View Full Version : Oi,oi,oi, ang Hildebjørgs grove proteinbrød


Trolla
10-07-07, 23:51
Så suuuupergodt det var, det kaller jeg skikkelig brød.:D Tok meg to skiver nybakt brød med Taffelost på.


Det skulle jeg ikke ha gjort.:rolleyes: Nå sitter jeg her like mett som etter etegilde på julaften.

Men samtidlig så lykkelig over å ha fått tilbake et brød Yammi!!!!:D

Viclin
11-07-07, 02:49
Oi, hvor er oppskrift? Må si jeg savner brød av og til.

tech
11-07-07, 05:46
Jeg har også lyst på å begynne bake dette brødet, men jeg føler liksom at det blir litt for dyrt når 4 dl bakemiks er rundt halve boksen er det ikke? :s
Foretrekker heller å bruke hvetekli, det koster ikke så mye.
Denne står på bakemiks-boksen, jeg siterer:

Hildeborgs grove proteinbrød (ca 1 g karbohydrat per skive)
4 egg
0.5 dl rapsolje
2 dl creme fraiche
2 dl vann
2 ts LO-salt/seltin
100 gr kuskakli
100 gr sesamfrø
100 gr linfrø
75 gr valnøtter
4 dl bakemiks
1 ss bakepulver
Bland våte ingredienser og salt, tilsett resten av ingrediensene untatt bakepulver som tilsettes helt til slutt. Hell røren i smurt 2L-bakeform. Stekes midt iovnen ved 180 grader i 30-40 min.

Trolla
11-07-07, 10:02
Jeg har også lyst på å begynne bake dette brødet, men jeg føler liksom at det blir litt for dyrt når 4 dl bakemiks er rundt halve boksen er det ikke? :s
Foretrekker heller å bruke hvetekli, det koster ikke så mye.
Denne står på bakemiks-boksen, jeg siterer:

Jo det blir omtrent halve boksen. men du har jo en god stund av dette brødet da hvis du spiser alena. Du blir jo mett på en skive og det blir et helt stort brød.

LilleRosin
11-07-07, 10:19
Jo det blir omtrent halve boksen. men du har jo en god stund av dette brødet da hvis du spiser alena. Du blir jo mett på en skive og det blir et helt stort brød.

Har dette brødet lang holdbarhet?? Eller kan man f.eks. skjære det opp i skiver å fryse det??

Grethe B
11-07-07, 10:43
Hei.

Dette brødet kan trygt fryses ja, jeg pleier dele opp i skiver, pakke to og to i plastfilm og fryse. Oppbevar det i kjøleskapet når du tar en pakke fra frysern, så holder det seg lenge.

Lykke til. :)

LilleRosin
11-07-07, 12:16
Hei.

Dette brødet kan trygt fryses ja, jeg pleier dele opp i skiver, pakke to og to i plastfilm og fryse. Oppbevar det i kjøleskapet når du tar en pakke fra frysern, så holder det seg lenge.

Lykke til. :)

Takk for svar Tupp1. Da skal dette prøves når jeg kommer hjem fra ferie! :D

Viclin
11-07-07, 12:25
Takk for oppskrift!

Kan man bruke noe annet enn valnøtter? Jeg greier ikke den smaken.

Grethe B
11-07-07, 12:56
Viclin : Ja her er det bare å bruke fantasien, hender jeg bruker mandler og solsikkefrø jeg..... synes det blir riktig så godt ! ;)

Trolla
11-07-07, 12:57
Takk for oppskrift!

Kan man bruke noe annet enn valnøtter? Jeg greier ikke den smaken.

Du kjenner ikke smaken av valnøtter når du kjører de i kjøkkenmaskin. Men det går sikkert greit med paranøtter også, siden de også er ganske fete.Men mulig karbonivået går opp litt da. Er ikke sikker på hvor paranøttene ligger ifht Valnøtter ang karbohydrater.

Viclin
11-07-07, 13:48
Ikke har jeg kjøkkenmaskin heller. Kun blender og stavmikser.

Men jeg kan kanskje bruke hasselnøtter i stedet for valnøtter. Serr det er omtrent samme karboinnhold.

Torkil
12-07-07, 15:20
Hei
Hasselnøtter er helt ok kjør dem evt med stavmikseren i en liten bolle.
Vennlig Hilsen
Torkil:)

Csilla
12-07-07, 15:31
Idag har jeg bakt dette også - og jommen smakte det godt!

Det var riktignok en snodig opplevelse selve bakingen... For etter å ha knust nøtter og blandet tørt og vått, hadde jeg en sååå kompakt deig! Åsså sto det så fint i oppskrifta at deigen skulle helles i forma! Hah! Å gjøre vann til vin må være en enklere sak! :P Og det kaller de mirakel! Min deig var ikke i nærheten av å kunne helles - på noe som helst vis....! Men, smart som jeg er, så trakk jeg det kjappe konklusjonen: Her må det være noe feil! *knis* Og det var det... 2 dl vann (som jeg tydeligvis hadde glemt) utrettet mirakel og vips så kunne jeg (iallfall tilnærmet lik) helle røra i formen!

Hilsen bakemester Harepus ;)

Viclin
16-07-07, 17:38
Jeg har ikke bakemiks. Noe annet som kan brukes?

Gerd
16-07-07, 18:15
Soyaprotein, kjøpes på helsekost :)

Ullabulla
17-07-07, 08:42
Er ikke sikker på hvor paranøttene ligger ifht Valnøtter ang karbohydrater.

Næringsinnholdet på paranøtter pr. 100 gr:

Kcal: 683
Fett: 67 gr
Karbo: 5 gr
Protein: 15 gr

Paranøtter er vel den sort nøtter som har lavest karboinnhold

Torkil
17-07-07, 20:13
Hei
Om man velger paranøtter. valnøtter eller hasselnøtter gjør ikke den store forskjell, man spiser jo bare et par skiver brød pr dag.
Kutt opp brødet og frys ned et par skiver i hver pose, som tas opp og legges i kjøleskapet hver kveld, da er det friskt brød hver morgen. Mange synes det er ekstragodt når det er ristet.
Vennlig Hilsen
Torkil :)

LilleRosin
18-07-07, 08:48
I går bakte jeg dette brødet. Nydelig!! :D

Om det stemmer at det er bare 1 g kbh pr. skive så kan man jo kanskje unne seg mer enn ett par skiver pr. dag også. Nå har jeg i hvertfall nettopp spist en med hvitost, og en med lavkarbo postei. Knallgodt, og en flott variasjon!

Torkil
19-07-07, 07:31
Hei
Jeg har alltid regnet med 1 gram kh pr skive, nærmest uansett hviklen oppskrift eller hvilke nøtter jeg har brukt. Jeg har sjekket med stix av og til i stedet for å beregne karbohydrater i løpet av dagen. Men vi er forskjellige, noen liker å ha full kontroll over inntaket av karbohydrat.
Vennlig Hilsen
Torkil :)