ssskaldeman
06-05-07, 12:22
Jag får många brev från misslyckade GI-bantare. GI är stort i Sverige, mycket större än i Norge. Jag hittade just en text som jag skrivit om GI-skojet. Den får nog inte plats i min bok, men jag lägger in den här som något att tänka på. Ni kommer säkert att få många falska GI-profeter i Norge under de närmaste åren.
/SSS
Vill man bli rik på att sälja viktminskning så ska man ge kunderna vad de vill ha. Man börjar med två, tre strikta veckor av lavkarbokost och sen går man över till en kost som kunderna accepterar, med undantag av vitt bröd eller potatis.
Frukt är ofta tillåtet. Mörk choklad är tillåtet. Efterrätter med konstgjorda sötningsmedel är tillåtna. I Sverige säljer man bullar bakade på GI-riktigt mjöl! Sådana recept vill alla köpa!
De flesta går ner några kilo i början och sen tar viktminskningen slut. Efter ett par månader är man tillbaka i det vanliga, och har den vanliga vikten. För det mesta skyller viktminskaren på sig själv. Man kan ju läsa i tidningen om andra GI-bantare som gått ner massor av kilon. De visar ju att metoden fungerar! Att dessa GI-bantare ofta gjort en radikal förändring av hela sin livsföring tänker man inte på.
Att det vanliga GI-receptet inte fungerar i längden spelar ingen roll. Det fungerar utmärkt under de strikta veckorna, och det räcker för att viktminskarna ska hinna berätta om den nya fantastiska modellen för alla vänner och väninnor.
- Följ mitt recept i ett par veckor och sen kan du äta nästan vad som helst! Så säger GI-gurun i sammanfattning. Det är i grunden samma idé som i Rikshospitalets diet, eller i kålsoppedieten. Men GI-idén är mycket smakligare utformad. Den lättsålda modellen fungerar som ett kedjebrev och snart skriver affärsmannen kontrakt med kvällstidningar, TV-kanaler och livsmedelsbolag.
VI har en lång rad framgångsrika GI-skojare i Sverige. Flera av dem har på kort tid blivit miljonärer. Alla kännetecknas av att de har något att sälja. De använder sina böcker och viktklubbar som annonser för sina produkter.
Naturlig kost är inte ett sådant smaskigt recept. Naturlig kost är en livsstil, ett hälsosammare sätt att leva. Receptet har den stora nackdelen att det ska tillämpas livslångt, vem vill ha ett sådant recept? Men receptet har också den stora fördelen att det fungerar. Hälsoresan kan vara problemfri i vissa fall och problemfylld i andra. Man håller man sig till receptet så fungerar det.
Sten Sture
/SSS
Vill man bli rik på att sälja viktminskning så ska man ge kunderna vad de vill ha. Man börjar med två, tre strikta veckor av lavkarbokost och sen går man över till en kost som kunderna accepterar, med undantag av vitt bröd eller potatis.
Frukt är ofta tillåtet. Mörk choklad är tillåtet. Efterrätter med konstgjorda sötningsmedel är tillåtna. I Sverige säljer man bullar bakade på GI-riktigt mjöl! Sådana recept vill alla köpa!
De flesta går ner några kilo i början och sen tar viktminskningen slut. Efter ett par månader är man tillbaka i det vanliga, och har den vanliga vikten. För det mesta skyller viktminskaren på sig själv. Man kan ju läsa i tidningen om andra GI-bantare som gått ner massor av kilon. De visar ju att metoden fungerar! Att dessa GI-bantare ofta gjort en radikal förändring av hela sin livsföring tänker man inte på.
Att det vanliga GI-receptet inte fungerar i längden spelar ingen roll. Det fungerar utmärkt under de strikta veckorna, och det räcker för att viktminskarna ska hinna berätta om den nya fantastiska modellen för alla vänner och väninnor.
- Följ mitt recept i ett par veckor och sen kan du äta nästan vad som helst! Så säger GI-gurun i sammanfattning. Det är i grunden samma idé som i Rikshospitalets diet, eller i kålsoppedieten. Men GI-idén är mycket smakligare utformad. Den lättsålda modellen fungerar som ett kedjebrev och snart skriver affärsmannen kontrakt med kvällstidningar, TV-kanaler och livsmedelsbolag.
VI har en lång rad framgångsrika GI-skojare i Sverige. Flera av dem har på kort tid blivit miljonärer. Alla kännetecknas av att de har något att sälja. De använder sina böcker och viktklubbar som annonser för sina produkter.
Naturlig kost är inte ett sådant smaskigt recept. Naturlig kost är en livsstil, ett hälsosammare sätt att leva. Receptet har den stora nackdelen att det ska tillämpas livslångt, vem vill ha ett sådant recept? Men receptet har också den stora fördelen att det fungerar. Hälsoresan kan vara problemfri i vissa fall och problemfylld i andra. Man håller man sig till receptet så fungerar det.
Sten Sture