View Full Version : Hjemmelaget bearnaise (sukkerfri)


Iset
28-01-04, 15:48
Her kommer en oppskrift på nesten karbohydratfri hjemmelaget bearnaise:)

1 ss løk, finhakket
5 hvite pepperkorn, grovknuste
1 persillestilk
2 ss eddik, 5 %
2 ss vann
150-200 gram smør
3 eggeplommer

Bland løk, pepper, persille, eddik og vann i en kjele. La laken koke uten lokk til den er redusert til det halve. Sil laken.
Smelt smør i en kjele.Avkjøl litt. Ha eggeplommene i en liten stålkjele og hell i den innkokte silte laken under kraftig visping.
Sett kjelen på varm plate og visp til det tykner.
Det smeltete smøret helles med en tynn stråle i eggeblandingen under konstant visping slik at sausen ikke skiller seg. Smak til med krydder.

Iset
28-01-04, 18:48
ja jeg skrev jo nesten karbofri da ;) denne inneholder iallefall mye mindre karbo enn pose-bearnaise:)

HP
28-01-04, 19:14
Takk for en kjempegod oppskrift Iset!
Slik ville Atkins selv ha laget den! ;)

Eggeplommene inneholder karbohydratene av 3 egg,forde eggehvitene er kun protein.Eggeplomme inneholder 0,2g per 100g
Eggehvite inneholder 1,2g per 100g

Så der er ca 1g karbohydrat i ett egg str L

Så karbohydrat fra egg er minimal i denne oppskriften.

Næringsverdier for melkeprodukter og egg finner dere her:
http://www.paulun.se/paulun_pop.asp?idContent=305

Skorpia
31-01-04, 06:30
Takk for en kjempegod oppskrift Iset!
Slik ville Atkins selv ha laget den! ;)

Eggeplomme inneholder 0,2g per 100g
Eggehvite inneholder 1,2g per 100g

Så der er ca 1g karbohydrat i ett egg str L

Så karbohydrat fra egg er minimal i denne oppskriften.

Næringsverdier for melkeprodukter og egg finner dere her:
http://www.paulun.se/paulun_pop.asp?idContent=305

da må jeg bare beklage min misoppfatning,
Kommer antakelig av alt kolestrolpratet:o
inbildte meg at eggehviten var kun protein

HP
31-01-04, 10:41
Eggeviten er fett-fri... ;)

Lilibird
07-09-14, 16:42
Lagde denne nå. YUMMY! og mye enklere enn fryktet. og den er vist knakende god som hollandaise saus også :P så da vet vi hva det blir til kveldsmat. fisk med hollandasie ;) Tok av en liten porsjon med saus før jeg hadde i estragon