View Full Version : kylling og pasta i wok


enit
09-09-06, 14:40
Denne er kjempe god, til og med min kresne mann likte den:D .

protein 30g, fett 30g, karbohydrater 5g, kostfiber 4g, kolesterol 70mg, 2696kj.

4-6 pers

270 g soltørkede tomater i olje. (spar på olja)
500 g kyllingfilet i strimler
2 fedd hvitløk
1 1/4 dl fløte
2 ss revet basilikum
400 g penne (kokt)
2 ss pinjekjerner


Skjær tomatene i tynne skiver.


Ha en ss av olja fra tomatene i en varm wokpanne, og wok kyllingen i omganger.


Tilsett hvitløk, tomater og fløte , la det surre sammen med kyllingen over svak varme i 4-5 min.


Rør inn basilikumen og pasta, og varm opp. smak til.


Og dryss over pinjekjernene.

Iset
09-09-06, 15:21
Høres kjempegodt ut, men er du sikker på karboinnholdet? Tørr pasta har rundt 73 karber per 100 gram. Om du deler retten din i 6 porsjoner, blir det rundt 66 gram pasta per porsjon, og det blir jo rundt 48 gram karbo per porsjon...?

Kan hende jeg regner helt feil her, jeg fikk 2'er i matte på videregående. :lol:

Forresten, synker karboinnholdet i pasta når den kokes? For jeg ser at fersk pasta har mye færre karbohydrater enn tørr (men allikevel 30-40 gram per 100 gram).

enit
09-09-06, 15:38
Ja jeg stussa jeg og, men det er fra en lavkarbo kokebok.
men jeg er helt ny i dette gamet, så har ikke så mye peiling:o, så du har sikkert rett:cool:

Nille
09-09-06, 16:10
Det er jo det som er problemet med disse lavkarbo kokebøkene man får i Norge. Lavkarbo er et vidt begrep og det er mye feil i bøkene. Bl.a. gulerøtter, epler, pasta, ris og brød !

Jeg anbefaler alltid å regne godt etter og ikke stole på hva boka sier. En erfaren lavkarber vil se at med pasta er det umulig med 5 karber per person. Her har de nok bare regnet med sausen.

Om man skal spise pasta på lavkarbo er det kun på vedlikehold og på Lindberg. Da bruker man eten lavkarbo pasta om man får tak i eller Lindbergs fullkornpasta.

enit
09-09-06, 17:10
Off ja, jeg syntes set var rart, men nå skal jeg se bedre etter neste gang og helle regne litt på det selv visst jeg er i tvil. takk for gode råd:rolleyes: