View Full Version : Wok


Ludviginne
27-10-07, 20:37
Er ganske fersk her, har funnet mange oppskrifter jeg gjerne vil prøve. Tusen takk alle sammen! Men jeg lurte på: Wok, er ikke det noe særlig? Ser lissom ikke så mange oppskrifter på det... Jeg som hadde gledet meg, er så glad i wok, og tenkte det ble knall her :confused:

Ludviginne
03-01-08, 21:30
Det var visst ikke noe særlig det... Spiste det i går, saumfarte etter wokblanding med minst mulig karbohydrater, og tok mye svinekjøtt. Tok noen rester i dag, og stixen slo negativt ut gitt. Søren å... Så en får vel bare stramme inn enda mer...

Gamla
03-01-08, 22:06
Bruk friske grønnsaker og wok ivei,- men velg grønnsaker med lite KH! ;) Det er jo bare kjempegodt og går helt flott på ketolysekuren.:D

Siv
07-01-08, 14:01
Bruk friske grønnsaker og wok ivei,- men velg grønnsaker med lite KH! ;) Det er jo bare kjempegodt og går helt flott på ketolysekuren.:D

Hva slags grønnsaker inneholder lite karbohydrater og hva slags grønnsaker inneholder lite?

Lindabtn
07-01-08, 14:07
når jeg lager wok tar jeg i følger:
- 0,5 liten hodekål
- 1 brokkoli
- 0,5 paprika
- 1 boks minimais
- 1 boks vannkastanjer
- 1 boks bambusskudd
- 1 løk
- 1 liten purre
- Asparges topper
- Sukkerterter som er runde
- 1 chili
- Litt soyasaus
- En liten pose woksaus, sweet chili

Kylling eller biff til

det blir veldig godt og holder til mange dager...

Gamla
07-01-08, 14:23
Hva slags grønnsaker inneholder lite karbohydrater og hva slags grønnsaker inneholder lite?
http://www.lavkarbo.no/
Her finner du KH innholdet i både i grønnsaker og andre matvarer. Velg etter ønske. :)

Siv
07-01-08, 16:05
http://www.lavkarbo.no/
Her finner du KH innholdet i både i grønnsaker og andre matvarer. Velg etter ønske. :)

Takk for hjelpen.

terry
07-01-08, 20:07
Thai woken fra Findus har 4 karber pr. 100 så den går det jo ann å bruke av og til.
Den blir bestandig blaut og trasig når jeg lager den men det er sikkert min skyld :)

Lindabtn
08-01-08, 17:58
Thai woken fra Findus har 4 karber pr. 100 så den går det jo ann å bruke av og til.
Den blir bestandig blaut og trasig når jeg lager den men det er sikkert min skyld :)
nei faktisk ikke :p
fråssene grønnsaker, uansett form, får jeg sldri sprøe, uansett hvor lite jeg koker dem, eller wokker dem.... derfor går jeg for friske, og det er jo myyyye bedre :D

terry
08-01-08, 18:20
Tenkte det kanskje var noe med ovnen min. Ikke varm nok eller noe sånt.
Men det går kanskje ikke.

Er det noen som har klart å få frosne wok/grønnsaker sprøe? Kom gjerne med tips :)

Huldr
08-01-08, 18:44
Nei, der må jeg si meg enig med Linda altså. Frosne grønnsaker er en veldig dårlig erstatning for de ferske, f eks broccolitopper blir bare slappe og vasne. Og tenk så mye mer gode enzymer, vitaminer og mineraler det er i de ferske!

Jeg bruker forsåvidt minst mulig boksgrønnsaker også, både pga smak (jeg synes alt fra boks får en smak av å ha ligget i boksen) og fordi ferske er mye sunnere. Jeg pleier å kjøpe ferske minimais og ferske bønnespirer til å ha i wok'en min. Nam! :sikle:

Det tar egentlig ikke så mye lengre tid å lage i stand heller, man slipper jo å vente på at grønnsakene skal tø opp i wok'en. Moro er det også å hakke grønnsaker i alle regnbuens farger, det synes iallefall jeg!

Huldr
08-01-08, 18:49
Eller forresten, jeg har et tips :D Kom på at jeg har brukt den lotusblandingen fra Findus noen ganger. Tipset er rett og slett å ha ganske lite i panna om gangen - tar du i for mye på en gang blir det fort veldig kaldt i panna siden grønnsakene er frosne og de blir mer soggy. Med bare litt i panna holder temperaturen seg høy og du får bedre konsistens på grønnsakene.

Det er også lurt å steke kjøttet for seg og ta det ut av panna mens grønnsakene stekes.

karbiebarbie
15-01-08, 11:46
wok:
Kyllingbryst
kvitløk
brokkoli
paprika
squash
hodekål?
sopp
løk/purre
tandoripasta
karriblanding
kremfløyte
...nam nam...