View Full Version : Startråd for dr. Lindbergs kosthold


MHM
17-07-04, 18:46
Husk at enhver forbedring fra det kostholdet du er vant til er positivt. Men dersom du gjør musesmå forandringer, ja, da må du også forvente musesmå resultater. Det kan lønne seg å være litt konsekvent de første ukene, da karbohydratavhengighet kan være tungt å kvitte seg med. Men jo strengere du er, desto raskere går avvenningen.


1) Prøv å la sukkerinntak være en sjeldenhet
2) Prøv å unngå finmalt mel i enhver form

Så er det å finne erstatninger for disse to da... Hvis du er vant til brødmåltider, så er det nå fint om du spiser ett eggemåltid per dag av 2-3 egg (omelett, eggerøre, speilegg, kokte egg), kombinert med grønnsaker. I det hele tatt bør det være grønnsaker ved nesten alle måltider. Kombinert med kjøtt, fisk, skalldyr eller egg. Til middag kan du spise nesten som før, men enten kutte ut eller redusere på mengden pasta/ris/potet. Hvis du kutter ut, så kan du erstatte med enten mer grønnsaker, eller bønner&linser. Noe korn kan hende du tåler bra, og da er knekkebrødet Fiberpluss bra, eller "sponplatene" Fiberrik. Husk bær! Det er en undervurdert matvare. Til kos kan mørk sjokolade 70% være et sunt alternativ. Hvis du tåler melkeprodukter, så er cottage cheese, yoplait 0,1% yoghurt, gulost, fløte, rømme og smør det som anbefales. Men husk: Ikke smør, fløte, rømme eller ost i måltider med mye karbohydrater (brød, pasta, ris, poteter, sukker). For ikke å forglemme nøttene. De er "naturens vitaminpiller", og bidrar med mange næringsstoffer. Husk bare å spise dem rå (mandler, hasselnøtter, peanøtter med skall, valnøtter m.m.). Det samme gjelder oljer, som du bør få i deg 2-4 ss av hver dag: De må være "rå", dvs kaldpressede (extra virgin olivenolje eller kaldpresset rapsolje f.eks.).

En dag kan se slik ut:

Frokost: Omelett av 3 egg, paprika, løk, brokkoli, sopp. Tran/omega-3 kapsler + vitaminer.
Mellommål: 1 yoplait 0,1% yoghurt + 4-5 valnøtter
Lunsj: Blandet salat med reker/kylling/tunfisk/skinke + 1 ss kaldpresset olje
Mellommål: 1 frukt + noen mandler
Middag: Kjøtt/kylling/fisk + grønnsaker + olje
Kvelds: 1/2 avokado + reker , eller cottage cheese med bær og frø, eller knekkebrød med sunt pålegg.

Ingen dag blir lik hvis du er flink til å variere. Og det er kanskje det viktigste du gjør for ikke å gå lei og ikke føle at det er noen KUR, nemlig stor variasjon.



Etter at du har begynt med omleggingen, er det viktig å KJENNE ETTER. Du må FORSKE på deg selv. For ingen er like, og det som fungerer for noen andre er ikke sikkert fungerer på deg. Du må lage ditt individuelle opplegg. Bare du kjenner deg selv. Bare du kan nå målet ditt! Lykke til!



BRA MATVARER:

Kjøtt (karbonadedeig, kjøttdeig, skinke, spekeskinke, koteletter, stek, biff m.m.)

Fjærkre (kyllingfilet, grillet kylling, kyllingvinger, kalkun m.m.)

Fisk (tunfisk, makrell i tomat, sild, torsk, sei, laks, ørret m.m.)

Skalldyr (reker, krabbe, blåskjell, kreps, hummer, kamskjell m.m.)
Egg i alle varianter (speilegg, kokt egg, eggerøre, omelett, eggedosis med fruktose)
Grønnsaker (også gulrot, kålrot m.m. Både ferske, frosne, stekte, kokte, rå)

Frukt (men begrens til ca. 2 frukter per dag – alltid mer grønnsaker enn frukt)

Bær (fint om du får til en porsjon bær hver dag)
Belgfrukter (linser, bønner og erter i alle varianter)
Oljer (olivenolje, rapsolje, avokadoolje, linfrøolje, valnøttolje - alltid kaldpresset)
Nøtter og frø (mandler, valnøtter, paranøtter, peanøtter med skall m.m. – alltid rå)
Yoghurt (naturell, yoplait 0,1%)
Cottage cheese
Melkeprodukter (rømme, fløte, smør og ost i retter uten sukker, brød, ris, pasta eller potet)
Drikke (vann, grønn te, Biola syrnet lettmelk og rødvin)


I BEGRENSEDE MENGDER:
Brød: Det er kun dr. Lindbergs ferdigbakte eller i mix som er både karbohydratredusert og proteinberiket. Vollkornbrød og dansk solsikkerugbrød kan også gå bra.

Knekkebrød: Wasa Fiber Pluss, Sætre Fiberrik, Wasa delikatesse sesam, GG Helseklibrød

Korn: Byggryn, rugflak, store havregryn

Ris: Basmatiris eller villris er best. Jasminris og klebrig ris har høy GI.

Pasta: Proteinberiket pasta kokt al dente er best.

Søtstoff: Fruktose i små mengder (ca 2 ts per dag), Stevia, F.O.S, Splenda



Det er meningen at brød, korn, ris eller pasta skal brukes max en gang per dag.

HP
17-07-04, 19:01
Høh... :kadetgaar Der står Lindberg... Men det ser jammen ut som Atkins vedlikehold... :geip:

Isobel
02-08-04, 22:51
Denne listen var kjempefin!!!

Doris
03-08-04, 15:35
Takk for at du minte meg på det :)


I går spiste jeg MASSE GODTERI fra Svinesund - jeg var helt gal! - jeg VET at jeg nå må holde meg helt unna den slags -og jeg VET at jeg da ikke vil savne det heller, -men det er så tøft! jeg kan rett og slett ikke ha sånt i huset....så i dag skal jeg spise opp resten :rolleyes:

http://gfx.dagbladet.no/nyheter/2004/08/02/groven01.jpg

HP
03-08-04, 15:38
:lol:

polvott
01-07-06, 12:44
Hvor mye ris er begrenset mengde?

jankph
01-07-06, 13:14
Hvor mye ris er begrenset mengde?

Vanskelig å gi noe eksakt svar, men personlig ville jeg sagt at 50g tørr ris (tilsvarer 150g kokt) er maks, og ikke mer enn 1 gang per dag. Det gir ca 30-35g karber.

Trolljenta
01-07-06, 13:59
1.5 dl kokt brun basmati eller villris.

polvott
01-07-06, 15:18
takk for svar

manikken
29-07-06, 12:00
Heisann. Bra liste det der :)
Er Ingers rugbrød bra?
Vet jo at det ikke inneholder hvetemel,
men bør man heller spise "proteinberiket"
brød som Lindbergs eget brød?

Maya2006
06-09-06, 08:25
Trodde Ingers Rugbrød var fullt av hvetemel, jeg... I den oppskriften jeg har er rugmelet bare en liten del.

Boxie
06-09-06, 08:46
Trodde Ingers Rugbrød var fullt av hvetemel, jeg... I den oppskriften jeg har er rugmelet bare en liten del.

Det stemmer, i oppskriften til Ingers står det sammalt fin hvete. Og det er det mest av. Men jeg spiser det likevel, pluss at jeg spiser Rugsprø knekkebrød. Det er heller ikke anbefalt på lindberg. Men jeg synes ikke disse fiberknekkebrødene er gode. Dette er mine "synder"..... ;)

Maya2006
06-09-06, 09:31
Lastenes sum er konstant - så da gjør du ikke noe annet "farlig"

Indiana
10-09-06, 15:21
Hva med vanlig melk? (drikker ekstra lett - den grønne)
Er det fy-fy?
(melkeavhengig)

jeef-micro
10-09-06, 15:44
Hva med vanlig melk? (drikker ekstra lett - den grønne)
Er det fy-fy?
(melkeavhengig)

Jeg drikker ikke melk, så jeg vet ikke om den er fy-fy, men det er uansett ikke anbefalt å drikke så mye malk, for det er melkesukker i den som spaltes til glucose (sukker) og galaktose, så den har nok ganske høy GI. kefir er greiere. der er det ikke så mye melkesukker

Nille
10-09-06, 15:45
På Lindberg kan du godt drikke lettmelk. Fedon sier at man skal spise/drike magre og syrnede meieriprodukter. MEN mye melkedrikking vil kunne fortrenge vann som væskekilde, samt andre sunne matvarer, fordi melk har en betydelig metthetseffekt. Variasjon og moderasjon anbefales !

Dante
10-09-06, 22:12
Når skriveren er fiksa skal jeg skrive ut denne lista og lime den på en skapdør. Veldig bra. Selv om jeg vet det er det greit med en påminning å slenge øya på.

Jordbær
06-10-06, 01:13
MHM, dette var veldig bra informasjon for en som prøver å finne ut av ting!

Takk :suss:

Icerus
11-12-06, 21:58
skubber litt på denne. Veldig grei for en Lindberg nybegynner:)

Titti
02-01-07, 21:25
Fin liste :ja: Mener Fedon man skal spise seterømme, fet ost osv, eller er han mer for de magre variantene?

Nille
03-01-07, 18:55
Fin liste :ja: Mener Fedon man skal spise seterømme, fet ost osv, eller er han mer for de magre variantene?


Fedon sier at man skal spise/drikke magre og syrnede meieriprodukter.

Men du kan godt bruke creme fraiche, rømme og fet ost av og til.
Han har blitt mer "toletant" til fett enn han var i begynnelsen.

Elanessë
29-01-07, 21:26
:heia: Ååå så bra denne tråden var da! Helt perfekt for oss nye.
Tusen takk! Lærte utrolig masse bare på 2 minutter her nå.

Bringebær
02-03-07, 21:44
Flott tråd!

tuttta1
21-03-07, 15:26
Som ny her synest jeg dette var bra.

jojo
31-03-07, 22:53
Høh... :kadetgaar Der står Lindberg... Men det ser jammen ut som Atkins vedlikehold... :geip:
Hvis en spiser dette som står ovenfor. Hvor mye kan en forvente å gå ned i uka? Jeg har fulgt Atkins i 3 uker nå, men lurer på om jeg skal gå over til Fedon.Kan jeg forvente et like stort vekttap da?

Nett
01-04-07, 09:15
Du kan nok ikke forvente å gå ned det samme som på Atkins, nei.

I den nyeste Fedon-boka står det at det normale er å gå ned 1/2 -1 1/2 kg pr uke, avhengig av hvor mye du skal ned, hvordan du spiser, osv.

Men hvorfor vil du gå over på Fedon??

jojo
01-04-07, 19:48
Du kan nok ikke forvente å gå ned det samme som på Atkins, nei.

I den nyeste Fedon-boka står det at det normale er å gå ned 1/2 -1 1/2 kg pr uke, avhengig av hvor mye du skal ned, hvordan du spiser, osv.

Men hvorfor vil du gå over på Fedon??

Jeg synes det er tungvint å følge Atkins, fordi det er så strengt. Da er det typisk meg at jeg plutselig er i en situasjon hvor jeg ikke greier å følge det, og går på en kjempesprekk. Da er det vanskelig å komme i gang igjen siden det er så lite variert det en kan spise. Jeg synes også at det er vanskelig på jobb og i helgene når en er sammen med andre.
Det er jo så mye mer variert mat en kan spise på Fedon. Jeg tror det er lettere å følge det over lengre tid, fordi en ikke blir så lei.
Jeg trenger å ned 10 kilo til så jeg har ikke lyst til å sprekke før målet er nådd.

jojo
01-04-07, 19:58
Du kan nok ikke forvente å gå ned det samme som på Atkins, nei.

I den nyeste Fedon-boka står det at det normale er å gå ned 1/2 -1 1/2 kg pr uke, avhengig av hvor mye du skal ned, hvordan du spiser, osv.

Men hvorfor vil du gå over på Fedon??

Jeg ser nå at du også vil ned 10 kilo før sommeren og du følger Fedon.
Hvordan er en typisk dag for deg? Må du trene mye for å nå målet ditt?
Har jeg forstått det riktig med at fedon tillater mer korboh. men en må passe på at det ikke er høy GI i det en spiser? En kan også spise litt frukt og bær. Har han sakt noe om hva som er maks karboh. i løpet av en dag?

Nett
01-04-07, 22:51
Jeg trives veldig med Fedon og det er riktig at du kan tillate deg mer variert mat enn på f.eks. Atkins. Du skal passe på GI, det er ingen max karbo i løpet av en dag. Du behøver nok ikke å trene noe spes, men det kan nok hende du går fortere ned dersom du f.eks går noen turer i uka.

En typisk dag for meg kan være sånn:
F: frokostpannekake (3 egg+100 g cc+søtstoff) med kanel eller havregrøt
M: 0,1% yoghurt/frukt+10 mandler eller bioladrikk
L: 3 rugsprø/OE-lapper med 1 boks makrell-i-tomat/annet pålegg eller en salat eller egge-muffins
M: kjøtt/fisk/kylling og grønnsaker
K: frukt og cc + litt nøtter eller frø

Det kan være lurt å titte litt i andres dagbøker for å få tips i forhold til menyer. Det er også mye nyttig info i starten av denne tråden!!

Lykke til:)

jojo
01-04-07, 23:04
Jeg trives veldig med Fedon og det er riktig at du kan tillate deg mer variert mat enn på f.eks. Atkins. Du skal passe på GI, det er ingen max karbo i løpet av en dag. Du behøver nok ikke å trene noe spes, men det kan nok hende du går fortere ned dersom du f.eks går noen turer i uka.

En typisk dag for meg kan være sånn:
F: frokostpannekake (3 egg+100 g cc+søtstoff) med kanel eller havregrøt
M: 0,1% yoghurt/frukt+10 mandler eller bioladrikk
L: 3 rugsprø/OE-lapper med 1 boks makrell-i-tomat/annet pålegg eller en salat eller egge-muffins
M: kjøtt/fisk/kylling og grønnsaker
K: frukt og cc + litt nøtter eller frø

Det kan være lurt å titte litt i andres dagbøker for å få tips i forhold til menyer. Det er også mye nyttig info i starten av denne tråden!!

Lykke til:)
Den frokostpannekaken skal jeg prøve. Tenker du også litt på å ikke spise for mye kalorier eller er ikke det så nøye? Er det lurt å bli litt sulten før en spiser eller kan en nesten spise så ofte en føler for.
Den menyen din så kjempe fin ut:)
Hvis en hadde spist det hver dag i en uke(med litt variasjoner da) og trimmet, tror du en kunne gå ned 1 kilo i uken da?

Carisma
03-04-07, 13:58
Den frokostpannekaken skal jeg prøve. Tenker du også litt på å ikke spise for mye kalorier eller er ikke det så nøye? Er det lurt å bli litt sulten før en spiser eller kan en nesten spise så ofte en føler for.
Den menyen din så kjempe fin ut:)
Hvis en hadde spist det hver dag i en uke(med litt variasjoner da) og trimmet, tror du en kunne gå ned 1 kilo i uken da?

Kalorier teller du ikke på noen lavkarbo/GI livsstil. Men fedon sier man skal velge de letteste variantene, f.eks naturell youghurt eller kesam framfor rømme og creme fraiche, rapsolje fremfor smør osv.
Men jeg må advare mot at det er like viktig å planlegge dagene når man spiser etter fedon-metoden for selv om man tror det er lettere å finne mat man kan spise er det ofte ikke det. Så det lønner seg, hvis man vet man kan komme i en situasjon man må velge en kjapp løsning, å ha f.eks et par lindberg brødskiver i veska.

TattyTeddy
14-04-08, 12:02
for en fin liste.. skal printe den ut!

Har lånt bort boka mi, må vel snart spørre om jeg får den tilbake..

Titti
16-04-08, 18:54
Dette minner meg på at jeg burde begynne å lese den nye boka jeg fikk i posten her om dagen. Fedons Metode. :D

Dilly
16-04-08, 19:32
Ha ha ha ha :D eller huff.. akkurat sånn som de der, føler jeg meg.



Takk for at du minte meg på det :)


I går spiste jeg MASSE GODTERI fra Svinesund - jeg var helt gal! - jeg VET at jeg nå må holde meg helt unna den slags -og jeg VET at jeg da ikke vil savne det heller, -men det er så tøft! jeg kan rett og slett ikke ha sånt i huset....så i dag skal jeg spise opp resten :rolleyes:

http://gfx.dagbladet.no/nyheter/2004/08/02/groven01.jpg

LilleT
20-04-08, 19:08
Fin liste!

Jeg er veldig fersk på dette her ... :o Er det virkelig helt greit å spise 2-3 egg daglig?

Det står at man kan spise begrensede mengder av store havregryn. Er det sånn at man bør holde seg helt unna f.eks havrekli? Jeg spiser en tykk velling/ tynn grøt bestående av 2 ss av en blanding av store havregryn, havrekli, linfrø og solsikkekjerner blendet med 2 dl. melk til frokost. Jeg har i tillegg spist 3 rugsprø til kveldsmat. Bør jeg la være å spise begge deler i løpet av en dag?

Lava
04-06-08, 18:39
bump

Petronella
04-06-08, 19:45
Denne var kjempekjekk og informativ :)

nellie
11-06-08, 10:38
dytte litt til, selvom den er blitt dyttet på i det siste:p
Veldig kjekk og fin for oss som skal kaste oss over han Fedon:D

Borealis
29-06-08, 15:44
Jeg pusher litt på denne tråden , jeg også....

'Og supplerer med et spørsmål vedrørende karbohydratmengde:

Minnes vagt at noen mente Lindberg definerte lavkarb-kost som kosthold med mindre enn 150 kh/daglig.....-husker jeg rett?

luringen
30-06-08, 11:16
har også hørt det ja. Men du trenger ikke telle like strengt da. Og det er vel mange som opplever at ett måltid med enten rugsprø, fiberrik eller grøt eller pannekake er nok pr dag ja. Variasjoenr her og..

Mosepjusk
30-06-08, 14:52
Jeg starter på "Mosepjusk Lindberg-dietten" om én uke, så denne må jeg lese ordentlig når jeg kommer hjem fra jobb.

Takk til de som har dytta!

pysekatten
08-07-08, 00:31
Kjempebra info:-) Fulgt Fedon i 1 1/2 år. Gått ned 25 kg. Står stille og vil nå skjerpe meg og ned 13 til. Fikk bra piff av dette innlegget:-)

Trøbbel
10-08-08, 15:43
Tusen takk for dette innlegget! :) Jeg er helt ny med dette, og du store himmel så mye feil jeg gjør! :eek:
Kan jeg spise f.eks havregrøt til ett måltid, og knekkebrød (rugsprø, ryvita)
til et annet på en og samme dag?

Runegutt
22-08-08, 23:38
Tusen takk for dette innlegget! :) Jeg er helt ny med dette, og du store himmel så mye feil jeg gjør! :eek:
Kan jeg spise f.eks havregrøt til ett måltid, og knekkebrød (rugsprø, ryvita)
til et annet på en og samme dag?

Har ikke lest alt av Lindberg, men har og kan snart utenatt "kost i ballanse"

Hele ideen er 5-6 måltid/døgn
Hvert måltid skal innholde en håndflate (størelse og tykkelse) av en proteinkilde og 2 håndflater grønnfor. Man kan regne bønner/linser / erter som grønnfor.

Pasta/ris/poteter/mat av korn (brød,knekkebrød,havregrøt etc) er belønningsdelen i ET av dagens måltider, og skal ikke utgjøre større del enn 1/2 håndflate.

Dette er rimelig små mengder med stivelsesholdig mat.
Jeg er stor takk skyldig til Hr Lindberg. Kostholdet hans er fantastisk for min type2 Diabetes.

Mosjon:
I Kost i ballanse, anbefaler han minimum 20 minutters rask gange, 7 dager i uka.
Dette fungerer fint. Jeg tenker sånn: 20 minutter morsjon er minsteinnsatsen, alt over er et pluss.

Frodige former
07-09-08, 09:56
Kjempeflott liste ;) jeg har nettopp funnet ut at jeg er gravid så da må jeg forlate ketolysekuren :( men fedon virker til å være et flott alternativ for meg. Ser at det er flere måltider med Fedon, klarer man virkelig å spise så ofte? Og er det lett å omstille seg? Leste et sted at det ikke er lett å omstille seg til Fedon, ikke når man har blitt gravid i alle fall for da har man nok av andre ting å tenke på. Jeg trenger oppmuntring, for jeg vil ikke gå opp alle de kg igjen som jeg gjorde med forrigemann. Har nesten klart å gå de ned kg jeg fikk på meg etter den fødselen.

Runegutt
07-09-08, 12:13
Jeg trives veldig med Fedon og det er riktig at du kan tillate deg mer variert mat enn på f.eks. Atkins. Du skal passe på GI, det er ingen max karbo i løpet av en dag. Du behøver nok ikke å trene noe spes, men det kan nok hende du går fortere ned dersom du f.eks går noen turer i uka.

En typisk dag for meg kan være sånn:
F: frokostpannekake (3 egg+100 g cc+søtstoff) med kanel eller havregrøt
M: 0,1% yoghurt/frukt+10 mandler eller bioladrikk
L: 3 rugsprø/OE-lapper med 1 boks makrell-i-tomat/annet pålegg eller en salat eller egge-muffins
M: kjøtt/fisk/kylling og grønnsaker
K: frukt og cc + litt nøtter eller frø

Det kan være lurt å titte litt i andres dagbøker for å få tips i forhold til menyer. Det er også mye nyttig info i starten av denne tråden!!

Lykke til:)


Må bare kommentere denne:

Har man problemer med å gå ned med denne menyen, prøv å snu den.
Ikke start med masse karbo til frokost.
Han skriver at man bør starte med blodsukker under kontroll, og det får ihvertfall ikke jeg med havregrøt til forkost.

Photobscura
07-09-08, 12:23
Ja, det er vel samme fingerregelen som i alle andre kostholdsfilosofier; Den feteste maten først, den mest karboholdige utover dagen.

Men, jeg lurer nå da, det står at man skal spise rå nøtter. Jeg er en sucker for ovnsristede mandler, og ristede nøtter i det hele tatt. Og nå følte jeg meg med ett litt grønn (rart, fra å ha hatt skikkelig peiling på eget kosthold så lenge, til å atter igjen surre rundt i en litt ukjent jungel :o) så jeg lurer på om det er en spesiell grunn til at de rå nøttene er å foretrekke? Gjelder det også peanøtter, selv om det egentlig er en blegefrukt?

Fedonisten
07-09-08, 13:35
jeg lurer på om det er en spesiell grunn til at de rå nøttene er å foretrekke? Gjelder det også peanøtter, selv om det egentlig er en blegefrukt?

De ristede nøttene er varmebehandlet, og fettet er derfor ødelagt. Så at de helst skal spises rå handler ikke om at det er nøtter eller belgfrukter - men at de inneholder store mengder gunstig fett, som ved oppvarming ikke er gunstig lengre.

*litt få ord i dag merker jeg*

Photobscura
07-09-08, 14:04
De ristede nøttene er varmebehandlet, og fettet er derfor ødelagt. Så at de helst skal spises rå handler ikke om at det er nøtter eller belgfrukter - men at de inneholder store mengder gunstig fett, som ved oppvarming ikke er gunstig lengre.

*litt få ord i dag merker jeg*
Tenkte meg det :o Håpet så inderlig på at oljen i nøttene tålte fem minutter i 180 grader. Vel vel.

Runegutt
07-09-08, 15:50
Bedre med egenproduserte nøtter, enn Polly :-)

Photobscura
07-09-08, 16:01
Hmmm. Lurer på hvor høye temperaturer over hvor lenge de forskjellige nøttene tåler. Jeg pleier å kjppe en pose rå mandler og legge dem i alufolie og ha litt salt og olje over, røste dem i to tre minutter i ovnen på ca 180 gr, røre dem litt rundt med en slev og la dem stå et par minutter til. Følte meg ganske forsikret om at olja tåler det, så da burde kanskje nøttene tåle det også? Aner jo ikke hvordan de gjør det på de forkjellige fabrikkene.

Runegutt
07-09-08, 16:08
Hvis olja tåler det, går det meste bra.
På fabrikker tror jeg de holder skyhøy temperatur, og bruker sikkert noe transfett for lang holdbarhet på nøttene.

Photobscura
07-09-08, 16:08
Ja, æsj. Dumme farbrikker. Her har jeg holdt meg unna transfett og proklamert dens skadevirkninger i år og dag, og så tenker jeg ikke på de dumme nøttene :(

Runegutt
07-09-08, 16:32
rister peanøtter jeg.
150grader en time ingen olje.

har dem u-salta.

rå peanøtter smaker hoppetau

Photobscura
07-09-08, 17:21
rister peanøtter jeg.
150grader en time ingen olje.

har dem u-salta.

rå peanøtter smaker hoppetau
En time? :eek: Jeg rista mandlene mine nesten ti minutter ved et uhell, og de ble svartbrente :o Men så har jeg en liten ovn, og den har en tendens til å bli litt varmere enn andre ovner, virker det som.

Runegutt
07-09-08, 17:38
Bruker varmluft jeg.
Ser ut som peanøttene liker det.
Kjøper 1,5kilosposer på invandrerbutikk.

Photobscura
07-09-08, 18:27
Stiller det samme spørsmålet i flere tråder :p Ovnen min har ikke varmluft :( Billig og brukt, man er ikke alltid forberedt når stekeovnen ryker dessverre. Men det går greit uten også!
Kan prøve lengre med lavere temp. Kjøper også mesteparten av nøttene mine på innvandrerbutikk.

quebec
02-10-08, 20:02
ER pistasjnøtter lov??

MHM
02-10-08, 20:17
ER pistasjnøtter lov?? Jepp. De er ikke frityrstekt, men dyppet i saltlake. :)

Runegutt
02-10-08, 20:42
Nei, Pistasjnøtter er Fy-mat.
Ikke tillatt!

MHM
02-10-08, 21:53
Nei, Pistasjnøtter er Fy-mat.
Ikke tillatt! Hæ? Hvorfor sier du det? :confused:

Runegutt
02-10-08, 23:39
Fordi Pistasjnøtter smaker Uææææ

MHM
03-10-08, 00:29
Fordi Pistasjnøtter smaker Uææææ Dine smakspreferanser er en ting, men det er ikke noe du kan ta utgangspunkt i hvis du gir råd til noen som har et ærlig spørsmål. Dette er en tråd om dr. Lindbergs kosthold, og da kan du ikke skrive at pistasjnøtter ikke er tillatt, selv om du ikke liker det! :mad:

Summer
03-10-08, 09:21
Nei, Pistasjnøtter er Fy-mat.
Ikke tillatt!

Fordi Pistasjnøtter smaker Uææææ
Nei vet du hva! Dette var useriøst. Jeg synes godt du kan la være å svare om du ikke har noe bedre svar.

(Og dette var en god påmminnelse til alle om at de må være litt kritiske til hvilke råd de tar til seg.)

Runegutt
03-10-08, 09:34
Beklager, det var ment som en spøk. Kanskje ikke den mest vellykkede...

quebec
03-10-08, 20:04
Nå tar vi den rosa sangen dere :)

Gir herved en oppskrift fra south beach boka mi.

Sukkerfri sjokolade smeltes i vannbad.
Ha oppi finhakket pistasjnøtter uten skallet. blandes godt.
Legg massen utover et bakepapir. settes inn i kjøleskapet til det har stivnet.
Ta det ut og brekk det opp i passelige biter . som nå kan nyyyyyyytes med velbehag.

Da vil jeg tro at dette kan passe både til oss som elsker pistasjnøtter og til runegutt :)

quebec
03-10-08, 20:06
Jepp. De er ikke frityrstekt, men dyppet i saltlake. :)
men siden de er dyppet i saltlake. er det såpass mye "salt" at dette kan være med å dempe vektnedgangen? Er nemlig forsiktig med saltså........:o

Borealis
04-10-08, 17:02
Gir herved en oppskrift fra south beach boka mi.

Sukkerfri sjokolade smeltes i vannbad.
Ha oppi finhakket pistasjnøtter uten skallet. blandes godt.
Legg massen utover et bakepapir. settes inn i kjøleskapet til det har stivnet.
Ta det ut og brekk det opp i passelige biter . som nå kan nyyyyyyytes med velbehag.



Jeg pleier lage en lignende variant...eneste forskjellen er at jeg OGSÅ tilsetter litt cocosa....(har også hatt oppi kokosmasse, og prøvd med ulike varianter av hakkede nøtter...namme!! :smile: )

missnano
23-11-08, 12:51
Jøss,dette var KJEMPE nyttig for meg!! :D Men et spørsmål... Det med å kutte ut sukker... Kan jeg drikke f.eks sukkerfri appelsin Juice?!

missnano

Pearl
24-11-08, 16:47
Feilleste overskriften til "Statsråd for dr. Lindberg kosthold. Og så gikk det opp for meg at det er jammen en sånn statsråd vi trenger. :)

bibi
25-01-09, 15:09
Dytter i denne tråden....

Første innlegg ga meg masse info - som ganske fersk på Lindberg.. :ja:

Susanne
01-03-09, 23:55
Her var det masse bra info :)
Jeg vurderer nemlig fedonkur, og ser dermed at jeg ikke kan spise så mye fett som jeg først trodde jeg skulle på lavkarbo.. er ny her inne, og har nok lest mye innlegg som går på den ketolysekuren. Skjønner nå at dette ikke gjelder fedon.
Åj så mye det er å sette seg inn i, spesielt når det er så mange kurer å velge mellom, som tydeligvis er bra alle sammen... :confused:

klarasophie
02-03-09, 17:47
I BEGRENSEDE MENGDER:
Brød: Det er kun dr. Lindbergs ferdigbakte eller i mix som er både karbohydratredusert og proteinberiket. Vollkornbrød og dansk solsikkerugbrød kan også gå bra.

Men lettbrød da?? Det må vel være lov?? Det er omtrent helt likt som afrodite brødet til fedon angående karber men mye mindre kalorier. Jeg synes det er godt og en kjærkommen forandring til knekkebrød! :)

Mingen
13-04-09, 15:55
Kjempe bra tråd!:) Jeg snuste litt på lavkarbo/Lindbergs for et år siden, men det har sklidd litt ut, så jeg ønsker å begynne på nytt igjen. Jeg har hvertfall endelig funnet et kosthold jeg klarer å holde meg til, og som også minsker min store søthunger..! Supert!:D Jeg skal ikke ned mer enn 5 kg, men jeg må ha et kosthold jeg kan holde meg til senere også, et sunt kosthold! Nå blir det altfor mye sukker og potetgull...Fysj!:o

Jeg har en brødoppskrift som jeg lurer på om er OK i et Lindberg-kosthold. Det er et grovt speltbrød. Er det for mange karber??

1 brød:
300g grov spelt
200g siktet spelt
1 ts natron
1 neve linfrø
1 neve solsikkefrø
0,5dl skummet melk
ca 5dl lunkent vann

Hva tror dere?

Gleder meg til å komme ordentlig igang igjen nå, og gjøre det riktig!:)

luringen
13-04-09, 16:15
apelsinjuicespørsmål:nei ikke no særlig..du får for høy GI. Evt et lite glass om du må, sammen med en proteinkilde. Ta heller et eple l en pære. (med protein til da og ja)
Brødbakesprøsmål: Jeg ville sagt nei...men noen kan spise litt speltbrød (lavere GI) men andre må holde seg borte evt til rugspør/fiberrik/proteinbrød. Du kan jo prøve deg frem.

Lær dere hovedprinsippene, og unngå det andre så går det ganske greit
Spis protein til alle måltid, unngå sukker, hvitt mel og stivelse, sats på langsomme karber og..voila! Verktnedgang og bedre helse

Mingen
13-04-09, 18:05
Brødbakesprøsmål: Jeg ville sagt nei...men noen kan spise litt speltbrød (lavere GI) men andre må holde seg borte evt til rugspør/fiberrik/proteinbrød. Du kan jo prøve deg frem.

Lær dere hovedprinsippene, og unngå det andre så går det ganske greit
Spis protein til alle måltid, unngå sukker, hvitt mel og stivelse, sats på langsomme karber og..voila! Verktnedgang og bedre helse

Takk for svar!:) Så dette er ikke noe ala det samme som Fedon-brødet? For lite proteiner? Da vet jeg hvertfall at det ikke er det verste å spise.. Men jeg har, heldigvis, ikke noe stort problem med å holde meg unna brød uansett, så det skal nok gå bra;)

Imorgen blir det storinnhandling!

Photobscura
16-04-09, 01:25
Spelt har så vidt jeg vet ikke lavere GI enn vanlig hvete, men det har mer næring -altså både i skallet og i kjernen i motsetning til hvete som bare har det i skallet :)

niam
29-06-09, 21:19
Åh denne var jammen super! Har nettopp startet med lavkarbo og prøver å følge lindberg litt, så denne var god!:)

Monicah
14-07-09, 13:25
veldig bra innlegg her! finner mykje inspirasjon og motivasjon her! er ny på lindberg, så her var mykje hjelp å hente!

SunnhetMedSirrup
19-07-09, 16:41
tokk meg dagen idag og MALTE litt over 2 kg paranøtter og linfrø idag , i blenderen til fint "mel" ,eller støv.. deilig i lavkarbo oppskrifter!

råder til dere alle og ta dere tid tild et samme- det blir sikkert lettere nå :)

heller 40min en dag, en 15 minutter alle dager !:)

gamlasnyeliv
25-09-09, 19:50
Hva skal du bruke det til ?
Hørtes spennende ut!tokk meg dagen idag og MALTE litt over 2 kg paranøtter og linfrø idag , i blenderen til fint "mel" ,eller støv.. deilig i lavkarbo oppskrifter!

råder til dere alle og ta dere tid tild et samme- det blir sikkert lettere nå :)

heller 40min en dag, en 15 minutter alle dager !:)

Nilla82
23-10-09, 18:30
Åh, så glad jeg ble da jeg fant denne tråden! Brått ble det mye mer overkommelig å skulle legge om kostholdet!

Fikk diagnosen PCOS i mars-09, noe som kanskje kan forklare hvordan jeg klarte å gå OPP 10 kilo i løpet av 7 GreteRoede-kurs mens andre gikk ned 20-30! :mad:

Et par spm;
- er Byggris (boil in bag) greit som tilbehør til middagen? Jeg strever med å få middagen min til å virke "komplett" uten et eller annet som erstatter poteter/ris/pasta
- Dersom jeg spiser byggris til middagen, kan jeg da spise fedon-vennlig brød til frokost/kvelds?

Carisma
23-10-09, 23:51
Dersom jeg spiser byggris til middagen, kan jeg da spise fedon-vennlig brød til frokost/kvelds?
:nei:
Man skal kun ha et c-måltid pr dag, og begge deler teller som c.

Nilla82
24-10-09, 23:11
:nei:
Man skal kun ha et c-måltid pr dag, og begge deler teller som c.

Ok. Det blir litt av en overgang å kutte så mye karbohydrater! :kadetgaar

Hva med smør... Skal man holde seg til ekte meierismør eller lettere varianter her? (vet at fedon sier magre meieriprodukter, men så er det dette med margarin og alt som er tilsatt i det...) Eller skal man kutte alt av smør, og til steking kun holde seg til olje?

Photobscura
25-10-09, 12:05
Ok. Det blir litt av en overgang å kutte så mye karbohydrater! :kadetgaar

Hva med smør... Skal man holde seg til ekte meierismør eller lettere varianter her? (vet at fedon sier magre meieriprodukter, men så er det dette med margarin og alt som er tilsatt i det...) Eller skal man kutte alt av smør, og til steking kun holde seg til olje?
Jeg ville nok ha stekt i smør, ettersom det er få matoljer som tåler så høy oppvarming som tilberedning av mat krever. Men kanskje satse litt mer på ovnsbakt? Mat bakt i folie er jo supert, godt og enkelt, og lite søl ;). Olje kan du helle på etterpå. Men mengden smør bør jo være minimal om du spiser c-måltider. Ikke bruk margarin, i alle fall, av nettopp de grunner du selv gir :)

Flertall
25-11-09, 12:29
Gikk til ernæringsfysiolog ved en Fedon-klinikk eller noe i den dur for et par år siden. Hun mente det var ok med litt frukt, men at juice (uansett fersk og uten sukker) var fy-fy, fordi man mister fiberet i frukten og "bare" blir sittende igjen med det høye karbohydratinnholdet.. Just a thought :)

En ting jeg lurer på er hvordan det er med kaffe? Har mye erfaring med Ketolysekuren, der ble det opplyst at kaffe var helt ok, men opplevde selv at jeg måtte gå over på koffeinfri for å ikke stagnere vekttapet. Hvordan stiller Fedon seg til dette? Hva med kunstige søtningsmidler?

Takker alle for masse nyttig info både her og i forumet generelt :-)

Lava
18-01-10, 18:21
en liten bump for de nye

Gus
31-01-10, 21:04
Super info :D
og jeg fortsetter å lese....

Sweet Pink Kitty
28-04-10, 05:47
Jeg gleder meg til å ta fatt på en mild variant av denne. Det vil si, enkelte ting vil nok være vanskelig å kutte helt ut med det første, men jeg har kommet godt i gang. Dessuten liker at det er mulighet for å f.eks spise pasta osv, for min del er det noe jeg er ekstremt glad i og vanskelig å holde unna. Uansett, dette blir spennende!

Atlantis
11-06-10, 21:53
Ser at de siste innleggene er gamle,men bare en liten kommentar til brød: Jeg har fått beskjed om at jeg kan spise 1 skive Fedonbrød eller Omega-brød. Eller Rugsprø som de andre skriver.

Atlantis
12-06-10, 17:29
Jeg får heller ikke lov til å spise mye frukt (kun 1 pr dag og da i forbindelse med måltid), juice dropper jeg av samme grunn.

nellie
24-06-10, 19:43
Lindberg:heia:

Photobscura
25-06-10, 10:51
Hvor mange karbohydrater kan du ta om dag? Hvor mye går du ned i vekt med Lindberg's diett?
Det er ikke noen direkte karbohydratrestriksjon på Lindberg, men måltidene er bygd opp etter en slags tallerkenmodel - en del fett, en del proteiner og en del karbohydrater. Maten er kategorisert etter a, b og c-måltider, hvor c-måltider er de man bør vente med til endt slanking, og består av ting som fullkornsris og pasta, frukt, lindbergbrød etc. Du kan følge Fedon, og ligge på alt fra 50 til 150 gram karbohydrater om dagen. Lindberg fokuserer ikke på gram kh, men på GI (glykemisk belastning, altså i hvilken grad en matvare påvirker blodsukkeret).
Jeg vet ikke for mye om Lindberg, men en tng er sikkert, det er like vanskelig å si hvor mye man går ned på Lindberg som hvilken som helst annen diett, da alle kropper er forskjellige mht til alder, helsetilstand, kjønn, grad av overvekt, og ikke minst hvor lenge man har vært overvektig.
Jeg vil anbefale deg å lese alle trådene her inne om Lindberg, og ikke minst, kjøp eller lån Fedons Metode på biblioteket :)=.

swimzy
22-08-10, 22:34
Så flott tråd! Hva med muslii?

Gytha Ogg
24-08-10, 22:20
Takk alle makter for denne tråden:) Jeg er helt ny på dette, har ikke spist en karbohydrat siden søndag og var i ferd med å kaste inn håndkledet. Kvalm og sliter med¨å få i meg noe som helst i dag. Å spise mye fett er helt unaturlig for meg, (jeg har jo blitt godt opplært i å unngå saus, smør, fettrander, majones, dressing osv osv...og har likevel hverken flat mage eller tellbare ribben...) men denne dietten her skal jeg vel klare å følge opp over tid.

Ikke helt sikker på om jeg skjønte hvordan jeg skal finne ut og forholde meg til matens GI, men jeg får vel kjøpe boka jeg som alle andre;)

Photobscura
24-08-10, 22:46
Når jeg skal finne GI, så bare søker jeg på nettet, gjerne på engelsk. F.eks GI kidney beans. Ittno problem :).

Carisma
28-08-10, 18:18
Kvalm og sliter med¨å få i meg noe som helst i dag. Å spise mye fett er helt unaturlig for meg, (jeg har jo blitt godt opplært i å unngå saus, smør, fettrander, majones, dressing osv osv...og har likevel hverken flat mage eller tellbare ribben...) men denne dietten her skal jeg vel klare å følge opp over tid.
Hvis du følger lindberg skal du IKKE ha mye fett :nei:

Carisma
28-08-10, 18:19
Så flott tråd! Hva med muslii?
Det finnes en egen Fedonmusli som selges blandt annet på meny. Men det er bedre å lage selv, med store havregryn, linfrø, solsikkefrø, soyaflokker og hakkede mandler.

Carisma
28-08-10, 19:01
Hva med Crusli solfrokost, er den bra?:)
Med et karboinnhold på 67g pr 100g så er den ikke bra for noen! :nei: http://www.matvareguiden.no/sokemaskin.asp?search=crusli&type=produkter

Carisma
28-08-10, 19:14
men den er veldig god :)
Det er vel knapt et godt argument for å ødelegge helsa si.. :o

Carisma
28-08-10, 21:28
Er det på likefot med heroin?
For de fleste av oss er det det. Det er gjort flere forsøk med rotter som viser at de velger sukker framfor kokain blandt annet, altså at det har større avhengighetsskaping enn dop. Noe som i seg selv er skummelt. Når man i tillegg legger til hva langvarig høyt inntak av karbohydrater fører til så er det et enkelt regnestykke vil jeg tro.

Carisma
28-08-10, 22:48
Utrolig rart at jeg går nedi vekt da, til tross for Crusli solfrokost! :)
Men jeg er vel en av de heldige.
Det er du nok da :ja:

(selv holder jeg meg unna det mest for mitt psykiske velværes skyld da karbohydrater gjør meg utolig deprimert på grensen til suicidal, og i det store bildet er det viktigere enn vekt. Ikke at jeg går ned av å spise det heller da, alt det vannet den binder i kroppen.)

Carisma
29-08-10, 20:56
det er motsatt til meg. Ble mere deprimert av å gå på lavkarbo diett. Holder på ennå, men har begynt med medisiner, desverre. Men jeg er ikke ekstrem, kjører ca 150 karbo om dag. :)
150g om dagen er mer enn jeg levde på på et normalkosthold :eek: på det hadde jeg definitivt blitt deppa :rolleyes: Merker det bare jeg går over 50g om dagen.

nellie
30-08-10, 10:03
Nå sies det vel at under 150 karber dagen = lavkarbo, så det tilsier vel at flesteparten spiser mer enn det på et høykarbokosthold...

Carisma
30-08-10, 19:19
Nå sies det vel at under 150 karber dagen = lavkarbo,

Er det ikke under 120g?

Tonje85
31-08-10, 13:57
Hei. Det står på denne listen at man kan spise Youplait 0,1% yoghurt. Men hva med skyr? Et beger gir 6 gram karbohydrater og 0,3 gram fett. Vil dette kunne være et okei mellommåltid?

Runegutt
01-09-10, 12:48
Ja, Skyr er fin sort :)

Lille34
22-09-10, 09:47
Glad for å finne denne tråden:)

Jeg startet på lavkarbo i august og har holdet meg til ketolyse med 15 karber pr dag. Har hele tiden følt at det kostholdet manglet noe og ikke passet for meg, da jeg savnet frukt og ikke er konfortabel med det høye fettinnholdet. Jo mer jeg leser om Fedon, jo mer overbevist blir jeg om at dette er det rette for meg. Ser fram til litt eple, yoplait og mindre fett:)

Skjønner ikke så mye av dette med GI enda, men finner vel masse informasjon her inne. Skal innom biblioteket i morgen og låne Fedon-bøker. Har en hjemme også, kjøpt for flere år siden men aldri lest...:o

Kanutta7
23-09-10, 13:46
Enda en som konverterer fra Ketolysekur til Fedon. Har bare gått 10 dager på ketolyse, og hadde tenkt kuren som en flying start noen uker, for så å gå over til et mer balansert kosthold ala Fedon. Men så viser det seg at det er et medikament jeg står på som gjør det vanskelig med ketolyse, så jeg avsluttet den kuren litt tidligere enn jeg hadde tenkt.

I tillegg så føles det ikke riktig med så mye fett i min sykepleierverden heller må jeg innrømme :) Men jeg tenkte jeg kunne se gjennom fingrene med det noen uker hvis kiloene rant av ;)

Jeg er en dame på femti, gift med to voksne barn. Skal ned 14 kilo fra i dag av! Dermed basta!

Startet med slanking i midten av august, lavkalori ala Grete Roede, og tok av 5 kg før jeg begynte på Ketolysekur. Den tok meg ytterligere 1, 4 kg ned på 6 dager, men så måtte jeg begynne med et medikament som gjorde at jeg ikke klarte å opprettholde ketosen, dermed har 300 gram kommet på igjen. Nekter å oppdatere tickeren min før de er kommet av!:D

Er vant med å spise bønner og linser, quinoa og har litt peiling på GI, så jeg tror det skal gå greit en stund framover med Fedonmat. Men skal lese på forumet for å få litt mer innblikk i saker og ting.

Gooofey
04-11-10, 15:46
WOW.. her ser jeg av karbo og tabeller at jeg kan spise meg slank på Bacon-crisp og whiskey :) Sånne naturlige bacon-svor inneholder en del fett, og whiskey ca null karbo.:D

Photobscura
08-11-10, 13:33
WOW.. her ser jeg av karbo og tabeller at jeg kan spise meg slank på Bacon-crisp og whiskey :) Sånne naturlige bacon-svor inneholder en del fett, og whiskey ca null karbo.:D
Ja, da blir du nok sunn :p.

karboslutt
08-11-10, 21:16
Har gått på Atkins i ca 3 uker, og sprakk her forleden dag :o.. Nå vurderer jeg å gå over til Fedon, da dette ser ut til å passe meg mye bedre. Men det er en ting jeg lurer på..

Hvordan blir det nå i forhold til fett? Skal man fortsatt holde seg til ikke-lett produktene? Kan jeg fortsatt spise baconsvor, selv om det er veldig fett? Og skal jeg fortsatt steke eggene mine i smør? Begynte å lure litt med tanke på at man kan spise mye mer karbohydrater.

Det står kanskje noe om dette i innlegget som jeg ikke fikk med meg, men lurer iallefall likevel.

Kamilla
15-11-10, 10:54
Hvordan er Fedon rent kolestrolmessig? Har litt for høyt kolestrol, og må kanskje endre diett etterhvert, siden jeg muligens har en blodsykdom, og derfor ikke kan få i meg så mye fett.

Debbie
08-12-10, 14:25
Jeg drikker ikke melk, så jeg vet ikke om den er fy-fy, men det er uansett ikke anbefalt å drikke så mye malk, for det er melkesukker i den som spaltes til glucose (sukker) og galaktose, så den har nok ganske høy GI. kefir er greiere. der er det ikke så mye melkesukker

4 kopper kaffe om dagen-med melk-hvilken melketype bør jeg velge da, tro?

trond67
29-01-11, 09:38
Siden jeg nå har gått ned ca det jeg ville på mild ketose diett tror jeg nå at jeg vil vedlikeholde vekt og kropp med fedon´s filosofi.
Synns den ser veldig balansert og fornuftig ut:D

Ashley
20-03-11, 21:23
hvilken melk er ok på fedon? soyamelk er vel det beste alternativet?

Carisma
20-03-11, 21:39
soyamelk er vel det beste alternativet?
Soyamelk er aldri et godt alternativ :nei: Pga hormonpåvirkningen. Fedon tillater max ett glass extra lett melk pr dag.

Huldr
20-03-11, 21:44
Tenker du da til å ha på frokostblanding og i te/kaffe? Da kan du bruke det du foretrekker. Men å bruke melk som ren drikke er ikke noe Lindberg anbefaler.

Huldr
20-03-11, 21:48
Soyamelk er aldri et godt alternativ :nei: Pga hormonpåvirkningen. Fedon tillater max ett glass extra lett melk pr dag.Det er vel ikke noe Fedon sier, at soyamelk ikke anbefales?

Moderate mengder soyamelk er nok ikke skadelig om man ikke har hormonproblemer. Soya kalles ofte et tveegget sverd, for det har positive egenskaper, men også negative. Vanlig melk og meieriprodukter påvirker også hormonene i kroppen, i tillegg til at mange er mer eller mindre intolerante, så jeg ville ikke automatisk anbefale kumelk fremfor soya (egentlig ingen av delene, men det faller litt utenfor rammene her).

Ashley
20-03-11, 21:49
Tenker du da til å ha på frokostblanding og i te/kaffe? Da kan du bruke det du foretrekker. Men å bruke melk som ren drikke er ikke noe Lindberg anbefaler.

tenkte på fedon frokostblandingen. men han anbefaler jo biola og cultura. er ikke disse proppfulle med sukker?

og kan man spise fete produkter på dr.lindsberg sin diett? slik som på ketolyse. er seterrømme og fete oster ok?

Huldr
20-03-11, 21:56
tenkte på fedon frokostblandingen. men han anbefaler jo biola og cultura. er ikke disse proppfulle med sukker?

og kan man spise fete produkter på dr.lindsberg sin diett? slik som på ketolyse. er seterrømme og fete oster ok?Jeg er ikke sikker, tror ikke det er sukker i Cultura? Biola har vel litt sukker, men Fedon er mer opptatt av glykemisk indeks/glykemisk belastning enn å totalt unngå sukker, så hvis han anbefaler det er det nok ok. Og i syrnede melkeprodukter er melkesukkeret omdannet av melkesyrebakterier. Grunnen til at han anbefaler akkurat disse er nok at de er tilsatt melkesyrebakterier, som er bra for magen, i tillegg til at de syrnede meieriproduktene er lettere å fordøye enn vanlige usyrnede.

Han anbefaler vel fortsatt magre melkeprodukter, så vidt jeg vet. Når man spiser mer karbohydrater bør man ikke spise like mye fett. Du må på en måte velge mellom liberale mengder karber og liberale mengder fett :). Selv om man ikke teller kalorier, så vil et høyt fettinntak fort føre deg over det du trenger av kalorier, og da kan du faktisk ende med å legge på deg.

Ashley
20-03-11, 22:06
ok, men kan jeg ikke ha f.eks fetaost i salaten? kun rent kjøtt, ikke bacon og avocado?

dere på fedon, har dere vanlig lettmelk til fedonfrokostblanding?

Charlott
20-03-11, 22:07
Kanskje du finner litt inspirasjon her? Fedons oppskriftsarkiv... (http://www.fedon.no/no/Oppskrifter/Arkiv_oppskrifter/)

Huldr
20-03-11, 22:12
ok, men kan jeg ikke ha f.eks fetaost i salaten? kun rent kjøtt, ikke bacon og avocado?

dere på fedon, har dere vanlig lettmelk til fedonfrokostblanding?Du, du må nesten lese boka altså :). Det er ganske mye info å sette seg inn i, og det er viktig å skjønne grunnlaget for det du gjør. Det er vel få her inne som kan alle detaljer i et Lindbergkosthold.

Men så vidt jeg vet er ikke noe av det du nevner her forbudt. Hos Fedon handler det mer om balanse mellom forskjellige matvarer, så du kan bruke litt, men ikke gå helt over bord med noe. Unntatt grønnsaker da, det kan du spise så mye du vil av (med visse unntak som gulrot). Du bør begrense kornprodukter til ett måltid pr dag.

Cyan
20-03-11, 22:12
Ashley: Jeg sier igjen, les boken til Fedon: "Slank og frisk med kost i balanse". Der vil du få svar på det du lurer på. Du kan ikke forvente å få kastet alt i fanget ditt heller, litt egeninnsats må til :ja: I mellomtiden kan du finne inspirasjon i oppskriftsarkivet som Charlott linket til, og det skal også finnes en tråd i Lindbergforumet der Lindbergerne har skrevet inn hva de spiser i løpet av en dag. Og så er det selvsagt bare å spørre om det er noe du ikke skjønner. Men først og fremst: Les deg opp på filosofien.

Carisma
21-03-11, 19:02
han anbefaler jo biola og cultura. er ikke disse proppfulle med sukker?Vær obs på at det kun er naturell varianten han anbefaler. Det sukkeret som er i biola naturell spises opp av de aktive melkesyrebakteriene som er i den, så det kommer ikke inn i kroppen.

Og du kan ikke spise de fete produktene :nei:

Andantino
21-04-11, 21:29
Mitt første innlegg:
DA starter jeg, da. Skriver ut lista og går på med friskt mot!:D

Saphire
21-04-11, 22:11
Noen spørsmål.
Hvordan er det med tyggegumi, ala extra (sukkerfri)??, er meget avhenge av dette, et par biter om dager, er noe carbs i den..

Yoghurt naturell, kesam, CH er lov ikke sant??

Skal man telle kalorier?
Og hva med drikke som bris/ramløsa med smak?? 0 Karbo..

Bell
07-06-11, 09:03
Har en oppskrift på proteinbrød som jeg synes er godt,og som ikke faller fra hverandre,samt holder lenge.
Er dette et brød jeg kan bruke når jeg skal "Fedonisere" meg?

4 egg
1/2 boks kesam/creme fraiche
1 1/2 ss bakepulver
4 ss linfrø
60 g kruskakli
50 g sesamfrø
45 g solsikkekjerner
3 ss olje

ca 2 g karbohydrater pr skive (ca 55g pr brød)

Veldig bra tråd,enkel og grei mht hva som er helt greit,litt greit og mindre greit å spise på Fedon :)

oppsig
08-06-11, 17:35
heisann!

Er det noen som kan forklare meg litt nærmere dette med balansen i måltidet? jeg har boken "naturlig slank" men skjønner det fortsatt ikke helt.
kan man f.eks blande svisker, valnøtter og vaniljekesam? hvordan bør da eventuelt forholdet mellom de forskjellige broduktene være? og som et mellommåltid er det noe man bør ta vekk eller tilføre for å gjøre det bedre?

aasa
13-10-11, 17:42
jeg lurer på en ting. Førr så fanns det en del fedon lindberg produkter i butikkene men det gjør det ikke lengre. Varfør ikke? er fedon lindberg dietten helt ut? har gott på ketolyse dietten men er lei av fett så jeg syns denne dietten virker bedre. Mer variasjon med mat. jeg har melk i kaffen , er det best at ha helmelk da eller lettare produkter? Ska man räkna kalorier i fedon lindberg dietten?

aasa
13-10-11, 18:09
vilken er det beste fedon lindberg boka?

Photobscura
13-10-11, 18:37
vilken er det beste fedon lindberg boka?
Naturlig Slank og Mat For Livet er vel de nyeste utgivelsene hans.

Du trenger ingen spesialprodukter for å spise etter Lindbergs filosofi. Du kan spise helt vanlig mat du finner i matbutikkene. :)

kiril
24-11-11, 08:54
får man bøkene hans på alle bok butikker? selges dem på meny som ketolyse produktene?

Irith
24-11-11, 16:38
Kiril: Jeg tipper de fleste bokbutikker som faktisk har bøker (og ikke bare annet tull) har disse bøkene. Hvis ikke, bestiller de nok.

Evnt så kan du jo bestille på nett.
Jeg tipper Libris, Nordli og Tanum har de. Muligens også Notabene.

kiril
24-11-11, 22:10
takker :)