Er Fedon frokostblanding m/mandler blandet med Biola m/markjordbær OK frokostføde for en som forsøker å spise lavkarbo?
Med sukker som 3. ingediens etter yoghurt og markjordbær og over 11 karber pr dl, ville jeg vel heller ha funnet en som ikke er søtet med sukker da !
jeef-micro
05-09-06, 21:48
Hva med å kjøpe naturell biola (om den er uten sukker) og kjøpe bær til å ha i sammen med feks litt splenda??
Naturell varianten av Biola er med sukker, MEN det spises visstnok opp av melkesyrebakteriene i youghurten slik at de vil ikke tas opp i kroppenl. Bare tilsettes for å holde bakteriekulturen i gang. Eller no sånt.
Forøvrig kan jeg anbefale naturell youghurt med heistads sukkerfrie jordærsyltetøy.
jeef-micro
05-09-06, 21:57
Naturell varianten av Biola er med sukker, MEN det spises visstnok opp av melkesyrebakteriene i youghurten slik at de vil ikke tas opp i kroppenl. Bare tilsettes for å holde bakteriekulturen i gang. Eller no sånt.
Forøvrig kan jeg anbefale naturell youghurt med heistads sukkerfrie jordærsyltetøy.
Jeg bruker også naturell youghurt, men moser som regel usukrede bærog har i...:sikle:
Jeg pleier å lage en slags yoghurt av biola-drikken. Den er det mye mindre sukker i. Har oppi litt frosne bringebær og stevia... eventuelt litt fløte også. Blir som froghurt. :) Jeg vil ikke akkurat kalle det typisk lavkarbo-føde men...Kanskje det passer med Fedon.
Litt mer variasjon til yoghurttråden:
På de finske lavkarbosidene - som forøvrig bruker fisken karpe som sin maskott - spiser "alle" tyrkisk/gresk yoghurt med 10 % fett, den finner jeg i hvert fall i Oslo i innvandrebutikkene.
Selv ble jeg i sommer også ganske forelsket i Økologisk tykkmjølk fra Røros - forøvrig Norges første beskyttede produktbetegnelse (ref feta-ost og Kalamata-oliven).
For det første er den mild og god, og tykk, når man ikke rører den, bare lar en klump renne ut av kartongen og klipper den av :). For det andre er det veldig spennede at tykkheten kommer fra bladene til en av Norges tre kjøttetende planter, tettegras!
Jeg har forelsket meg i den greske og tyrkeiske youghurten.. Men med 10% fett er den vel egentlig litt for mye på lindberg??