View Full Version : Nannahs variant av Ziggy-lapper
Her er min variant av ziggylapper...synes de mister litt av vaffelpreget
og blir mer brødaktig ..
1 boks cottagecheese
6 egg
20 g hvetekli
2 toppede ss soyaproteinpulver
100-150g revet ost.
ca 1 dl vann
litt salt...krydder efter hvad du skall bruke de til
jeg bruker alltid litt oregano..synes det tar bort soyasmaken.
Kjør eggeplommer,cottagecheese,vann, kli, soya og krydder i foodprossesor til en glatt røre
Pisk eggehvitene helt stive og bland inn røren og revet ost.
stek på bakepapir ca 25 min 175
Disse blir nøytrale på smak og er utmerkede som hamburgerbrød
lr pølsebrød...eller bare m pålegg på.:)
Ups...
Glemte....det blir ca 18-20 stk
Ca 0,6 karber pr stk :D
Mmm må prøves. Har du bittelitt kardemomme i blir de sikkert enda mer lignende pølsebrød og hamburgerbrød, får liksom den rette "bollesmaken". :nam:
Hei Nannah.
Tror du det er greit å bruke krustakli?
Reagerer litt på hveteklien.
Ha en fin dag,
Labomba.
Hei Nannah.
Tror du det er greit å bruke krustakli?
Reagerer litt på hveteklien.
Ha en fin dag,
Labomba.
Kruskakli og hvetekli er jo det samme da. ;)
Jeg brukte oppskriften som pizzabunn, og det fungerte veldig fint! Takk for glimrende oppskrift!:D
Jaa!! Jeg lager også pizza av lappene....de blir kjempegode :D
Jaa!! Jeg lager også pizza av lappene....de blir kjempegode :D
Jeg smurte hele oppskriften utover en langpanne, det var akkurat passe mengde.:D
Photobscura
14-08-07, 08:20
Jeg lager originaloppskriften, men med halvannen pakke kremost fra tine med urter i stedet for cc, og så har jeg i to ss linfrø og to ss solsikkekjerner i.
Anbefales!
Jeg synes de blir for bløte med kremost..men kanske hjelper det med en ss glutenmel? For smaken har jeg byttet til Multipowers dyreste soyaprotein...mye bedre smak på den! Hundre kroner dyrere, men den er jo drøy i bruk da! :)
Photobscura
14-08-07, 10:57
Jeg synes de blir for bløte med kremost..men kanske hjelper det med en ss glutenmel? For smaken har jeg byttet til Multipowers dyreste soyaprotein...mye bedre smak på den! Hundre kroner dyrere, men den er jo drøy i bruk da! :)
jeg også syntes det, men fant ut at om jeg lot dem ligge å tørke på risten ute ganske lenge (noen timer i alle fall) så blir de ganske sprøe, og alldeles ikke bløte!!
Jeg brukte oppskriften som pizzabunn, og det fungerte veldig fint! Takk for glimrende oppskrift!:D
Interesant! :D
Betyr det at disse blir litt mer... deigete?
For jeg har brukt den pizzabunnen som står på Ketolyse-bakemiksboksen
og den blir egentlig veldig tørr.
Interesant! :D
For jeg har brukt den pizzabunnen som står på Ketolyse-bakemiksboksen
og den blir egentlig veldig tørr.
Den er grusom rett og slett. Denne er MYE bedre!:D Kan også anbefale Isets pizzabunn. Den er helt nydelig.
Nå har jeg prøvd disse, de ble kjempefine. TaKK! :)
Jeg hadde nok enda litt mer kruskakli enn det står i denne oppskriften også, så de ble ikke blaute overhodet.
Noen som har prøvd å kutte osten? Jeg er ikke så veldig glad i ost og kunne tenkt meg å kutte den. Men vet ikke hva det gjør med konsistensen på de.
Har ikke prøvd det nei, men jeg ville tippe at røra da ble mye mer flytende. Når jeg tilsetter osten, ser jeg at den blir mye mer kompakt med en gang. Det kan også da være at ikke lappene henger så godt sammen når det blir stekt.
Men det er bare en ting å gjøre for å være sikker: Prøv det. Det går jo an å lage bare en liten porsjon og se hva som skjer?
Ny variant av "Ziggyene" i dag...beste så langt:)
6 egg
2 dl rømme
1 dl fløte
50 g malte solsikkekjerner
3 store ss wey-protein
1 stor ss glutenmel
1 ts bakepulver
200 g revet mild hvit ost
kjør frø,pulver,rømme,fløte og eggeplommer i foodprossesor
stivpisk hviter og bland i sammen med revet ost.
sett klatter på bakepapir...dette blir 18 stk
stek midt i ovnen 175 i 20-25 min
*noterer ned*
Enn kruskaklien, da!? :eek: Har blitt så glad i den... og så kan man vel bruke bakemiksen i steden, tenker jeg?
SusieBlues
15-11-07, 10:06
Oj, dette må jeg prøve!!
Ny variant av "Ziggyene" i dag...beste så langt:)
6 egg
2 dl rømme
1 dl fløte
50 g malte solsikkekjerner
3 store ss wey-protein
1 stor ss glutenmel
1 ts bakepulver
200 g revet mild hvit ost
kjør frø,pulver,rømme,fløte og eggeplommer i foodprossesor
stivpisk hviter og bland i sammen med revet ost.
sett klatter på bakepapir...dette blir 18 stk
stek midt i ovnen 175 i 20-25 min
Å, Dette må jeg prøve. Er så glad for oppskrifter.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.