklager avsporing:)

senka
19-03-12, 22:50
Helt enig med deg Yrla :)Den må være kald;)

nellie
17-10-13, 17:46
Skal lages i helgen!:)

senka
19-10-13, 14:18
Skal lages i helgen!:)

Kos dere masse :) jeg skal lage suksessterte i dag :D;)

Ymellil
29-10-13, 09:35
Kan man bruke noe annet enn fruktose i denne?Og i tilfelle hvor mye av den evt. erstatningen?
Jeg laget denne med 70% sjokolade og stevia. Den ble utrolig god, og forsvant på et blunk! Kan virkelig anbefales!!

Yrla
24-09-15, 14:53
Fruktose er cirka 30 – 50 prosent søtere enn vanlig sukker