View Full Version : Sallys focaccia


Babalotta
23-08-07, 22:04
Jeg er, desverre, av typen som lager mat litt på slump, en neve her, og en kopp der, men skal forsøke å gjenngi sånn nogenlunde.

1/2 beger smøreost med krydder
2 ss rømme
2 egg
1 ss kli
1 ss johannes
1 ss solsikkekjerner
1 ss linfrø
1 dl revet ost
Krydder: hvitløk, oregano, basilikum, salt.
olje etter ønske.

Alt kjøres sammen, blir ganske flytende. Kle en ildfast form med bakepapir, og fordel røren. Strø mer salt, og gjerne basilikum over. Hakk opp 2-3 soltørkede tomater i små biter og fordel over røra. (kan byttes med oliven for de som liker det). Hell rettferdige mengder olje (oliven eller oljen fra de soltørkede tomatene) over.

Stekes i omlag et kvartèr (til tomatene begynner å bli svarte) på 200 gr.

Funker supert til tapas, eggesalat, ost, you name it. :)

Ullabulla
24-08-07, 08:57
Hvor mange gram inneholder det beger med smørost du bruker?
1/2 beger kan være så forskjellig

Babalotta
24-08-07, 12:08
Har kasta pakken, men det er de små pakkene fra tine, som kommer i alskens smaker. Skal bytte ut kremosten med cc og se, tror det blir omtrent like godt, og litt mindre karber.

Ullabulla
24-08-07, 13:24
Da venter jeg i spenning på din tilbakemelding når du har prøvd med cc.

Babalotta
28-08-07, 16:43
Der har jeg prøvd med cc. Ble ikke like bra, litt for tungt og flatt. Første oppskrift ble mye mer luftig og brød-aktig. Og den var definitivt god også.

Ullabulla
28-08-07, 16:48
Takk for tilbakemeldingen.
Da skal jeg notere meg oppskriften og prøve denne.

safran
28-08-07, 18:51
Jeg hadde et par ss cc i tillegg, og det ble skikkelig godt. Jeg hadde nemlig ikke kli i hus, så jeg byttet.

Babalotta
28-08-07, 19:21
Jeg hadde et par ss cc i tillegg, og det ble skikkelig godt. Jeg hadde nemlig ikke kli i hus, så jeg byttet.

Godt mulig det funker bra å kombinere, men denne gangen hadde jeg ikke krydderosten, og det ble rett og slett for mye cc. Får ta halvt om halvt neste gang, kanskje det blir bra. :)

bluVelvet
28-08-08, 20:23
Har denne i ovnen nå og er veldig spent på hvordan den blir :D Håper ikke det er for mye eggesmak på den men slipper soya-smaken i hvertfall!! :rolleyes: Hadde oppi et fedd hvitløk og hadde soltørkede tomater og skivet oliven over sammen med et par spiseskjeer av oljen fra tomatene.

fjanni
28-08-08, 20:36
har noen regna på karbene her?!

bluVelvet
28-08-08, 21:05
Det ble jo ikke så værst! Godt alternativ til omeletten hvis en er lei av det. Var i hvertfall god varm med pepperoni-ost :-)

mini me
18-09-08, 18:42
Gleder meg til å prøve dette! Elsker slike krydderbrød så ;)
Regnet på det nå, og det er ca 2,5 karbo i hele oppskriften.

Titti
18-09-08, 19:15
Må prøves. :ja:

mini me
18-09-08, 23:45
Oh my golly!! Dette var digg :p

supha
16-10-08, 19:09
Hmm, regnet på det jeg og. Men får 7,6 karb i hele røra. Hørtes litt lite ut med 2,5 karbs....

Babalotta
03-11-08, 02:11
Jeg er tilbake, og lurte på, er det noen av dere som har prøvd denne som pizzabunn kanskje? Forsøkte meg på en pizzatypeting herfra i fjor, men den gikk ikke å spise. Lurer på om dette kan være et alternativ. Bruker man minst mulig karber i fyllet så burde det jo bli en bra middag. Hmm...

Anitra
03-11-08, 09:40
Hvordan fungerer denne til suppe?