View Full Version : Du verden...


Sprudle
27-04-07, 13:03
http://www.dagbladet.no/dinside/2007/04/27/499028.html

lokkebiff
27-04-07, 13:10
Det må jeg si....

stinasol
27-04-07, 13:22
Jada,bare vent til den STOOORE sensasjonen kommer nå
wow det funker,kroppen har det bra osv osv
før eller siden må de nok bite i det sure eplet(kremt..poteten) :D

Summer
27-04-07, 13:25
Jøss, det må jeg si ...

Begod
27-04-07, 13:55
Du verden :eek: dog greide de ikke å la vær å drite bittelitt på draget:

Vi vet at et økt inntak av mettet fett kan øke risiko for hjertesykdom, og at et høyt proteininntak over tid vil slite på nyrene. Det er en av grunnene til at våre helsemyndigheter ikke vil anbefale dette som en god måte å slanke seg på, sier Arsky.

Carisma
27-04-07, 14:12
Avfallsproduktet av denne prosessen heter ketonlegemer (aceton). De gjør blodet vårt surt
Jeg tror de blander litt?

Valeriana
27-04-07, 14:23
Når kroppen danner ketonlegemer av fettsyrer dannes det tre ulike typer. To av dem kan kroppen bruke som energikilde, men den tredje typen som er aceton, kan ikke kroppen utnytte og den blir skilt ut som et avfallsprodukt. Det er derfor vi puster ut aceton under ketose.

Carisma
27-04-07, 14:30
Når kroppen danner ketonlegemer av fettsyrer dannes det tre ulike typer. To av dem kan kroppen bruke som energikilde, men den tredje typen som er aceton, kan ikke kroppen utnytte og den blir skilt ut som et avfallsprodukt. Det er derfor vi puster ut aceton under ketose.
Ja, men de påstår blodet ble surt? Mener å ha lest her inne at det er noe helt annet.

Tussa
27-04-07, 14:54
I den artikkelen står det:

- "gjerne mye mettet fett, som bacon, fløte, rømme".

Men det gjelder ikke alltid, gjør det? Feks etter Fedons metode er det ikke fløte og rømme som gjelder, men magrere produkter?

Valeriana
27-04-07, 15:06
Ja, men de påstår blodet ble surt? Mener å ha lest her inne at det er noe helt annet.
Ketonene er syrer så det stemmer at de kan gjøre blodet surt. Men i hvor stor grad det skjer tør jeg ikke si noe om.

Carisma
27-04-07, 15:09
I den artikkelen står det:

- "gjerne mye mettet fett, som bacon, fløte, rømme".

Men det gjelder ikke alltid, gjør det? Feks etter Fedons metode er det ikke fløte og rømme som gjelder, men magrere produkter?
Nei, hvis du leser linjen over så motsier de seg selv kraftig i løpet av de to da :D
Magre oster, cottage cheese -> fedon
Bacon, fløte rømme -> Atkins, ketolyse

Tussa
27-04-07, 15:38
Nei, hvis du leser linjen over så motsier de seg selv kraftig i løpet av de to da :D
Magre oster, cottage cheese -> fedon
Bacon, fløte rømme -> Atkins, ketolyse

Ja, det var sånn jeg hadde forstått det ja :lol:

Carisma
27-04-07, 15:47
Og det jeg lurer mest på.. De sier de har nå et alternativ både for lavkarbo og lavkalori... Men utfra det de presterer i artikkelen, hvordan er da rådgivningen man får i selve opplegget?? :confused: :confused: :confused:

nøtta
27-04-07, 15:56
Når kroppen danner ketonlegemer av fettsyrer dannes det tre ulike typer. To av dem kan kroppen bruke som energikilde, men den tredje typen som er aceton, kan ikke kroppen utnytte og den blir skilt ut som et avfallsprodukt. Det er derfor vi puster ut aceton under ketose.

men altså hva med oss som ikke får aceton ånde under ketose ? hvor blir det av ? gjennom svetten (merker ingen forandring jeg..... eneste er at jeg får en mild (ekkel) søtsmak i munnen ....

Manina
27-04-07, 16:28
Jo, de er nok på gli, men lurer også veldig på hvordan disse rådene vil arte seg i praksis for dem som altså velger "lavkarbodietter" hos dem.

Sprudle
27-04-07, 16:47
Du sier noe der, Manina... Jeg har helt klart ikke nok tillit til dem til å satse på vektklubben deres, men det var artig å se at noe er i ferd med å skje der ute :)

kokkeline
27-04-07, 17:44
meld dere på et gratis 12 ukes kurs så får dere se hele uke menyen det er utregnet med karbo , prot og fett,,,,,,,, det gjorde jeg av ren nyskjerrighet ... da må du velge mellom lavkarbo eller ikke

Nille
28-04-07, 00:39
Flott at de beveger seg i lavkarbo retning, men først bør de kanskje sette seg litt bedre inn i ting. Jeg reagerer spesielt på dette:

svært begrenset med karbohydrater fra pasta, brød og kornvarer, grønnsaker og frukt, melkHvem spiser mer grønnsaker enn oss (utenom Skaldeman da) ??

Gjerne mye mettet fett, som bacon, fløte, rømme • moderat med enumettet fett - for eksempel olivenolje og rapsolje, samt fet fisk
Her er den vanligste feilen når de skal presentere lavkarbo. ALLE (til og med Atkins etter 1990 - som de ikke har lest fordi de i beste fall har skummet den norske utgaven som er utdatert og gammel) anbefaler først og fremst gode oljer og fet fisk. Og begrenset av bacon (pga salt og tilsatt sukker i prosessen) og fløte (fordi fløe har vist seg å hemme vekttapet) . Å jeg kunne å ønske at vi kunne komme vekk fra det "fløte og bacon" stempelet !!