...noen som vet noe om det?
Jeg har mistanke om at dattera mi ikke tåler svinekjøtt..
Mener jeg leste noen innlegg om dette for en stund siden: har søkt uten resultat..
Vanskelig tema.
Proteinintoleranse går ut på at peptider som er vanskelig å spalte går over i blodet og trigger en immunreaksjon.
Er en del usikkerhet rundt diagnostiseringen, så det beste er å kutte ut den mistenkte matvaren og se om det oppstår noen symptomer når matvaren introduseres igjen etter et par ukers tid.
Daglig inntak av gelatin kan være med på å hindre at ufordøyde proteiner går over i blodstrømmen.
Takk for svar, themonk!
Vi skal kutte ut både svin og oksekjøtt: hun har reagert litt på det siste også... Skal inntrodusere en type av gangen, og se... (men det blir en stund til.)
En liten oppdatering: :)
Magen til barnet har blitt mye bedre. De første 3-4 ukene var det null svin og ku kjøtt, så har hun fått litt kjøttdeig (ku) og bacon av og til. (skjeldent; ca 3 gngr kjøttdeig og 7 ganger bacon.)
Det har vært stort sett slutt på kvalme, diare og hard mage.
:D
Men atte... fra hva slags dyr kommer gelatin fra? :confused:
Leste i denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=6757&page=16&highlight=gelatin,) tråden at gelatin blir laget av svor fra svin og beinrester.
I den tråden er det også tips om denne siden: http://www.gelita.com/
Også i denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=9717&highlight=gelatin) tråden blir gelatin anbefalt som kosttilskudd.
:)
så bra,godt at dere fant ut av det:)