View Full Version : Er vi mange med ME her inne?


nomma
10-12-06, 09:31
Bare lurer på hvor mange vi er her inne som har ME??

For de som har holdt på med lav-karbo en stund, hvordan merker dere forskjellen med og uten lav-karbo i forholdt til ME?

guro
10-12-06, 10:01
Jeg vet jo at jeg helt klart ikke tåler hvetemel og sukker. Og da er en jo langt på vei til lavkarbo.

themonk
10-12-06, 10:55
Jeg vil ikke si at jeg har ME lenger, for jeg vil helst unngå å identifisere meg med noen form for sykdom...

...men lavkarbo er et steg i riktig retning, og et ledd i det å bli bedre. Allikvel kan jeg ikke si at jeg har merket noen annen forskjell enn at jeg får bedre blodsukkerkontroll. Sånn umiddelbart i alle fall.

Kosttilskudd er viktig derimot. Omega 3, Q10, magnesium, b12 og c-vitamin, bør alle med ME ta.

Den endelige løsningen på å bli kvitt ME ligger nok allikevel ikke i kosthold, men i en fullstendig omstilling av livsstil, både fysisk og psykisk. Det kan ta lang tid å finne ut hva som bidrar til å holde sykdommen ved like.

Alyssa
10-12-06, 10:59
Jeg har ME.
Har ikke holdt på lenge nok til å uttale meg så mye om forskjeller enda tror jeg.. Ble riktignok ganske umiddelbart bedre når jeg først kom i ketose, men nå er jeg inne i en skikkelig dårlig periode igjen. Så får jeg bare se hvordan det går videre...

guro
10-12-06, 11:33
Den endelige løsningen på å bli kvitt ME ligger nok allikevel ikke i kosthold, men i en fullstendig omstilling av livsstil, både fysisk og psykisk. Det kan ta lang tid å finne ut hva som bidrar til å holde sykdommen ved like.
Veldig enig i dette! Bortsett fra at jeg ville kalle det en skade som det tar lang tid å reparere.

themonk
10-12-06, 12:14
Uansett. Det er vanskelig å avgjøre hvilken rolle kostholdet spiller i det å bli frisk. Noen vil nok merke umiddelbare forbedringer, mens for resten vil det være gunstig på sikt. Kostholdet alene kan ikke gjøre deg frisk, men at det hjelper på ett eller annet vis er helt garantert. Det gjelder jo alle. :)

Kanskje litt off topic, men jeg mener det er viktig å komme i gang tidlig med riktig kosthold, kosttilskudd og rensing av kroppen. Deretter må man kombinere dette med en eller annen form for "spirituell veiledning", det være seg samtaleterapi, meditasjon, pusteøvelser eller lignende. Etter hvert vil sykdommen kunne føre til skader på organer, hjertekomplikasjoner, alvorlige mangelsykdommer, mage- og tarmsykdommer osv. Derfor er det viktig med umiddelbare tiltak. De som ikke tar ansvar for seg selv blir ofte værende syke veldig lenge. (Og det er jo litt uheldig, siden de som har ME oftest ikke har så voldsomt mye overskudd.)

Huldr
10-12-06, 19:01
Jeg har sannsynligvis ME, ikke diagnostisert av spesialist ennå. Vært syk i 17 år.

Da jeg begynte på lavkarbo syntes jeg det hjalp veldig mye etter en stund, men det tok litt tid, kanskje et par måneder før det hjalp. Før lavkarbo gikk jeg rundt i evig tåke og var ofte ikke i stand til å stå opp av senga en gang.

Når jeg har skeiet ut over en periode har jeg merket at jeg får det mye dårligere, men det tar lang tid før det slår ut... Da har jeg det helt forferdelig i noen måneder igjen, humøret er på bånn også ...

Jeg har funnet ut at jeg ikke tåler ketose særlig godt, og at jeg kanskje helst bør ligge på litt flere karber. Nå har jeg kuttet ut melkeprodukter, og skal la være å spise salat, smoothie og andre kalde og rå ting på råd fra akupunktøren. Da må jeg finne litt andre alternativer, og det blir litt havregrøt, brun ris og sånt for ikke å bli helt matlei.

Ellers synes jeg det er bra du trekker frem de tingene, themonk :)

Summer
10-12-06, 22:15
Jeg merker kostholdet veldig godt. Jeg blir veldig sliten når jeg spiser feil. Jeg får en voldsom hjertebank, og kjenner at det raser i meg, og blir utrolig sliten. Så for meg er det best å holde blodsukkeret i sjakk for å ha en mindre tings som tapper meg for energi.

Tulla :)
02-08-11, 11:50
Dere som har ME her inne (har mistanker om at det er det jeg sliter med), hvordan virker lavkarbokosten på kiloene uten trim? Veldig sjelden at kroppen min har overskudd til noe som helst av trim.. Og jeg vet fra tidligere kurer (Grete Roene bl.a) at kroppen min må ha veldig mye trim for at kiloene skal gå av... Går man ned likevel med lavkarbo? :)