View Full Version : Rødvin


Kanutten
02-09-07, 19:37
Liker rødvin jeg :D Men jeg trenger ikke alkoholen!! :eek: Er det noen som vet om alkoholen fordamper bort om jeg varmer opp rødvinen ala gløgg?? Hvis så var tilfelle fikk jeg noe å kose meg med på en lørdagskveld som har lite karbo og som heller ikke overtar forbrenninga :rolleyes:

Kula
02-09-07, 21:12
Liker rødvin jeg :D Men jeg trenger ikke alkoholen!! :eek: Er det noen som vet om alkoholen fordamper bort om jeg varmer opp rødvinen ala gløgg?? Hvis så var tilfelle fikk jeg noe å kose meg med på en lørdagskveld som har lite karbo og som heller ikke overtar forbrenninga :rolleyes:

Jeg aner ikke om det er praktisk mulig å dampe bort alkoholen i rødvin uten å ødlegge vinen helt, men jeg syns du skal kose deg med rødvinen som den er.

At fettforbrenningen stanser opp 10-12 timer betyr vel ikke noe?



-

eriksen
02-09-07, 22:37
Hvor mye alkohol som fordamper kommer an på hvor lenge vinen koker. Og når du lager gløgg skal vel ikke rødvinen koke noe spesielt?

Her er en tabell jeg fant, som viser hvor mye alkohol som blir igjen etter bruk i matlaging:

100%
Immediate Consumption70%Overnight Storage85%Boiling liquid, remove from heat
75%
FlamedDishes that have been baked or simmered:40% After 15 minutes
35%
After 30 minutes25%After 1 hour20%After 1.5 hours
10%
After 2 hours
5%After 2.5 hours

(USDA 1998)

Huldr
02-09-07, 23:08
Tror nok ikke smaken blir heeelt den samme om du koker den ... Men det finnes jo alkoholfri rødvin - ihvertfall gjorde det det før. Uten at jeg tror det er noe særlig til smaksopplevelse heller, men ...

Kanutten
03-09-07, 07:13
Tror nok ikke smaken blir heeelt den samme om du koker den ... Men det finnes jo alkoholfri rødvin - ihvertfall gjorde det det før. Uten at jeg tror det er noe særlig til smaksopplevelse heller, men ...

Alkoholfri er smekkfull av karbiser....:(