View Full Version : Steke fisk (Se hit Photobscura)
Når dere steker fisk i panne, hva bruker dere for å holde kjøttet sammen?
Kan jo ikke bruke melblanding så...:rolleyes:
Egg med pepper og salt og en anelse joh.mel??
Hva slags fisk steker du da, siden den ikke henger sammen uten mel?? Både sei, laks, ørret og torsk går fint an å steke i panne med bare salt og pepper....
Tusen takk Biffy! Skal prøve på det.
Hva slags fisk steker du da, siden den ikke henger sammen uten mel?? Både sei, laks, ørret og torsk går fint an å steke i panne med bare salt og pepper....
Steinbit.
Gikk i grunn fint uten noe mel med den også, men ville bruke noe får å få litt mer ut av sausen jeg skulle lage etterpå av det som ble igjen i panna.
Har netopp stekt pegasusfileter i pannen i cocosa med litt sitron , salt og pepper. Jeg bruker 2 spateler når jeg skal vende filetene slik at de ikke falder fra hverandre da de er rett skjøre. Veldig fine fileter som fås kjøpt i Rema1000 til ca. 42 kr. for 1 kg.
Kan sterkt anbefales.
Må bare spørre: Hva er pegasus? :confused:
(Høres ut som fileter av en bevinget hvit hest for meg ... :rolleyes: :p )
Beklager jeg skrev navnet slik jeg husket det.
Det korrekte navn er "Pangasiusfileter".
Hvite fileter også kaldt Gourmetfilet.
Prisen varierer mye fra butikk til butikk. I Ultra koster 1 kg. ca. 82 kr.
For meg ser filetene like ut.
Beklager jeg skrev navnet slik jeg husket det.
Det korrekte navn er "Pangasiusfileter".
Hvite fileter også kaldt Gourmetfilet.
Prisen varierer mye fra butikk til butikk. I Ultra koster 1 kg. ca. 82 kr.
For meg ser filetene like ut.Åh, jeg trodde pegasus var et dansk uttrykk for en eller annen kjent fisketype jeg ... :o Takk for oppklaring! :)
Har aldri hørt om pangasius heller, så slo opp:
Pangasius er en slekt (http://no.wikipedia.org/wiki/Slekt_%28biologi%29) maller (http://no.wikipedia.org/wiki/Maller) som med sitt hvite kjøtt er populære matfisker. Haimallen (http://no.wikipedia.org/wiki/Haimalle) drettes opp i Vietnam (http://no.wikipedia.org/wiki/Vietnam), Kina (http://no.wikipedia.org/wiki/Kina), Japan (http://no.wikipedia.org/wiki/Japan) og USA (http://no.wikipedia.org/wiki/USA), hvor de fôres opp med blant annet rismel (http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Rismel&action=edit) og bananer (http://no.wikipedia.org/wiki/Banan). Etter åtte måneder når den matchvekten mellom 1,5-2 kg. De fiskene som er tilgjengelige i Europa (http://no.wikipedia.org/wiki/Europa) kjennetegnes av et lavere fettinhold enn varianten som drettes for asiatiske (http://no.wikipedia.org/wiki/Asia) markeder. Fisken ales hovedsakelig opp i Vietnam (http://no.wikipedia.org/wiki/Vietnam), i Mekong (http://no.wikipedia.org/wiki/Mekong)-deltaet. Den er praktisk talt beinfri.
Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Pangasius»
Kategori (http://no.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kategorier): Maller (http://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Maller)
Hei!
Jeg steker alltid fiskefiletene m ost på, det er KJEMPEGODT! Legg ostpå pannen, fisk ovenpå. Så legger man osteskiver ovenpå slik at de smelter før man snur. Anbefales :)
Hei!
Jeg steker alltid fiskefiletene m ost på, det er KJEMPEGODT! Legg ostpå pannen, fisk ovenpå. Så legger man osteskiver ovenpå slik at de smelter før man snur. Anbefales :)
Hørtes unektelig godt ut!
MEN det hørtes også ut som mye gris i panna...:confused:
Åh, jeg trodde pegasus var et dansk uttrykk for en eller annen kjent fisketype jeg ... :o Takk for oppklaring! :)
Har aldri hørt om pangasius heller, så slo opp:
Skikkelig Off Topic: Små, unge eksemplarer kan du faktisk i enkelte dyrebutikker få kjøpt som akvariefisk........
Også før jeg ble lavkarbo stekte jeg ofte fisk uten panering. Det blir en anderledes og ofte bedre smak.
Laks er klart best uten pannering, skjær den i filetbiter og stek skinnsiden først.
En favoritt er sei uten pannering, sterk varme, salt og pepper. Når seien er nesten ferdig hakkes den opp og spres utover i panna sammen med purre eller vårløk. Til slutt heller jeg over rømme.
Skikkelig Off Topic: Små, unge eksemplarer kan du faktisk i enkelte dyrebutikker få kjøpt som akvariefisk........He he. Da jeg så at det var en malleart var det faktisk akvariefisk jeg tenkte på ;)
Til temaet: Jeg kom på (lenge siden nå :o ) at jeg pleide å panere laks med sesamfrø, salt og pepper. DET er snadder, det! :) Og du kan jo steke i mye smør for å få sjy.
Photobscura
11-07-07, 11:06
Her er jeg!
Ja, jeg panerer nesten aldri fisk, men faktisk når jeg har gjort det, så har jeg brukt sesamfrø! Snur fisken i pisket egg, og ruller den i sesamfrø. Obs! Stek lenge på svak varme, eller stek fisken først, og så rull den. Sesamfrøene blir fort brente og tørre, så mye smør er et møst ja!
Ellers så er jo laks og makrell de feiteste fisketypene, og laks bruker jeg mye av! Den trenger ikke paneres, men kan marineres og krydres og i det hele tatt tilberedes på uendelig mange deilige måter!
Google på nettet, det er utrolig mange varianter der ute!
Her er jeg!
Ja, jeg panerer nesten aldri fisk, men faktisk når jeg har gjort det, så har jeg brukt sesamfrø! Snur fisken i pisket egg, og ruller den i sesamfrø. Obs! Stek lenge på svak varme, eller stek fisken først, og så rull den. Sesamfrøene blir fort brente og tørre, så mye smør er et møst ja!
Ellers så er jo laks og makrell de feiteste fisketypene, og laks bruker jeg mye av! Den trenger ikke paneres, men kan marineres og krydres og i det hele tatt tilberedes på uendelig mange deilige måter!
Google på nettet, det er utrolig mange varianter der ute!Men steker du laksen i panna, eller tenker du nå på ovnssteking? Jeg synes laks rett i panna lukter ... ikke så godt, og fettsyrene blir jo ødelagte (de som er på stekesidene). Det er faktisk noe av grunnen til at jeg panerer hvis jeg skal steke i panne.
Denne sesampanerte laksen er forresten supergod sammen med spinat dampet i panna og med sennep og fetaost blandet i! :sikle:
Her er jeg!
Ja, jeg panerer nesten aldri fisk, men faktisk når jeg har gjort det, så har jeg brukt sesamfrø! Snur fisken i pisket egg, og ruller den i sesamfrø. Obs! Stek lenge på svak varme, eller stek fisken først, og så rull den. Sesamfrøene blir fort brente og tørre, så mye smør er et møst ja!
Ellers så er jo laks og makrell de feiteste fisketypene, og laks bruker jeg mye av! Den trenger ikke paneres, men kan marineres og krydres og i det hele tatt tilberedes på uendelig mange deilige måter!
Google på nettet, det er utrolig mange varianter der ute!
Panering med sesamfrø hørtes vannvittig godt ut!
Tror det blir en del mer fisk til middag heretter. :D
Hørtes unektelig godt ut!
MEN det hørtes også ut som mye gris i panna...:confused:
Neida. osten smelter jo å blir "hard", som en slags panering. Bare pass på å ikka ha for mange biter på panna i starten, da smelter alt sammen og blir vanskelig å snu. :)
Åh, jeg trodde pegasus var et dansk uttrykk for en eller annen kjent fisketype jeg ... :o Takk for oppklaring! :)
Har aldri hørt om pangasius heller, så slo opp:
Denne er blitt en favoritt her i huset. Er for eksempel veldig god når den er skjært i strimler og laget kinamat av. (Bruker da wok-grønnsaker og en kinesisk saus med lite karber)
Photobscura
11-07-07, 17:01
Men steker du laksen i panna, eller tenker du nå på ovnssteking? Jeg synes laks rett i panna lukter ... ikke så godt, og fettsyrene blir jo ødelagte (de som er på stekesidene). Det er faktisk noe av grunnen til at jeg panerer hvis jeg skal steke i panne.
Denne sesampanerte laksen er forresten supergod sammen med spinat dampet i panna og med sennep og fetaost blandet i! :sikle:
Hm.. Jeg synes ikke det lukter noe vondt jeg, men vi er jo alle forskjellige;)
Steker ofte i ovnen også, men synes det er best i panna dersom jeg steker sammen med annet som jeg vil skal sette smak på laksen, sånn som løk, rømme etc.
Men jeg skal jammen prøve det du foreslo! Takker:)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.