View Full Version : Nytten av ketose + Atkins vs Lindberg - igjen....


Zoë
20-06-04, 23:03
Altså - dette har jeg på et vis spurt om tidligere, men trenger noen til å tenke sammen med meg!

Jeg følger Atkins, og er stort sett i ketose.
Som noen kanskje har sett meg sutre over tidligere, er vedlikeholdsfasen til Atkins / Lindberg kosten den maten jeg ønsker å spise....
Men jeg har nå satset på Atkins og ketose i håp om at det vil være en effektiv måte å gå ned i vekt.

Likevel - jeg lurer på følgende;

1. Hvordan kan det ha seg at de som følger Lindberg kostholdet går ned i vekt - når de spiser det samme som de som er på Atkins vedlikehold gjør????

Dette skjønner jeg bare ikke!

2. Jeg har fått til svar at 1/2 kilo ned i uka er ideelt på Atkins. Men det er jo ca det samme som Lindbergere går ned! Er det da noen vits i å være i ketose?

3. jeg er litt inn og ut av ketose - rett og slett for at jeg ikke teller karbene nøyaktig. Syntes tiden på introduksjonen ikke var noe særlig, og må spise litt bær og et par ekstra fiberrik daglig rett og slett for å trives i hverdagen.
Det jeg lurer på, er om jeg gjør større skade ved å leve på Atkins ( mer fett enn Lindberg) mens jeg på dager innimellom spiser karber som en Lindberger...?

Altså: Lurt å spise mye fett på Atkins, men da er det viktig at karbene er på et minimum. Lindberg tillater jo mere karber - men der kontrolleres fettintaket mer.
Så det jeg er redd for, er at jeg får en dårlig kombinasjon av mye fett og litt i overkant av karber - og at jeg kanskje heller vil gå opp enn ned???


Henger dere med, eller utrykker jeg meg uklart her?

Jeg trenger rett og slett noen råd....
Har ikke veid meg på en stund (kommer til å miste motivasjonen om jeg står stille eller har gått opp) - men klærne henger&slenger ikke akkurat... Så faren er stor for at vekten står stille :( .

Blir taknemlig for alle som kan hjelpe meg å bli enig med meg selv om hva jeg skal satse på videre!

guro
21-06-04, 00:03
Spørs om jeg kan hjelpe deg. Men jeg har noen spørsmål. Har prøvd å spise lindberg eller atkins vedlikehold om du vil? Går du da ned i vekt? Jeg spiser lindberg og har hittil gått ned 6 hg i uka. Jeg stortrives med kostholdet for jeg er glad i mat, og trivsel er jo viktig for motivasjonen. Om du ikke har prøvd det, ville jeg spist lindberg først og om det ikke virker gå litt mer drastisk til verks, altså ketose.

donjuanwannabe
21-06-04, 00:47
Hei på deg!

Skal prøve å svare deg så bra jeg kan.
Jeg er ikke helt inne på Lindberg men hovedsakene er vel; ikke kutt ut karbo bare kutt ned, men ikke spis for mye fett. Du kan spise litt ris, poteter, pasta og mye frukt og grønnsaker. Fruktose (som han jo lager selv) er også bra men forbudt på Atkins. Han legger også vekt på magert kjøtt. Atkins er mye strengere på karboene men desto gladere i fett. Frukt er noe du ikke må spise for mye av på Atkins og t.o.m. grønnsaker skal du være forsiktig med. Pasta, ris osv bør du kutte helt ut, ihvertfall til du når idealvekt. Men bare spis mye fett og proteiner.

Så det forskjellige måter å gå ned i vekt på ja. Du må vel være flinkere på Lindberg enn på Atkins. Metthetsfølelsen er mere intenst på Atkins tror jeg, uten at jeg kan svare på hvordan det er å følge Lindberg. Men jeg tror nok det er lettere å følge Atkins, selv om startfasen kan være veldig vanskelig.

Vektnedgangen er veldig individuell samme hvilken av disse 2 du følger tror jeg. Ketosen hjelper mye på Atkins i og med at du brenner kroppens fett som forbrenning og metthetsfølelsen kommer sterkere når du er i ketose også. 1/2 kg er kanskje ideelt men de fleste tror jeg er nærmere 1 kg i nedgang i uka. Men det er jo selvfølgelig veldig individuelt. Alle er jo forskjellige og alle spiser jo ikke likt selv om de spiser på samme diett. Trening spiller jo også inn.

Det er ikke noe farlig å skifte litt mellom Atkins/Lindberg så lenge du ikke blander disse i løpet av en dag, det tror jeg ikke er så lurt. Men det beste er jo såklart å følge en av dem over tid så du får lært deg hva du skal spise og ikke spise. Atkins/Lindberg er jo ganske likt, men de er ganske forskjellige å følge også. Men begge er jo sunt kosthold og så lenge du går ned i vekt hver uke så er det ingenting å bekymre seg for. Bare du trives med ditt kosthold, det er jo det viktigste. Det er jo du som skal spise.:)

Nå må jeg i seng, natti. Lykke til nedover!


donjuanwannabe

Atkinstilhenger
21-06-04, 10:43
Jeg brukte å følge Lindberg, spiste bønner og linser og boksevis med cottage cheese - holdt på i måned etter måned, og gikk ikke ned et gram. Byttet til Atkins, og etter ca to måneder nådde jeg matchvekt, 7 kg under den jeg startet på.

Nå har jeg tenkt å leve etter vedlikeholdsfasen hos Atkins, og den minner en god del om Lindberg. Lindberg sier jo også at hvis du er normalvektig, vil du ikke gå ned på hans kosthold. Jeg var ikke overvektig, og er ganske ømfintlig for karbohydrater, og dermed fikk jeg ingen vektnedgang så lenge jeg holdt meg til Lindberg.

Så jeg tipper at hvis forbrenningen din ikke er altfor sensitiv, eller hvis du har litt å ta av, så kan Lindberg gjøre susen. Men jeg har mer tro på Atkins hvis du vil ned uansett...

To måneder gjør mye fra og til, og det er ikke fryktelig lenge å avstå fra bær og fiberrik, når du tenker på at du kan nå, og så holde denne vekten. Siden du føler at du står stille for tiden, og er delvis i ketose, vil jeg ikke tro at Lindberg gjør susen når det gjelder å gå ned i vekt for deg. Men si fra hvis jeg tar feil!