View Full Version : Hva menes med "ren alkohol"?
(Jeg mener det var benevnelsen i boken?)
Jeg ser det er oppskrifter på drinker med whisky i boken, og lurer altså på om jeg kan tillate meg akkurat denne drinken innimellom. Det er nemlig noe av det beste som finnes. :D
Hva er "ren alkohol"? Er for eksempel tequila innbakt i det begrepet? :gator:
Med ren alkohol menes sprit/brennevik uten blandevann. "Bar" altså. Du kan drikke whiskey ja, men husk at når kroppen brenner alkohol så brenner den ikke fett !
Vodka 40% og 60% er også ren alkohol, 0 KH.
Vodka 40% og 60% er også ren alkohol, 0 KH.
Ja.... det var det jeg skrev. Sprit/brennevin.... hører ikke vodka inn under det da ?
Ja.... det var det jeg skrev. Sprit/brennevin.... hører ikke vodka inn under det da ?
Jo, men "sprit/brennevin" kan jo være ei hel hylle på polet!? Altså, er det ikke bare i vodkaen det ikke er KH...?
Med ren alkohol menes sprit/brennevik uten blandevann. "Bar" altså. Du kan drikke whiskey ja, men husk at når kroppen brenner alkohol så brenner den ikke fett !
Er du sikker? Er det ikke sukker i whisky, da? Og en hel del andre spritvarianter?
Nope, det naturlige "sukkeret" forsvinner under "brenningen" det. Jeg har vært på en del whisky destillerier og jeg har aldri sett at de har tilsatt sukker ! Du kan drikke whiskey, cognac og alle typer brunt brennvin som har mer enn 40% alkohol.
Nå det gjelder likører etc er det noe helt annet. Men så er det heller ikke " rent brennevin". Mye svakere alkoholprosent og tilsatt saker og ting.
Jo, men "sprit/brennevin" kan jo være ei hel hylle på polet!? Altså, er det ikke bare i vodkaen det ikke er KH...?
JA, er det ikke kjekt !
Du kan drikke all ren sprit/brennevin. Tommelfingerregelen er ublandet, ikke tilsatt saker og ting og over 40%. :)
og
NEI, det er ikke bare vodkaen det ikke er KH i, hvor har du det fra da ?
JA, er det ikke kjekt !
Du kan drikke all ren sprit/brennevin. Tommelfingerregelen er ublandet, ikke tilsatt saker og ting og over 40%. :)
og
NEI, det er ikke bare vodkaen det ikke er KH i, hvor har du det fra da ?
Jeg leste det i en eller annen bok....:o
Men (unnskyld uttrykket) DÆVEN!!!
Da åpner det seg jo en hel ny og stor verden for meg!! :eek:
Og det er snart helg....!!:D :D
Mener å huske at noen whiskyer har 1 gram naturlig sukker PR LITER .... Altså 1 karb pr. liter. Det har absolutt ingen innvirkning på kroppen ! De fleste har så prikyrandes lite at det ikke engang er målbart !
Gå inn og se på www.vinmonopolet.no og velg "brennevin" på vareutvalg. Ved å gåinn på de forskjellige prouktene/merkene får du frem alkohol og sukkerinnhold.
Jeg leste det i en eller annen bok....:o
Men (unnskyld uttrykket) DÆVEN!!!
Da åpner det seg jo en hel ny og stor verden for meg!! :eek:
Og det er snart helg....!!:D :D
Nille da - nå tror jeg du har skapt et moster her! :eek:
(sier hu som nettopp har kommet seg etter tirsdagen... :D !
Nope, det naturlige "sukkeret" forsvinner under "brenningen" det. Jeg har vært på en del whisky destillerier og jeg har aldri sett at de har tilsatt sukker ! Du kan drikke whiskey, cognac og alle typer brunt brennvin som har mer enn 40% alkohol.
:w00t:
:heia:
Nille da - nå tror jeg du har skapt et moster her! :eek:
:full:
Ok, jeg innrømmer det: Takes one to know one..
Skål! ;)
Men jeg tror det var i boka til Torkil, eller var det på forumet at jeg leste at cognac ikke var lov pga sukker og karamell-ettellerannet?:confused:
Men jeg tror det var i boka til Torkil, eller var det på forumet at jeg leste at cognac ikke var lov pga sukker og karamell-ettellerannet?:confused:
Det var rart om det skulle stått i boka, for i en diskusjon ang. mørk sjokolade 70-85 % svarer Torkil her inne:
Hei
Jeg er så enig. Nyt de 15 gram, smak godt etter ta dem med kaffe og evt ( hmmmm, ehhh , en liten cognac - uten for mye KH!) det kan gi vel så stor nytelse som bevisstløst å kjøre 250 gram firkølver inn i systemet.
Hvor mye karber det er i en cognac er variabelt. Som regel er det svært lite. Og det er heller ikke en drikk man pleier å "hive innpå" for å si det sånn. Selv om noen kanskje gjør det også.....:p
Da kan man vel drikke Rom også, noen svarte meg men nå ble jeg usikker? Står ikke på polsiden heller.
Det er jo bare sukker, blir alt sukkeret borte som sukker?
Vet hvordan man lager vin, men ikke Rom, men det skal vel ikke være igjen noe?
Ja, man kan drikke rom også....
Du kan drikke all ren sprit/brennevin. Tommelfingerregelen er ublandet, ikke tilsatt saker og ting og over 40%. :)
Jeg har nå vært og handlet rom. Men den var bare 37,5% - er den trygg likevel, altså?
Den burde være det ja. Om det er ren rom uten tilsetningsstoffer....
Hva heter den ?
Den burde være det ja. Om det er ren rom uten tilsetningsstoffer....
Hva heter den ?
Bacardi, står det.
Bacardi er en god rom. Den har lite/ingen karber.
Takk igjen, Nille! :) Du er et godt orakel!
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.