Fant denne, ser sinnsykt god ut! Vet ikke om den ligger her fra før, men jeg slenger den inn:
Finhakket løk, karbonadedeig, finhakkede oliven, "knust" fetaost, persille, oregano, salt, chili, pepper, hvitløk. Mos sammen med hendene og lag kjøttboller som du steker på bakepapir i ovnen, eller i olje i stekepannen. Hvor lenge og på hvilken varme står det ikke, men regner med det er som vanlige kjøttboller.
Serveres med salsa, tatziki og salat.
Åh, den må prøves ... :hungry:
Jeg pleier å lage kjøttboller med fersk oregano og mye grovhakket hvitløk, og de er høyt elsket av vennene mine - med fetaost, oliven og andre godsaker i må det da bli helt knall ... :sikle:
Fant denne, ser sinnsykt god ut! Vet ikke om den ligger her fra før, men jeg slenger den inn:
Finhakket løk, karbonadedeig, finhakkede oliven, "knust" fetaost, persille, oregano, salt, chili, pepper, hvitløk. Mos sammen med hendene og lag kjøttboller som du steker på bakepapir i ovnen, eller i olje i stekepannen. Hvor lenge og på hvilken varme står det ikke, men regner med det er som vanlige kjøttboller.
Serveres med salsa, tatziki og salat.
Det ligner veldig på Karen B´s oppskrift (Low Carb Gourmet). Jeg må oversette den med Norske "verdier" for det er copyright
Feta and Olive Meatballs
Makes 16
1/2 kopp hakket persille
2 ss finhakket løk
1/2 kg lammekjøttdeig eller biffdeig
1/2 kopp smuldret fetaost
1/2 kopp grønne stenfrie oliven, grovhakket
2 egg
2 ss Tabil kryddermix eller 1 ts oregano Bland alle ingredienser med hendene og form 16 kjøttboller.
Du trenger ikke noe salt i denne oppskrifen siden både fetaen og olivenene har nok.
Total Calories: 1616
Fat: 128 grams
Carbs: 22 grams
Fiber: 8 grams
Protein: 94 grams
Det betyr 14 netto karber i følge Karen. Skal poste oppskrift på kryddermixen også, men er på vei ut akkurat nå.
TABIL KRYDDERMIX
1 1/2 ss karve (hel) (kan også bruke cumin, ligner på karve)
1/4 kopp koriander frø (hele)
2 tørkede røde chilierAlt ristes først i panne, avkjøles og males til grovt "pulver" i hurtigmixer eller kvern. Jeg bruker en gammel kaffekvern - det har ikke blitt malt kaffe i den på 70 år, så det blir ikke kaffesmak !
Deilig i disse kjøttbollene !
Sammen med kjøttbollene pleier jeg også å lage:
ENKEL TOMATSAUS
(ca. 1 1/2 kopp ferdig saus)
2 ss extra virgin olivenolje
1/4 kopp finhakket løk
2 bokser hermetiske tomater - avrent og finhakket
maldonsalt (havsalt) og nykvernet pepper
Varm oljen i tykkbunnet kjele, legg i løk og la den surre til blank. Ha oppi tomatene og surr på svak varme til sausen har kokt noe inn/tyknet og oljen flyter til toppen. Krydre etter smak.
Total: 327 kalorier
Fett: 28 gram
Nettokarber: 16 gram
Protein: 4 gram
Så flott, Nille! :blomster: Jeg har akkurat begynt å tenke på å lage egne krydderblandinger (for å slippe msg), så dette var helt supert! :)
Drar frem en gammel tråd jeg,men lurer på om man kan bruke sort oliven i de kjøttbollene med klammekjøttdeig? Og MÅ man ha persille? Tenkte å lage de i kveld,men har ikke persille :(
Oppskriften ser nyydelig ut!
Å dæsken... ! Når jeg får kicka forkjølelsen og fått smaken tilbake, står disse øverst på menyen! :p