View Full Version : Krydderkake


BiB
25-11-07, 14:42
Kan stekes som kake i form eller posjonskaker i muffinsformer.

3 egg vispes til eggedosis
Vend forsiktig inn:
125 g mandler, 1 dl Splenda, 1 ts kanel, 1 ts malt nellik, 1 ts malt ingefær og 1 ts bakepulver som er kjørt til "mel" i foodprocessor.
Tilsett til slutt 75 g smelta smør.

Stek v 175 grader, ca 10-12 min for muffins, 35-45 min for form. Kjenn etter med stekepinne/knivspiss så det ikke stekes for lenge.

Om du dropper nellik og ingefær ligner den veldig på gulrotkake, selv uten gulrøtter!

Oppdatering etter å ha spist noen:
Den er nesten litt for god...;) saftig formkakekonsistens også, det gjelder å ikke steke for lenge. Jeg fikk 10 saftige muffins (vanlig str) av røra.

Nannah
25-11-07, 14:52
åååhh...jeg lurer på hvordan jeg skal få laget christmas cake i år..:(
blir vell alt for mye tørka frukt og sånt i den...og vi som er så glad i det!!!
Noen som har ett forslag?

BiB
25-11-07, 15:15
åååhh...jeg lurer på hvordan jeg skal få laget christmas cake i år..:(
blir vell alt for mye tørka frukt og sånt i den...og vi som er så glad i det!!!
Noen som har ett forslag?

Tja, noe tørka frykt har jo lavere GI enn andre, vil tro tørka aprikos kunne deles i biter og trekke i litt konjakk og tilsettes denne kakerøra? Event rive litt skalll av appelsin/sitron og tilsette?

Bee
25-11-07, 15:51
Denne skal jeg skrive opp bak øret. :D

Nannah
25-11-07, 16:15
mmm ikke så dumt:)...kanske litt hakka sjokolade og:D

BiB
25-11-07, 16:17
mmm ikke så dumt:)...kanske litt hakka sjokolade og:D

ikke sant :sikle:

lokkebiff
25-11-07, 16:19
Si meg, smaker dette krydderkake?!?! :spent:

Jeg ELSKER krydderkake!!! :sikle:

...eller NEI!!!!:eek: Ikke si meg om den smaker krydderkake... :lol:

Hyper
25-11-07, 18:13
Si MEG om den smaker krydderkake??;)

BiB
25-11-07, 20:48
Si meg, smaker dette krydderkake?!?! :spent:

Jeg ELSKER krydderkake!!! :sikle:

...eller NEI!!!!:eek: Ikke si meg om den smaker krydderkake... :lol:

Si MEG om den smaker krydderkake??;)

Den smaker krydderkake. Fikk masse skryt av den i dag! :sikle:

Hyper
25-11-07, 21:05
Nammis..
denne må jeg bake til jul tror jeg;)

BiB
25-11-07, 21:33
Nammis..
denne må jeg bake til jul tror jeg;)

Den er nesten litt for god...;) saftig formkakekonsistens også, det gjelder å ikke steke for lenge. Jeg fikk 10 saftige muffins (vanlig str) av røra.

Ludviginne
25-11-07, 21:51
Har du noe peiling på hvor mange karber det er i denne? Høres innmari god ut...

BiB
25-11-07, 22:20
Har du noe peiling på hvor mange karber det er i denne? Høres innmari god ut...
Dette e rjeg ikke god på, men kan gjøre et overslag så får andre som er flinke til dette korrigere eller bekrefte:
3 egg=3 kh
125g mandler=12 kh
1 dl Splenda=0 kh???
1 ts x4 (bakep&krydder) = 4 kh ???
75g SMØR = 0,7 kh

Totalt omlag 20 kh:10= 2 karber per muffins.

Gerd
25-11-07, 22:30
Dette e rjeg ikke god på, men kan gjøre et overslag så får andre som er flinke til dette korrigere eller bekrefte:
3 egg=3 kh = ca 1,5
125g mandler=12 kh = 10,87
1 dl Splenda=0 kh??? (ca 10g) = 9,8 karber
1 ts x4 (bakep&krydder) = 4 kh ??? Vil tippe ca 0,5 -1karbe tot
75g SMØR = 0,7 kh smør regner jeg 0...

Totalt omlag 20 kh:10= 2 karber per muffins.

Jeg kom til ca 23 karber totalt :)

Maritamor
25-11-07, 23:03
Denne høres helt fantastisk ut

BiB
25-11-07, 23:12
Jeg kom til ca 23 karber totalt :)

Takk for hjelpa!!

BiB
25-11-07, 23:13
Denne høres helt fantastisk ut
:sikle: :ja: det er den!

Gerd
25-11-07, 23:18
Takk for hjelpa!!

:D Oppskriften er lagret og skal nyttes i julen :ja:

BiB
26-11-07, 22:21
.... de var enda bedre dagen derpå, etter å ha ligget i plastpose over natta :p

Betty Boop
26-11-07, 22:29
:)mmmm..gleder meg til jul jeg...kan man ta naturell smøreost, smør og splenda på som topping ala gulrotkake?....tar kanskje helt av her jeg..:)

Hyper
26-11-07, 23:24
Eller smøreost med mandarinsmak...mm...
Kjøre splenda i mikser til det blir "melis" og blande i kanskje??...

BiB
26-11-07, 23:29
:)mmmm..gleder meg til jul jeg...kan man ta naturell smøreost, smør og splenda på som topping ala gulrotkake?....tar kanskje helt av her jeg..:)

Eller smøreost med mandarinsmak...mm...
Kjøre splenda i mikser til det blir "melis" og blande i kanskje??...

Absolutt!! :sikle: I dag var den SVÆRT gulrotkakeaktig. Bare dropp nellik og ingefær når den skla være gulrotkakesubstitutt.

Bee
30-11-07, 17:42
Nå har jeg smakt! FYTTIRAKKERN SÅ GODT!!!!! :sikle:

BiB
30-11-07, 18:10
Nå har jeg smakt! FYTTIRAKKERN SÅ GODT!!!!! :sikle:

:D SÅ GØY at den falt i smak også hos andre!! Jeg ser for meg en liten justering til, med kakao og mørk sukkerfri sjokolade (da må kanskje Splendamengden reduseres noe), samt hakka valnøtter.... det bør være utgangspunktet for en god brownie!

:klem:

Bee
01-12-07, 10:22
Høres nydelig ut BiB! :sikle:

sol75
10-12-07, 13:07
Denne skal jeg prøve :sikle:

Imse
10-12-07, 16:28
Mon tro om det blir gulrotkake om man har en liten revet gulrot??? Hvordan er de i konsistensen disse muffinsene?

BiB
10-12-07, 16:31
Mon tro om det blir gulrotkake om man har en liten revet gulrot??? Hvordan er de i konsistensen disse muffinsene?

Om du dropper ingefær og nellik smaker de som gulrotkake, selv uten gulrot og karbene den har :ja: :) De er saftige, minner veldig om "vanlig" gulrotkake, bare litt lettere, og blir enda bedre om de ligger natta over i en plastpose :sikle:

Pia
10-12-07, 19:24
Nyydelig! :love:

BiB
10-12-07, 19:46
Nyydelig! :love:
Har du testa? :spent:

Eilan
11-12-07, 11:24
Denne skal testes!!

Imse
11-12-07, 13:24
Om du dropper ingefær og nellik smaker de som gulrotkake, selv uten gulrot og karbene den har :ja: :) De er saftige, minner veldig om "vanlig" gulrotkake, bare litt lettere, og blir enda bedre om de ligger natta over i en plastpose :sikle:
Jeg laget med alle krydderene( det er akkurat de jeg har i vanlig gulrotkake, bare kanel er kjedelig) og rev oppi en liten gulrot( 50gr) og det smakte skikkelig gulrotkake! Nesten som min vanlige( jeg har alltid brukt halv melmengde og malte mandler i tillegg;) ), og gubben elsket den. Laget glasur av philadelphiaost og fløte søtet med litt splenda i stedenfor melis og den smakte akkurat som vanlig. Jeg mener jeg regnet ut til at hele kaka kom på drøyt 30 karbo, men jeg glemte å skrive ned... også ble det 12 stykker i kaken.

BiB
11-12-07, 15:55
Jeg laget med alle krydderene( det er akkurat de jeg har i vanlig gulrotkake, bare kanel er kjedelig) og rev oppi en liten gulrot( 50gr) og det smakte skikkelig gulrotkake! Nesten som min vanlige( jeg har alltid brukt halv melmengde og malte mandler i tillegg;) ), og gubben elsket den. Laget glasur av philadelphiaost og fløte søtet med litt splenda i stedenfor melis og den smakte akkurat som vanlig. Jeg mener jeg regnet ut til at hele kaka kom på drøyt 30 karbo, men jeg glemte å skrive ned... også ble det 12 stykker i kaken.

:D så flott!

indi
11-12-07, 16:34
Jeg har også bakt, skal ha gjester ikveld, men er ikke sikker på om det blir mer igjen! Hele familien likte denne:)
Bra tips om glasur, det skal jeg prøve neste gang, hvis jeg rekker det før den er spist opp!
Driver å tester ut hva jeg kan lage til jul, slik at jeg ikke er helt asosial, og denne var bankers!
bra jobba BiB:)

lokkebiff
11-12-07, 17:29
Åh, fytterakkern... ( :sikle: all over the place....... )
Denne tråden er oppdatert hver gang jeg er innom kontrollpanelet,
og jeg har jo ikke lyst på krydderkake nå...!!!:_oy::hjelp::nei: :ja:

BiB
11-12-07, 18:11
Jeg har også bakt, skal ha gjester ikveld, men er ikke sikker på om det blir mer igjen! Hele familien likte denne...
Bra tips om glasur, det skal jeg prøve neste gang, hvis jeg rekker det før den er spist opp!
Driver å tester ut hva jeg kan lage til jul, slik at jeg ikke er helt asosial, og denne var bankers!
bra jobba BiB:)

Så flott! Takk for "takken" :)

Åh, fytterakkern... ( :sikle: all over the place....... )
Denne tråden er oppdatert hver gang jeg er innom kontrollpanelet,
og jeg har jo ikke lyst på krydderkake nå...!!!:_oy::hjelp::nei: :ja:

Gjett en gang hva jeg serverer deg og Nena i morgen?? :p

lokkebiff
11-12-07, 19:05
Gjett en gang hva jeg serverer deg og Nena i morgen??
Ååååååååååååååååååhhhhhhhhhhhhhhhhh............... !!!!!!! :sikle:
http://ads.lavkarbo.no/mnsmil/lykkelig.gifhttp://ads.lavkarbo.no/mnsmil/lykkelig.gifhttp://ads.lavkarbo.no/mnsmil/lykkelig.gif
Hører du Nena?????

I caaaaaan`t wait!!!! :spent: :spent: :spent: :spent:

BiB
11-12-07, 19:20
...eh, bortsett fra at det er i overimorgen! :p Rett nok går tida fort, men det hjelper jo ikke så rent lite å hoppe over dager..:lol:

lokkebiff
11-12-07, 19:49
...eh, bortsett fra at det er i overimorgen! :p Rett nok går tida fort, men det hjelper jo ikke så rent lite å hoppe over dager..:lol:
:lol: Gooood jul!! ;)

Nena
12-12-07, 06:01
:sikle: gjett om jeg gleder meg :spent:...

lokkebiff
12-12-07, 11:50
:sikle: gjett om jeg gleder meg :spent:...
:ja: :ja: :ja: :ja:

Safir
15-12-07, 12:10
Denne skal jeg bake i kveld!! Er det brødform du bruker når du ikke har de i muffinsformer?

BiB
15-12-07, 15:21
Denne skal jeg bake i kveld!! Er det brødform du bruker når du ikke har de i muffinsformer?

Det kommer an på hvor stor brødform du har, skal du ha i slik form tror jeg at jeg ville ha brukt 1 litersform, formen/fasongen ikke viktig, men hvor mye den rommer. Har du rund form dobler du oppskrifta og skjærer tradisjonelle "bløtkakestykker".

Lykke til! Jeg vil nok anbefale muffinsformer, for den henge rikke så godt sammen som vanlig formkake.

Safir
15-12-07, 19:48
Da står kaken i ovnen :nam:! Prøvesmakingen av deigen virket lovende :D!

Jeg hadde ikke nellik og ikke ingefær viste det seg, så jeg laget sjokoladevarianten m/ confecta 100% bakekakao og litt hakkete valnøtter.

Philadelphaost m/ splenda (malt til melis) og fløte skal på toppen.

Eneste minus er at jeg har en skikkelig vinterforkjølelse, og mister mer og mer smaken :(....

lokkebiff
15-12-07, 22:20
Nå momser jeg kryddermuffins her!! :sikle: :sikle: :sikle:

Jeg gjorde imidlertid en "feil" underveis...
Jeg hadde i 150 gram smør istedet for 75... :eek:
Slik går det når pc`n står i stua, og jeg løper imellom for å lese og kokkelere... :lol:

MEN!! De ble litt saftigere og henger godt sammen,
så kanskje det ikke gjorde så mye!! NYYYDELIG!!! :sikle:

Selma
16-12-07, 09:43
Hvordan er det å fryse denne tro?? Tenkte å bake en slik i dag og dele i to. Har tenkt å bruke halve til gulrotkake. Kanskje jeg bør dobble oppskriften da....:)

BiB
16-12-07, 10:15
Da står kaken i ovnen :nam:! Prøvesmakingen av deigen virket lovende :D!

Jeg hadde ikke nellik og ikke ingefær viste det seg, så jeg laget sjokoladevarianten m/ confecta 100% bakekakao og litt hakkete valnøtter.

Philadelphaost m/ splenda (malt til melis) og fløte skal på toppen.

Eneste minus er at jeg har en skikkelig vinterforkjølelse, og mister mer og mer smaken :(....
Håper forkjølelsen gir seg og at det smaker!!!
Nå momser jeg kryddermuffins her!!

Jeg gjorde imidlertid en "feil" underveis...
Jeg hadde i 150 gram smør istedet for 75... :eek:
Slik går det når pc`n står i stua, og jeg løper imellom for å lese og kokkelere... :lol:

MEN!! De ble litt saftigere og henger godt sammen,
så kanskje det ikke gjorde så mye!! NYYYDELIG!!! :sikle:

Da øker jeg til 100g neste gang!!!

Hvordan er det å fryse denne tro?? Tenkte å bake en slik i dag og dele i to. Har tenkt å bruke halve til gulrotkake. Kanskje jeg bør dobble oppskriften da....:)

Går fint å fryse!!
Så gøy at denne "slo an" :)

Rattata
16-12-07, 10:48
Denne skal jeg jammen lage til julaften, så kan jeg ta meg en bit av noe jeg også :D

Safir
16-12-07, 13:14
Den ble kjempegod. Jeg lagde dobbel porsjon i rund form, og den hang like fint samme som en vanlig kake.

Mannen synes og den var veldig god, men litt nutty som han sa :lol:!

Selma
16-12-07, 15:00
Den ble kjempegod. Jeg lagde dobbel porsjon i rund form, og den hang like fint samme som en vanlig kake.

Mannen synes og den var veldig god, men litt nutty som han sa :lol:!

Da skal jeg også gjøre det:D Var så usikker da jeg bakte de tidligere i dag, at jeg hadde de i muffinsformer. Men 10 stk er jo borte på null komma svisj:o Det blir nok en runde til før jul ja. Det ble visst litt svinn fra røra (NAM) :D

BiB
16-12-07, 16:24
Den ble kjempegod. Jeg lagde dobbel porsjon i rund form, og den hang like fint samme som en vanlig kake.

Mannen synes og den var veldig god, men litt nutty som han sa :lol:!

Da skal jeg også gjøre det:D Var så usikker da jeg bakte de tidligere i dag, at jeg hadde de i muffinsformer. Men 10 stk er jo borte på null komma svisj:o Det blir nok en runde til før jul ja. Det ble visst litt svinn fra røra (NAM) :D

Så flott at det smaker!!! :D

smile4life87
19-01-08, 22:20
Kjøpt alle ingrediensene, men glemte mandler.. MÅ man bruke mandler? ;)

BiB
20-01-08, 00:34
Kjøpt alle ingrediensene, men glemte mandler.. MÅ man bruke mandler? ;)

KAn bruke hasselnøtter i alle fall, hva anna tenkte du på som alternativ??
:)

Iset
20-01-08, 00:49
Hæ? Duste-Iset har ikke vært inne og lest denne tråden før nå. Hallo? :dåne:
Dette er jo midt i blinken for kakeelskende gravide som bør passe seg litt fordi fosteret trenger en snill mamma som ikke dytter i seg allt slags sukkerdritt. Yummy!

BiB
20-01-08, 00:55
Hæ? Duste-Iset har ikke vært inne og lest denne tråden før nå. Hallo? :dåne:
Dette er jo midt i blinken for kakeelskende gravide som bør passe seg litt fordi fosteret trenger en snill mamma som ikke dytter i seg allt slags sukkerdritt. Yummy!

SÅ bra!! Disse er farlig gode!! :sikle:

Hyper
20-01-08, 02:04
Disse har jeg enda ikke prøvd.....Må drøye så lenge som mulig, i tilfellet de er veldig gode...hehehe

Sprudle
25-01-08, 22:18
Dette er en GENIAL oppskrift, kjære BiB :suss: Jeg får i blant litt fnatt av all nøttebruken i bakst, men dette smakte kake! NAM :sikle: Jeg brukte små muffinsformer i papir og fikk 14 stk. Har spist tre (farlige gode, ja), men lar resten hvile seg til i morgen. Da skal jeg teste ut kremost-glasur, så får vi se hvordan det funker. Kan man fryse disse mon tro?

Takk igjen for at du delte denne med oss! :blomster:

Huldr
26-01-08, 21:22
Jeg tror jeg pisket eggedosisen litt for mye, for de ble veldig svampaktige ... og jeg fikk 22 stk muffins av røra selv om jeg forgrep meg kraftig på den :p

Men de ble kjempegode på smak! :)

sma
18-03-08, 20:27
Denne har jeg ikke sett engang!! Disse skal lages i påsken! :sikle:

Iset
18-03-08, 20:36
Jeg laget disse nylig, tilsatte 3 ts johannesbrødkjernemel i røren. De ble knallgode. Sank veldig sammen i midten og hang litt vel fast i papirformene (kunne jo smurt dem da, men), men de var skikkelig gode på smak. Fireåringen min ble helt hekta!

Bee
23-03-08, 19:06
Disse er også fantastsik gode om man kutter ut nellig og ingefær, tilsetter jbk-mel og ca 10 dråper vaniljeessens + sjokoladebiter. :D

camryn
04-12-09, 13:15
Kan stekes som kake i form eller posjonskaker i muffinsformer.

3 egg vispes til eggedosis
Vend forsiktig inn:
125 g mandler, 1 dl Splenda, 1 ts kanel, 1 ts malt nellik, 1 ts malt ingefær og 1 ts bakepulver som er kjørt til "mel" i foodprocessor.
Tilsett til slutt 75 g smelta smør.

Stek v 175 grader, ca 10-12 min for muffins, 35-45 min for form. Kjenn etter med stekepinne/knivspiss så det ikke stekes for lenge.

Om du dropper nellik og ingefær ligner den veldig på gulrotkake, selv uten gulrøtter!

Oppdatering etter å ha spist noen:
Den er nesten litt for god...;) saftig formkakekonsistens også, det gjelder å ikke steke for lenge. Jeg fikk 10 saftige muffins (vanlig str) av røra.

For ein håplaus nybyrjar... mandlane skal vel ikkje i heile?:p
Knuste, malte, skviste? Med/utan skall? Eller er det mandelmjøl som skal i?

Dietta
04-12-09, 13:24
For ein håplaus nybyrjar... mandlane skal vel ikkje i heile?:p
Knuste, malte, skviste? Med/utan skall? Eller er det mandelmjøl som skal i?

Mal mandlene i foodprossesor eller kvern :) Du skal ikke skolde mandlene, bare mal de opp som de er :)
Lykke til ;)

camryn
04-12-09, 14:14
Fillern, har verken kvern eller foodprocessor. Funker det i min billige stavmikser eller blir den ødelagt?

Dietta
04-12-09, 14:39
Fillern, har verken kvern eller foodprocessor. Funker det i min billige stavmikser eller blir den ødelagt?

Det går helt fint. Har gjort det samme selv :D

camryn
04-12-09, 14:46
Supert, tusen takk!:):)

Evalett
16-12-09, 10:43
Denne ble testet igår, og hjelpe meg! Fantastisk god!! Skal prøve gulrotvarianten med topping til jul. Så kan de andre sitte der med julekakene jeg har bakt - fulle av karber :-)
Skummelt å bake julekaker; er så vant til å slikke av/smake på/momse deig og rester (urk...) og det gjør man jo ikke i sitt nye liv. Tips: hiv innpå en god tyggis og tygg ivei til du er ferdig med bakingen - og har ryddet opp.

Jabba
16-12-09, 19:06
Nam! Denne hørtes utrolig god ut!

frøken
16-12-09, 19:38
Nam, de hørtes gode og julete ut!

Supera
17-12-09, 01:23
Mmm, høres godt ut! Skal skrives ut og legges i oppskriftspermen min! :ja:

Cornelia
08-01-10, 13:37
Lagde disse som muffins her om dagen, fine å ha med på jobb som lunsj med smør og ost på.
Jeg byttet ut splenda med sukrin/stevia-blanding. (1 halv desiliter sukrin og 2 gram stevia) da ble det jo endel mindre karber og for disse inneholder 0 karber :D

KW87
09-01-10, 17:29
Åh,denne må prøves!
Sambo har bursdag 30.januar så da har jeg jo en fin annledning til å lage:sikle:

Skal prøve litt forskellig tror jeg. Mange flotte alternativer her ja :)

Jabba
09-01-10, 19:29
For å lage kremost fyll - for meg som må ha det inn med te-skje...
Hvor mye av hver ingrediens? Og mikser man det bare sammen og påfører kaka???

Licota
20-01-10, 17:04
Kremostfyll - philadelphiaost 200g, litt fløte (0.5dl kanskje) og 1/2 ss splenda? smak til :).

KW87
29-01-10, 14:49
Sambo har bursdag i morgen,så skal lage denne i dag!
Hvilket smør bruker dere i? :)

Gleeeeder meg til å smake ja!

hoppetussa
26-03-10, 20:53
Kan splenda byttes ut med Natreen-strøsukker?

Vil lage denne kaka :)

LineJM
26-03-10, 21:27
Har klippet og limt.......

hoppetussa
27-03-10, 19:13
Kan splenda byttes ut med Natreen-strøsukker?

Vil lage denne kaka :)


Prøver igjen:p

Kan splenda byttes ut med annen søtn.?

Engledans
07-11-11, 12:07
Jeg drar frem denne jeg. Disse har jeg laget i dag.Og de er supergode. Jeg laget med bare kanel da, har ikke handlet inn julekrydder enda.Har spist en, men lurer på om jeg skal hente en til....:D

trude.lutt
20-11-11, 11:10
Er litt amatør på kjøkkenet...hvor lenge steke og hvor mange grader?:)

Gerd
20-11-11, 11:21
Er litt amatør på kjøkkenet...hvor lenge steke og hvor mange grader?:)

Det står i oppskrifta :)

nellie
20-11-11, 11:21
Stek v 175 grader, ca 10-12 min for muffins, 35-45 min for form. Kjenn etter med stekepinne/knivspiss så det ikke stekes for lenge.



Står det i hovedinnlegget hvertfall.:) Lønner seg nok å følge med.
På kaken i mens den stekes, altså.:D

Dietta
20-11-11, 11:30
Å denne hadde jeg glemt :o Så flott at noen dyttet på den nå like før jul :)

senorita
20-11-11, 12:58
Hmmm funker det med mandelmel istedet for malte mandler mon tro? :P

nellie
20-11-11, 13:00
Det funker sikkert bra.:) Dette var liksom tiden før mandelmel.:p Men må kanskje ha i litt mer væske?

senorita
20-11-11, 17:58
ja mandelmel er vel en del tørrere, er vel mindre fett i det og sånn.. Denne kaken hadde jo BARE gode tilbakemeldinger, så jeg må jo nesten bare prøve da.. :D

kiril
20-11-11, 20:29
mmm denne laga jeg i dag, fytti så godt, tok ikke i splenda, hadde litt sukrin i, kunne sikkert tatt mer, men var litt skeptisk, redd for å få sukrin smak, dem ble som gulrot kake, så luftig og deilig mmmm

Fah_iqb
21-11-11, 01:36
Hei BiB!
Er det mandelmel (kjøpt på helsekost) som skal brukes i denne oppskriften. Eller skal jeg kjøre mandler i en foodprosessor og lage mel av den?
Jeg er ny, så har ikke helt peiling på alt :)

MVH
Fahar

Gerd
21-11-11, 07:12
Hei BiB!
Er det mandelmel (kjøpt på helsekost) som skal brukes i denne oppskriften. Eller skal jeg kjøre mandler i en foodprosessor og lage mel av den?
Jeg er ny, så har ikke helt peiling på alt :)

MVH
Fahar

Det står i oppskrifta:
125 g mandler, 1 dl Splenda, 1 ts kanel, 1 ts malt nellik, 1 ts malt ingefær og 1 ts bakepulver som er kjørt til "mel" i foodprocessor.

Fah_iqb
23-11-11, 00:11
Det står i oppskrifta:

Wooops.... :D
Nå så jeg det :)

Alynna
23-11-11, 01:36
Abonnerer på denne, elsker saftige formkaker og husker enda første gangen jeg fikk en ganske kladdete, men samtidig luftig og saftig krydderkake i barnehagen. Rrart hvordan jeg husker sånt enda..... kan enda huske lukten.

Oppskriften ser veldig bra ut :)

Efterår
26-11-11, 17:10
Er bagt - spist - og skal helt sikkert bages igen inden jul :D
Takker for fantastisk opskrift :)

Tarato
01-12-12, 22:39
:) Jeg vet det er lenge siden denne tråden ble startet, men tar sjansen på å spørre likevel. Jeg tåler ikke mandler; noen som har tips til hva jeg kan bruke i stedet?

Imse
01-12-12, 23:25
:) Jeg vet det er lenge siden denne tråden ble startet, men tar sjansen på å spørre likevel. Jeg tåler ikke mandler; noen som har tips til hva jeg kan bruke i stedet?
Tåler du noen andre nøtter? Valnøtter og hasselnøtter og paranøtter funker.

Tarato
01-12-12, 23:49
Dessverre; nøtter kan ta livet av meg :(

Borealis
03-12-12, 11:04
Kanskje kokosmel kan fungere...ja dersom du tåler det.

Imse
03-12-12, 11:20
Kanskje kokosmel kan fungere...ja dersom du tåler det.
Da er det kanskje bedre å velge en oppskrift på en allerede eksisterende kokosmelkake, enn å gjøre om en nøttekake til nøttefri. Jeg vet det finnes et par oppskrifter her på sjokoladekake med kokosmel( men jeg finner de ikke i farta), om man kutter kakao og tilsetter krydder får man krydderkake.

Tarato
03-12-12, 21:02
selvfølgelig Imse! Noen ganger tenker jeg bare ikke:eek:
Det slo meg også at jeg kan lage "nøtteblanding" av knuste gresskarkjerner. Kanskje det blir litt sånn nøttebunnaktig? Må teste en dag!

january
15-03-13, 17:43
Prøvde å lage denne idag. Jeg er helt hjelpeløs på kjøkkenet, så det gikk ikke så bra.
Jeg fikk aldri en røre, men mer en veldig fyldig, fast deig. Er det meningen? For under stekingen sprakk deigen og flaket seg opp, så ferdig produkt er bare en haug store smuler i muffinsformer. Jeg brukte mandelmel, så hadde i ekstra smør, kan det ha vært feilen jeg gjorde?

Bør kanskje også nevne at jeg aldri klarte å piske eggene til eggedosis :o

Imse
15-03-13, 18:01
Prøvde å lage denne idag. Jeg er helt hjelpeløs på kjøkkenet, så det gikk ikke så bra.
Jeg fikk aldri en røre, men mer en veldig fyldig, fast deig. Er det meningen? For under stekingen sprakk deigen og flaket seg opp, så ferdig produkt er bare en haug store smuler i muffinsformer. Jeg brukte mandelmel, så hadde i ekstra smør, kan det ha vært feilen jeg gjorde?

Bør kanskje også nevne at jeg aldri klarte å piske eggene til eggedosis :o
Det skal være malte mandler, ikke mandelmel. Ikke rart den ble hard, mandelmel trekker enormt mye væske. Men jeg kan love deg at denne kaka er god, så prøv den en gang til med malte mandler.

BiB
02-12-13, 15:31
Ser det har vært spurt om mandelmel. Jeg lagde dem i helga og byttet ut mandler med 1 dl mandelmel, tilsatte saften og revet skall av 1 appelsin, det ble veldig, velidg godt. Jeg synes kanskje de er i søteste laget nå (smaken endrer seg med årene) og vil nok redusere søtstoffmengden noe (smak deg fram). Om en ikke vil ha i saften av 1 appelsin kan nok 2-3 ss vann gjøre samme nytten uten at det tilfører ekstra karber eller kalorier.

Kanutten
02-12-13, 19:15
Ser det har vært spurt om mandelmel. Jeg lagde dem i helga og byttet ut mandler med 1 dl mandelmel, tilsatte saften og revet skall av 1 appelsin, det ble veldig, velidg godt. Jeg synes kanskje de er i søteste laget nå (smaken endrer seg med årene) og vil nok redusere søtstoffmengden noe (smak deg fram). Om en ikke vil ha i saften av 1 appelsin kan nok 2-3 ss vann gjøre samme nytten uten at det tilfører ekstra karber eller kalorier.

Er det virkelig deg??? :love:

BiB
02-12-13, 19:30
Er det virkelig deg??? :love:Ja vennen, det er det :p:love:

Kanutten
02-12-13, 20:35
Ja vennen, det er det :p:love:

Du er så annerledes på det bildet enn det jeg husker deg. Du både VAR og ER nydelig!! :love: Veldig glad for å se deg igjen. :roert:

Imse
22-01-14, 09:06
Dytter opp denne. Her skal det være bursdag i helgen. Så da blir denne kaka base for gulrotkake. Det er en del karber i gulrot og høy GI på den etter steking, men jeg vil ha gulrotkake og basta. Denne kaka er veldig god å tilsette gulrot i for å få en mye mere lovlig gulrotkake. Og en spiser ikke kake hver helg heller.

safran
25-01-15, 14:48
Ojojoj, denne må prøves!

r.o
06-03-15, 22:20
Åååå, så nydelig :). Har akkurat laget denne og spiser den med pisket krem, mens kaken er enda litt varm.... himmelsk god og riktig konsistens. Takk for denne herlige, enkle oppskriften!

Kan stekes som kake i form eller posjonskaker i muffinsformer.

3 egg vispes til eggedosis
Vend forsiktig inn:
125 g mandler, 1 dl Splenda, 1 ts kanel, 1 ts malt nellik, 1 ts malt ingefær og 1 ts bakepulver som er kjørt til "mel" i foodprocessor.
Tilsett til slutt 75 g smelta smør.

Stek v 175 grader, ca 10-12 min for muffins, 35-45 min for form. Kjenn etter med stekepinne/knivspiss så det ikke stekes for lenge.

Om du dropper nellik og ingefær ligner den veldig på gulrotkake, selv uten gulrøtter!

Oppdatering etter å ha spist noen:
Den er nesten litt for god...;) saftig formkakekonsistens også, det gjelder å ikke steke for lenge. Jeg fikk 10 saftige muffins (vanlig str) av røra.

Susa84
07-03-15, 21:29
Prøver denne nå. Hadde ikke nok mandler så blei noen hasselnøtter også :) Har bare kanel oppi. Røra blei veldig god :D Så gleder meg :D

Mate
30-04-15, 11:18
Hvor mye tagatesse bør jeg bruke om jeg ønsker å bytte ut Splendaen? Har bare tagatesse i hus, og denne kaka må nesten prøves med tanke på alle de gode tilbakemeldingene. :)

Imse
30-04-15, 12:50
Hvor mye tagatesse bør jeg bruke om jeg ønsker å bytte ut Splendaen? Har bare tagatesse i hus, og denne kaka må nesten prøves med tanke på alle de gode tilbakemeldingene. :)
Tagatesse og splenda skal vel være like søtt som vanlig farin, sjekk for sikkerhets skyld boksen med tagatesse. Jeg ville dog halvert, men det er fordi min mage reagerer veldig på tagatesse. Smak deg frem.

Imse
28-01-19, 20:15
Må bare bumpe opp denne herlige klassikeren❤️ Kjempegodt utgangspunkt for mange slags kaker. De siste årene har det dukket opp mange oppskrifter som krever både det ene og det andre av ingredienser, men denne er en fantastisk basiskake. Uten krydderet er den god som bløtkake bunn. Bak 2-3 bunner etter hverandre, ja det tar litt tid, men da henger bunnene godt sammen. Fyll kaka med tinte bringebær blandet med litt søtt, og vispa krem.
Og lag gjerne en porsjon marsipan og lag marsipankake.