View Full Version : "Love those berries" - mousse
Lagde denne i en fart lørdag morgen (hadde tatt bærene utav frysern kvelden før):
1 kopp frosne bær (jeg brukte bringebær) - mål frosne - la dem tine
115 gram Philadelphia Cream Cheese
1 ts vanilje ekstrakt (IKKE essens)
1/2 kopp Natreen (8 gram)
1 kopp kremfløte
Mos de tinte bærene i hurtigmikser, ha oppi kremosten smaks- og søtstoffet - bland godt. Pisk kremfløten stiv og vend i bær/ostemassen. Hell over i porsjonsglass (4) og sett i kjøleskapet til kjøling. Klarer seg godt i kjøleskap i 2-3 dager. Server med pisket krem og/eller friske bær.
Total: 349 Fat:30 270 85% Sat:0 0 0% Poly:0 2 1% Mono:0 0 0%Carbs:12 30 9% Fiber:4 0 0%Protein:4 15 5%Alcohol:0 2 1%
1 porsjon (4 i oppskriften): 349 kalorier, 8 karber
Carbokiller
13-06-04, 22:06
Hmmmmmmmmmmnam-nam-nam-slafs-slafs... DET hørtes godt ut!! Men jeg vet ennå ikke hvor man får tak i vaniljeekstrakt, og ingen i butikkene her heller....
Jeg laget denne moussen idag, har nettopp smakt litt på den (skal selvsagt spare den til i kveld). Men jeg må si jeg hadde STOOORE problemer med å holde fingra fra fatet!! Denne var så god at jeg ikke finner ord!
Tusen takk Nille. :D
Heiser denne, til glede for nye lesere. Laget den for litt siden, den er helt fantastisk god!
Heiser denne, til glede for nye lesere. Laget den for litt siden, den er helt fantastisk god!
Takk, snille deg!
Ja hallo, den hørtes god ut! Ojojoj :)
Vanilje-ekstrakt..? Jeg pleier å bruke vaniljestang i de fleste oppskrifter, kan man få ekstrakt ut av en sånn tror du Nille?
Blir den stiv....?
Minner meg litt om fyllet til en av ostekakene her omkring, men der må du jo ha i gelatin.
Vanlijeektrakt kjøper jeg på Meny iallefall.
Den blir som mousse. Sjokolademousse har man jo feks. ikke gelatin i, men den blir stiv allikevel. Knallgodt, deilig konsistens. :D
Men i sjokolademousse er det jo sjokoladen som gjør at moussen blir stiv (og smør som jeg bruker i min oppskrift), men det er det jo ikke i denne?
Vel hursomhelst - denne høres kjempegod ut og må prøves til helgen!
Hva er vaniljeekstrakt og hvor kjøper man det?
Men i sjokolademousse er det jo sjokoladen som gjør at moussen blir stiv (og smør som jeg bruker i min oppskrift), men det er det jo ikke i denne?
Vel hursomhelst - denne høres kjempegod ut og må prøves til helgen!
Da er det nok feks. osten som gjør at den blir stiv her, for i kjøleskapet får den jo en ganske fast konsistens. Den blir ikke stiv som i pudding, men luftig som i mousse. Veeeldig godt.
Hva er vaniljeekstrakt og hvor kjøper man det?
Her har de det kun på en butikk som spesialiserer seg på amerikanske varer, men på helsekosten har de det i pulverform. Du kan jo spørre på feks. Helios, tror det var derfra vi fikk den da jeg jobbet på helsekosten. Liten krukke med vaniljepulver (vaniljestang i pulverform).
Ellers kan du nok bruke vaniljeessens til nøds, evt. vaniljestang.
Petronella
24-04-08, 14:19
denne skal prøves :hungry:
Må bare få tak i ekte vaniljeekstrakt først :)
Lagde denne med jordbær i helga. Ny-yydelig på smak, men jeg synes fremdeles ikke den ble særlig stiv i konsistensen. Kanskje jeg brukte for mye fløte?
Enden på visa ble at jeg dyttet den inn i frysen så jeg fikk is isteden. Tror jeg må prøve med gelatin neste gang, isåfall.
Jeg lagde denne i helga, men klarte å ødelegge kremen. Jeg stappet derfor bare bollen med kremost og bær i fryseren, og tok den ut når den var halvfrossen. Og VIPS! En deilig semifreddo! :D
Må bare dra opp denne, den er helt fantastisk. Og den skal ikke være helt stiv. Jeg får hvertfall alltid helt fin kremete moussekonsistens på den. Nydelig!
Jeg tar over stafettpinnen Iset!! Må dra opp denne litt igjen :) For den er FAKTISKT KJEMPEGOD! Å jeg hadde null problem med konsistensen.. Hadde denne sammen med LCHF sjokoladekake som jeg fant i en svensk blogg. D ble knall bra!
Åh, nå ble jeg minnet på denne igjen. Det er en av de beste dessertene jeg noensinne har laget herfra, og jeg har laget MANGE. Den er så god at jeg sliter med å spise for mye av røra før jeg setter den til avkjøling. :p
Denne må jeg prøve. Akkurat nå! Er det vanlig Philadelphiaost?
Jepp, Philadelphia naturell. :slafse:
Jeg har forresten brukt vanlig vaniljeessens de siste gangene selv om det står IKKE essens i oppskriften. Jeg får nemlig ikke tak i ekstrakt lenger. Men faktisk smaker jeg ikke forskjell ...
Den var nyyydelig! Selv om min ble for søt. Tok ikke søtningsmiddelet i kopp, bare på vekt, og vips sto den på 10, ikke 8.
Nå venter jeg bare på at den skal stivne litt.
Denne desserten er helt nydelig. Fantastisk god :) Må bare anbefale den videre.
Dette blir lørdagskosen i morgen. Den er så vanvittiiiiig god! :sikle:
Er det mulig å lage denne uten vaniljeestrakt/essens? Så fryktelig godt ut, men har ikke vaniljeestrakt, og hadde ikke tenkt meg på langtur de nærmeste dagene for å finne det ;)
Beste desær jeg har smakt på leeeenge. Fantastisk frisk og god og lett å lage. Populær i heimen denne :))
Årets nyttårsdessert :sikle:
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.