View Full Version : Er det noen som har forslag til en god kake?


ninahe
02-03-07, 21:47
enkel,god kake?
Skal på hytta i påsken og feire bursdag. Der er det ikke allverdens av utstyr,men noe er det.
Har sett gjennom kakeoppskriftene her,men de fleste ser avanserte ut...
Har dere noen gode,enkle oppskrifter som en ketolysekurdeltaker også kan smake på? :confused:

Titti
02-03-07, 22:00
Hva med Delfiakake? Den trenger du ikke mye avansert utstyr til.

Carisma
02-03-07, 22:52
Lag fromasj av heistad gele og pisket kremfløte. Minst like godt som kake, og alt du trenger er litt varmt vann, en bolle og en håndmixer... :)

Eller denne?.. http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=8636&highlight=tr%F8ffelkake

Torkil
04-03-07, 18:30
Hei

Ostekaka fra "slank med ketolysekuren" eller bløtkake i samme bok.
God tur

nomma
05-03-07, 14:25
hva med denne.. kjempe god.. med eggekrem inni.. og ikke så vanskelig..
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=962

ninahe
07-03-07, 20:57
Flott :)
Nå har jeg littt å velge mellom :sikle:
Delfiakaka, lager man den som det står på delfiafettet,eller er det en annen måte å gjøre den mer "ketolysevennlig" på?

nomma
08-03-07, 11:12
Klippet denne ut fra Ziggys tråd om Optimal Ernæring.. håper det var greit.. Den er god.. men søker du på delfiakake i forumet får du frem flere oppskrifer..

OE Delfiakake

250 g kokosfett
250 g 70% - 86% kakaosjokolade
0,25 dl ferdigkokt kaffe og 0,25 dl kremfløte
6 eggehviter
12 hele egg, godt pisket
100 g mandler
100 g hasselnøtter
30 g kokosmasse

Pisk eggene til de blir luftige. Smelt kokosfettet og sjokoladen i to ulike panner. Ha kaffen og fløten oppi sammen med den flytende sjokoladen. Bland deretter flytende kokosfett i den flytende sjokoladen under omrøring. Deretter blandes sjokolademassen porsjonsvis i de piskede eggene under kraftig omrøring. Visp deretter i kokosmassen, og la den avkjøle seg litt.

Bruk en vanlig brødform kledd med aluminiumsfolie eller matpapir, og legg delvis sjokolademasse, nøtter og tørket frukt. Pass på at blandingen er såpass stiv at ikke nøttene faller til bunnen av kaka.

Du kan bruke ulike typer nøtter, som f.eks. cashewnøtter, macademianøtter, pistasienøtter, hasselnøtter eller peanøtter, alt etter smak. Mandlene kan evt. ristes før du har dem i kaka.

Sett kaken til avkjøling. Kan spises etter noen timer. Delfiakaken har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.

Variasjon: Du kan også bare ha 2 – 3 ss konjakk i sjokoladeblandingen sammen med kaffen om du ønsker det. Alternativt kan du også bruke 2 - 4 ss økologisk sukker eller honning om du vil.


Husk at her brukes sukker eller honning som et krydder, slik det opprinnelig ble brukt.

Den opprinnelige oppskrifta uten sukker men med rosiner og aprikoser er oppgitt til å ha følgende næringsmessige fordeling;

1,0 (protein) : 3,4 (fett) : 0,5 (karbohydrat)

Pr 100 gram gir dette;
10 gr protein
33 gr fett
5 gr karbo
357 Kcal