View Full Version : Gerds ostekake
Men forresten, ingen som har hørt noe om at Heistad geleen skal forsvinne? Har hørt syltetøyet har forsvunnet.
Jeg finner ikke geleen noen steder lenger og har vært redd for at den er gått ut, noen som vet?
Seba-stina
02-05-10, 17:55
Oh no!! Da blir det kriiiise for meg, for jeg bruker den i Gerds ostekake.. *panikk*
Jeg kjøpte på obs! Men så de har slutta med syltetøyet der... :confused:
Kakene ble KJEMPE gode!
Jeg lage bunn av 75 gr.smør, 125 gram mandler, 125 gram paranøtter og litt splenda og kanel. Ble suuuuper godt. Hadde ikke tenkt å ha i søtning og kanel, men smakte på bunnen og syntes det var for mye smørsmak og det hjalp veldig med splenda og kanel. :D
Heilt tomt for Heistad produkter trur eg, anna enn det som finnast av rester på div butikkar. (Men det einaste eg har funne er kassevis av sjokoladepuddingen.)
Har bestilt sukkerfri jell-o på ebay no og håper det vil gi like god smak. Må ha ostekake! :D
Seba-stina
02-05-10, 20:50
Æsj altså! Er det noen som har en pakke gelè til overs så si gjerne ifra så jeg kan kjøpe av dere, hehe..
Har noen bokser av sjokoladepuddingen og fruktcocktailen stående jeg da.
Har ikke confecta gele? Noen som har prøvd den?
Seba-stina
02-05-10, 21:20
Er den sukkerfri da?
Er den sukkerfri da?
Jepp, bare 0,05 karber pr dl ferdig vare
http://www.confecta.no/pages/produkt%20sider/lavkalori/limegele.html
Seba-stina
02-05-10, 23:34
Men lime?? Er det noe godt da...
Lime er godt i ostekake ja. Men om den confekta sin er god, vet jeg ikke. (det er derfor jeg spør om noen har prøvd den ;))
De har jordbær og ananas smak også.
Jeg har prøvd Lime geleen i ostekaka og det gikk veldig fint. Jeg har vanligvis sitron gelee i vanlig ostekake og synes det gir en friskere smak, men lime fungerte også. Hadde ett tynt lag med gele av fun light skogsbær som "glasur" over bringebærene på toppen. Og kaka er super god Gerd - tusen takk for oppskrift..
Men skulle gjerne hatt bringebærgeleen til Heistad også. Den bruker jeg til bringebærfromasj med litt bringebær i og det er super enkelt og godt.
Limegeleen eg god til fromasj hvertfall :ja:
Det er jo kjempeenkelt å bruke Fun Light med gelatin, funker veldig bra:)
Er det noen som har forsøkt å bytte ut litt av mandlene med peanøtter? Tenker meg at det kan være godt med litt peanøttsmak i bunnen. Eller er jeg helt på jordet, kanskje?:blinke:
Og, jeg er en av de som må ha ting inn med teskje... Dere som bruker fun light, er det 4 dl saft dere bruker? Blir ikke det alvorlig mye til å ha oppi? Eller? :blinke: Ikke minst: er den safta utblanda med vann eller er det bare konsentratet? Åååh. Jeg har bursdag snart og tenkte å lage denne kaka... Hjelp?
Ang. funlight, vet jeg ikke. Har ikke prøvd. Men tror det står blandingsenhet et sted her i tråden.
Peanøtter kan jeg tenke meg blir godt. Men mye mer karber dag.
Jeg lager en annen type kake av og til, og da salter jeg grovhakket mandler og tørrsteker litt i stekepanna. Det blir godt :D
Jeg laget med Confecta sin røde gele her om dagen, og den ble ganske god, venninnene gav den så absolutt godkjent ja! Litt søtstoff-smak da, men god likevel, JEg er bare ikke så glad i søtstoff-smak, drikker ytterst sjelden lightbrus f.eks. (før lavkarbo også). Ellers hadde jeg litt Splenda i bunnen, men tenker jeg bytter ut med Steviadråper m/vanilje neste gang, og kanskje litt variasjon i nøtter? Ellers var det litt mye krem-konsistens/smak, så tenker litt mer ost og litt mindre pisket krem i neste gang (er ikke noen bløtkake-person). Og så tenker jeg prøve med fun light og ikke confecta. Gøy å eksperimentere - takk for tips!
Peanøtter kan jeg tenke meg blir godt. Men mye mer karber dag.
Jeg lager en annen type kake av og til, og da salter jeg grovhakket mandler og tørrsteker litt i stekepanna. Det blir godt :D
Ooooh, salte, ristede mandler høres nydelig ut!:D Hva er det i resten av kaka? Link? ;)
Jeg laget med Confecta sin røde gele her om dagen, og den ble ganske god, venninnene gav den så absolutt godkjent ja! Litt søtstoff-smak da, men god likevel, JEg er bare ikke så glad i søtstoff-smak, drikker ytterst sjelden lightbrus f.eks. (før lavkarbo også). Ellers hadde jeg litt Splenda i bunnen, men tenker jeg bytter ut med Steviadråper m/vanilje neste gang, og kanskje litt variasjon i nøtter? Ellers var det litt mye krem-konsistens/smak, så tenker litt mer ost og litt mindre pisket krem i neste gang (er ikke noen bløtkake-person). Og så tenker jeg prøve med fun light og ikke confecta. Gøy å eksperimentere - takk for tips!
Ooooh, salte, ristede mandler høres nydelig ut!:D Hva er det i resten av kaka? Link? ;)
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2127&albumid=327&dl=1270046115&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=2127) trykk på bildet, og du kommer til oppskrifta :ja:
Sisteinnsats
07-05-10, 23:40
JEg tenkte å lage denne med gelélokk på toppen til |7. mai. Det funker eller? Blir nok med Confecta sin lime eller ananas tenker jeg. Liker ikke så godt Heistad sin.
Noen tips til bær som passer til limen? Og ananas blir vel litt drøyt på ketolysekuren? Er redd fyllet skal bli for lite søtt når bunnen ikke er søt hvis jeg ikke har noen bær i gelélokket.
JEg tenkte å lage denne med gelélokk på toppen til |7. mai. Det funker eller? Blir nok med Confecta sin lime eller ananas tenker jeg. Liker ikke så godt Heistad sin.
Noen tips til bær som passer til limen? Og ananas blir vel litt drøyt på ketolysekuren? Er redd fyllet skal bli for lite søtt når bunnen ikke er søt hvis jeg ikke har noen bær i gelélokket.
Jeg har hørt at man ikke kan bruke kiwi og ananas som pynt "under" gelelokket! Tror det var noe med at geleen ikke stivner da.. Noen som vet om det stemmer eller ikke?:confused:
Jeg lurer fortsatt på om man bruker 4 dl utblanda saft eller 4 dl konsentrat når man lager med saft jeg altså! Dere som bruker confecta, bruker dere full vannmengde på den, eller halv?
Hei..
Denne skulle/skal jeg lage i dag..
Var på meny men fikk da vite at heistad sine produkter skal gå ut bare sjokolade puddingen som blir igjen, men eldorado hadde laget sjokolade pudding og vaniljesaus uten sukker.. Så ikke på de så er ikke sikker på hva som er i da..
Men jeg skal prøve å lage kaken etterpå med bringebær fun saft.. håpe d går bra :D
Kommer med oppdatering når jeg er ferdig ;)
Hei..
Denne skulle/skal jeg lage i dag..
Var på meny men fikk da vite at heistad sine produkter skal gå ut bare sjokolade puddingen som blir igjen, men eldorado hadde laget sjokolade pudding og vaniljesaus uten sukker.. Så ikke på de så er ikke sikker på hva som er i da..
Men jeg skal prøve å lage kaken etterpå med bringebær fun saft.. håpe d går bra :D
Kommer med oppdatering når jeg er ferdig ;)
Eldorado har også gele som ligner Heistad sin, iallefall med bringebær og jordbær. Den har de på min lokale Meny, sammen med vaniljesaus.
Oki..
Å gud som jeg gleder meg til å smake!! Sambo mente d smakte bringebær yoghurt av fyllet.. hehe.. Får vente å se da :) GLEDER MEG
Takk til gerd (tror jeg, har jo ikke smakt enda)
Hehe..
Hilsen Meg
Denne var bare såååå god.. Tusen takk gerd, var bare fantastisk :D
Jeg lagde den kl 3 og kl 6 ble d smaking :D Synes den var kjempe god samme med sambo også to ikke lavkarbere fikk smake og hun ene synes den var kjempe god og synes den smakte som ostekake!! Mens andre ikke liker ostekake så var ikke så enkelt da.. Lagde med fun bringebærsaft og fun gele lokk :D glemte å ta bilde..
Er fælt å si det, men jeg spiser et stykke nå!!! :D Jeg lagde så jeg hadde 6 dl veske og tok 4 i røra og 2 oppå som lokk. 7 gelatin plater.. Akkurat forholdet er jeg ikke helt sikker på, bare smakte meg frem :D
ÅÅÅ.. Denne skal jeg love deg at blir servert på 17 mai.. Tusen takk igjen gerd for denne deilige kaken ( som jeg ikke trodde kom til å bli så god) hehe..
Hilsen Meg
Nå står "sjokolade" kaka til stivning :D
Å gud som jeg gleder meg til å smake.. Er en sjokolade elsker, men tror kansje jeg hadde litt mye kaffe..
Tok bare 2 ss men var med stærk nespresso kaffe, men røra var god da :)
Går det ann å fryse denne??
aliasdictus
11-05-10, 19:30
Mitt første forsøk på kaken endte med stor suksess! Jeg brukte fun light bringebær, ca 5dl saft (ferdigblandet) pluss gelatinplater i fyllet. I tillegg hadde jeg knuste frosne bringebær i fyllet, det gjorde seg. Jeg er også litt overrasket over hvor god bunnen faktisk er :) Jeg lagde også et lite gelelokk, veldig delikat!
Ungene elsket kaken, og siden det "bare" er aspartam som er fyfy i kaken, så føles det litt mer ok å si greit når de ber om mer. Hvis alternativet er sjokolade på en lørdag er jeg ikke tvil.
For de av dere som prøver å pynte med bær og frukt, så er det en typisk erfaring fra tidligere ostekaker at sitrusfrukter "smelter" geleen man bruker som lokk. Gjelder i hvert fall appelsin og kiwi. Et godt tips er å bruke fysalis, del de i to og legg de på fyllet med "frøsiden" opp før det stivner. Blåbær fungerer også utmerket. Har ikke prøvd bringebær.
Gerd, du er herved genierklært! Tenk så mye glede og god ernæring du har spredd med kaken din! Og tenk så mange du har reddet fra å sprekke i opplegget sitt! :stortsmil
Nå har vi smakt sjokolade kaken!!
Var kjempe god, men litt for stærk, siden jeg hadde litt mye kaffe, og synes også det var litt gor mye bunn, men skal absolutt lage den igjen...
Blir både sjokolade kake å ostekake på 17 mai! :D
Hilsen Meg
Hei..
Jeg har kun philadelfia ost og vanlig rømme.
Går det bra?:)
Jeg får gjester i morgen og butikene er jo stengt i dag.:mad:
Hei..
Jeg har kun philadelfia ost og vanlig rømme.
Går det bra?:)
Jeg får gjester i morgen og butikene er jo stengt i dag.:mad:
Ikke fløte? Tja, det kan gå det. Du får prøve, og blir det ikke bra, nei da blir det ikke bra ;)
For de av dere som prøver å pynte med bær og frukt, så er det en typisk erfaring fra tidligere ostekaker at sitrusfrukter "smelter" geleen man bruker som lokk. Gjelder i hvert fall appelsin og kiwi. Et godt tips er å bruke fysalis, del de i to og legg de på fyllet med "frøsiden" opp før det stivner. Blåbær fungerer også utmerket. Har ikke prøvd bringebær.
Dette gjelder ingefær og ananas også! :rolleyes:
Ikke fløte? Tja, det kan gå det. Du får prøve, og blir det ikke bra, nei da blir det ikke bra ;)
Joda,har fløte og resten til kaka.
Men ikke seterrømmen, har vanlig rømme.
Ikke tine kremost, har philidelfiaost.
Joda,har fløte og resten til kaka.
Men ikke seterrømmen, har vanlig rømme.
Ikke tine kremost, har philidelfiaost.
det går så fint så! jeg brukte det da jeg lagde høykarboostekake sist gang :) den smakte iallefall bra den :p
Takk,takk. Da går jeg i gang med bakingen:)
Men ikke seterrømmen, har vanlig rømme.
*Host* Nå er det vel seterrømme som er vanlig rømme, det andre er LETT-rømme, og det bruker vi jo ikke på lavkarbo... :D
*Host* Nå er det vel seterrømme som er vanlig rømme, det andre er LETT-rømme, og det bruker vi jo ikke på lavkarbo... :D
*Kremt* På noen lavkarbokurer bruker man kanskje ikke lett-rømme, men på andre så går det helt fint:)
*Kremt* På noen lavkarbokurer bruker man kanskje ikke lett-rømme, men på andre så går det helt fint:)
Regner med det er Fedon du tenker på, da skal man vel helst velge Kesam. Dessuten har spørsmålstilleren Ketolyse i filosofi-feltet ;)
Regner med det er Fedon du tenker på, da skal man vel helst velge Kesam. Dessuten har spørsmålstilleren Ketolyse i filosofi-feltet ;)
Er litt viktig her inne på forumet som har gått fra lavkarbo.no til ketolyse.no å presisere litt, innimellom, at det ikke bare er ketolyse reglene som er lavkarbo, serru:)
Og det du sa, var vel at sånt spiser vi ikke på LAVKARBO?
Og det du sa, var vel at sånt spiser vi ikke på LAVKARBO?
Ja, fordi vi helst ikke bruker lettprodukter på lavkarbo, uansett filosofi. Jeg har fulgt Fedon i mange år før jeg gikk over til ketolyse, så jeg prøver å gi råd utfra en generell lavkarbo-tankegang. Og som sagt er det at LETT-produkter ikke hører hjemme der så lenge det fines renere og bedre alternativer.
Sisteinnsats
15-05-10, 20:26
Jeg grovhakka mandlene, for viss det bare er mel, tror jeg det blir veldig kompakt. Dessuten er det godt med litt tyggemotstand :)
Spørsmål fra en veldig uerfaren baker som skal lage denne i morgen:
Hakker du mandlene med kniv? Eller kan man bruke stavmikseren til å hakke dem?
Du kan hakke mandler med stavmikser, det har iallefall jeg gjort med stort hell....
Hvordan blir målene med gelatinplater og Fun Light saft ?
Hvor mye saft?
Hvor mye vann?
Hvor mange gelatinplater?
Mulig det står et sted i tråden her, men skal til å lage kaka snart, så håper på kjapt svar :-)
Hvordan blir målene med gelatinplater og Fun Light saft ?
Hvor mye saft?
Hvor mye vann?
Hvor mange gelatinplater?
Mulig det står et sted i tråden her, men skal til å lage kaka snart, så håper på kjapt svar :-)
Jeg brukte 4dl sterk saft (bland etter smak) og 7 gelatinplater :) Jeg opplevde at røra ble veldig flytende, så om forma di ikke er pottetett så anbefaler jeg å la røra stå i kjøleskapet en stund til den tykner litt før du heller den i forma :)
Sisteinnsats
16-05-10, 10:10
Du kan hakke mandler med stavmikser, det har iallefall jeg gjort med stort hell....
Tak, da prøver jeg det! :)
Jeg brukte 4dl sterk saft (bland etter smak) og 7 gelatinplater :) Jeg opplevde at røra ble veldig flytende, så om forma di ikke er pottetett så anbefaler jeg å la røra stå i kjøleskapet en stund til den tykner litt før du heller den i forma :)
Jeg brukte ikke mer enn kanskje 3,5 dl saft, men syntes absolutt ikke den ble søt nok, så måtte spe på med litt Splenda. Men er det kun saften som gjør at kaken blir søt? For synes det smaker mest ost/rømme egentlig. Kunne ikke latt være å ha i Splenda tror jeg (men nå er jo jeg veldig glad i søtt da)..
Jeg brukte ikke mer enn kanskje 3,5 dl saft, men syntes absolutt ikke den ble søt nok, så måtte spe på med litt Splenda. Men er det kun saften som gjør at kaken blir søt? For synes det smaker mest ost/rømme egentlig. Kunne ikke latt være å ha i Splenda tror jeg (men nå er jo jeg veldig glad i søtt da)..
jeg hadde bare saft ja :) men jeg hadde 4 dl ganske sterk saft..
Seba-stina
16-05-10, 17:46
hjep - jeg har bare gelatinpulver - det funker eller??
Sisteinnsats
17-05-10, 20:37
Vi laget denne i går og hadde den i 17. mai-feiring i dag :)
Det ble med Heistad jordbærgelé både i fyllet og som lokk med friske jordbær under, og det ble kjempegodt! http://www.blokksberg.com/images/smilies/yum2.gif
Alle likte veldig godt mandelbunnen. Litt å tygge i, og ikke så søt som når man bruker søte kjeks. Og som nevnt over her: fyllet er jo mer enn søtt nok!
Neste gang skal jeg lage den uten gelélokk, og med Cloettas ananasgelé i fyllet.
Vil bare si at jeg lagde denne igjen til 17 mai.
Glemte å kjøpe seterrømme så måtte bruke lett rømme :mad:
Ble allt for flytende :(
Var synd for jeg ville jo at alle skulle like lavkarbo kaka mi :)
Men, men.. Var jo døds god første gangen :D
Du kan hakke mandler med stavmikser, det har iallefall jeg gjort med stort hell....
Det kan være lurt å tre en plastpose over bollen man skal hakke mandlene i og lage et lite hull i posen hvor man trer stavmikseren gjennom.
Mandler (og nøtter og baconcrisp) har en tendens til å spre seg ut over hele kjøkkenet når man minst venter det... :rolleyes:
Da står min første Gerds Ostekake i kjøleskapet til middag hos besteforeldre i morgen, og jammen ble det 10 teste-"muffins" i fryseren også. ^^
Kjøpte stavmikser på Clas Ohlson for en tid tilbake. 600kr tror jeg den kostet, og den kommer med det vanlige verktøyet samt ei visp, et slags smoothie-glass og en mini-foodprosessor-ting, altså et glass med kniver i man bare fester stavmikseren oppå. Beste kjøpet jeg har gjort på lenge! =D
mamman til luca
21-05-10, 09:57
Denne står i kjøleskapet nå:D
Hvordan i ALL verden skal jeg greie og vente til i morgen???
Smakte på kremen:p Ble frelst allerede der... Hohoho:D
Albertine6
09-08-10, 23:02
Takk Gerd for ei super oppskrift.
Jeg har laget kaka nå. Står nå i kjøleskapet. Laga 15 stk store muffinsformer istedet for kakeform. Slurpet i meg restene av fyllet på slikkepotten etter jeg var ferdig, og det smakte veeeldig godt!!! Gleder meg til i morgen!
Brukte fun light bringebærsaft, philadelfiaost jeg da, og bittelitt kanel rett oppå bunnen før ostablandingen...
:)
NupiSnowJog
11-08-10, 22:50
No står mi og i kjøleskapet, må testbake før den ordentlige kaka skal etast. Trur eg hadde litt mykje smør, for det såg ut som at botn var laga av smør med bittelitt nøtter i.
Heilt tomt for Heistad produkter trur eg, anna enn det som finnast av rester på div butikkar. (Men det einaste eg har funne er kassevis av sjokoladepuddingen.)
Har bestilt sukkerfri jell-o på ebay no og håper det vil gi like god smak. Må ha ostekake! :D
Heistad sine produkter har gått ut, men Eldorado har dem. Fant bl.a. gèle på Meny i går :-)
Laget denne i dag - igjen....for 15 gang minst! Igjen, TAKK GERD!!! :)
Jeg laget denne i går til middagsgjester i dag. Laget gelè av 2dl funlight granateple, 1dl vann og 5ts gelantinpulver( hadde holdt med 4 tenker jeg,og jeg mener 1ts pulver=1 gelantinblad).
Denne var mye bedre enn med bringebærsmak, men så er jeg fullstendig allergisk mot smaken på kunstig bringebærsaft/gelè.
Fikk mye skryt av vennina mi som bare måtte ha oppskriften, for hun hadde ikke tenkt på det med å lage gelè av funlight og hun liker heller ikke bringebærsmaken.
Ville bare skrive ned forholdet på gelèen i denne tråden for jeg satt en time i går og prøvde å finne ut hvilket forhold man skulle ha av saft og vann og gelantin.
Lagde denne som bursdagskake til mamma for ca en uke siden - med jordbærgelé istedenfor bringebærgelé. Det var kjempegodt! Neste gang tror jeg heller at jeg skal finhakke mandlene, og blandet det med smør gradvis. Er mulig det ble litt mye smør i bunnen. : P
Jeg lagde en variant av denne i helgen, og det gikk aldeles skrekkelig - Jeg er sikker på at jeg spiste minst en kvart kake! :D
Min variant av bunnen:
250 gram mandler, ristet 8 minutter i ovnen på 200 grader. Jeg grovhakket en håndfull for hand og kjørte resten i blenderen til finhakking.
1 håndfull paranøtter, finhakket for hånd
1 liten håndfull macademia-nøtter, finhakket for hånd
100 gram mykt vanlig meierismør. (siden noen sa det ble for mye smørsmak med 150)
75 gram 70% sjokolade hakket i små biter
Blandet sammen ble det en passe tykk bunn i en 22 rundform + 4 store muffinsformer.
Toppen:
Fulgte stort sett originaloppskriften med 1 boks seterrømme, 1 pk kremfløte og 1 pk Tine kremost naturell.
Jeg la til 1/2 boks Philadelphia naturell siden noen tidligere i tråden hadde etterlyst mer ostesmak. ..og... Jeg hadde dårlig tid og fant ikke Heistad/Eldorado gele i nærbutikken. Siden jeg har mislyktes med improvisering av ostekakefyll før (Den smakte som stivnet yoghurt. Selv ikke 5-åringen ville ha den, selv om den var knall rosa!) tok jeg ikke sjansen på fun light.. Dermed ble det sukkerbomba fra Freia.. :o
Uansett: NAMMMMMMMM skremmende, farlig god!
Jeg kan definitivt bare bake denne når jeg får minst 3 personer på besøk, :syklubb: ellers blir det alt for mye ostekake på meg! :spisesnak.. selv om jeg nå har fått tak i Eldorado-gele til neste gang og dermed kan spise den nesten uten dårlig samvittighet. :D
Takk til Gerd for bra oppskrift! :heia:
siljesfremgang
07-10-10, 15:18
Da står min variant i kjøleskapet, er litt redd det ble litt mye smør i bunnen, og jeg valgte å bruke fun light m sitron smak, håper dette blir vellykka..:D skal teste den i morgen, og om den er god så blir det en ny til dåpen til mitt gudbarn på søndag..:D
siljesfremgang
09-10-10, 17:10
Da står min variant i kjøleskapet, er litt redd det ble litt mye smør i bunnen, og jeg valgte å bruke fun light m sitron smak, håper dette blir vellykka..:D skal teste den i morgen, og om den er god så blir det en ny til dåpen til mitt gudbarn på søndag..:D
Det ble god knall, eneste var at de synes det var litt mye rømmesmak på den :rolleyes: så jeg bytta ut litt av rømmen med litt philadephia ost, og byttet limesaften med wildberries, og det ble kjempe bra.. :D
Dette er blitt min absolutte kake-favoritt! Kjempegod kake som jeg anbefaler på det sterkeste. Bruker Mascarpone-ost, synes det blir veldig godt :)
MarensLille...
12-10-10, 07:36
Nå har jeg prøvd oppskriften din også Gerd!!! Gjorde litt om på den jeg da, for jeg hadde ikke mandler blant annet... Brukte 250 g kongeblanding i bunnen, og 100 g usalta smør. Den ble bedre enn høykarbo! :D
I ostekremeostekremen brukte jeg Fun Light Appelsin, noe som gjorde den syrlig og frisk, og geleèlokket laget jeg av Confecta sukkerfri jordbærgeleè. Mmmmmmmmmmmm, så god den var!!! :D
http://bloggfiler.no/marensslankeblogg.blogg.no/images/796123-7-1286825615981.jpg
http://bloggfiler.no/marensslankeblogg.blogg.no/images/796123-7-1286861289830.jpg
http://bloggfiler.no/marensslankeblogg.blogg.no/images/796123-7-1286861292250.jpg
http://bloggfiler.no/marensslankeblogg.blogg.no/images/796123-7-1286861294948.jpg
Tusen takk for digg oppskrift!!! :D
Seba-stina
15-10-10, 23:18
Lenge siden jeg har laget denne, nå, men det er fordi jeg var litt uheldig sist da jeg skulle lage den med Fun Light... Men har funnet Eldorado sin sukkerfrie gelè, så det blir iallfall til jul igjen! :D
MMM, lagde denne, dvs litt av den, i dag! ;)
Jeg tåler ikke mandler så jeg driver å funderer på hva jeg kan ha i bunnen, og her i byen er det dårlig utvalg av diverse spesialråvarer! :confused:
Men, jeg lagde fromasjoste delen med Artic Blueberry Fun Light og fordelte det hele i 11 muffinsformer, regnet meg da frem til at det er 2 kh i en!
Og, det var syyykt godt, tok en til Senkveld og følte virkelig at jeg "dreit på dråget" (at jeg spiste høykarbo) men det gjorde jeg jo ikke!!
TUSEN TAKK GERD!! :D
ps! Hva tror du om feks Fedon sin sjokoladekjeks (7karber i 6 kjeks) blandet med meierismør og en anelse kanel som bunn? Eller finnes det andre forslag? Tåler kun peanøtter, ikke noe annet i "nøtte"verden, men så er jo heller ikke peanøtter i nøttefamilien heller da, det er jo en belgfrukt, hvis ikke hukommelsen min er helt på jordet her nå! :eek:
Einaste eg har å seie; NAM!!!!
Nå står den i kjøleskapet! Veldig spent kan man si hehe, aldri hverken laget eller spist ostekake før!!
Men har en proff ostekake spiser i sofaen her, samboer kalles det, så får nok vite om den ble bra, sånn ikveld en gang^^
Denne må jeg testen, genialt med prosjonsvarianter, greit å ha noe kos innimellom som er lov- og lager jeg en hel kake, så må jeg liksom spise den opp med en gang.
Denne må jeg testen, genialt med prosjonsvarianter, greit å ha noe kos innimellom som er lov- og lager jeg en hel kake, så må jeg liksom spise den opp med en gang.
Helt enig! Denne kaka burde være en obligatorisk del av pensumet til alle lavkarbere! Du må jo ikke spise hele på en gang.. Hva med å invitere noen venner over på kaffe og kake, kanskje til og med middag? Gjerne noen som trenger å overbevises om at lavkarbo-livet i allefall ikke er kjedelig. ;)
tarantellamor
03-11-10, 14:50
Lagde denne i helga.
Med fun light saft og gelantinpulver.
Ble knallgod!! Var veldig enkel å lage også!! :-)
hehe lagde denne for andre gang nå, tror den ble litt mislykka, ble klumpete på en måte, vet ikke helt hva jeg gjorde galt i så tilfelle.. får bare vente å se hvordan den blir :D
Har litt lyst å lage bunn av denne kjeksen, men det er jo litt ulovlige ingredienser i den.. Syns ikke mandelbunnen er så god :o
Hva tror dere?
Vekt: 170 g
Ingredienser: Hvetemel, vegetabilsk olje, søtstoff (laktitol), peanøtter (18 %), nøttearoma, salt, hevelsesmiddel (natriumhydrogenkarbonat, ammoniumkarbonat), kanel, søtstoff (acesulfam K).
Næringsinnhold pr. 100 g: Energi 469kcal, Protein 3 g, Karbohydrat 13 g (hvorav sukkeralkoholer 7 g), Fett 6 g.
http://www.sukkerfritt.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/9d6b00395cc52448ba603a86b4fa00ae.jpg
Har litt lyst å lage bunn av denne kjeksen, men det er jo litt ulovlige ingredienser i den.. Syns ikke mandelbunnen er så god :o
Hva tror dere?
Vekt: 170 g
Ingredienser: Hvetemel, vegetabilsk olje, søtstoff (laktitol), peanøtter (18 %), nøttearoma, salt, hevelsesmiddel (natriumhydrogenkarbonat, ammoniumkarbonat), kanel, søtstoff (acesulfam K).
Næringsinnhold pr. 100 g: Energi 469kcal, Protein 3 g, Karbohydrat 13 g (hvorav sukkeralkoholer 7 g), Fett 6 g.
Det er vel ingenting som stopper deg fra å gjøre det? Avhengig av hvilke sukkeralkoholer som er brukt er det alt fra 6 til 13g karbohydrat per 100g kjeks, men ærlig talt.. Hvor mange gram kjeks blir det per kakestykke? Den blir kanskje litt mer "ulovlig" enn den med mandelbunn men om du ikke liker mandelbunnen har det jo ikke stort å se om den er aldri så lovlig.:p
Ellers kan du jo lage bunn av alle mulige nøtter og frø da, så slipper du sukkeralkoholer og hvete.
Jeg tar som regel halvparten mandler og halvparten hasselnøtter, da blir det enda mindre karbo :)
Dette må være en av de lengste trådene på en oppskrift!!! :w00t:
La meg se hva jeg har klart å lese meg til, nå som jeg skal mekke kake selv til i morgen:
Mindre smør, finmalte mandler, gjerne litt andre nøtter eller sukkerfri sjokolade i bunnen.
Mindre rømme i fyllet, og Fun Light. Og så litt frosne bær knust grovt og blandet inn.
Det gjør seg med et gelelokk - tror jeg bruker Fun Light wild berries for det, og mere bær.
Jepp, det ser bra ut. takk til alle som har lagt inn nye ideer!
sunn&slank
06-01-11, 17:09
Å hjelpes, vet ikke om jeg har plass. Har bare sånn liten fryseboks over kjøleskapet. Men det funker det altså?
Også har jeg ett par spm til:
Bunn:
250g. grovhakka mandler
100-150g. romtemperert smør
- Blandes godt og legges i en papirkledd rund form
Fyll:
1 boks seterrømme
1 pk kremfløte (1/3 l)
1 pakke Heistad bringebærgele (1/2 mengde vann)
1 pk Tine gourmet kremost, naturell
- Lag geleen og la den stå og avkjøle
- Rør sammen kremost og rømme til den blir klump-fri
- Visp kremen.
Bland så alt sammen, rør forsiktig. Tømmes over bunn. La stå kaldt natta over.
Mandlene, de skal være grovhakket og IKKE malte?
Og geleen, den skal bare kjøles ned, ikke stivne til gele vel?
(Herre min hatt, så teite spm:p)
Hei :)
Jeg lurte på en ting jeg også.. MÅ man ha gele i? Kan man droppe den ? Er ikke noe glad i gele.. :)
aliasdictus
06-01-11, 18:27
Uten gele tror jeg det blir en interessant oste-saus-greie, men alt kan jo prøves :) Hvis du ikke liker gele kan du jo bruke mindre mengde gelatin, slik at den akkurat henger sammen.
Jeg har forresten prøvd nora sin saft som visstnok er nitt-ett-eller-annet prosent naturlig, med masse naturlig råsaft og med søtstoffer selvfølgelig, men den smaker ikke like plastikk som fun light gjerne gjør. 2gram karbo pr dl ferdig drikke. Jeg bruke 4,5 dl i hele kaken, dvs ikke så værst. Smaken ble frisk og god. Men fargen på saften ble ikke så fin når jeg blandet den med gelatin, så jeg tror fun light funker bedre til lokket.:)
Jeg synes denne er UTROLIG god!
Angående bunn:
Kjempegodt når man har mandlene i ovnen litt først før man hakker de, og så evt blander inn litt valnøtter og hakket sjokolade. Jeg har litt SALT i bunnen (bare smak til).Tenk brente mandler/ ristede salte mandler med sjokolade, a la Walters mandler... :) Passer bra til det søte fyllet synes jeg, men noen liker kanskje søtt bedre til.
Grunnoppskriften er uansett kjempegod! Tuusen takk for den!
OBS - Fant ut at hvis nøttene er for mye kjørt i blenderen (liksom fin-fin-hakkede), så ble bunnen ikke like sprø og fast, men smøraktig og myk, som ikke er like godt som bunnens potensiale! Gjelder å finne balansen. Kjæresten likte denne bunnen bedre enn vanlig ostekake-bunn!
Tror jeg må teste denne jeg, mannen elsker ostekake. Men skal det ikke være mer søtning i gele/krem/rømme toppen? Orgianlen jeg har, så skal det være mye melis i, men kanskje det ikke trengs?
Men skal det ikke være mer søtning i gele/krem/rømme toppen?
Geleen er jo mer enn søt nok! :ja:
Denne ee nå testet laget den i en firkantet tupperwareboks, kledde bokse med plastfolie og bakepapir til bunnen, funket ypperlig og fikk en flott firkantet kake. Bunnen smakte vel mye smør, men kanskje mandlene var for finhakket. Toppen var perfekt. Kuttet kaken i 25 passe stykker, så under 2 karber stykke. Planen er å fryse den til passende annledninger, noe stykker skal sparers i kjøleskapet. Uansett; for mitt vedkomne er dette hittils den beste lavkarbokaken jeg har smakt.
Jeg har brukt Gerds ostekake som inspirasjon til å ketolysere en av mine favorittkaker. Favorittkaken min er limefromasj på brownies bunn. Dette er hva jeg gjorde
Lagde Gerds ostekakebunn med mandler. tilsatte 1 ss kakao, men det skal jeg la være neste gang, for det ble veldig bittert.
Lagde fromasj av:
3 eggeplommer
Noen dråper Natreen(smakte dette til selv, men jeg liker fromasjen litt syrlig)
3 plater gelatin
2,5 dl fløte
0,75 dl limejuice(cirka saften av 4-5 lime)
Lag Gerds bunn og sett i kjøleskap. Fromasjen lager du slik: bløtlegg gelatin platene. Press lime til juice. Pisk eggeplommene med natreen. I en egen bolle visper du fløten 90% stiv. Bland inn eggeplommene. Varm juicen litt og vri vannet ut av gelatinen før du har den i juicen. Rør jevnt og helle i en tynn stråle i fløten. Pass på at blandingen ikke er for varm, for da vil fromasjen sprekke. Visp til alt er blandet og luftig og ha på Gerds bunn. La stå i kjøleskapet til fromasjen er stiv.
Jeg syns denne var god, men vil som sagt droppe kakoen neste gang. Fullkarbo folk syns denne kaken er for syrlig. Jeg syns den var frisk og nydelig :)
Lagde denne kaken for andre gang, i går. Er det noen som har noen tips til kakedekorasjon som jeg rekker å lage før gjestene kommer i ettermiddag? :P
Lagde denne kaken for andre gang, i går. Er det noen som har noen tips til kakedekorasjon som jeg rekker å lage før gjestene kommer i ettermiddag? :P
Kutt opp stjernefrukt :)
Seba-stina
23-01-11, 16:26
Frukt er vel kanskje ikke så lurt?
Lett å ta av en skive stjernefrukt da:) hvis det bare er for pynten sin skyld.
Seba-stina
23-01-11, 20:51
Tenkte ikke på at man ikke trengte å spise pynten, jeg :lol:
Tenkte ikke på at man ikke trengte å spise pynten, jeg :lol:
Stjernefrukt er dessuten KUN dekorativt og ikke spesielt godt...
Det er som om den egentlig er en grønnsak og plutselig ombestemte seg og ble en frukt...
mmm..Denne var nydelig:spisesnak
8181
Gerds ostekake, med gelelokk, med jordbær i geleen.
Brukte funlight sin jordbær og rabarbra saft i kaka og til å lage geleen, ble nyyyyydelig, søtt og godt. Vet mamma likte den veldig godt :D
nam, nam. Nå har jeg lest alle 14 sidene i denne tråden og samlet alt av tips om hvordan få denne kaken best mulig! :-)
da har jeg begynt å bake. Valgte marengsbunn(6 eggehviter, 1 dl sukrin og 250 gram malte/finhakka mandler. Ble sykt mye(dobbelt så mye som jeg trenger i en 26 cm form) så fikk også masse små marengstopper som jeg steker samtidig......
updates kommer.
Kaka ble SUPERDUPER god! Samboer var også sjokka over hvor god en sukkerfri kake kan bli. Får familie på besøk idag så da skal de jammen få smake :-)
Den ble ikke helt 100% stiv, så jeg tør ikke ta den ut av kakeforma.Brukte 5 dl sterk funsaft og mengde gelatinpulver som angitt på den lille posen.
Marengsbunnen ble ikke bløt av ostemassen?
Nei, marengsbunnen(rettere sagt mandelbunn, ble ikke ulik suksessterte) var helt fin!
Denne MÅ prøves til helga altsåå! Men, er det mulig å kanskje bruke peanøttkjeksene fra sukkerfritt.no med 6 karber pr 100 g? Eller, er det best med mandler? er jo mindre karber i kjeksa :P
Og når man lager "høykarbo ostekakebunn" hvilken kjeks er vanlig å bruke da? søt, salt?
Denne MÅ prøves til helga altsåå! Men, er det mulig å kanskje bruke peanøttkjeksene fra sukkerfritt.no med 6 karber pr 100 g? Eller, er det best med mandler? er jo mindre karber i kjeksa :P
Og når man lager "høykarbo ostekakebunn" hvilken kjeks er vanlig å bruke da? søt, salt?
Digestive er vel de som er vanligst å bruke.
Da står denne i kjøleskapet, med bunn av kjeks fra sukkerfritt.com. Gleder meg til å smake imorgen kjenner jeg! :D
Nå har jeg prøvd den nydelige ostekaka også. :D Både mannen min og jeg synes den var alle tiders:klem:
Takk for den.
ååå jeg gleder meg å lage denne :)
Åh, du gode gode du:p
Har laget denne før med heistad bringebær og vært frelst, trodde jeg.
NÅ er jeg FRELST. Fun light lemon/lime saft som gele! Oh, Herre det er det beste jeg har smakt. Laget ferdig ostekaken nå og den er satt i kjøleskapet til nyting i morgen på alles bursdag. Skal ha gelelokk på, men tenker at jeg lager det i morgen tidlig, så er dte sikkert stivt på ettermiddagen :D
Også hadde jeg kanel i bunnen :D
Da skal jeg prøve meg igjen på denne til konfirmasjon imorgen! Håper den blir litt mer ostekake aktig denne gangen, ble bare formasj aktig sist..
Da har jeg laget en versjon med appelsin-funlight, å philadelfia. Røra smakte kjempegodt hvertfall! :) Men, noen tips til hva jeg bør ha som gelelokk? har funlight appelsin, å eldorado bringebær gele.
http://i938.photobucket.com/albums/ad228/nupsida/IMG_9879.jpg
:)
Føler meg inspirert, og tenkte å prøve å lage denne kaka til jeg får besøk over helga. Men siden jeg er helt nybegynner når det gjelder baking, lurer jeg på et par ting:
hvordan legger man et gelelokk på ostekaka? Kaka bør vel stå litt først for å stivne før man har på gele?
Tenkte å bruke gele fra Eldorado til både fyll og lokk. Men da må jeg vel bruke to poser gele, et til fyllet og et til lokket?
Som sagt, totalt nybegynner.. :confused:
Jeg tror jeg skal servere denne kaken til helga. Hvor lenge kan den ligge i fryseren ? kan jeg lage den Torsdag, og servere den Lørdag ? er den like god når den har vært fryst ?
Du kan fint lage den torsdag og la den stå i kjøleskapet til lørdag! Den blir nesten bedre av å få sette seg litt! :sikle:
Har aldri prøvd å fryse den, da den alltid blir spist opp i løpet av et par dager uansett! :p
Du kan fint lage den torsdag og la den stå i kjøleskapet til lørdag! Den blir nesten bedre av å få sette seg litt! :sikle:
Har aldri prøvd å fryse den, da den alltid blir spist opp i løpet av et par dager uansett! :p
Oki, da prøver jeg det :D
Jeg har ikke lyst til å bruke gele i denne nå som det finnes så mye friske bær. Men hvis jeg bytter ut gele med knuste bær, hvor mye trenger jeg? Og hvor mye gelatin?
Du trenger så mye gelantin som du må ha til ca 3.5 dl vann!
Hvor mye bær du vil ha, er jo opp til deg!:)
Prøve seg litt frem?;)
Prøve seg litt frem?;)
Joda, men jeg liker å ha litt rammer jeg :D
Joda, men jeg liker å ha litt rammer jeg :D
Du kan jo se om dette (http://www.meny.no/Ost/Ferskost/oppskrifter/Ostekake-med-bar-og-gele/) hjelper!:)
stompeline
02-10-11, 22:13
Hei. Synes kaka så god ut, så har lyst å prøve den, men tåler ikke mandler/mandelmel, går det med kokosmel? å evt hvor mye kan jeg bruke?
Hilsen nybegynner
grotingeling
02-10-11, 22:17
Tåler du paranøtter så kan du bruke det, ellers ville jeg bare prøvd meg fram med kokosmasse/kokosmel.
Kan jo fint lage bare bunnen og se hvordan den blir etter noe tid i kjøleskapet :)
Eller rett og slett droppe bunnen og bare lage ostefromasj- tingen!:ja: Den er jo best uansett!:D:sikle::D
grotingeling
02-10-11, 22:20
Eller rett og slett droppe bunnen og bare lage ostefromasj- tingen!:ja: Den er jo best uansett!:D:sikle::D
:ja: :sikle: :sikle:
IAlexandra
05-01-12, 21:15
Går det ann å bruke noe annet i bunnen istede for mandler? Tåler ikke mandler og helst ikke kokos =/ Kan man f.eks bruke en kjeks type også droppe å spise den bunnen :p ? Eller går karbohydratene opp i kaken :P ?
Går det ann å bruke noe annet i bunnen istede for mandler? Tåler ikke mandler og helst ikke kokos =/ Kan man f.eks bruke en kjeks type også droppe å spise den bunnen :p ? Eller går karbohydratene opp i kaken :P ?
Finnes en del oppskrifter på kjeks her inne. Lag de og knus sammen med litt smelta smør og evt søtstoff :)
Går det ann å bruke noe annet i bunnen istede for mandler? Tåler ikke mandler og helst ikke kokos =/ Kan man f.eks bruke en kjeks type også droppe å spise den bunnen :p ? Eller går karbohydratene opp i kaken :P ?
Du kan lage den som fromassj uten bunn. Du kan også bruke oopsie-bunn, står i et innlegg i tråden her et sted.
Går det ann å bruke noe annet i bunnen istede for mandler? Tåler ikke mandler og helst ikke kokos =/ Kan man f.eks bruke en kjeks type også droppe å spise den bunnen :p ? Eller går karbohydratene opp i kaken :P ?
Hva med hasselnøtter eller valnøtter ? :)
IAlexandra
05-01-12, 23:30
Bare lurte på en ting, du skriver at det 35 karber i hele kaken, men på posen med mandlene står det at det er 20,5 pr 100g, også skal vi bruke 250g, blir ikke det da 51,25 g karber da bare på mandlene..? :confused:
IAlexandra
05-01-12, 23:31
Du kan lage den som fromassj uten bunn. Du kan også bruke oopsie-bunn, står i et innlegg i tråden her et sted.
Ja, tenkte jeg skulle gjøre det =D Er jo egentlig bare ostebladningen jeg liker, så gjør meg ikke noe om det blir uten bunn :P
Bare lurte på en ting, du skriver at det 35 karber i hele kaken, men på posen med mandlene står det at det er 20,5 pr 100g, også skal vi bruke 250g, blir ikke det da 51,25 g karber da bare på mandlene..? :confused:
Mandler har 7-8 karber per 100 gram, hvilket merke har du kjøpt? Het høres helt feil ut....
IAlexandra
06-01-12, 14:01
Mandler har 7-8 karber per 100 gram, hvilket merke har du kjøpt? Het høres helt feil ut....
Så rart =/ Jeg kjøpte mandler på Rimi, og bak på bakken står det 20g pr 100g.. Viste ikke at det var forskjellige mandler =/
Budeiea995
06-01-12, 23:16
Hei! Ett tips når det gjelder å lage hjemmelaget gele.
10 plater gelantin til 1 liter vann.
God gammel oppskrift og lett å huske!
Hei! Ett tips når det gjelder å lage hjemmelaget gele.
10 plater gelantin til 1 liter vann.
God gammel oppskrift og lett å huske!
Og om man finmoser f.eks jordbær og blander med vann og litt søtstoff må det jo bli en herlig gelé :)
Budeiea995
07-01-12, 10:52
Ostekake er min absolutte favoritt. Denne oppskriften ser fantastisk ut Gerd og skal prøves!!!
Min variant er å kjøre mandlene i hurtogmikseren med litt stevia og to eggehviter. Deilig marsipan!!! I røra bruker jeg saften fra to sitron og to mandariner eller lime og flytende stevia med vaniljesmak samt 5 gelantinplater.
Topper med gele av fun light
;)
IAlexandra
08-01-12, 00:31
Nydelig ostekake! Smankte helt himmelsk! =D
Kjempefin oppskrift men jeg syns fyllet ble vel søtt og ikke mye osteaktig over det..
Jeg er litt gammeldags og liker å kjenne den gode, syrlige ostesmaken jeg da :)
Så det jeg gjorde var å bruke en ekstra pakke naturell ost, ikke fullt en hel pakke fløte, brukte litt under halve av geleen i ostemassen, (men samme vannmengde som du Gerd)
også tok jeg den resterende geleen å tilsatte ca 1 dl vann.
Denne geleen hadde jeg over ostemassen når den var stivnet.
Holder i massevis å ha den i kjøleskapet i 4-5 timer da :)
Noen som har forsøkt å fryse denne? Laget til i går (nam), men har mye igjen. Tenkte det kunne være mulig å fryse den, og ha på lur til en gang senere. Noen som har prøvd?
Hei
I den opprinnelige oppskriften er det kun gele som er søtet med noe i det hele tatt. Betyr det at søtningsmiddelet i eldoradogeleen er nok til å søte hele kaka?
Ser dere som bruker gelatin bruker 4dl væske til 2 plater så jeg tenkte jeg skulle gå for det. Hvor mye (tilsvarende sukker) bør jeg ha i når jeg skal søte min gele?
Kaken blir søt nok av geleen, ja!
Bruker du Fun saft feks skal det vel ikke være nødvendig å søte så mye mer. Lag deg sterk saft og smak til før du lager gele, tenker jeg!
Kaken blir søt nok av geleen, ja!
Bruker du Fun saft feks skal det vel ikke være nødvendig å søte så mye mer. Lag deg sterk saft og smak til før du lager gele, tenker jeg!
Da var den laga..
Jeg brukte tilsvarende tilsvarende 100g sukker/7ml natreen da jeg brukte sitroner og ikke saft.
Jeg brukte 9 gelatinplater da det tilsvarer 7,5dl som jeg forstår er den opprinnelige mengden gele en får hvis man ikke tar vekk halvparten av vannet i en eldoradogele. (for de tok jo vekk vann, men ikke gelatin :))
Spent på se om det blir bra imorra :)
Da var den laga..
Jeg brukte tilsvarende tilsvarende 100g sukker/7ml natreen da jeg brukte sitroner og ikke saft.
Jeg brukte 9 gelatinplater da det tilsvarer 7,5dl som jeg forstår er den opprinnelige mengden gele en får hvis man ikke tar vekk halvparten av vannet i en eldoradogele. (for de tok jo vekk vann, men ikke gelatin :))
Spent på se om det blir bra imorra :)
Det blir sikkert bra. Jeg bruker 5 plater gelantin, synes det holder. Det ligger allerede en oppskrift her et sted på ostekake med sitronsaft, myyye bedre enn med den geleen med kunstig bringebærdmak.
Da står denne atter engang i kjøleskapet :)
Ser mange skriver om å bruke en annen smak enn bringebær skal prøve det Neste gang.
Jeg har mandel mel i bunnen istedenfor hakket mandel.
Gleder meg masse :) takk igjen for oppskrift Gerd
aliasdictus
04-07-13, 07:42
I løpet av siste halvåret har denne kaken nærmest vært fast dessert i helgene. Sønnen min på seks år velger denne før freia melkesjokolade, det sier jo noe. Vi har anskaffet en "bake it easy" bakeform, og jeg lager kaken rett i denne, utrolig praktisk, bare google det, finnes bl.a på coop.
Jeg lager kaken litt mindre strikt mtp lavkarbo, litt fordi jeg ikke vil ha kunstig søting, og fordi jeg synes den smaker bedre:
Bunn; 140g smår, 150g finhakkede mandler og 1ss cocosasukker.
Fyll; ca 150g smøreost, 1pk fløte og nesten en hel boks seterrømme. Bruker jeg mer enn dette blir formen for full, og jeg får ikke plass til gelelokk.
Jeg har fått tak i økologisk solbærsaft som er helt fantastisk som søtning i fyllet og på geleen. Her kommer det jo litt sukker i kaken, men ikke så mye. Jeg bruker 4,5dl ferdig saft med gelatin i fyllet, og 3dl som gelelokk. Og så fyller jeg på med bringebær og blåbær og av og til jordbær eller rips for å variere. Rips gjør den veldig frisk.
De som liker friske kaker kan prøve å få tak i rømme og/eller ost direkte fra små økologiske meierier. Jeg kjøpte noe på bondens marked i Bergen, det ga kaken en utrolig naturlig og deilig friskhet. :)
Denne skal prøves i dag og smakes i morgen, gleder meg! Høres og ser faktastisk ut. Kommer tilbake med bilde, om jeg ikke raserer den :) Er flinkere på middager enn på bakst da sjø.. Blir spennende.
Denne var supergod! Jeg brukte funlight-gele, men smaken ble akkurat litt for sterk, så skal ha i litt mindre neste gang. Fant også ut underveis at jeg hadde greid å glemme KAKEFORMEN i Kristiansund, så det ble i muffinsformer. Funket dårlig i de vanlige formene men jeg hadde noen stive og litt større former som var helt perfekt. Skal serveres til mine foreldre til helgen når de kommer oppover på besøk :)
Denne var supergod! Jeg brukte funlight-gele, men smaken ble akkurat litt for sterk, så skal ha i litt mindre neste gang. Fant også ut underveis at jeg hadde greid å glemme KAKEFORMEN i Kristiansund, så det ble i muffinsformer. Funket dårlig i de vanlige formene men jeg hadde noen stive og litt større former som var helt perfekt. Skal serveres til mine foreldre til helgen når de kommer oppover på besøk :)
Flink du er Lott :)
Da står denne kaka i kjøleskapet. Brukte funlight med jordbær og kiwismak. Spent på resultatet. Tror kanskje jeg hadde i geleen mens den var litt for varm. Men det gjenstår å se :)
MissPivotal
05-12-14, 14:26
Dette hørtes jo veldig godt ut. Hvordan ble resultatet, FrkMarnie? :)
Dette hørtes jo veldig godt ut. Hvordan ble resultatet, FrkMarnie? :)
Jeg er usikker på om jeg gjorde noe rart, eller om den skal være sånn også er jeg sær. Den var ikke veldig god etter et døgn i kjøleskapet synes jeg. Men etter to døgn var det på toppen kjempegodt! Ikke like stor fan av bunnen, men jeg tror jeg kanskje hadde likt den bedre om jeg smeltet smøret og ikke hadde det i romtemperatur.. Har ikke prøvd, men ser det for meg.
Fant en veldg god geleoppskrift til denne kaka:
Litt i underkant av 2 dl Fun Light Lemon/Lime, ca 1 dl varmt vann og resten saft fra en sitron. Bland i 4 blad gelatin. Kaka får en frisk og god sitrussmak :)
Denne har jeg nå laget men med snøfrisk og uten bunn, og da sparer jeg litt karboer, smakte på den før jeg satte den i kjøleskapet, i 2 brødformer.
Jeg har litt søtsug og har lyst på noe søtt
Kardemomme
30-04-16, 21:06
Gjorde noe nytt (for meg;)) med bunnen denne gangen.
Finmalte nøttene skikkelig, nesten som nøttemel, bare litt grovere.
130gr rom temperert smør, som jeg "pisket" fluffy med håndmikser (elektrisk)
når jeg følte at smøret var mykt og lett å jobbe med, så tok jeg vekk mikseren, og skrapet av evnt smør på mikseren og samlet alt smøret i midten av bollen.
brukte slikkepott og blandet smøret og nøtte"melet" godt sammen.
så var det bare å smøre det ut på bakepapiret i formen.
Var veldig lett å jobbe med. og bunnen ble helt fantastisk. fikk mye skryt for at den var lettere å skjære, og lettere å spise :)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.