virker nok dum nå- men hva er GB?
Aldri hørt om det, tror jeg? :undrer:
Antony Worrall Thompson (kjent tv-kokk, blant annet fra BBC Food) har skrevet en bok som heter GB-dietten.
På omslaget står følgende:
"GB-dietten er en viderefølging av GI-konseptet, men enklere å følge! GB beregner virkningen på blodsukkernivået av en normal porsjon, for å få den glykemiske belastningen så lav som mulig ved hvert måltid. I GB-dietten er de langsomme karbohydratene "lovlige" forutsatt at de beregnes i porsjonsstørrelser. Dermed får du mulighet til å spise de sunne karbohydratene som finnes i for eksempel melon, gulrøtter og poteter".
Har ikke lest boka...
donjuanwannabe
21-03-07, 01:33
Dermed får du mulighet til å spise de sunne karbohydratene som finnes i for eksempel poteter".
Den boka skal jeg ihvertfall ikke lese :)
Jeg trodde Worral-Thompson gikk på Atkins jeg. Det har han nemlig sagt selv på TV flere ganger.
GB er en videreføring av GI tenkning. Det går på hvordan de forskjellige sammensetningene av mat hever og senker GI verdien. jeg kan ikke så mye om det, men fedon toucher såvidt innom det.
Jeg trodde Worral-Thompson gikk på Atkins jeg. Det har han nemlig sagt selv på TV flere ganger.
Kanskje han har skiftet kostfilosofi undervegs? Her er en lenke med presentasjon av den norske oversettelsen:
http://www.cappelen.no/main/Katalog.aspx?f=1006&isbn=8202266297
Her forklarer fedon hvordan man finner den: http://www.nrk.no/programmer/tv/puls/spor_ekspertene/3582815.html