View Full Version : Hva er best som bunn i ostekake?


LilleMill
22-06-07, 14:22
Er det best med malte mandler/valnøtter blandet med smeltet smør, eller knuste cavalier kanelkjeks blandet med smeltet smør?

Jeg har en pakke med kjeks, men må kanskje ha to?

jeef-micro
22-06-07, 14:26
viss du har en kjekspakke, så vær obs på karbene da :) men du kan sikkert også blande kjeksene med mandler. Det får kanskje også ned karbene litt... (sånn type halvt-om-halvt)

LilleMill
22-06-07, 14:36
viss du har en kjekspakke, så vær obs på karbene da :) men du kan sikkert også blande kjeksene med mandler. Det får kanskje også ned karbene litt... (sånn type halvt-om-halvt)

Har ikke pakka her, men det stod det nesten ikke var karber i. Mye sukkeralkoholer. Husker ikke hvor mye

tech
22-06-07, 14:37
Hvilken kjeks var dette? :o
Hvor kjøpte du den?

Helene
22-06-07, 14:47
synes det er best å lage bunn av malte nøtter som mel til rullekake/sukkerbunn.

Da blir det ikke så hardt og mindre karber enn bare nøtter.

LilleMill
22-06-07, 19:50
Hvilken kjeks var dette? :o
Hvor kjøpte du den?

Cavalier kanelkjeks fra helsekost

Nille
22-06-07, 20:55
Har prøvd flere forskjellige variasjoner av malte nøtter. 100 gran mandler + 100 gram av enten valnøtter eller hasselnøtter er godt. Macadamianøttbunn er også godt. Søk utvidet søk på *ostekake* og "Nille" under "oppskrifter" - så finner du en del forslag.....

plastbox
25-03-10, 11:43
Angående sukkeralkoholer virker det som om folk generelt her på forumet tror det er fritt frem med disse. Er desverre slik at sukkeralkoholer bare er bra for munnen, da de i fordøyelsessystemet brytes ned til... *trommevirvel* sukker.

F.eks. "sukkerfri" Fisherman's Friend som inneholder 91g sorbitol per 100g (pluss noe mentol) inneholder faktisk 97g karbohydrater per 100g. Generelt vil alle søtningsstoffer som slutter på -ol (sorbitol, mentol, maltitol, osv.) gi nøyaktig samme effekt på kroppen som å spise samme mengde sukker. =(

Charlott
25-03-10, 11:47
Angående sukkeralkoholer virker det som om folk generelt her på forumet tror det er fritt frem med disse. Er desverre slik at sukkeralkoholer bare er bra for munnen, da de i fordøyelsessystemet brytes ned til... *trommevirvel* sukker.

F.eks. "sukkerfri" Fisherman's Friend som inneholder 91g sorbitol per 100g (pluss noe mentol) inneholder faktisk 97g karbohydrater per 100g. Generelt vil alle søtningsstoffer som slutter på -ol (sorbitol, mentol, maltitol, osv.) gi nøyaktig samme effekt på kroppen som å spise samme mengde sukker. =(
Er stadig diskutert, dette med sukker og søtstoffer ;) Her (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27464) feks... :)

Ferskenbeinet
25-03-10, 14:13
Jeg bruker denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=31522&highlight=ferskenbeinets)bunnen, men den skal stekes!

Kitt
25-03-10, 18:34
Denne tråden er opprinnelig fra 2007!;)

Eller ville jeg si at slike kjeks kanskje ikke inneholder sukker, men karber kommer fra så mange steder, mel feks!!;)