View Full Version : Ostesuffle


Kanutten
23-01-07, 19:36
Man tager en god klatt smør, smelter den i en kaserolle. Oppi der rører man en boks med naturell smøreost. Ha litt Jarlsberg i tillegg. Stivpisk 4 eggehviter. Rør plommene til eggehviten i osterøra, tilsett pepper og annet krydder. (trenger ikke salt da det ofte blir nok salt). Velt deretter eggestivelsen i røra. Fyll det hele i en form og stek ved 180 grader ca i ca 30 min. Mye ca her :D

Meeen det blir nyyydelig suffle og kan absolutt sammenlignes med ekte, lager slik fleeere ganger i uka:p

xtra
24-05-07, 22:56
Så kjekt!
Jeg lette for å se om det fantes en oppskrift på ostesuffle, og om den lignet på den jeg pleide å lage før. Og det gjør den - ned til Jarlsbergen.

Det blir maten min i morgen. Men jeg bruker ikke litt Jarlsberg, jeg da :)

LilleMill
02-06-07, 20:04
Må man ha en suffleform eller kan man bruke en annen form?

Elanessë
27-07-07, 23:25
Man kan kanskje ha skinke i denne?
Og hvor masse er en god klatt smør? :p

Kanutten
28-07-07, 13:33
Man kan kanskje ha skinke i denne?
Og hvor masse er en god klatt smør? :p

Jjeg pleier å ha ca tre skjeer med smør til ca 4 egg. Tror det er bedre med for mye smør enn for lite.

Og jeg pleier også å ha maaassssse Jarlsberg i, men tenkte jeg skulle moderere meg med ost, eeelsker nemlig smeltet ost :p

Suffleen kan du ha i hvilken som helst form. Lager jeg til unga pleier jeg å ha en kort, dyp form, for de liker ikke så mye skårpe, lager jeg til meg kan jeg gjerne bruke ei vid lav form, blir mer skårpe da.

Deilig blir det uansett, også med skinke eller stekte baconbiter i:D

Elanessë
28-07-07, 15:54
Men hvor mange gram revet ost er det sånn ca? En smule grønn på kjøkkenet ja :o