View Full Version : Insulinresistens


Smurfine
07-09-06, 21:40
Jeg har nå fått påvist dette, å må omlegge hele kostholdet mitt. Forhåpentligvis får jeg det til, en får håpe på det beste.

Har lest litt om tbl man kan ta for dette, å metaforin er en jeg har lyst å prøve.Er det flere som har denne tingen å kan fortelle litt om den?

Glad for alle råd og tips jeg kan få! :)

jeef-micro
07-09-06, 21:57
Jeg har nå fått påvist dette, å må omlegge hele kostholdet mitt. Forhåpentligvis får jeg det til, en får håpe på det beste.

Har lest litt om tbl man kan ta for dette, å metaforin er en jeg har lyst å prøve.Er det flere som har denne tingen å kan fortelle litt om den?

Glad for alle råd og tips jeg kan få! :)

Jeg har metformin, men sliter litt med å komme opp i riktig dose. Du får det sikkert av legen din, men går du over til lavkarbo kosthold fungerer kostholdet på samme måte som metformin...

Det går jo an å få det og prøve det. Om du går inn på PCOS-forumet her inne, så står det er del om metformin der

Smurfine
07-09-06, 22:03
Ok, du finner ikke riktig dose for at den skal fungere som den skal? Takk for tipset, skal gå inn å lese på den plassen du nevnte nå.

jeef-micro
07-09-06, 22:29
og der bytta du navn eller?

Smurfine
07-09-06, 22:39
Det gjorde jeg, heter Smurfine på alle andre forum jeg er på så synst det passa fint å få det her også ;)

Smurfine
17-09-06, 17:41
Nå har jeg i ca en uke prøvd å leve etter prinsippet lite karbo og null sjokkis og vanlig brus.

Å i dag når jeg gikk på vekta viste den 1,1 kilo mindre å det ennå jeg ikke er helt ferdig med mensen ennå :D

Men et spm, jeg har jo skjøpt sånn splenda eller sucralose eller hva det er, er vennine med ei som er veggis å hun sa at det v var mye verre å ta light produkter da det tok ennå lengre tid for kroppen å bryte ned det stoffet da det var kjemisk fremstillt. Stemmer dette?

jeef-micro
17-09-06, 18:00
Nå har jeg i ca en uke prøvd å leve etter prinsippet lite karbo og null sjokkis og vanlig brus.

Å i dag når jeg gikk på vekta viste den 1,1 kilo mindre å det ennå jeg ikke er helt ferdig med mensen ennå :D

Men et spm, jeg har jo skjøpt sånn splenda eller sucralose eller hva det er, er vennine med ei som er veggis å hun sa at det v var mye verre å ta light produkter da det tok ennå lengre tid for kroppen å bryte ned det stoffet da det var kjemisk fremstillt. Stemmer dette?

Klart det tar lengre tid å bryte ned kunstig fremstilte stoffer enn naturlige, men det er jo heller ikke meningen at du skal spise s veldig mye splenda. Det aller beste er om man greier seg uten, men for oss med insulinressistens er faktisk sukker værre for kroppen enn sukralose, så valget bør egentlig være enkelt dersom du MÅ ha søtstoff

Smurfine
17-09-06, 18:05
Jupp, da er jo selvsagt valget mye enklere. Men jeg begynte jo å lure litt når jeg hører så mye forskjellig liksom :)

Iset
17-09-06, 18:48
Men nå er vel ikke hvitt raffinert sukker så naturlig heller, så jeg tviler på at kroppen har så lett for å bryte ned det heller. :P

jeef-micro
17-09-06, 20:09
Men nå er vel ikke hvitt raffinert sukker så naturlig heller, så jeg tviler på at kroppen har så lett for å bryte ned det heller. :P

Klart det ikke er helt naturlig når det er raffinert, men det er ikke kjemisk fremstilt ;)

Nille
17-09-06, 20:21
Men et spm, jeg har jo skjøpt sånn splenda eller sucralose eller hva det er, er vennine med ei som er veggis å hun sa at det v var mye verre å ta light produkter da det tok ennå lengre tid for kroppen å bryte ned det stoffet da det var kjemisk fremstillt. Stemmer dette?

Splenda/sucralose er sukker som har vært igjennom en kloreringsprosess. Det er etter min mening bedre å spise enn vanlig sukker og bedre enn andre kjemisk fremstilte søtningsmidler som f.eks. aspartame.

Kunstige søtstoff, dvs. søtstoff som har gått igjennom en prosess vil aldri kunne bli kalt sunne. Det er heller ikke meningen man skal bruke mye av dem. Vekten av disse er fra ti opptil 100 ganger lettere enn sukker og dette med nedbrytingen har ingen betydning i de små mengdene det normalt inntas.

Det beste og mest naturlige søtningsmiddelet er Stevia. Det er en urt som tørkes. Kan kjøpes på nettet.

BBB
17-09-06, 21:31
Splenda/sucralose er sukker som har vært igjennom en kloreringsprosess. Det er etter min mening bedre å spise enn vanlig sukker og bedre enn andre kjemisk fremstilte søtningsmidler som f.eks. aspartame.

Kunstige søtstoff, dvs. søtstoff som har gått igjennom en prosess vil aldri kunne bli kalt sunne. Det er heller ikke meningen man skal bruke mye av dem. Vekten av disse er fra ti opptil 100 ganger lettere enn sukker og dette med nedbrytingen har ingen betydning i de små mengdene det normalt inntas.

Det beste og mest naturlige søtningsmiddelet er Stevia. Det er en urt som tørkes. Kan kjøpes på nettet.




Her står det at de fraråder enhver bruk av Stevia ?!?:_ohmy:

http://matportalen.no/Saker/1089807433.14

Men jeg ser jo at artikkelen ikke er oppdater siden i fjor!!!
Noen som vet noe mer???

Nille
17-09-06, 21:45
Ja, en idiotisk avgjørelse.

Her finner du mer info:

http://www.nesteklikk.no/20060216/83877.html
http://www.fritthelsevalg.org/htmlsite/aktuelt.asp?parent=3&flag=1&id=273
http://www.althelse.com/default.asp?artid=1102
og
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7137

BBB
17-09-06, 23:55
Jeg kan herved erklære meg som tilhenger av stevia!
Bestilt og underveis i posten...:D

Smurfine
18-09-06, 21:47
Jeg har jo både kokeboka og boka naturlig slak som er skrevet av Fedon. Har hatt boka naturlig slank i gud vet hvor mange år, å først i dag titta jeg ordentlig i den(bortsett fra å se på meny og oppskrifter)å det står jo sabla mye om insulin resistans der da.

Så mye svar fikk jeg egentlig ikke av legen min, annet en at jo det ville være gunstig for meg å leve etter Fedon sine prinsipper heretter.

Pusemor
29-04-07, 09:07
Hei.. Jeg har hatt diabetes 2 i rundt 10 år.. De første årene var

kostregulerene men begynte på tabletter for noen få år siden..

Jeg skal ta 4 tabeltter per dag,men siden jeg begynte på Lavkarbo for

snart 4 uker siden har jeg tatt 3-4 tabletter til sammen.

Måler blodsukkeret mitt ofte og det har vært kjempe fint.. Dette er et

kjempe bra for folk med insulin resistens..


Lykke til :)

Borealis
29-04-07, 15:53
Splenda/sucralose er sukker som har vært igjennom en kloreringsprosess. Det er etter min mening bedre å spise enn vanlig sukker og bedre enn andre kjemisk fremstilte søtningsmidler som f.eks. aspartame.

Kunstige søtstoff, dvs. søtstoff som har gått igjennom en prosess vil aldri kunne bli kalt sunne. Det er heller ikke meningen man skal bruke mye av dem. Vekten av disse er fra ti opptil 100 ganger lettere enn sukker og dette med nedbrytingen har ingen betydning i de små mengdene det normalt inntas.

Det beste og mest naturlige søtningsmiddelet er Stevia. Det er en urt som tørkes. Kan kjøpes på nettet.


Hva synes/mener du om Sukrin, Nille?

mrfree
29-04-07, 17:38
Jeg har nå fått påvist dette, å må omlegge hele kostholdet mitt. Forhåpentligvis får jeg det til, en får håpe på det beste.

Har lest litt om tbl man kan ta for dette, å metaforin er en jeg har lyst å prøve.Er det flere som har denne tingen å kan fortelle litt om den?

Glad for alle råd og tips jeg kan få! :)

Ekte kanel kan hjelpe deg å bedre dette...1-2gram pr dag

Trolljenta
29-04-07, 19:02
Ekte kanel kan hjelpe deg å bedre dette...1-2gram pr dag

Vi fikk jo beskjed fra mattilsynet for ikke så lenge siden om å ikke ha så stort inntak av kanel pga noe det inneholdt. Er en tråd om det her inne et sted.
Uansett så er det best å legge om kostholdet. Jeg fikk selv vite at jeg hadde insulinresistens for ca 2 år siden, nå etter -27 kg og halvannet år med lavkarbo kosthold fikk jeg beskjed fra legen om at jeg hadde kjempebra verdier.

jeef-micro
29-04-07, 20:39
I allefall for oss med PCOS, så har metformin også andre frdeleren kun blodsukkeret...

mrfree
29-04-07, 20:56
Vi fikk jo beskjed fra mattilsynet for ikke så lenge siden om å ikke ha så stort inntak av kanel pga noe det inneholdt. Er en tråd om det her inne et sted.
Uansett så er det best å legge om kostholdet. Jeg fikk selv vite at jeg hadde insulinresistens for ca 2 år siden, nå etter -27 kg og halvannet år med lavkarbo kosthold fikk jeg beskjed fra legen om at jeg hadde kjempebra verdier.

Det var vell en anbefaling fra matportalen.no om å ikke overstige en dagskvote på 2 gram med "uekte" kanel pga et stoff kalt kumarin, men hvorav ekte kanel er trygg dose 2-4 gram.

Hentet fra Bransjerådet for Naturmidler ( nettside (http://www.brn.no/wsp/brn/webon.cgi?func=show&table=CONTENT&func_id=10554&template=content) )
"I kliniske forsøk er det brukt doser på 1, 3 eller 6 gram daglig i en 40 dagers kur mot diabetes 2. Kanel virker regulerende på blodsukkeret og senkende på triglyserider og kolesterol. I tillegg er det antibiotisk og motvirker sopp, bl.a. i munnhulen."

Og de bruker matportalen.no som kilde.
Kilder: http://matportalen.no (http://matportalen.no/)
Commission E, American Botanical Council.



Selfølgelig er kosthold med på og påvirke dette og det er bra å legge om, men jeg synes ikke at vi skal dømme nord og ned alt av alternativ som kan hjelpe.

Jeg vil foreslå en kombinasjon av kosthold og hjelpemiddel. På den måten er man sikrest i å lykkes.

Borealis
29-04-07, 22:00
Trening er også med på å øke cellenes (særlig muskelcellenes) insulinfølsomhet. (I tillegg til at økt muskelvolum gir økt basalforbrenning!:visemuskl)

Fra; http://www.matoghelse.no/vaar-late-natur.310257-48965.html
Fordeler med fysisk aktivitet
• Økt oksygenopptak og dermed økt utholdenhet og bedret hjerne- funksjon
• Senket pulsfrekvens og redusert blodtrykk under arbeid med en viss intensitet
• Økt konsentrasjon av enzymer som hjelper energistoffskiftet, særlig i skjelettmusklene. Gir større evne til å tåle tungt arbeid.
• Redusert produksjon av melkesyre under arbeid (dvs. at vi kan arbeide hardere)
• Økt fettforbrenning og oppbygging av muskelmasse (motvirker fedme og øker muskelstyrken)
• Økt insulinfølsomhet i cellene, slik at insulinnivået reduseres
• Økt produksjon av endorfiner, hjernens «velværestoffer»
• Økt energiomsetning i forhold til aktivitetsnivået (fordel fra et kostholdssynspunkt)
• Styrker sener og ledd
• Motvirker benskjørhet (osteoporose)
• Økt varmetoleranse (svetter mindre under arbeid og ved høye temperaturer)
• Bedre glukosetoleranse (reduserer insulinbehovet ved visse typer sukkersyke)
• Redusert sykelighet og dødelighet ved hjerte- og karsykdommer (inkludert redusert blodtrykk, færre blodpropper og mer gunstig sammensetning av fettstoffer i blodet)
• Redusert risiko for tykktarmskreft, brystkreft og prostatakreft

Og; http://www.tidsskriftet.no/pls/lts/pa_lt.visSeksjon?vp_SEKS_ID=203709
Fysisk aktivitet øker akutt insulinfølsomheten og reduserer blodglukosekonsentrasjonen (30). I tillegg har fysisk aktivitet potensial til å bedre insulinfølsomheten hos eldre personer (74 år) til et nivå som er likt for unge (20 år) fysisk aktive (31). Den økte insulinfølsomheten kan vedvare i flere dager avhengig av intensiteten og varigheten av arbeidet (30).

Så trening OG lavkarb-kost, er vel bortimot det optimale, for å minske insulinresistensen...

mrfree
29-04-07, 23:36
Trening er også med på å øke cellenes (særlig muskelcellenes) insulinfølsomhet. (I tillegg til at økt muskelvolum gir økt basalforbrenning!:visemuskl)

Fra; http://www.matoghelse.no/vaar-late-natur.310257-48965.html


Og; http://www.tidsskriftet.no/pls/lts/pa_lt.visSeksjon?vp_SEKS_ID=203709


Så trening OG lavkarb-kost, er vel bortimot det optimale, for å minske insulinresistensen...

Jepp, stemmer dette:) Det er derfor viktig å komme seg i aktivitet så tidlig som råd, man sørger da for at kroppen utvikler seg + man holder seg frisk :)

mrfree
30-04-07, 10:48
Jepp, stemmer dette:) Det er derfor viktig å komme seg i aktivitet så tidlig som råd, man sørger da for at kroppen utvikler seg + man holder seg frisk :)
Men jeg vil alikevell anbefale ekte kanel som et tilskudd i 1-2 mnd i starten. Så starte å trene lett i samme periode samt man legger om kostholdet..

Det vil gi optimale resultat raskt