Iset
28-01-04, 22:46
LE NEGRE
200 gr mørk sjokolade med minst 70 % kakao
200 gr mykt smør
150 gr fruktose
4 egg, skilte
Forvarm ovnen til 175 gr. Smør en rund kakeform (22 cm).
Brekk sjokoladen i småbiter og smelt over vannbad. Tilsett smør og rør jevnt.
Tilsett 1/2-parten av sukkeret i eggeblommene og pisk det lyst og lett.
Pisk inn sjokoladeblandingen.
Pisk eggehvitene til stivt skum og tilsett resten av sukkeret til skummet er glatt og skinnende.
Vend det inn i sjokoladerøren med lett hånd, gjerne i to-tre omganger.
Ha deigen i den smurte formen og stek kaken i ca. 50-60. min. Stikk en pinne inn i midten, når den kommer ren ut, er kaken ferdigstekt.
La kaken få hvile i romtemperatur i ca. 10 min før den tas ut av formen.
200 gr mørk sjokolade med minst 70 % kakao
200 gr mykt smør
150 gr fruktose
4 egg, skilte
Forvarm ovnen til 175 gr. Smør en rund kakeform (22 cm).
Brekk sjokoladen i småbiter og smelt over vannbad. Tilsett smør og rør jevnt.
Tilsett 1/2-parten av sukkeret i eggeblommene og pisk det lyst og lett.
Pisk inn sjokoladeblandingen.
Pisk eggehvitene til stivt skum og tilsett resten av sukkeret til skummet er glatt og skinnende.
Vend det inn i sjokoladerøren med lett hånd, gjerne i to-tre omganger.
Ha deigen i den smurte formen og stek kaken i ca. 50-60. min. Stikk en pinne inn i midten, når den kommer ren ut, er kaken ferdigstekt.
La kaken få hvile i romtemperatur i ca. 10 min før den tas ut av formen.