Hei, hei..
Lurte på klibrød når jeg er i fase 2..
Kan man spise d? Har regnet ut at det er 3g karbs i et klibrød, eller skal alle karbohydratene komme fra grønnsaker, barer osv??
Hilsen Meg
Ja du kan spise klibrød ! Det med solsikkefrø er best !:D
He, he.. Har smakt den, var god :)
Men jeg lurer på hvordan skal jeg få i meg 30-50 karbs om dagen??
Skal jeg ta noen klibrød, en liten potet, litt ris?? Jeg er så usikker der..
Takk for svar
Har regnet ut at det er 3g karbs i et klibrød, eller skal alle karbohydratene komme fra grønnsaker, barer osv??
Hilsen Meg
Barer ??? NEIIIIII !!
Ligg unna barer og søl. En gang imellom er det OK, men ikke fyll karbekvoten din med slikt.
Du legger til 5 karber pr uke etter vedvarende stigen. Det lønner seg å legge til matvarer etter den:
I den norske utgaven har den viktige vedvarende stigen, den som viser hvilken rekkefølge det er tjenelig og tilbakeføre visse matvarer i kostholdet på, ikke blitt tatt med i det hele tatt. I min engelske utgave (2003) står denne på side 171:
Uke
1. (25 karbohydrater pr dag) Mer salat og grønnsaker fra tillatte matvare lista
2. (30 karbohydrater pr dag) Friske oster (som cottage cheese etc)
3. (35 karbohydrater pr dag) Frø og nøtter
4. (40 karbohydrater pr dag) Bær og visse meloner
5. (45 karbohydrater pr dag) Vin & andre lavkarbo spiritus
6. (50 karbohydrater pr dag) Belgfrukter, bønner
7. (55 karbohydrater pr dag) Frukt (utenom bær og meloner)
8. (60 karbohydrater pr dag) Stivelsesholdige grønnsaker
9. (65 karbohydrater pr dag) Korn
Det er riktignok kun en anbefaling, men ved å tilføre matvarene i denne rekkefølgen og bare en gruppe om gangen, vil man finne ut om det er noen matvaregrupper man reagerer på og bør vente med. Mange hopper over trinn. Jeg er ikke noe glad i ost og gikk til nøtter isteden. Noen blir også på et trinn lenger enn en uke.
Få personer klarer å føre tilbake alle disse under fase 2. Mange må faktisk vente til både fase 3 og 4 før de har lagt til alle gruppene. Rekkefølgen er ikke tilfeldig valgt, men satt opp etter karboinnhold og GI belastning. Følger man denne listen er sjansen bedre for å unngå blodsukker svingninger, siden man går så gradvis oppover.
Du kan også lese litt her:
Hensikten med Vedvarende vekttap (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=271)
Hvordan følge fase 2 - vedvarende vekttap (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=475)
Vedvarendestigen - tilbakeføring av matvarer (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4338)