Nille
10-11-06, 17:46
CREME BRULEE - 6 porsjoner
5 dl. kremfløte
1 vaniljestang
8 eggeplommer
1 1/4 dl splenda
Varm ovnen til ca. 125 grader.
Visp eggeplommer og Splenda hvitt (eller lysegult)
Skrap vaniljefrøene ut av stangen og ha både frø og vaniljestang oppi fløten, varm fløten til nesten kokepunkt (må IKKE koke !!). la stå på lav varme uten å koke 5-10 minutter. Ta av varmen og la kjøle litt. Ta ut vaniljestangen. Ha en og en spiseskje varm fløte oppi eggeplommene mens du rører kraftig. Når 1/4 av kremfløten er blandet i, bland eggemixen oppi resten av kremfløten. Om nødvendig kan du sile massen om det er klumper i.
Hell over i ildfaste porsjonsformer og sett i langpanne et hakk lenger ned enn midten av ovnen. Hell varmt vann i pannen, slik at det rekker halvveis oppå kanten av formene. La de stå i 1 time. Når de er ferdige skal de "skjelve som gele" i midten om du rikser på dem.
Kjøl ned på rist til romtemperatur (da "kokes" senter av bruleen perfekt).
Dekk til med plastfolie og setti kjøleskap i minst 8 timer før servering.
Ca. 1/2 - 1 time før servering tar du av plastfolien. Legg tørkepapir lett over soppen på hver form for å suge opp evt. kondens fra plasten. Strø ca. 1 ts brunt sukker (kan ikke bruke noe sukkerfrit her nei) jevnt over overflaten pr. form. Bruk blåselampe og brun sukkeret på toppen til det bobler og endrer farge. Sett formene i kjøleskapet ca. 1/2 time før servering. Da hardner sukkeret litt til og danne "skorpen" som er så spesiell for Creme Bulee (som betyr brent krem). Står de lenger enn 45 min. vil sukkeret begynne å mykne !!
http://whatscookingamerica.net/Foto4/CremeBrulee1.jpg
"Ekte" Creme Brulee former (over) er lave, 1,5 - 2 cm høye og ca. 10-11 cm i diameter - de som er høye og 5-6 cm i diameter (de under) funker og, men da trenger de lenger tid i ovnen.
http://www.spittoon.biz/images/cremebrulee.jpg
Næringsinnhold uten sukker på toppen:
Total: 2351 Fat: 232 2088 89% Sat: 13 117 5% Poly: 6 51 2% Mono: 16 144 6% Carbs: 31 122 5% Fiber: 0 0 0% Protein: 33 133 6% Alcohol: 0 0 0%
Dvs: 31 karber for hele oppskriften - pr porsjon (hvis 6 =) 5,16
Næringsinnhold MED sukker på toppen:
Total: 2455 Fat: 232 2088 85% Sat: 13 117 5% Poly: 6 51 2% Mono: 16 144 6% Carbs: 57 230 9% Fiber: 0 0 0% Protein: 33 133 5% Alcohol: 0 0 0%
Dvs. 57 karber for hel oppskriften og 9,5 pr porsjon. Det er ca. 4,5 karber i en ts sukker.
5 dl. kremfløte
1 vaniljestang
8 eggeplommer
1 1/4 dl splenda
Varm ovnen til ca. 125 grader.
Visp eggeplommer og Splenda hvitt (eller lysegult)
Skrap vaniljefrøene ut av stangen og ha både frø og vaniljestang oppi fløten, varm fløten til nesten kokepunkt (må IKKE koke !!). la stå på lav varme uten å koke 5-10 minutter. Ta av varmen og la kjøle litt. Ta ut vaniljestangen. Ha en og en spiseskje varm fløte oppi eggeplommene mens du rører kraftig. Når 1/4 av kremfløten er blandet i, bland eggemixen oppi resten av kremfløten. Om nødvendig kan du sile massen om det er klumper i.
Hell over i ildfaste porsjonsformer og sett i langpanne et hakk lenger ned enn midten av ovnen. Hell varmt vann i pannen, slik at det rekker halvveis oppå kanten av formene. La de stå i 1 time. Når de er ferdige skal de "skjelve som gele" i midten om du rikser på dem.
Kjøl ned på rist til romtemperatur (da "kokes" senter av bruleen perfekt).
Dekk til med plastfolie og setti kjøleskap i minst 8 timer før servering.
Ca. 1/2 - 1 time før servering tar du av plastfolien. Legg tørkepapir lett over soppen på hver form for å suge opp evt. kondens fra plasten. Strø ca. 1 ts brunt sukker (kan ikke bruke noe sukkerfrit her nei) jevnt over overflaten pr. form. Bruk blåselampe og brun sukkeret på toppen til det bobler og endrer farge. Sett formene i kjøleskapet ca. 1/2 time før servering. Da hardner sukkeret litt til og danne "skorpen" som er så spesiell for Creme Bulee (som betyr brent krem). Står de lenger enn 45 min. vil sukkeret begynne å mykne !!
http://whatscookingamerica.net/Foto4/CremeBrulee1.jpg
"Ekte" Creme Brulee former (over) er lave, 1,5 - 2 cm høye og ca. 10-11 cm i diameter - de som er høye og 5-6 cm i diameter (de under) funker og, men da trenger de lenger tid i ovnen.
http://www.spittoon.biz/images/cremebrulee.jpg
Næringsinnhold uten sukker på toppen:
Total: 2351 Fat: 232 2088 89% Sat: 13 117 5% Poly: 6 51 2% Mono: 16 144 6% Carbs: 31 122 5% Fiber: 0 0 0% Protein: 33 133 6% Alcohol: 0 0 0%
Dvs: 31 karber for hele oppskriften - pr porsjon (hvis 6 =) 5,16
Næringsinnhold MED sukker på toppen:
Total: 2455 Fat: 232 2088 85% Sat: 13 117 5% Poly: 6 51 2% Mono: 16 144 6% Carbs: 57 230 9% Fiber: 0 0 0% Protein: 33 133 5% Alcohol: 0 0 0%
Dvs. 57 karber for hel oppskriften og 9,5 pr porsjon. Det er ca. 4,5 karber i en ts sukker.