View Full Version : Proteininntoleranse


chili
25-10-06, 10:02
...noen som vet noe om det?
Jeg har mistanke om at dattera mi ikke tåler svinekjøtt..
Mener jeg leste noen innlegg om dette for en stund siden: har søkt uten resultat..

themonk
25-10-06, 10:14
Vanskelig tema.

Proteinintoleranse går ut på at peptider som er vanskelig å spalte går over i blodet og trigger en immunreaksjon.

Er en del usikkerhet rundt diagnostiseringen, så det beste er å kutte ut den mistenkte matvaren og se om det oppstår noen symptomer når matvaren introduseres igjen etter et par ukers tid.

Daglig inntak av gelatin kan være med på å hindre at ufordøyde proteiner går over i blodstrømmen.

chili
30-10-06, 14:20
Takk for svar, themonk!
Vi skal kutte ut både svin og oksekjøtt: hun har reagert litt på det siste også... Skal inntrodusere en type av gangen, og se... (men det blir en stund til.)

chili
31-12-06, 01:01
En liten oppdatering: :)

Magen til barnet har blitt mye bedre. De første 3-4 ukene var det null svin og ku kjøtt, så har hun fått litt kjøttdeig (ku) og bacon av og til. (skjeldent; ca 3 gngr kjøttdeig og 7 ganger bacon.)
Det har vært stort sett slutt på kvalme, diare og hard mage.

:D

Men atte... fra hva slags dyr kommer gelatin fra? :confused:

Lemen
31-12-06, 01:13
Leste i denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=6757&page=16&highlight=gelatin,) tråden at gelatin blir laget av svor fra svin og beinrester.

I den tråden er det også tips om denne siden: http://www.gelita.com/

Også i denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=9717&highlight=gelatin) tråden blir gelatin anbefalt som kosttilskudd.

:)

chili
31-12-06, 01:21
Takk for linker, Lemen!

stinasol
31-12-06, 12:55
så bra,godt at dere fant ut av det:)