View Full Version : Sukker i røykelaks!


Kalorine
23-07-04, 19:39
Som ny på Atkins er jo halvparten av mora å gå på jakt i matbutikkene for å oppdage alle produktenene du kan spise (selv om jeg jobber med å vende meg av med å telle kalorier), men det er desto mer frustrerende å oppdage hvor mye tilsynelatende ok mat som har for mye karbohydrat.Karbonader, pølser, kjøttpuddinger- nesten alt inneholder jo 5-6 g karbohydrater! Og når jeg idag sjekket innholdsfortegnelsen på røykelaks fant jeg ut at den inneholdt sukker!! Men det kan da ikke være mye det er snakk om? Jeg vil nødig utelukke røykelaks fra dietten min, det er noe av det beste jeg vet!

Forresten:Har noen av dere tips til rimelig mat med lite karobydrater?

Summer
23-07-04, 19:54
:ja: Vi hadde det ganske morsomt med en gang når vi staret på Atkins... Det var jo sukker i alt... pøler, skinke, bacon osv. Så det var litt av en utforsking vi drev på med før vi fant ok produkter....:p

Vi fant noen karbonader som gikk bra... Eller kansje de het burgere - husker ikke merket... (men det finnes! :) )
Nå om sommeren så er det jo ganske billig og greit med gillbein og slikt. Kjøttdeig er greit... Tunfisk med salat... Skinke... Osv... :)

MHM
23-07-04, 20:04
Jeg sjekket i matvaretabellen, men det står ikke oppgitt karbohydrater i røkelaks. Kanskje det betyr at det varierer en del fra merke til merke? Jeg tror uansett ikke det er mye, men Atkinsere får uttale seg. Nille vet sikkert. Du skjønner: Som Lindberger kan man spise ca. 40 gram karbohydrat når man er i ketose, mens Atkins er strengere. Derfor blir det jo også mer nøye akkurat på grammet.

Mitt forslag til billig mat er tunfisk, fårikålkjøtt, kjøttdeig. Egg er jo heller ikke så dyrt synes jeg, med tanke på all den næringen man får. Tenk på alt du sparer når du går på induksjonen, i annen type mat. Det er jo ikke ren utgift.

HP
23-07-04, 20:22
Lindberg er vel litt på spedbarnsstadiet når det gjelder ketose, og kostholdsvinklet medisin... :snill:

Atkins sitt mål med induksjonen er ikke at en skal ta raskt av... Målet er å få luket ut alle matvarer som kan gi uheldige fysiologiske reaksjoner i kroppen... Det synes jeg er kjempebra! Og forøvrig den aller beste grunnen til å følge Atkins framfor andre, Atkins har holdt på i over 35år, og hoved området som Atkins senteret jobber med er komplementær medisin - ikke slanking... :ja:

Når det gjelder sukker i røkelaks, pølser, kokt skinke mm, så er det tilsatt fordi et smakspanel mener at maten smaker bedre når det tilsettes, og det har de vel rett i? Husk på at en har smakspanel for å sikre at produktet faller i smak hos mesteparten av kundene, og mesteparten av norske forbrukere er sukkerslaver... i større eller mindre grad... desverre...

Men det kommer seg. :ja:

En grunn til å unngå røkelaks totalt er om du mistenker Candida...

MHM
23-07-04, 20:35
Lindberg er vel litt på spedbarnsstadiet når det gjelder ketose, og kostholdsvinklet medisin... :snill: http://smileys.smileycentral.com/cat/23/23_4_104.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001) http://smileys.smileycentral.com/cat/4_3_1.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001)

HP
23-07-04, 20:48
:_punk:

Barndomsstadiet da... :uskyldig:

MHM
23-07-04, 20:51
Synes verken du er :_punk: eller :uskyldig: jeg nå HP! Bare på spedbarnsstadiet...!

http://pages.prodigy.net/indianahawkeye/newpage16/2.gif

Kalorine
23-07-04, 21:10
Sukker blir vel brukt som konserveringsmiddel også, i tilegg til å sette smak på maten...uansett hva unnskyldningen er ser det ut til at man tilsetter sukker i alt..Leste noen artikkelen i Dagbladet denne uka om sukker i barnemat? Vi gjør barna til insulinresistente sukkeralkoholikere fra spedbarnsalderen..:mad:

Fant noen hamburgere fra Nordfjord på rema 1000 med ca 2 g karbohydrater pr 100 g- det burde gå bra, spesielt hvis jeg begrenser inntaket av dem?

HP
23-07-04, 22:14
2g går fint Kalorine, men jeg ville selvfølgelig valgt dem uten sukker.

Spiste mye av Spis sine burgere en periode, dem fant jeg på RIMI. Meny hadde også en periode noe som de kalte Gourmet Burgere, men dem synes jeg smakte for mye av svin... :snill: