View Full Version : Fullgod MCT - eller noe helt annet?


AnnaV
12-02-07, 14:16
Jeg var en tur innom kinsarvik-sjappen i bergen for å se om de hadde MCT-olje, og fikk beskjed, joda, MCT har vi.
Fikk med meg denne http://proteinbutikken.no/visNettbutikk.aspx?VareID=327998074652&n1=4&n2=1
og tasset fornøyd videre på min vei.
Men nå lurer jeg litt - står ikke noe sted at det er olje, of den er tilsatt appelsin-smak - er dette en "vanlig", fullgod MCT-olje? Noen som vet? Ble så usikker jeg nå....

Charmtassen
12-02-07, 14:29
Det står jo blant annet: "human machine oil" og "TWINLAB MCT Fuel is a revolutionary new emulsified MCT (medium-chain triglyceride) oil that has been developed for quicker and easier assimilation and for those people who could never tolerate the taste of ordinary MCT oil."

Men resten skal jeg ikke ta på meg å svare fullgodt på! ;)

Nille
12-02-07, 15:57
"TWINLAB MCT Fuel is a revolutionary new emulsified MCT (medium-chain triglyceride) oil that has been developed for quicker and easier assimilation and for those people who could never tolerate the taste of ordinary MCT oil."

MARKEDSFØRINGSTRIKS !!
:D Må le jeg. "Vanlig" MCT olje smaker IKKENO. Jeg har bestilt via apotek og har i løpet av denne tiden fått to forskjellige typer. Ingen av dem har hatt noe som helst smak. Og å "maskere" smaken med appelsin blir jo litt feil. Da kan man ikke bruke den til annet enn kosttilskudd på skje. Jeg bruker den til alt mulig jeg. Spesielt i mat som ikke er så fet fra før.

Jeg prøvde en annen også. Den skulle være "beriket" med bl.a. C-vitamin. Og den smakte pyton - syns iallefall jeg. Ga den til Siljevanilje så hun kunne prøve den. Hun likte den heller ikke. Om man tilsetter noe annet til oljen vil den ikke være ren MCT olje lenger. Hva de tilsetter kan være bra, men det øker faren for kondemnering.

Kjøp den gjerne, men ikke for å få en annen smak ! Det er ikke vits i :)
Jeg

Charmtassen
12-02-07, 16:06
Takk for mer info, Nille! Jeg så bare at det sto "oil", jeg :p

Solan
12-02-07, 21:14
Leste nettopp i Mary Enigs Know Your Fats at MCT-olje er capric og caprylic acid; de utvinnes av det som er igjen når såpefabrikantene har dratt ut laurinsyren (en annen mellomlang fettsyre) av kokosolje. Gitt at kokosolje ikke altid produseres økologisk heller, har jeg bestemt meg for å hoppe over gleden ved å spise MCT-olje, og heller holde meg til kokos, som jo naturlig er 2/3 mellomlange triglycerider.

Nille
12-02-07, 21:31
MCT olje kan ikke sammenlignes med kokosolje. MCT er ikke et kost tilskudd en tar for vitaminer og mineraler etc. MCT olje tas for FETTETS skyld. Punktum. For å få i seg nok fett for de som har problemer med det, og derved øke forbrenningen - f.eks. på lavkarbo dietter.

MCT inneholder ingen stoffer kroppen nødvendigvis trenger.....

Snøhvit
28-05-07, 15:34
Jeg har MCT OIl ut på dato....kan jeg ta den likevel eller er farlig?den har stått i kjøleskapet hele tida...klar og fin.
Og da er et dillema;kan jeg ta den når jeg har gallesten?:rolleyes: redd for anfall:confused:
takk for alle som kan svare:)

Snøhvit
31-05-07, 13:11
"dytte"

Distrea
31-05-07, 13:13
Tror jeg ikke har noe å si. Leste i en annen tråd at nille en gang hadde en som hadde gått ut på dato... den var hvertfall like fin.

lokkebiff
06-06-07, 01:49
Og da er et dillema;kan jeg ta den når jeg har gallesten?:rolleyes: redd for anfall:confused:
takk for alle som kan svare:)
Fant noe Nille har skrevet i en annen tråd om MCT:

http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=152534&postcount=27