View Full Version : Ketolyse ostekake?


moinx
06-07-07, 11:24
Er det noen som kan poste ut oppskriften på ostekaka som står i ketolyse boka?? Jeg skal bake denne idag og har lånt bort boka.......:hjelp:

moinx
06-07-07, 12:20
*Dytte-dytte*

Nett
06-07-07, 12:25
Den er slettet!!

moinx
06-07-07, 13:02
http://home.hetnet.nl/~anneke.latjes/Mettekst-thnx-kids.gif

Torkil
06-07-07, 14:26
Hei
Den ER god . og oppskrifter er det ikke copyright på ;)
Torkil :)

Nett
06-07-07, 14:46
Hei
Den ER god . og oppskrifter er det ikke copyright på ;)
Torkil :)

Ups - det tenkte jeg ikke på:rodme:

moinx
06-07-07, 23:12
Oiii......:rodme:

Torkil
10-07-07, 11:36
Hei
Jeg mente det faktisk. Det er IKKE copyright på oppskrifter i følge min redaktør på Gyldendal fakta ( de burde vite det)!!!!
Jeg er i Skagen og har ikke oppskriften her, så bare legg den inn, den som har den for hånden.

Vennlig Hilsen
Torkil :)

Distrea
10-07-07, 18:16
ANY ONE??? :p

Bee
10-07-07, 18:29
Ostekake:

Bunn
1 pakke grov kjeks
150 gram smør

Fyll
125 g snøfrisk kremost
125 g naturell kremost
4 dl creme Fraiche
3 dl kremfløte
1 1/2 dl strøsukkererstatning (natreen)
10 gelatinplater
3 ss fun light sitronssaft

Lokk
4 dl vann
1 dl fun light jordbærsaft
6 plater gelatin


Alle ingrediensene skal ha stuetemperatur. Saften blir mindre bitter ved oppvarming, derfor skal du først tilsette saften når den smeltede gelatinen er kjølnet. Andre sukkererstatninger og safttyper kan benyttes.
Knus kjeksene, og bland dem med smeltet smør. Trykk blandingen ut i bunnen på en springform med diameter 24-28 cm.
Rør ostene til en jevn masse med creme fraiche. visp kremfløten stiv med sukkererstatninen. Legg 10 gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter, og smelt disse deretter i 1 dl kokende vann. La gelatinen kjølne litt, og tilsett saften.

Distrea
10-07-07, 18:32
Tusen takk :blomster:

Bee
10-07-07, 18:49
Tusen takk :blomster:


Ingen årsak. :)

annimar
31-03-09, 17:36
[quote=Bee;304918]Ostekake:

Bunn
1 pakke grov kjeks
150 gram smør

Fyll
125 g snøfrisk kremost
125 g naturell kremost
4 dl creme Fraiche
3 dl kremfløte
1 1/2 dl strøsukkererstatning (natreen)
10 gelatinplater
3 ss fun light sitronssaft

Lokk
4 dl vann
1 dl fun light jordbærsaft
6 plater gelatin


i bunnen bruker jeg ca 6-7 Digistive kjeks, bunnen blir noe tynnere, men dette gjør vi som går på ketolysekuren kan faktisk spise hele kake stykket :D
Og istedet for å bruke snøfrisk kremost, så bruker jeg philadelphia naturell. dette gir kaka en mye bedre smak :D verd og prøve!!

karbokristina
31-03-09, 17:54
Og jeg bytter ut naturell-osten med tine kremost med mandarin og ananas smak - megagodt!

froken
31-03-09, 18:47
Hvilken grov kjekks er det snakk om her ? :rodme:

Kitt
31-03-09, 18:58
Det går an å bruke grovhakkede nøtter/mandler til bunn også!:)

Superleila
31-03-09, 19:04
Man kan sikkert lage mandelbunn som i suksess terten tenker jeg :)

Liv
31-03-09, 20:44
Man kan sikkert lage mandelbunn som i suksess terten tenker jeg :)
Mmmmm...det må prøves!!

Kitt
31-03-09, 20:49
Sjekk denne!

Gerds Ostekake

Bunn:
250g. grovhakka mandler
100-150g. romtemperert smør
- Blandes godt og legges i en papirkledd rund form

Fyll:
1 boks seterrømme
1 pk kremfløte (1/3 l)
1 pakke Heistad bringebærgele (1/2 mengde vann)
1 pk Tine gourmet kremost, naturell
- Lag geleen og la den stå og avkjøle
- Rør sammen kremost og rømme til den blir klump-fri
- Visp kremen.
Bland så alt sammen, rør forsiktig. Tømmes over bunn. La stå kaldt natta over.

Kaka totalt inneholder ca 35 karber. Og den er mektig!!!

Superleila
01-04-09, 08:52
høres nam ut, skal lage denne i helgen tenker jeg :) Men hvor får man tak i heistad gele??

Kitt
01-04-09, 08:53
høres nam ut, skal lage denne i helgen tenker jeg :) Men hvor får man tak i heistad gele??
Jeg pleier å kjøpe på Meny!

Superleila
01-04-09, 08:54
oki, er stort sett innom rema, rimi og kiwi og ikke funnet den der.. Men skal ta meg en tur på meny i dag :)

Ramah
03-04-09, 00:11
Coop pleier å ha bra utvalg av Heistad-produkter.

Ostekaken høres veldig bra ut. Blir fyllet fast nok til at man kan lage den uten kjeks/nøttebunn?

Kitt
03-04-09, 08:32
Blir som fromage(?), så jeg har tenkt den tanken, jeg også!:)

Superleila
03-04-09, 12:15
jeg har laget denne i dag, blandet kjeks og mandler :) Den så veldig fin ut hvertfall, skal feire bursdag her i morgen så måtte ha kaker jeg å kan spise.. ¨Så har også laget suksessterte og mokkakake :)

Skinnogbein
03-04-09, 12:34
Har laget Gerds ostekake uten bunn flere ganger, og den er knallgod. Blir mer enn fast nok. Jeg lager geleen med bare 1-2 dl. varmt vann, og blander deretter i kaldt vann når gelepulveret er rørt ut. På den måten er fromagen ferdig stivnet i kjøleskapet i løpet av et par timer.

solsikke
06-04-09, 16:09
jeg har laget denne i dag, blandet kjeks og mandler :) Den så veldig fin ut hvertfall, skal feire bursdag her i morgen så måtte ha kaker jeg å kan spise.. ¨Så har også laget suksessterte og mokkakake :)

Hva er mokkakake???Noe vi kan spise???Hørtes godt ut..

Kitt
06-04-09, 17:07
Hva er mokkakake???Noe vi kan spise???Hørtes godt ut..
Denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=15890&highlight=Mokkakake), kanskje?

Superleila
06-04-09, 20:52
Denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=15890&highlight=Mokkakake), kanskje?



Ja, det er denne :) Supergod er den :)

nelly79
06-04-09, 22:10
Suksessterte, er det noe vi kan spise også=? Link takk :-)

Kitt
06-04-09, 23:34
Suksessterte, er det noe vi kan spise også=? Link takk :-)
Her (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1243&highlight=suksesskake)

Bruk søk- funksjonen, takk!;)

Superleila
07-04-09, 08:06
De kakene er veldig enkle å lage og holder seg fint noen dager :)

Reiseglad
07-04-09, 10:31
Var inne og sjekket den mokkakake oppskriften som var linket i denne tråden, den så supergod ut:D!
Det sto i oppskriften at det skulle være 70% kokesjokolade i den, er det vanlig kokesjokolade eller den fra sukkerfri? Hvilket merke er best og bruke til denne kaka?

Noen som vet?

Takk:)

Superleila
07-04-09, 15:45
Jeg halvblandet vanlig kokesjokolade og 86% sjokolade jeg og det ble kjempe godt :)

ross
07-04-09, 20:13
[quote=Bee;304918]Ostekake:

Bunn
1 pakke grov kjeks
150 gram smør

Fyll
125 g snøfrisk kremost
125 g naturell kremost
4 dl creme Fraiche
3 dl kremfløte
1 1/2 dl strøsukkererstatning (natreen)
10 gelatinplater
3 ss fun light sitronssaft

Lokk
4 dl vann
1 dl fun light jordbærsaft
6 plater gelatin


i bunnen bruker jeg ca 6-7 Digistive kjeks, bunnen blir noe tynnere, men dette gjør vi som går på ketolysekuren kan faktisk spise hele kake stykket :D
Og istedet for å bruke snøfrisk kremost, så bruker jeg philadelphia naturell. dette gir kaka en mye bedre smak :D verd og prøve!!


Kan man spise dette på introduksjon på atkins?? hørtes jammen godt ut asså......

Reiseglad
08-04-09, 08:55
Jeg halvblandet vanlig kokesjokolade og 86% sjokolade jeg og det ble kjempe godt :)

Blir det ikke veldig mange kh når man ikke går for sukkerfri sjokolade?
Jeg får prøve med 86% og heller spise et lite stykke, kan ikke bruke den fra sukkerfritt, blir så gæern i magen av bare en liten bit:(

Takk for svar og ha en riktig flott påske:D

Superleila
08-04-09, 17:14
Blir det ikke veldig mange kh når man ikke går for sukkerfri sjokolade?
Jeg får prøve med 86% og heller spise et lite stykke, kan ikke bruke den fra sukkerfritt, blir så gæern i magen av bare en liten bit:(

Takk for svar og ha en riktig flott påske:D


Mulig det blir litt flere enn man skal ha, men jeg datt ikke ut av den etter en bit altså ;) Men hvis du bare bruker 86% sjokolade så kanskje du skal bytte ut den ene skjea med kaffe med fløte, så den ikke blir for sterk. Med mindre du liker den sterk da ;)

En fin påske til deg også :D