View Full Version : Gurkemei og betennelser


guro
11-06-04, 12:26
Har sett at noen her inne sliter med betennelser. Tenkte derfor jeg skulle formidle et lite tips.

Jeg har av legen (Roald Strand) fått besjed om å ta gurkemeieekstrakt (cucumin) som skal motvirke betennelser i kroppen. Jeg tar Solaray sitt produkt. 2 morgen og 2 kveld. Det er dyrt og jeg kan ikke være sannhetsvitne. Man kan regne med å måtte bruke det i minst 4 måneder før effekt oppnås. Men det er et tips å jobbe videre med for en med plager. Også er det kanskje lurt å unngå/begrense arakidonsyre (finnes i eggeplomme og rødt kjøtt) som Fedon skriver om i kokeboka si da.

Begod
11-06-04, 12:59
Har ikke lest boka til Fedon , men vet at slike helsesportsentere somTovåsen/Tonåsen?, anbefaler nærmest et vegetarisk kosthold til sine leddpasiente ( leddgikt, slitasjegikt , osv).

Det rare er at jeg holder betennelsen i sjakk med et kosthold som i stor grad består av rødtkjøtt og egg, Men Jeg prøver å unngå svin. Når jeg blir ekstra plaget , så tar jeg store doser c-vitamin. Smører problemleddene daglig med glukosamin.

Når jeg i peroioder ( som sommerferien) ikke er nøye med kostholdet ,men tillater mye mer sukker og raske karbo generelt, er jeg langt mer plaget av vondt i leddene. I fjor sommer ønsket jeg meg bare hjem så jeg kunne spise ordentlig.

Det er dumt når man ikke kan svømme mer en ca 150- 200 meter før fingrene (av alle ting) sier stopp.