View Full Version : Bernaise saus
Er det helt krise om man spiser litt saus fra pose? Har hørt så mye forskjellig så greit å være sikker:) er i ketose og ønsker ikke komme utav den. Dette gj knorr sin, den er så god:)
Er det helt krise om man spiser litt saus fra pose? Har hørt så mye forskjellig så greit å være sikker:) er i ketose og ønsker ikke komme utav den. Dette gj knorr sin, den er så god:)
Krise er det vel ikke, men karber er det jo masse av.... Du må bare regne ut karbeinnholdet og ta det med i dagskvoten... Ellers så er det oppskrift på bearnesaus i boka. :)
Krise er det vel ikke, men karber er det jo masse av.... Du må bare regne ut karbeinnholdet og ta det med i dagskvoten... Ellers så er det oppskrift på bearnesaus i boka. :)
oki, takk for svar. Tror det er 5,5 eller noe pr. 100 gr og jeg tenkte bare å ta litt, men sikkert lurt å veie det jeg spiser ja:)
oki, takk for svar. Tror det er 5,5 eller noe pr. 100 gr og jeg tenkte bare å ta litt, men sikkert lurt å veie det jeg spiser ja:)
Viss den skal blandes med melk, så kan du redusere karbe innholdet med å lage "melkeblanding" av 1 del fløte og 2 deler vann. Det blir ala skummamelk. :)
Hei! I Knorr Bernaise saus er det 9 g pr ferdig dl saus tilberedt med lettmelk. Jeg pleier å tilberede med fløte, så da blir det litt mindre. Hvis du i løpet av dagen ikke spiser mer enn 10 g karbohydrater, så ligger du jo under 20, og for de fleste forblir man da i ketose.... Og helt enig;Knorr Bernaise er dødsgodt!!!!! Toro sin er vond!!
Jeg anbefaler den ferdige bernaisesausen til Fjordland. Den er farlig god!
Istedenfor melk i det hele tatt, kan du bruke fløte, og blande ut med vann hvis den blir for tykk.
Blå band sin som man kjøper i Sverige er også veldig god, behøver også bare vann og smør.
Det er heller ikke kjempemye carbs i hjemmelaget.:rolleyes:
Der går helt greit å lage bearnaise selv, da blir det mindre karbohydrater. Her er en opskrift på det:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=127&highlight=bearnaise
Denne er ikke helt Bearnais da...
Det er estragon som gjør smaken.
Blå band sin som man kjøper i Sverige er også veldig god, behøver også bare vann og smør.
I sauser som man bare trenger å bruke vann i av denne typen sauser, er det melkepulver i blandingen som utgjør en god del karber da.
Jeg bomma litt på utregningen da jeg har brukt 1/3 fløte og 2/3 vann i stedet for lettmelk i Toro sin fant jeg ut. Jeg trakk jo fra karbeinnhold i 100 gram lettmelk fra 100 g saus, og la til tilsvarende i fløte. Og det blir jo helt på jordet. I dag gikk det plutselig opp et lys for meg. Det er jo ikke 100 gram lettmelk i hele sausen en gang. Så jeg tok totalinnholdet, trakk fra karber på det som skulle være i av melk og la til det jeg brukte av fløte. Så delte jeg på 3, sånn at det ble pr 100 gram. Da ble det plutselig ikke store forskjellen likevel. Men utgjorde en forskjell på 1 kh pr 100 gram eller noe da.
Godt jeg stort sett har brukt Fjordland.
I sauser som man bare trenger å bruke vann i av denne typen sauser, er det melkepulver i blandingen som utgjør en god del karber da.
Den jeg bruker har ikke mer carber enn de man trenger melk til.
Fjordland har verdens beste ferdig-bernaisesaus; kun 2.2 g karbo pr 100g , prøvde den i dag:-)
Tussi jenta
31-08-07, 21:38
Da må jeg ut og finne fjordland sin!!
Jeg må bare få si meg enig i "lovprisningen" av Fjordland Bernaisesaus :p
Den er faktisk kjempegod, og du verden så deilig å slippe å vaske kasserollen etterpå :rolleyes:
Jeg bruker kun den ferdigsausen til fjorland, kjempegod. Peppersausen også, men den er litt mer karber i
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.