View Full Version : Gerds "røsti-poteter"
Gerds ”røsti-poteter”
3-400 gram grovraspa fersk blomkål
1-2 egg (jeg brukte 2)
2-3 ts JBK
Salt, pepper
Bland alt godt i mixer og la stå 15-20 minutt
Røra blir ganske "fluffy" og løs. Men de trekker seg sammen og suger til seg smør under steking. Pass på at de ikke blir brent (det smaker ikke godt :rolleyes:)
Formes som kjøttkaker og stekes i stekepanna i godt med smør,5-6 minutt på hver side , på middels varme. Uten lokk, så fuktigheten får dampe bort.
Kjempegode!!!
JBK er.... Johannesbrødkjernemel! Tok litt tid før jeg så den :p
JBK er.... Johannesbrødkjernemel! Tok litt tid før jeg så den :p
:lol:
:lol:
Er litt blånn innimellom, men oppskriften din høres utrolig god ut og skal prøves i helgen :)
Er litt blånn innimellom, men oppskriften din høres utrolig god ut og skal prøves i helgen :)
He he... Jeg er født blond men er nok blånn innimellom jeg og ja.. *knegg*
Jeg syns det var veldig godt.... :D
Oppskriften høres god ut, blir omtrent som mine ikke helt vellykkede komper. Men jeg brukte også revet sellerirot, det ga god smak.
Oppskriften høres god ut, blir omtrent som mine ikke helt vellykkede komper. Men jeg brukte også revet sellerirot, det ga god smak.
Var utfra det du skrev at jeg ville prøve :D
øh.. hva smaker det som? Blomkål?:p
øh.. hva smaker det som? Blomkål?:p
Neeei... Ikke veldig blomkål i vertfall. salt, pepper og ikke minst smør setter sin smak også :)
Hørtes utrolig godt ut :nam: men vil ikke blomkålen bli mer moset dersom man kjører alt sammen i en mikser? Eller hva slags mikser bruker du?
Jeg bruker en foodprosessor. Og jeg bruker røre-redskapen som hører til der. Ikke kniven, den vil nok mose det. :)
Jeg bruker en foodprosessor. Og jeg bruker røre-redskapen som hører til der. Ikke kniven, den vil nok mose det. :)
Ja stemmer, vi har også en sånn røre plate...en bølgete plastdings...
Men nå lurer vi på en ting til...gjelder både denne og mos o.l.
Bruker dere "stammen" på blomkålen eller brokkolien også eller bare "skrukke-knollene" liksom
Ja stemmer, vi har også en sånn røre plate...en bølgete plastdings...
Men nå lurer vi på en ting til...gjelder både denne og mos o.l.
Bruker dere "stammen" på blomkålen eller brokkolien også eller bare "skrukke-knollene" liksom
når jeg lager mos og jukseris, bruker jeg stammen også :ja:
Ja, jeg og har sånn bølgete plastdings/plate.... :ja:
Aha! Sikkert det jeg gjorde feil med røsti-oppskriften til Amatøren - moste blomkålen for mye. Bra med flere innspill. :ja:
Og i denne er det jbk, ikke bakemix ;) Tror nok jbk binder bedre enn bakemix :) ( har ikke prøvd med bakemix )
Tror jeg også Gerd. Men mine rösti-sveler ble greie nok på sitt eget vis. :p
hei, blei inspirert av denne oppskriften så jeg lagde min egen versjon... ;) takk for ideen...:D
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.