View Full Version : Tapenade


Aline
06-05-07, 19:09
Fantastisk nydelig mat!! Om man liker hvitløk ;)

et glass sorte oliven (ca 200 - 250 gram)
et stort fedd hvitløk (eller to ;))
valnøtter tilsvarende 3 ss malte nøtter
en splæsj olje
salt og pepper og sitronsaft.

alt moses med stavmikser.
Om konsistensen er for løs, mer valnøtter
om det er for hard, mer olje :)

smak til med krydderet.


Det er godt å dyppe valnøtter i, eller ha på ritzkjeks, men det sa jeg egentlig ikke høyt ;)

Enid
06-05-07, 20:00
Nei du bare hvisket det :D
Oliventapenade er siiiinnsykt godt! Utrolig god idé å dyppe valnøtter i da, det skal jeg prøve!

Huldr
07-05-07, 19:10
Takk, det så godt ut, Aline! :)

(Har du begynt å like oliven?! ;) :D )

nøtta
08-05-07, 00:01
(Har du begynt å like oliven?! ;) :D )

Tenkte på det samme ;) , itte dårlig !!! :cool:

Dette spiste jeg masse av når jeg bodde i frankrike , kjøpte på markedet mmmmm på fersk baguette ... men valnøtter det må jeg prøve :ja:

Aline
08-05-07, 08:23
Jepp :D Men mest i tapenade og andre blandinger ;)

Filakia
23-07-10, 14:45
Skal det ikke være ansjos i tapenade? Har et glass uåpnet tapenade her (fikk en pakke med noen "gourmet-produkter", og på det glasset står det ansjos på ingrediens-lista. Men har ikke smakt det ennå.