View Full Version : Erstatning til soyaprotein som inneholder kun 0,6g KH pr.100g!! :)


**Angelica**
23-02-07, 16:18
Hei! :)

Jeg har ikke smakt soyaproteinet eller soyamelet, men har lest at mange her inne synes det er vondt på smak.

Bare et lite tips: Jeg bruker proteinet fra tech nutrition. ProZyme heter det, og det selges i flere smaker, derav en nøyral uten smak eller lukt.

Dessuten inneholder det bare 0,6g KH pr 100g i motsetning til soyaproteinet som inneholder 2,8? Eller 2,6? Husker ikke i farten.

Nå har ikke jeg våget å bytte ut hele soya/bakemiks andelen med dette proteinet da, men det sies at det fint kan brukes til baking o.l.

Jeg brukte en liten andel bakemiks (40g) og en stor andel (135g) av dette proteinet i et brød jeg bakte. Dette ble vellykket, og godt på smak.

I neste omgang skal jeg bytte ut hele. :)

Legger ved en link til siden der det selges:

http://www.tn.no/shop/produkt.aspx?id=701

Nille
23-02-07, 16:28
Dette er det samme jeg bruker.

Absolutt best av de jeg har smakt (nå bruker jeg bare det nøytrale og det med vanilje) og anbefales ! :D

stinasol
23-02-07, 17:11
men hvordan blir dette på konsistens?er det like tynt
som vanlig soyamel/protein pulver og blir
brødene svampete sånn som med for eks bakemixene?

**Angelica**
23-02-07, 17:28
Ja, jeg tror det blir nesten det samme. Brødet jeg bakte ble hvertfall litt svampete, men helt greit! :) Nesten som vanlig grovt brød synes nå jeg. :)

Distrea
23-02-07, 19:47
Dette pulveret kan erstatte soyaprotein helt?

Nille
23-02-07, 20:08
Det funker for meg, -og min oppskrift. Jeg bruker ikke bakemiks eller soya. Men det kommer litt an på hva annet du har oppi brødet. Jeg har mer nøtter og frø enn protein og det går bra.men om du har mer protein enn nøtter og frø er det mulig det ikke funker like bra. Det kommer også an på hvor grovt du lager: Mitt er veldig grovt, det eneste jeg hakker litt er valnøtter, ellers er det hele nøtter og frø.

Prøv deg frem!

Distrea
23-02-07, 20:49
Så fint :) Skal bestille med den gang.
Takk for nyttig tråd:p