Iset
25-10-06, 02:45
Iallefall ifølge denne nettsiden:
http://www.diabetesinfo.no/view.asp?ID=332
Den ideelle kost for de med diabetes, er svært lik den ideelle kosten for alle. En sunt kosthold bygger på lavt innhold av fett og høyt innhold av karbohydrater.
Matpyramiden
Følger du prinsippet i matpyramiden, kan du enkelt velge rett kosthold. Det er viktig å spise noe fra alle mat-seksjonene, men du bør velge mest fra de store seksjonene i bunnen av pyramiden og minst fra de små seksjonene lenger opp.
Spis mye grønsaker og kornprodukter, som brød, ris og pasta. Det er viktig å spise mest fra den laveste seksjonen i matpyramiden. Her er lavt fettinnhold og høyt innhold av karbohydrater, i tillegg finner du også nyttige tilsetninger av mineraler, vitaminer og fiber. Siden disse stoffene øker blodsukkeret, unngår du de store og uventede svingningene i blodsukkeret om mengden er den samme hver dag.
Å redusere fett/smør - mengden under steking, i dressinger og sauser, er en effektiv måte å kutte ned forbruket. Smør inneholder en mengde kalorier og gir lite vitaminer og mineraler. Du kan også redusere fettmengden ved å kutte ut eller redusere smør på brød og i alle fall bruke soya- og 'lettutgaver'.
Fantastisk. Man bør altså spise MEST fra bunnen av pyramiden, der det er avbildet brød, ris og pasta i alle utgaver (også lyst), og erstatte alt naturlig fett med kunstige lettutgaver og den fantastiske soyaoljen. :cool:
http://www.diabetesinfo.no/view.asp?ID=332
Den ideelle kost for de med diabetes, er svært lik den ideelle kosten for alle. En sunt kosthold bygger på lavt innhold av fett og høyt innhold av karbohydrater.
Matpyramiden
Følger du prinsippet i matpyramiden, kan du enkelt velge rett kosthold. Det er viktig å spise noe fra alle mat-seksjonene, men du bør velge mest fra de store seksjonene i bunnen av pyramiden og minst fra de små seksjonene lenger opp.
Spis mye grønsaker og kornprodukter, som brød, ris og pasta. Det er viktig å spise mest fra den laveste seksjonen i matpyramiden. Her er lavt fettinnhold og høyt innhold av karbohydrater, i tillegg finner du også nyttige tilsetninger av mineraler, vitaminer og fiber. Siden disse stoffene øker blodsukkeret, unngår du de store og uventede svingningene i blodsukkeret om mengden er den samme hver dag.
Å redusere fett/smør - mengden under steking, i dressinger og sauser, er en effektiv måte å kutte ned forbruket. Smør inneholder en mengde kalorier og gir lite vitaminer og mineraler. Du kan også redusere fettmengden ved å kutte ut eller redusere smør på brød og i alle fall bruke soya- og 'lettutgaver'.
Fantastisk. Man bør altså spise MEST fra bunnen av pyramiden, der det er avbildet brød, ris og pasta i alle utgaver (også lyst), og erstatte alt naturlig fett med kunstige lettutgaver og den fantastiske soyaoljen. :cool: