View Full Version : Myas Cookies


Aline
28-09-06, 14:39
Lagde sinnsykt gode cookies, har ikke nøyaktig oppskrift for jeg eksperementerte litt. Men dette ble virkelig digg folkens:

ca 3dl finmalte mandler og hasselnøtter
ca 50g mykt smør
Blandes godt
ha i ett egg
blandes til passe konsistens ha i natreen og vaniljeessens etter smak.
ca 100 gram hakkket mørk og lys sukkerfri sjokolade
settes på bakepapir i topper og stekes i ca 10 min på 220 grader
(Edit: for meg så funker det bedre på 170 grader i 9 minutter)

Jeg måtte smake med en gang, men de var 100 ganger bedre når de var blitt kalde. De er og svært skjøre når de er varme så jeg avkjølte dem på stekeplaten.

:sikle:

(Kopiert fra Myas journal :))

Mya
28-09-06, 14:55
prøv prøv folkens, ble skikkelig gode, skrev hun ubeskjedent.... hvordan skl jeg klare å spare de til i morgen... sukk hører de roper på meg

Mya
28-09-06, 15:15
Tror disse smaker godis med litt finhakket valnøtter også...

Huldr
28-09-06, 15:19
Hvordan blir konsistensen da? Jeg har prøvd meg på noen cookiesgreier før, men da ble de enten for harde eller myke... ikke sprø.. :o

Lyst på noe godt... :rolleyes:

Mya
28-09-06, 15:21
Ikke kjempesprø, lit myke inni, men helt supergode...og føltes ikke som noen dårlig erstatning

Huldr
28-09-06, 15:41
Takk, da skal jeg prøve :)

Hyper
28-09-06, 17:53
Jeg lagde disse nå:)
Kjempegode!!...
Litt myk inni,men den var fortsatt litt varm...Smaker en til etterpå...

tenkte på en ting...står jo at man skal sette de i topper på bakepapir..
Hva om man trykker de litt flate, som vanlige kjeks?...
Vil ikke det gjøre at HELE kjeksen blir sprø, og ikke bare utapå?..

Takk for super oppskrift!!

Denne blir en hit når jeg skal hjem i jula!!!!

Mya
29-09-06, 09:20
<Så bra du likte de. Jeg liker dem nemlig litt myke i midten jeg da, men sikkert bare å prøve å klemme dem flate ja.

Jeg spiste opp de siste i går klarte ikke vente til i kveld...:rodme:

Mya
29-09-06, 09:21
fikk ikke opp bildet er det passordbeskyttet???

Trolljenta
29-09-06, 09:30
Jeg lagde disse nå:)
Kjempegode!!...
Litt myk inni,men den var fortsatt litt varm...Smaker en til etterpå...

tenkte på en ting...står jo at man skal sette de i topper på bakepapir..
Hva om man trykker de litt flate, som vanlige kjeks?...
Vil ikke det gjøre at HELE kjeksen blir sprø, og ikke bare utapå?..

Takk for super oppskrift!!

Denne blir en hit når jeg skal hjem i jula!!!!

Og her er et bilde av de ferdige kjeksene/kakene:

http://mail.google.com/mail/?attid=0.0&disp=inline&view=att&th=10df566e6948427e

Jeg regner med google har såpass god sikkerhet på gmail at du ikke kan linke til vedleggene på epost-kontoen din slik. Da ville man jo kunne få tak i alle slags dokumenter fra folk sine epost-kontoer med å bytte ut variabler i URL-en ;)

Prøv denne eller en annen "free image hosting" - tjeneste http://imageshack.us

Aline
29-09-06, 09:30
Jeg fikk det heller ikke opp... :)

Hyper
29-09-06, 12:03
Uffda....Er ikke veldig god på dette her.
Skal prøve å få lagt ut ny link:)....

Hyper
29-09-06, 12:04
http://img213.imageshack.us/img213/5135/cookiesgq1.jpg (http://imageshack.us)


Funker denne da?

Aline
30-09-06, 10:20
Nå står de i ovnen :sikle: Gleder meg !!

Aline
30-09-06, 10:37
Er du helt sikker på 220 grader?? Jeg har utløst brannalarmen 2 ganger nå :o Og de er litt svidd :o:o ;)

Kanskje jeg bare har en litt ivrig ovn? :D

Hyper
30-09-06, 17:34
Jeg bare fulgte den oppskriften som stod jeg...men da jeg lagde ny omgang i dag, fant jeg ut at 10 min er litt lenge muligens...

Og i dag prøvde jeg å "flate" de ut, så de skulle se mer ut som kjeks..

Resultat..: Ganske svart under, og veeldig tørre...

Så mitt råd, er å steke de mindre enn 10 min...muligens på lavere varme...
Og la de stå i topper på papiret, så de er litt myke inni når de er ferdig..

MYE bedre...;)

Aline
01-10-06, 10:00
jeg flatet de visst litt ut også, og ja! Svarte under :p :D:D

Skal forsøke på nytt idag :) Gleder meg!

Aline
01-10-06, 14:03
denne gangen stekte jeg de på 170 grader i ca 9 minutter og problemet mitt er at sjokoladen svir seg...

men med enda lavere temperatur og lengre steketid, så kanskje det går bedre? Eller med mindre sjokobiter, kanskje mine var litt store...

Hyper
01-10-06, 20:25
noe av sjokoladen vil renne ut og svi seg uansett tror jeg...

Tror man skal ta de ut, før de er gylne jeg, og ganske bløte..
Jeg forvarmet ovenen til 220 grader..
Kanskje vi skal prøve å sette de inn først, og så sette på varmen?...og bare følge med?....

De trenger jo forsåvidt ikke STEKES...bare bli litt gode i fisken liksom:)....?

Noen som kan hjelpe?

Aline
02-10-06, 08:54
Jeg er klar for neste forsøk, jeg. Kjæresten hjalp meg veldig med å spise de opp igår :p :D

Tror jeg skal ta halve uten sjokolade.

Mya
02-10-06, 15:49
hmm 220 på min ovn funket bra det de var litt brune i kantene da jeg tok de ut, ikke brent kan kanskje ha noe med størrelsen å gjøre også. mine er en god ss pr stk sånn ca..

Aline
02-10-06, 15:59
Tror faktisk mine var større... Men det er bare sjokoladen som svir seg hos meg, så jeg tror jeg dropper den i neste runden :)

Aline
02-10-06, 17:58
Denne gangen skummet de :eek: :D Skal snart smake :ja:

Siljevanilje
02-10-06, 19:42
nå? aline? dommen?

Aline
02-10-06, 19:46
Gode :D Jeg kunne nok hatt mer søtstoff i ;)
Men etterpå skal jeg smelte 70% sjokkis i fløte og lage glasur til de :sikle: blir ikke det godt så vet ikke jeg :D

Siljevanilje
02-10-06, 19:48
ok, :spent: da gleder jeg meg til nillingen min er ferdig for denn gang. har savnet cookies.

Nille
02-10-06, 22:53
ok, :spent: da gleder jeg meg til nillingen min er ferdig for denn gang. har savnet cookies.

Hvorfor tror du du MÅ Nille i første omgang da ? :snill:
ja, akkurat.... for mye cookies og lavkarbo godterier ! Man erstatter et søtstoff (sukker) med et annet, - og så er man på kjøret ! Dessverre !

Siljevanilje
03-10-06, 06:06
Nille: det har jeg skrevet i dagboka mi, for mye søt mat pga jeg har blitt syk.
trøstemat er en dum ting.

så for tenk så har jeg "gått" glipp av cookiesène for denne gang, men tenkte å lage de når jeg er ferdig.

Enid
04-10-06, 18:16
Jeg skal besøke en venninne som har fått ny leilighet, og nå lager jeg cookies for å ta med til henne. Skikkelig spent på om de blir gode!

stinasol
09-12-06, 12:54
hmmm disse må jeg og prøve ;)

jeef-micro
09-12-06, 16:57
Men nøtter skal vel ikke stekes på 220 grader? er det ikke noe med at de helst skal stekes på lavere temp??

Aline
09-12-06, 20:09
Lengre tid og lavere temp :-)

Jeg kan melde meg som forsøkskanin :-)
Noen som husker makstemp på nøtter?

jeef-micro
09-12-06, 21:26
160 kanskje?

Lemen
09-12-06, 23:14
Har best erfaring med å steke nøtte og mandel ting på lav varme ja, 160 (-180) grader høres veldig bra ut. :)

Husker også at jeg leste en gang at oljen i nøtter bli ødelagt på 120 grader, så jeg søkte og fant igjen denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1590&highlight=temperatur+n%F8tter) tråden. :)

ELLINOR
10-12-06, 10:01
hei disse hørtes gode ut.
Er det noen som har regnet på karbo innholdet i dem?

Nille
10-12-06, 16:12
Om man skal riste nøtter alene - anbefales max 120 grader. Men lager man kaker eller lign med malte nøtter i - altså ikke som eneste ingrediens, tåles det godt varme opp mot 225 grader sier Karen Barnaby (kokk og forfatter av boken "The Low Carb Gourmet". Cookies bakes oftest og mest vellykket på 175 grader (der det er små enheter og små mengder). Og om man baker kaker i form (der er det ofte mindre nøtter og mer andre ingredienser) tåles det godt 225 grader fordi "massen" ikke blir så varm, den skal bare "stivne/bake" og kjernetempen blir aldri så høy.

Siljevanilje
11-12-06, 09:41
disse var sinnsykt gode. fantastiske som julekaker. :D :sikle:

Hyper
11-12-06, 18:42
disse var sinnsykt gode. fantastiske som julekaker. :D :sikle:

Signerer!!!

Ninja
11-12-06, 22:42
Funker det å bruke splenda??:)

Nille
11-12-06, 22:49
Jada, Splenda og Natreen kan brukes om hverandre ! :D

Ninja
11-12-06, 22:56
Woho:D Da løper jeg å baker!! Har bakt kake til besøk jeg får i morgen.. Trodde jeg bare måtte sitte å se på, men nå får jeg noe å kose meg også:D

jeef-micro
11-12-06, 23:13
hvor mye splenda bruker man i forhold til natreen?

Nille
11-12-06, 23:19
hvor mye splenda bruker man i forhold til natreen?

Samme mengde. De veier og måler det samme....

jeef-micro
11-12-06, 23:27
Samme mengde. De veier og måler det samme....


Takk :) du er en knupp :)

Hyper
11-12-06, 23:28
Jeg bruker ikke søtning i disse kjeksene i det hele tatt jeg..sjokoladen er søt nok..
Men det er jo smak og behag:)

jeef-micro
12-12-06, 13:44
jeg skulle måle opp splenda i sted... jeg har lagd både myas cookies og sara bernhard... og 20 gr splenda er sykt mye...

jeg tok bare litt på slump jeg... og så hadde jeg i vaniljeekstrakt...

og kjeksene var faktisk temmelig gode

Nille
12-12-06, 15:00
Hvor er det det står at du skal ha 20 gram søtstoff/splenda i cookisene ?
Fant ikke mengden noe sted jeg... :wacko:

jeef-micro
13-12-06, 17:05
Hvor er det det står at du skal ha 20 gram søtstoff/splenda i cookisene ?
Fant ikke mengden noe sted jeg... :wacko:

det står ikke noen steder... bare tullejeef som lagde myas cookies og sara bernhard samtidig, og i de skulle det være 20 gr splenda :lol:

Trixie
19-11-07, 09:42
Dytter litt på denne og lurer på om noen har forsøkt å lage disse med Sukrin? :)

Hyper
19-11-07, 11:07
Jeg lager disse uten søtning jeg..;)Sjokoladen er jo søt i seg selv...

Eplekjerne
29-11-07, 13:26
Sånn må jeg lage!! Vil ikke ha de så søte, så tror jeg bare tar oppi sjokolade! :D

Eplekjerne
29-11-07, 13:27
Har noen bilde av de ferdige kjeksene?

Iset
29-11-07, 13:31
Det er bilde av kjeksene i innlegg nr. 13.

Distrea
29-11-07, 13:46
Dette så sinnsykt godt ut! Men det er vel ikke noe å lagre så lenge siden de er myke inni? Eller har noen fått de helt tørre og lagret over en uke eller to?

Eplekjerne
29-11-07, 14:29
Det er bilde av kjeksene i innlegg nr. 13.

Ok - trodde det var deigen jeg. :o

Iset
29-11-07, 14:35
Ok - trodde det var deigen jeg. :o

Var det? Jeg så ikke godt nok etter, kanskje du har rett. :sjekke:

Eplekjerne
29-11-07, 16:35
Kjempegode!! Men veldig kvalmende, holder med en. ;)

Distrea
29-11-07, 18:18
Kjempegode!! Men veldig kvalmende, holder med en. ;)

hvordan kan de lagres tror du?

Eplekjerne
29-11-07, 20:30
Mine ligger i kjøleskapet, tror ikke det skal være noen fare...

sirimor
13-12-07, 11:51
Disse lagde jeg forrige helg, og de ble utrolig gode!!!

Smakte akkurat som gode og søte cookies skal smake.

Jeg brukte litt sukrin og noen knuste suketter som søtning.

Eplekjerne
23-12-07, 09:51
Dette skal bli julekaker!

Distrea
28-06-08, 23:23
disse har jeg lagd i dag, lukter nyyyydelig i forteltet her nå:D
Knallgode og det syns ungene også:)

kristine89
15-07-08, 22:22
Hvor mange kjeks blir dette?
Høres skikkelig nam ut, skal dessidert prøves ut :D

Distrea
15-07-08, 22:24
kommer an på hvor store du lager dem, ca 15 stk... husker ikek helt hvor mange jeg fikk.
dem blir ikke sånn kjeks harde, men veeeeeeeldig gode :sikle:

Ista
25-08-08, 10:28
Noen som har regnet ut karb innholdet på denne herligheten??Har veie mani så jeg putter nødigst noe i munnen jeg ikke vet hva inneholder ;)

quebec
25-08-08, 11:43
ja, dissse høres jo knallgoe ut, men karbsinnholdet, noen somvet??

Distrea
25-08-08, 11:51
jeg har ikke mandler her, så jeg veit ikke hvor mye 3 dl veier
men regn 7 karber pr 100 gr.

1 karb på egget.

Sjokkisen kommer det ann på hvilken du bruker... alt fra 2-24 karber

Smør 0:D


disse er knallgode :sikle:

Gracella
25-08-08, 12:35
jeg har ikke mandler her, så jeg veit ikke hvor mye 3 dl veier
men regn 7 karber pr 100 gr.

1 karb på egget.

Sjokkisen kommer det ann på hvilken du bruker... alt fra 2-24 karber

Smør 0:D


disse er knallgode :sikle:

Jeg bruker sukrin og Anton Bergs sukkerfrie sjokolade.
Hvis jeg får 12 cookies av en posjon, så tror jeg at jeg regnet ca 1 g karb pr kjeks for å være på den sikre siden.

De er jo bare såååå gode og relativt mettende - enkle å ta med seg overalt!!! :D

Ista
25-08-08, 13:26
arg...finner ikke den anton berg uten sukker i butikkene her..har vært i alle å sett!!!Har jeg kanskje oversett den nå da??hvor kjøper dere den dere da??

Distrea
25-08-08, 13:32
her ligger den sammen med den venlige sjokkolanden. De er ikke så store, hvite innpakkninger også er det to som er ganske like, dene er uten og andre med sukker.les nøye.

Er det en butikk som har Antonberg ville jeg spurt om de kan ta inn. Lokalbuttikker pleier ikke være vanskelig der.

Ista
25-08-08, 14:00
Må jaggu ta meg en tur til å se...Vil finne den forbaska sjokkisennå altså:D
Hvis jeg ikke finner den nå så skal jeg høre om dem kan ta den inn....

Kitt
25-08-08, 18:21
arg...finner ikke den anton berg uten sukker i butikkene her..har vært i alle å sett!!!Har jeg kanskje oversett den nå da??hvor kjøper dere den dere da??
Rema skal føre både den og den som heter Megabite fra Sukkerfritt.:spisesnak

nellie
27-08-08, 13:47
etter å ha lest kommentarer, så får jeg ikke heeelt taket på hvordan man skal steke dem.. temperatur og tid?

~Rosa Skydått~
02-09-08, 09:13
Jeg lagde disse i går. Stekte de på 180 grader i 10 minutter.
Jeg la de i klumper jeg da, og trodde de kom til å smelte til fine rundinger, men det gjorde de ikke. De er jo bare svære klumper! Ikke vet jeg hvordan de smaker heller fordi smaksløkene mine ikke er i orden. Jeg hadde tenkt til å ta de med til en bursdag i dag, men nå ble jeg usikker... de smaker sikkert godt, men jah.... jeg vet ikke!

Har jeg gjort noe feil siden de forble klumpete?

sirimor
02-09-08, 10:17
Nei, det tror jeg helt sikkert ikke at du har:)

Den første gangen jeg lagde dem, eksperimenterte jeg litt, og brukte sukrin som søtning. Da smeltet de utover og ble seendes ut som ekte cookies.
Men jeg likte ikke helt smaken det ga med bare sukrin.
Neste gang tok jeg bare halvparten mengde sukrin og la til resten av søtmengden (omregnet) med knuste suketter.
Da beholdt de sin opprinnelige form, men smakte myyye bedre,- etter min gane da.

nellie
02-09-08, 10:23
Jeg lager dem as we speak, uten sukkererstat. For jeg synes at 70% sjokolade og splenda smaker for ***** sammen!! Grusomt. Men sjokoladen er jo så søt uansett, så trenger ikke sukker. Førstegang jeg lagde dem, så lagde jeg noen flate og noen i "topper" De i "toppene" var helt klart best:D
KJEMPEGODE

solsikke
02-09-08, 13:09
Takker for kjempe god oppskrift.
Jeg laget diss på søndag, da jeg skulle i besøk til svigers. Og for å si det sånn er det ALLTID hauger og vis med kaker. Men jeg tok med meg hjemmelaget is(har nett kjøpt meg ismaskin-ANBEFALES) og disse kjeksene mine, og koset meg MASSE!!!!!
Smakte ikke på noe av alt det andre, og savnet det heller ikkje.
STOLT;););););)

fjanni
02-09-08, 19:04
har noen regnet karber?! gud, disse hørtes gode ut.

Lykkelig
06-09-08, 17:07
har noen regnet karber?! gud, disse hørtes gode ut.

Var det ikke noen som skrev 1 karb pr kake?

Høres ut som en god lørdagskos da.

appelsiner
30-10-08, 12:07
jeg er helt ny her, og har kanskje ikke forstått det helt.. men når man går på ketolyse kuren, skal man ikke da unngå nåtter pga kh?

sitter krysser fingrene for at jeg tar feil, for dette hørtes godt ut;o)

Anitra
30-10-08, 12:17
Nå må dere slutte med alle disse flotte oppskriftene!!:fnis:

mamma87
30-10-08, 13:20
disse fikk jeg lyst til å lage til pappas bursdag på lørdag,kjedelig å sitte å se på andre koser seg med kaker og slik:P

sirimor
30-10-08, 14:17
Dette er en av de oppskriftene jeg har vært mest fornøyd med resultatetessig. Ja, pluss Gerds ostekake da, den fikk jeg også til;)

Iset
30-10-08, 14:55
jeg er helt ny her, og har kanskje ikke forstått det helt.. men når man går på ketolyse kuren, skal man ikke da unngå nåtter pga kh?

sitter krysser fingrene for at jeg tar feil, for dette hørtes godt ut;o)

Det er ikke forbud mot nøtter nei, men du må jo telle karbene og med hele nøtter kommer man fort opp i det antallet karber man skal ha. Nå er disse nøttene malte og karb-innholdet per cookie var visstnok kun 1 gram?
Jeg må prøve disse i helgen.

nattfrue
30-10-08, 16:24
jeg er helt ny her, og har kanskje ikke forstått det helt.. men når man går på ketolyse kuren, skal man ikke da unngå nåtter pga kh?

sitter krysser fingrene for at jeg tar feil, for dette hørtes godt ut;o)

Trenger ikke unngå dem, men pass på hvilke typer du spiser. Nøtter inneholder sunt fett som er bra for deg, men karboinnholdet varierer. Paranøtter har færrest karbohydrater - 3 gram per 100 gram. Mandler og hasselnøtter er heller ikke så verst. Peanøtter og cashewnøtter er vel litt verre, tror jeg. Og spis rå, usaltede nøtter, da :)

Chalenty
25-02-09, 22:14
Dæm va bare helt farig go :D Lagde dæm nu nettopp og æ klare nesten ikke å la dæm være i fred ;p

Addict
14-03-09, 01:57
hvor mange karber er det i disse da? :D

Addict
14-03-09, 02:09
SORRY så ikke at det var 4 sider å lese av, nvm!!

Addict
15-03-09, 21:49
ha-ha-ha HVA har jeg gjort galt? alt smøret ligger jo og koker rundt cookiesene og dem skummer hahaha :P

Hillelille
19-03-09, 17:52
Lagde sinnsykt gode cookies, har ikke nøyaktig oppskrift for jeg eksperementerte litt. Men dette ble virkelig digg folkens:

ca 3dl finmalte mandler og hasselnøtter
ca 50g mykt smør
Blandes godt
ha i ett egg
blandes til passe konsistens ha i natreen og vaniljeessens etter smak.
ca 100 gram hakkket mørk og lys sukkerfri sjokolade
settes på bakepapir i topper og stekes i ca 10 min på220 grader

Jeg måtte smake med en gang, men de var 100 ganger bedre når de var blitt kalde. De er og svært skjøre når de er varme så jeg avkjølte dem på stekeplaten.

:sikle:

(Kopiert fra Myas journal :))

Går det an å bruke bittelitt splenda istede for natreen, mon tro?

snutanuta
20-03-09, 17:54
Oh...lykke*nam nam* disse var utrolig gode!

Hillelille
20-03-09, 22:27
Dypp dem i litt smeltet sjokolade dersom man tåler de ekstra karbene det må bli. Smaker som vanlig kjeks med sjokotrekk da.

solsikke
18-04-09, 20:38
Har igjen prøvde å lage disse kjeksa og brukte denne gangen de rista og saltede mandlene i lag med vanlige mandler(halvt om halvt)....blei kjempegode:)

Kan absolutt anbefales.
Tenkte eg bare ville dele min erfaring med dere;)

muskatt
19-04-09, 20:04
Lagde disse idag - kjempesuksess! Stekte på 160 grader i 12-13 min, da ble ikke sjokoladen brent (så at noen hadde fått dette problemet.)

Carisma
23-09-09, 22:07
Hadde for lite nøtter, men da var jeg allerede godt i gang... :rolleyes: Så jeg improviserte med kokkosmasse. Funket fint :ja:

Mohini
20-02-11, 13:44
Hvor store blir deres cookies??
Jeg fikk bare 6 stykker, mine må være enormt svære da. :confused:

Kitt
20-02-11, 13:59
Hvor store blir deres cookies??
Jeg fikk bare 6 stykker, mine må være enormt svære da. :confused:
Dersom du sjekker #13 på side 1 i tråden ser du hvor mange "topper" TS fikk!:)

TrineG
13-03-11, 12:11
Tror jeg skal lage disse i dag:)

Ble disse i dag gitt. Skulle hatt litt is til nå så hadde det blitt perfekt. De står til avkjøling. Gleder meg til å smake

marjusen
31-03-11, 18:47
kanskje det er en ide å lage disse cookiesene uten sjokolade først. Steke dem på 170 grader i ca 10 min. La dem avkjøle seg på rist.

Så dypper du bunnen i smelta sukkerfri sjokolade og avkjøler dem på nytt

nellie
31-03-11, 18:51
Ellers så går det helt fint å lage dem med sjokolade fra starten:)

Spinnerette
12-05-11, 16:47
Lagde nettop en bittelitt moderert versjon av denne; brukte 150g mandler og 50g valnøtter, 65g smør, hadde i litt sukrin og litt canderel, vaniljearoma, 2ts fiberhusk (for å binde de litt bedre, jeg har ikke blender/stavmikser, og fins grenser for hvor lenge jeg gidder å finhakke med kniv :p), egg og 60g 86% sjokkis. Sjokoladen smeltet ut i bunn, men de smaker fortsatt heeeerlig! Neste gang skal jeg heller lage sjoko-glasur, tror det blir sykt godt :)

Tusen takk for flott oppskrift, dette er jo minst like godt som Maryland! :D