View Full Version : Laks med balsamico


Enid
30-09-07, 21:43
Nydelig og kjapp hverdagsmiddag!


Antall porsjoner: 2

Ingredienser:
4 laksefileter
1 pk frossen grønnsaksblanding/wokblanding
6 ts balsamicoeddik
salt
pepper
2-3 ss fersk timian (tørket timian går også fint)

Tilberedning:
Fordel de frosne grønnsakene på 2 ark dobbel aluminiumsfolie. Dryss over salt, pepper og balsamicoeddik og timian. Legg fisken over, og dryss over mer salt, pepper, balsamicoeddik og timian på toppen.

Pakk fisken inn til en tett pakke, som stekes i ca 40 min på 200 grader - eller på grill. Legg pakkene forsiktig over på tallerkener.

Eirian
18-02-08, 20:21
Dette spiste jeg i dag, og det var godt ja!
Jeg kokte kjappt en halv brokkoli, bare bukettene forsåvidt, i lettsaltet vann til også, samt en liten neve fullkornsspeltskruer.
Men i vår ovn måtte den ha en time på 200 grader, etter 40 min. var den ikke ferdig (vi har gass-ovn).

Enid
23-02-08, 21:10
Morsomt at du likte den, Eirian - denne hadde jeg faktisk glemt! Skal lage den snart igjen, kjempegod jo!

Zincite
23-02-08, 21:25
Herved lagt til i bokmerkene mine i den mappen som er til inspirasjon. Har aldri laget så mye forskjellig mat som etter at jeg begynte titte på oppskriftene her inne :D:D Morsomt lage mat nå, og når man kan slenge alt i samme pakke blir det mindre oppvask..
Liker ikke oppvask jeg :o kan jo ha noe med at jeg lar det stå litt lenge noen ganger :confused:

Photobscura
23-02-08, 22:13
Her kommer jeg og ødelegger da, men det er masse sukker i balsamico :( (men seks ts gjør sikkert ikke så mye).

Zincite
23-02-08, 22:19
usja meg, har ikke sjekket det med sukker. Har en gammel balsamico i skapet... som jeg ikke har brukt på lenge. Men som du sier er ikke 6 ts så mye, og jeg er ikke på ketolyse eller teller karber bevisst i øyeblikket. :blinke: om den er gått veldig ut på dato så blir det vel ikke det jeg kjøper inn igjen, får vurdere andre smaksettinger. Er jo mye morsomt og godt man kan gjøre :)

Photobscura
24-02-08, 00:37
Balsamico holder seg omtrent i evigheter så lenge du ikke eksponerer den for direkte sollys.
Det finnes også balsamicoer uten sukker. Jeg husker noen snakket om det her inne en gang, men den var typ kjøpt i italia eller USA eller et annet fryktelig fjernt sted.

Eirian
24-02-08, 12:02
Jeg bruker en balsamico fra Oliviers & Co, det er den beste balsamicoen spør du meg, nydelig tykk konsistens og en konsentrert himmelsk smak. Den er det bare 3 g. sukker i, og 1 % karbs. På etiketten står det; Vinaigre balsamique de Modène/Balsamic vinegar of Modena. Det er en rund, mørk flaske med rød etikett.

Zincite
24-02-08, 12:17
Takk for informasjonen Eirian. Jeg har planer om å gå innom Oliviers&Co en dag, men har vært redd for at den dagen jeg gjør det blir det dyrt :o

Jeg bruker en balsamico fra Oliviers & Co, det er den beste balsamicoen spør du meg, nydelig tykk konsistens og en konsentrert himmelsk smak. Den er det bare 3 g. sukker i, og 1 % karbs. På etiketten står det; Vinaigre balsamique de Modène/Balsamic vinegar of Modena. Det er en rund, mørk flaske med rød etikett.

Min Balsamico hadde ingen informasjon om karber..:eek:
Står bare 6% syrlighet, ingredienser-vineddik, druejuice(:p og d er vel litt sukker der ja..), farge og antioksidasjonsmiddel..

Photobscura
24-02-08, 13:50
Oj! Takk for tipset :)