View Full Version : Kjøttdeig ...


Selma
28-10-07, 11:09
Hvordan er det egentlig med å spise kjøttdeig?? Jeg har fått fullstendig dilla på eggerøre med godt krydret kjøttdeig og fløte. Og spiser det HVER dag til frokost :eek: Er det egentlig så lurt??? I tillegg så er jeg jo tacoman, så da blir det jo litt der også :o

Toyo
28-10-07, 11:11
Er jo knapt karber og mye fett i kjøttdeig, så det skal være fullt lovlig! Men, om det er ubegrenset mengde vet jeg ikke!

Dadda
28-10-07, 11:15
nam...det hørtes godt ut! Ikke my karber heller tror jeg...hvordan lager du det?

Selma
28-10-07, 11:19
"Er jo knapt karber og mye fett i kjøttdeig, så det skal være fullt lovlig! Men, om det er ubegrenset mengde vet jeg ikke!"


Det er det jeg også tenker. Men så mener jeg å ha lest en eller annen plass at deiger og farser blir tilsatt noe gjevning og dermed er det no karbohydrater i. Men er ikke helt sikker.

Iset
28-10-07, 11:22
Det er ikke potetmel og annen jevning i kjøttdeig, bare i utspedde farser, pølser og lignende. Kjøttdeig er bare kjøtt, fett, salt og vann.

Bee
28-10-07, 11:23
Kos deg med kjøttdeigen din du! ;)

Selma
28-10-07, 11:23
nam...det hørtes godt ut! Ikke my karber heller tror jeg...hvordan lager du det?

Det er kjempegodt!! Bruker å steke opp kjøttdeig som jeg har i kjøleskapet. Krydrer den med litt forskjellig, men det går i hovedsak i hvitløkspulver, bittelitt chili og pepper. Lager eggerøren av to egg, en dæsj fløte, gjerne litt raspet ost i og kjøttdeig (så mye som du ønsker). Det blir veldig saftig og mettende :D Og den går helt fint å spise selv om egg er bortimot det siste jeg har lyst til å spise :)

Selma
28-10-07, 11:24
Det er ikke potetmel og annen jevning i kjøttdeig, bare i utspedde farser, pølser og lignende. Kjøttdeig er bare kjøtt, fett, salt og vann.

Så da kan jeg spise med god samvittighet med andre ord....Puh, lettet :D Hadde vært såååå kjedelig å måtte slutte med det:)

Selma
28-10-07, 11:26
Kos deg med kjøttdeigen din du! ;)

:klem: :ja:

Dadda
28-10-07, 11:27
Det må jeg prøve!! Takk Selma:)

Bee
28-10-07, 11:27
:klem: :ja:



Og da visste jeg endelig hvem du er. :lol:

Morosamt!!;)

Selma
28-10-07, 11:29
Og da visste jeg endelig hvem du er. :lol:

Morosamt!!;)

Hihi...avslørt altså? :D Trodde faktisk jeg hadde sendt deg en pm, men da har jeg altså glemt det. Hjernen min er fullstendig i dvale. Tørr snart ikke gå ut døra, da jeg er redd jeg skal glemme hvor jeg bor :o

Bee
28-10-07, 11:32
Hihi...avslørt altså? :D Trodde faktisk jeg hadde sendt deg en pm, men da har jeg altså glemt det. Hjernen min er fullstendig i dvale. Tørr snart ikke gå ut døra, da jeg er redd jeg skal glemme hvor jeg bor :o

HAHA!! Har ikke mottatt noen PM i alle fall. Det med dvalehjerne kjenner jeg til altså. Har hatt den i et par år nå. :p

Selma
28-10-07, 11:33
HAHA!! Har ikke mottatt noen PM i alle fall. Det med dvalehjerne kjenner jeg til altså. Har hatt den i et par år nå. :p

Regnet egentlig med at jeg hadde glemt det ja :o Men nå trenger jeg jo ikke det da :D

Bee
28-10-07, 11:36
Regnet egentlig med at jeg hadde glemt det ja :o Men nå trenger jeg jo ikke det da :D


Godt det var en liten fugl som hviska i øret mitt igår at du tilbrakte tid her inne. ;)

Selma
28-10-07, 11:44
Godt det var en liten fugl som hviska i øret mitt igår at du tilbrakte tid her inne. ;)

Regne med at det er den "kråka" nede i skogen..;) hehe :D

Millsi
28-10-07, 12:14
MM,det hørtes veeldig godt ut! Må prøves :D

Selma
28-10-07, 12:17
MM,det hørtes veeldig godt ut! Må prøves :D

Veeeeldig godt, og det beste av alt: ENKELT å lage :D

Bee
28-10-07, 12:38
Regne med at det er den "kråka" nede i skogen..;) hehe :D


Hihi...hun med de 4 "barna".

terry
28-10-07, 12:47
Bruker nesten akkurat det samme jeg også (kjøttdeig i eggerøre) til frokost.
Jeg har fått dilla på Black Boys Tandori Masala krydder. Kan sverge på at det er noe kinamat jeg spiser :p
Kjempegodt og enkel frokost. Har mange andre krydder så det er lett å variere smaken.

Ang. kjøttdeig. Hva holder seg lengst i kjøleskap, Stekt eller rå kjøttdeig?

safran
28-10-07, 13:02
Ang. kjøttdeig. Hva holder seg lengst i kjøleskap, Stekt eller rå kjøttdeig?
Fersk kjøttdeig - 3 dager. Stekt - 5 dager. Det betyr at du kan drøye det til ca en uke i kjøleskapet ved å steke den opp.

Selma
28-10-07, 13:14
Fersk kjøttdeig - 3 dager. Stekt - 5 dager. Det betyr at du kan drøye det til ca en uke i kjøleskapet ved å steke den opp.

I tillegg så er det så mye enklere å steke hele kladasken på en gang og bare ta det man har bruk for etterhvert :D

terry
28-10-07, 15:38
Smart! At jeg ikke har tenkt på det før.:)
Har brukt å ha en 4-500g kjøttdeig liggende i kjøleskapet å bare tatt det jeg trenger til hvert måltid. Har ofte blitt en slump som lukter dårlig som jeg har kastet.

Kokkosbolla
28-10-07, 16:09
Dette må jeg prøve. Selvom egg egentlig ikke er høyest på min liste.

:)

Smula
29-10-07, 11:13
Hvordan er det egentlig med å spise kjøttdeig?? Jeg har fått fullstendig dilla på eggerøre med godt krydret kjøttdeig og fløte. Og spiser det HVER dag til frokost :eek: Er det egentlig så lurt??? I tillegg så er jeg jo tacoman, så da blir det jo litt der også :o

Ja, det er kjempelurt!

Har helt dilla på tacosalat selv og spiser det minst en gang i uka.
Kjøttdeig med eggerøre? Aldri hørt om, men det høres interessant ut.
Hva med å slenge ut en oppskrift?

Selma
29-10-07, 13:00
Ja, det er kjempelurt!

Har helt dilla på tacosalat selv og spiser det minst en gang i uka.
Kjøttdeig med eggerøre? Aldri hørt om, men det høres interessant ut.
Hva med å slenge ut en oppskrift?

Tror jeg har skrevet litt lenger opp i tråden hvordan jeg gjør det....Men bruker 2 egg, en dæsj kremfløte, ferdigstekt kjøttdeig som er krydret med ymse krydder (hvitløkspulver, pepper, chilipulver ol). Kan også ha raspet ost i.

I dag hadde jeg ikke ferdigkrydret kjøttdeig, men hadde rester etter taco. Så jeg brukte tacokjøttdeig i. Det ble litt spesielt, men godt spisende :D

terry
29-10-07, 15:20
For en enkel frokost bruker jeg:
Steker opp ca 2-3 ss kjøttdeig. Rører ut 1-2 egg med en dæsj matfløte i et glass.
Slår eggerøra over den stekte kjøttdeigen og krydrer med salt og pepper og Black Boys Tandori Masala krydder.
rører alt grundig sammen med stekespaden så det blir eggerøre av det (krydrer kvikt så det ikke blir omelett av det).
Er også greit å ha flere forskjellige krydder for å variere litt.

Godt og enkelt og minimalt med karber. Da kan man heller ha litt flere karber til middag/kvelds.