View Full Version : Soyaprotein eller bakemiks?
Jeg var nettopp inne på netten for å stacke opp med litt mere kosttilskudd og så tenkte jeg som så at jeg etter snart 7 uker på kur uten å ha bakt noe som helst, kunne jeg prøve meg på dette berømmelige brødet eller kanskje pizza, for variasjonens skyld.
Men spørsmålet er da hva kjøper man av de to overnevnte? Jeg er neimen ikke sikker på hva forskjellen er en gang.
Jeg har bare brukt bakenixen. Mest fordi den er helt nøytral i smak. Noen syns soyaprotein smaker vondt. :)
Jeg kjøpte begge deler, for å kunne variere litt:) Forskjellen kan jeg ikek forklare deg... Mer karber i bakemixen enn i soyaproteinet da.
Takk for svar, dere. Smaken er nok litt avgjørende her, har nemlig smakt mel-løst brød før. Ikke et vondt ord om Norsk Senter for Riktig Ernæring, men det brødet deres smaker død og begravelse. Jeg orker ikke noe slikt noe. Men jeg har forstått det slik at dette grove nabo-brødet smaker fortreffelig!
Takk for svar, dere. Smaken er nok litt avgjørende her, har nemlig smakt mel-løst brød før. Ikke et vondt ord om Norsk Senter for Riktig Ernæring, men det brødet deres smaker død og begravelse. Jeg orker ikke noe slikt noe. Men jeg har forstått det slik at dette grove nabo-brødet smaker fortreffelig!
Hvis du planlegger å bake nabo-brød, ville jeg brukt soyaprotein.
Jeg syns vanligvis at soyaproteinet smaker skikkelig hoggorm, men kjenner ikke noe av den i dette brødet, åsså blir det færre karber pr skive.
Jeg bruker bakemiks til alt annet...
HOGGORM!?!?! :eek: Vel, det fristet jo ikke sånn plagsomt mye....
Jeg har jo tenkt å lage andre ting en det brødet altså, og foreløpig vet jeg jo ikke hvor mye baking det blir fremover, så det er vel ikke så lurt å drive og stacke opp med begge deler.
Nå har jeg jo gamle Johannes i tillegg vet du... ;)
HOGGORM!?!?! :eek: Vel, det fristet jo ikke sånn plagsomt mye....
Jeg har jo tenkt å lage andre ting en det brødet altså, og foreløpig vet jeg jo ikke hvor mye baking det blir fremover, så det er vel ikke så lurt å drive og stacke opp med begge deler.
Nå har jeg jo gamle Johannes i tillegg vet du... ;)
Jeg ville bestilt 1 soyaprotein, og 2 bakemiks.
Neinei - jeg skal bare ha EN burk med noe, ikke noe mer.
And therein lies the challenge.... :confused:
Jeg ville kjøpt bakemiks tror jeg, ikke at jeg har smakt soyaprotein men gjetter karbene er verdt smaken etter hva jeg har lest her på forumet.
Skal man bake brød kan man bruke andre ting, synes soyaprotein/bakemiks blir for dyrt til brød..
Denne oppskriften har jeg hentet et sted fra forumet, usikker på hvem men:
Jeg har laget en ny variant av soyaproteinbrødet, men denne gangen er det uten soyaproteinet
4 egg
2 dl creme fraiche (el seterrømme)
ca 1/2 dl rapsolje (prøv deg fram)
1.5 ss bakepulver
4 ss linfrø
50 gram sesamfrø
60 gram hvetekli
45 gram solsikkekjerner
Drysset med blå valmuefrø på toppen
Stekinga er som før: 180 grader - 50min!
Jeg har kuttet litt ned på eggmengden og heller hatt i litt mer kruskakli og solsikkekjerner enn soyaprotein...
HUSK: bakepapir i brødforma slik at det er lett å få ut
25-30 karbohydrater totalt (1-2 per skive)
Bare et par karber per skive? Jøss, det hadde jeg ikke trodd, så mye frø som det er i den....
Neinei - jeg skal bare ha EN burk med noe, ikke noe mer.
And therein lies the challenge.... :confused:
Bakemiks
Bestilt. :)
Dette blir spanandes. Har veldig lyst på pizza akkurat nå - noen som har laget det?
Jeg har. Den ble jo god, men bunnen ble myk :( Vet ikke hva jeg gjorde feil.
Var det tykk eller tynn bunn?
Synes ikke det gjør noe særlig at den er myk, så lenge den smaker godt.
LilleRosin
18-06-07, 14:02
Jeg kjøpte både soyaprotein og bakemiks jeg da, men skjønner at det kanskje var unødvendig?? :o
Var det tykk eller tynn bunn?
Synes ikke det gjør noe særlig at den er myk, så lenge den smaker godt.
Den var vel tynn, har et bilde her: http://www.tnet.no/img_4795.jpg
Det gjør vel ikke noe, men blir litt bedre hvis den hadde hatt litt mer tyggemotstand og at den var litt sprø
Så deilig ut. :p
Jalapeños, he?
Takk :D
Det var mye jalapenos på den ja, det er dritgodt hehehe, brukte nesten et glass på pizzaen (helte på vannet for å bruke det som "saus" og).
Hadde kjøttdeig, tacosaus, jalapenos, tomat, løk, ost og paprika på den.
Neste gang skal jeg steke den litt lengre tror jeg for å se om bunnen blir annerledes i hvertfall!
Veldig digg dette, eneste som er synd er at lavkarbopizzaer blir ganske dyre.
...nå har jeg IKKE særlig lyst på pizza, da!!! :p
Nå må vi stoppe dette til jeg får bakemixen....!
Men.... jeg synes egentlig jeg bruker mye mer penger på mat nå enn får ja, så ketolysemat er relativt dyrt.
Jeg kjøpte både soyaprotein og bakemiks jeg da, men skjønner at det kanskje var unødvendig?? :o
De er ganske udrøye, så du får sikkert brukt begge!:D
Photobscura
19-06-07, 08:51
Bare et par karber per skive? Jøss, det hadde jeg ikke trodd, så mye frø som det er i den....
Frø ekke så ille, linfrø inneholder så vidt jeg har forstått ingen karber, solsikkefrø ca sju, og sesamfrø ca elleve.
Jeg går ikke så mye i frø... eller rettere sagt, det går ikke så mye i frø her hos meg, men det hørtes jo ok ut.
Får man kjøpt frø i vanlig matvarebutikk? Som sagt, det er noe jeg aldri handler.
Photobscura
19-06-07, 09:20
Jeg går ikke så mye i frø... eller rettere sagt, det går ikke så mye i frø her hos meg, men det hørtes jo ok ut.
Får man kjøpt frø i vanlig matvarebutikk? Som sagt, det er noe jeg aldri handler.
Stort sett! I alle fall solsikkekjerner! Du får i alle fall garantert kjøpt dem på innvandrerbutikker, om du har tilgang på det.
Men jeg skulle tro de fleste butikker har et visst utvalg.
Jeg har begynt å ha dem i ziggylappene, solsikkekjerner og linfrø, supergodt!!
Frøa er i hus!
Nå venter jeg bare på bakemiksen, og kommer den ikke idag, så vurderer jeg å lage den oppskriften uten.
Men... nå ser jeg lenger opp at den oppskriften IKKe har egg!
Har noen prøvd den, er det riktig?
Ok.... jeg så det. :o :o Det står øverst. Jada, dere har carte blanche til å humre av meg.
Move along, nothing to see here...
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.