View Full Version : hva med søtningserstatning?


Lissa
23-05-04, 18:34
har problemer med overvekt av to grunner: det ene er hypothyreose som gjør at stoffskiftet mitt går på lavgir, det andre er feil kosthold i flere år av livet...

sliter fortsatt med sukkerhunger og blodsukkersvingninger, men er mye bedre nå.
(har hatt tendenser til insulinintoleranse, men det holder jeg under kontroll nå...)

mitt spørsmål: om man går på diverse dietter; er det greitt å bruke sukketter og "strøsukker"? disse produktene har hindret mange kg å legge seg på meg...

dette har hjulpet meg masse da jeg er totalt avhengig av denne smaken.
ting som skal smake søtt er slettes ikke godt uten - og honning er ikke søtt nok!

HP
23-05-04, 18:44
Vi bruker steviapulver fra KAL! Uten bismak! :p

Bare å ta en måleskje på tunga, så er all søthunger borte! :D

Nille
23-05-04, 18:48
Det spørs hva du velger av Atkins og Lindberg.

Atkins anbefaler Splenda og Stevia. Her i Norge har vi ikke det, og det beste her er Natreen, både flytende og i pulverform. Du kan også bruke "suketter".
På Atkins bør du ligge unna Aspartame og alle søtstoffer som ender på -ose.
Folk som går på lav karbo kost opplever ofte reaksjoner på kunstig søtstoff i større mengder, slik som i sjokolader & sukkerfritt snop. (Bare spør Iset :p ).

På Lindberg kan du visst bruke Fruktose. Men det få andre her svare på. Jeg har ikke mer en overflødig kjennskap til enkelthetene der !!

HP
23-05-04, 19:10
Tror fruktose skal brukes med moderasjon på Lindberg... I alle fall om du vil ta av... :snill:

Nille
23-05-04, 21:35
Hvor var det forresten du kjøpte Stevia hen HP ??

Og har ikke HP kjøpt Splenda fra atkins og ?? Hva syns du om forskjellen ?
Hva er best til hva etc......

Bare lurer jeg :snill:

HP
23-05-04, 21:39
Stevia er desidert best! Til alt!!! :D

Min har jeg kjøpt på Sunkost.

Splendapakkene er mer som natren egentlig i konsistens. Jeg har ikke prøvd splenda granular da... Splenda smaker sukker.

Stevia er jo i tillegg sunt da! ;)

Iset
23-05-04, 23:04
Folk som går på lav karbo kost opplever ofte reaksjoner på kunstig søtstoff i større mengder, slik som i sjokolader & sukkerfritt snop. (Bare spør Iset :p ).

Jeg? :rodme:

Hei Lissa, velkommen!! :klem:

Lissa
24-05-04, 01:01
Jeg? :rodme:

Hei Lissa, velkommen!! :klem:takk for det... - må jo prøve ut denne siden siden du skryter så fælt!
bruker stort sett natreen -strøsukker og suketter. synes den er best!

hva er "stevia"?

Kanel
24-05-04, 06:41
Jeg hadde tidligere stort behov for søtt og trodde ikke jeg kunne klare meg uten.
Første månedene på kur brukte jeg derfor kunstig søtningsmiddel av typen man kjøper i vanlig dagligvarebutikker.
Etterhvert avtok behovet for søtt og nå har jeg overhodet ikke suget lengre.
Bruker ikke sukker i det hele tatt, og det eneste "søte" jeg inntar er lightbrus.

Anne
25-05-04, 10:30
Jeg hadde tidligere stort behov for søtt og trodde ikke jeg kunne klare meg uten.

Etterhvert avtok behovet for søtt og nå har jeg overhodet ikke suget lengre.
Det samme har jeg opplevd, behovet har avtatt. Bruker sjelden sukkererstatninger, kun litt når jeg baker til andre kommer. Akkurat nå baker jeg ikke noe til oss, men vi spiser litt krem (uten sukker) River en kvart tsk 80%Lindt sjokolade over...eller litt nøttestrø....
Har prøvd å la vær å erstatte alt jeg spiste før (snop) med lovlig gotteri. Ene og alene for å kvitte meg med behovet for å putte noe i munnen, som jeg tror for min del mye er en stygg uvane, mer mentalt enn noe annet.

Når jeg er ferdig med ketose perioden, kommer jeg til å bake litt igjen, da kommer jeg sikkert til å bruke fruktose. Ellers så har jeg hørt rykter om at det skal komme enda en ny sukkertype, med enda færre karber i...Vet ikke når:(
Kanskje noen andre som vet....

Lissa
26-05-04, 00:35
Det samme har jeg opplevd, behovet har avtatt. Bruker sjelden sukkererstatninger, kun litt når jeg baker til andre kommer. Akkurat nå baker jeg ikke noe til oss, men vi spiser litt krem (uten sukker) River en kvart tsk 80%Lindt sjokolade over...eller litt nøttestrø....
Har prøvd å la vær å erstatte alt jeg spiste før (snop) med lovlig gotteri. Ene og alene for å kvitte meg med behovet for å putte noe i munnen, som jeg tror for min del mye er en stygg uvane, mer mentalt enn noe annet.

Når jeg er ferdig med ketose perioden, kommer jeg til å bake litt igjen, da kommer jeg sikkert til å bruke fruktose. Ellers så har jeg hørt rykter om at det skal komme enda en ny sukkertype, med enda færre karber i...Vet ikke når:(
Kanskje noen andre som vet....kjempeflott at du har kommet over sukkerbehovet ditt.
håper jeg også kommer dit en gang!

akkuratt nå er det på linje med å være røyksugen og ikke ha tobakk i huset, ikke penger å kjøpe den for og ikke bil for å komme til butikken for å stjele den... (det siste var tull...). - men jeg har røkt daglig i flere år, så jeg vet hva det vil si å ha røyksug, aldså...!

Anne
26-05-04, 09:35
akkuratt nå er det på linje med å være røyksugen og ikke ha tobakk i huset, ikke penger å kjøpe den for og ikke bil for å komme til butikken for å stjele den... (det siste var tull...). - men jeg har røkt daglig i flere år, så jeg vet hva det vil si å ha røyksug, aldså...!:D Ja jeg kan bekrefte at det omtrent virker på samme måte...Sluttet å røyke for 17 år siden:eek: så snakker av erfaring:)

Har aldri tatt en røyk siden, har ikke lyst og hadde ikke turt, itilfelle behovet dukket opp som troll fra eske....akkurat som sukkerbehovet:D Merker at så fort jeg tar en liten smak med "Høy GI" så ligger behovet latent og har tenkt å slå til som ørreten på flua så fort den får sjangs på en større godbit:eek:

Derfor...like greit å holde meg mest mulig unna de helt store godsakene til jeg har gått ned og fått stabilisert kostholdet.
Småutskeielser har det vært, men jeg har til nå klart å hale meg inn igjen med en gang. Behovet blir borte før det får gjøre mer skade, sørger bare for å spise ofte, men riktig mat i sånne perioder.

Sammenligningen mellom røyk-og søtbehov er ganske relevant....
Ikke lett å være røyker heller...:eek: