Anne
26-06-04, 12:13
5 eggehvitter
1dl fruktose (eller..)
200 gr nøtter..mandler, hasselnøtter, valnøtter eller blanding - valgfritt
1 ts bakepulver
Pisk eggehvittene stive. Mal nøttene og vend det inn i hvittene sammen med fruktose og bakepulver.
Fyll:
5 eggeplommer
100 gr fruktose (eller..)
1 1/4 dl fløte
1 frøene fra en vaniljestang
Alt has i en kjele (ikke aluminium) Kokes på svak varme 1 min. Rør hele tiden.
Ta den av platen og ha i
125 gr smør.
Stekes i rund form ca 24 cm - 180 gr - ca 20 min
Fyllet bør få stå et døgn før det has på kaken, for da blir den passe seig og god....Til nød kan den brukes samme dag, men må stå i kjøleskap noen timer før denhas på ihvertfall :)
Lykke til!
1dl fruktose (eller..)
200 gr nøtter..mandler, hasselnøtter, valnøtter eller blanding - valgfritt
1 ts bakepulver
Pisk eggehvittene stive. Mal nøttene og vend det inn i hvittene sammen med fruktose og bakepulver.
Fyll:
5 eggeplommer
100 gr fruktose (eller..)
1 1/4 dl fløte
1 frøene fra en vaniljestang
Alt has i en kjele (ikke aluminium) Kokes på svak varme 1 min. Rør hele tiden.
Ta den av platen og ha i
125 gr smør.
Stekes i rund form ca 24 cm - 180 gr - ca 20 min
Fyllet bør få stå et døgn før det has på kaken, for da blir den passe seig og god....Til nød kan den brukes samme dag, men må stå i kjøleskap noen timer før denhas på ihvertfall :)
Lykke til!