Jeg har en del strimlet svinekjøtt i kjøleskapet (har ikke fryser) som går ut på dato i morgen. Produsentene forsikrer seg vel med å sette en litt tidlig utløpsdato på kjøttet, så tror dere det holder seg litt lenger?
Er det kjøtt med god kvalitet, og har det ligget kjølig hele tiden, vil det nok holde seg litt lengere ja. Svinekjøtt er jo magert, så der er inget fett som vil harskne.
Alternativt kan du jo steke det opp, eller legge det i marinade, slik at det vertfall holder lengere.
Enkelte produkter holder seg ofte leeenge etter siste dag, da reglene er strenge i Norge. Men i hvert fall med oksekjøtt som ikke er vakumpakket har jeg opplevd at kjøttet ikke holder seg lenger enn siste dag.
Det enkleste er vel å se og lukte på kjøttet for å se om det er godt. Er det antydning til unormal lukt bruker i hvert fall ikke jeg det, selv om det sikkert ikke er farlig.
Kjøttet er iallefall vakuumpakket, det burde vel hjelpe litt?
Ser og lukter det godt når du åpner pakken ville jeg brukt det om det har gått noen dager over. Kan jo ha en reserveløsning i bakhånd om du velger å ikke bruke pakken.
Egg har jeg hørt holder seg flere måneder etter siste dag. Men meieriprodukter og egg ønsker jeg at gjerne skal ha mange dager igjen når jeg bruker det. Er litt sær der (også). Kjøtt er enkelt å lukte seg til syns nå jeg.
Jeg skal lukte før jeg smaker. :D
Var å lukte mens det er rått jeg tenkte på.
Var å lukte mens det er rått jeg tenkte på.
Det var det jeg mente også. Uttrykte meg bare litt klossete.:)