View Full Version : Grillede paprika med fetaost!


Iset
18-10-06, 21:37
Dette er så snadder at jeg sitter her og sikler mens jeg skriver. Hadde det til lunsj idag! Oljen fra fetaostglasset er jo varmebehandlet og ikke den sunneste typen, men jeg velger å ta på meg skylappene her altså, for det er såå ufattelig snadder!

Til en grisk person som meg (om det skal være et helt måltid), trenger du 2 store paprika, helst røde og et halvt glass fetaost i oljemarinade (Arla sin med blått lokk er den eneste jeg liker).

Skjær sidene av paprikaene slik at du har 4 forholdsvis store litt flate sider. Renskjær dem for hinner osv. Hell en del av fetaostoljen i en bolle og dynk paprikaene i oljen, de skal bli skikkelig gnidd inn med oljen. Legg dem på en papirkledd stekeplate.

Del fetaostterningene i mindre biter (jeg bare knadde dem litt opp mellom fingrene) og spre en god del utover hver paprikadel. Jeg elsker fetaost og har på MYE, men dette velger dere jo selv.

Stek dem i ovnen på 250 grader i ca. 20 minutter, til de er svarte i kantene og myke.

Serveres med salat og evt. godt brød for de som spiser det. Kan også brukes som side-dish til de fleste retter. :)

Iset
17-10-07, 17:42
Disse skal jeg ha i morgen, de er såå gode. :nam:

Dadda
11-11-07, 20:01
Dette må jeg prøve :D takk for at du deler !

Kosmokula
08-06-08, 11:16
Dette står i ovnen nå :)
Gleder meg til å smake!

Kanutten
08-06-08, 21:23
Dette er så snadder at jeg sitter her og sikler mens jeg skriver. Hadde det til lunsj idag! Oljen fra fetaostglasset er jo varmebehandlet og ikke den sunneste typen, men jeg velger å ta på meg skylappene her altså, for det er såå ufattelig snadder!

Til en grisk person som meg (om det skal være et helt måltid), trenger du 2 store paprika, helst røde og et halvt glass fetaost i oljemarinade (Arla sin med blått lokk er den eneste jeg liker).

Skjær sidene av paprikaene slik at du har 4 forholdsvis store litt flate sider. Renskjær dem for hinner osv. Hell en del av fetaostoljen i en bolle og dynk paprikaene i oljen, de skal bli skikkelig gnidd inn med oljen. Legg dem på en papirkledd stekeplate.

Del fetaostterningene i mindre biter (jeg bare knadde dem litt opp mellom fingrene) og spre en god del utover hver paprikadel. Jeg elsker fetaost og har på MYE, men dette velger dere jo selv.

Stek dem i ovnen på 250 grader i ca. 20 minutter, til de er svarte i kantene og myke.

Serveres med salat og evt. godt brød for de som spiser det. Kan også brukes som side-dish til de fleste retter. :)

Hva slags hinner mener du????

Kosmokula
08-06-08, 21:58
Det er nok det hvite inni paprikaen som minner om svamp :p

Iset
08-06-08, 22:00
Ja, de hvite/rosa inne i paprikaene som er svampete. Sener, frø og sånt. Alt som ikke er ren paprika, hehe.

Kanutten
08-06-08, 22:02
Ja, de hvite/rosa inne i paprikaene som er svampete. Sener, frø og sånt. Alt som ikke er ren paprika, hehe.

DA sjekker vi denne oppskrifta da smeltet fetaost er snadder!!!!

Iset
08-06-08, 22:37
Ja, gled deg. Jeg har jo ikke magesekk så jeg klarer jo egentlig ikke så store mengder, men når jeg spiser disse paprikaene klarer jeg piskadausen å trykke i meg 2 hele paprikaer (4 halvdeler), men da ligger jeg på sofaen her og stønner etterpå. Men det er verdt det. :lol:

aldrimerjollycola
13-02-09, 12:56
god ide, dette skal jeg prøve!!
bruker ikke oljemarinert feta, (er litt lei den smaken) men an god kakamatiolivenolje gjør sikkert susen. kjøper fet feta på sultan (grunerløkka) mye billigere og bedre!

kanskje noen kalamatiolivener er sikkert godt på også...
..løper å prøver..