View Full Version : Trixies vaniljeiskrem
3 egg vispes til eggedosis, smak til med Splenda - ikke for søtt
3,3 dl fløte vispes til krem, tilsett vaniljefrø og litt vaniljesukker samt smak til med Splenda - ikke for søtt
Rør sammen og hell over i iskremmaskinen.
Vil man ha litt mer "eksklusiv" iskrem, så bruk bare eggeplommer. :)
Denne iskremen er basis for andre smaker, så prøv deg frem med forskjellige bær.
Forslag til sjokoladesaus: smelt 70 % sjokolade med litt fløte og smak til med Splenda. :)
Fant Splenda på tilbud i går. :p
Trixie :)
Heisann!
Har ikke iskrem-maskin jeg heller, men det går helt fint likevel.
Bland sammen og tømm "røra" i en form,sett i fryseren.
Pass på å rør i den i blandt, til den fryser til:)
ååå men da må jeg lage det i morgen.jeg har bare natreen
må jeg ha i vanilje frø og vanilje sukker? jeg har ikke det :(
må jeg ha i vanilje frø og vanilje sukker? jeg har ikke det :(
Da bli det ikke vaniljeis. :) Ha oppi bær istedet, men der er jeg usikker på mengdene. Sammenlign med andre oppskrifter på nettet for sammenligning. :)
Trixie :)
Jeg pleier å ha i enten sitrondråper (nydelig) eller knuste Atkins-barer. Blir skikkelig "cookies 'n cream-iskrem".
Photobscura
18-05-07, 17:53
Jeg skal lage denne i dag, men kaffe i:D
donjuanwannabe
19-05-07, 20:17
Jeg har prøvd å lage hjemmelaget is uten ismaskin flere ganger (sikkert 5 ganger minst) men hver gang blir det iskrystaller og jeg må kaste den. Selv om jeg har rørt hvert 20. min!!
Hvorfor får alle til dette og ikke jeg!!? :)
Jeg har prøvd å lage hjemmelaget is uten ismaskin flere ganger (sikkert 5 ganger minst) men hver gang blir det iskrystaller og jeg må kaste den. Selv om jeg har rørt hvert 20. min!!
Hvorfor får alle til dette og ikke jeg!!? :)
Har aldri laget iskrem uten maskin så ikke vet jeg hvorfor du ikke får det til. Eneste forslaget jeg kan komme på er å røre oftere. Men, ikke rør så fort at du får luftbobler i den som kansje kondenserer.
Trixie :)
Vil bare legge til at det er også helt nydelig hvis man hakker opp en halv plate Freias Premium Dark og blander oppi. :p
Jeg har ikke ismaskin, men jeg har latt blandingen stå i frysen en times tid. Da er den frossen På sidene og i bunnen, men midten er fremdeles myk. Dersom man tar og blander den kraftig sammen da, får man en slik McFlurry-konsistens på den.
Uber-smaskens!!
tilsett vaniljefrø og litt vaniljesukkerKan man ikke bruke dråper av vaniljeessens istedet? Vet ikke om det blir mindre karber men.
Jeg har brukt vaniljeessens, det blir deilig smak av det også.
...hvor får man egentlig kjøpt vaniljestang? I vanlig matvarebutikker? Må innrømme jeg aldri har vært på jakt etter det før.
Photobscura
26-06-07, 09:40
Jeg har brukt vaniljeessens, det blir deilig smak av det også.
...hvor får man egentlig kjøpt vaniljestang? I vanlig matvarebutikker? Må innrømme jeg aldri har vært på jakt etter det før.
Det skal stå sammen med krydder, du får kjøpt det på pose. Jeg har i alle fall sett det i de fleste dagligvarehandler. Men sannsynsligheten er vel enda større om du går på butikker av typen Meny, Ica, Ultra etc. Og innvandrersjapper.
Vaniljestang har jeg sett i lang og tynn plast/glass-hylse festet på papp, plassert sammen med krydder.
Trixie :)
Mmm - da blir det Aksjon Meny så snart som mulig. Har bare hørt masse herlige ting om vaniljestang, så det må prøves. :p
Et lite tips:
Hvis man lar hele stangen ligge i væske/pulver så ikke kast stangen etterpå, den kan ofte brukes flere ganger. :)
Ikke i is da. :D
Trixie :)
Hei!
Nå har jeg gått til innkjøp av fløte, egg, vaniljeessens og splenda! Skal prøve meg på is! Man må vel ikke ha vaniljestang i eller??
Har ikke ismaskin, prøver å gjøre det som dere har skrevet inn her, røre innimellom og håpe det beste.....! Og så har jeg et lite spørsmål; jeg er veldig glad i taco, men tacopulveret inneholder ganske mye karbo. Er det noe annet jeg kan krydre kjøttdeigen med for å få god, sterk smak? Tacopulveret er ekstremt godt synes jeg, men er redd jeg går ut av ketolyse hvis jeg spiser det.....
Et lite tips:
Hvis man lar hele stangen ligge i væske/pulver så ikke kast stangen etterpå, den kan ofte brukes flere ganger. :)
Ikke i is da. :D
Trixie :)
Aha - man kan ta en Jamie! :)
Altså... på Jamie Oliver så jeg en gang at han stappa stanga ned i sukkerburken, så avsatte det vanilje på sukkeret.
Man kan kanskje gjøre det samme med strøsukkettene?
Siss1, ang. tacospørsmålet:
Kjøp tacosaus og bland rett i kjøttdeigen. Den fra First Price har minst karbohydrater.
SusieBlues
15-03-08, 17:35
Oj, denne var god!
Brukte fløte, kakaopulver, flytende søtstoff og eggeplommer!
Nam!
Hørtes veldig godt ut - må prøves i påska!
Damn at jeg ikke så denne linken før! har to butter med kremfløte stående som har gått ut på dato :( MEN dette skal prøves...i morgo den dag!!
norwegiana
22-05-08, 18:27
Ble litt forvirret...hele eggene eller bare plommene?
Ble litt forvirret...hele eggene eller bare plommene?
Vel, det står jo:
Vil man ha litt mer "eksklusiv" iskrem, så bruk bare eggeplommer. :)
Så da kan man vel velge, går jeg ut fra. I oppskriften har hun brukt hele egg. Jeg bruker alltid kun plommene, synes det blir best. :)
norwegiana
22-05-08, 19:51
Hjelp, jeg så det og slettet posten min av den grunn!!???
Beklager, men trodde den var slettet.
Hehehe sånn skjer. :lol:
Forresten (har skrevet det et annet sted også) pleier jeg å ha 3 plater gelatin i ismassen før jeg fryser den ned, da blir den ikke hard og krystallisert, man slipper å røre i iskremen underveis og den smelter ikke på bordet. :D
bumblebee83
17-08-10, 17:47
Må man bruke splenda?
Frusetruse
07-10-10, 00:40
Må man bruke splenda?
Nei jeg brukte ikke splenda da jeg lagde... Jeg brukte forresten kakao pulver i,den ble veeeldig god :p
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.