View Full Version : Juleoppskrifter


Summer
26-11-07, 12:02
Her kan dere legge inn lenke til oppskrifter av julemat som dere legger inn (både bakst og mat), så skal jeg oppdatere hovedinnlegget. (Ikke legg oppskrifter her, men der de hører hjemme, bare lenken her.)

MAT:

Juleribbe. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=6911)

Lills Medisterkaker. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=369614#post369614)

Medisterkaker (med sydlandsk vri). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2557)

Medisterkaker (vanlige). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16089)

Juletapas. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=6910)

Gratinert juleskinke. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=6909)

Julesushi med røkelaks. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=6929)

Dansk andestek. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=369679#post369679)

Lettvint julesylte (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=806020#post806020)

DESSERT:

(I utgangspunktet, så tenker jeg at man kan jo bruke hva som helst, så det er bare å skumme gjennom dessertforumet, men jeg gjør et lite unntak for karamellpuddingen jeg fant på min vei. ;) Også kan jeg legge inn flere dersom dere finner noe og lager lenke til meg i denne tråden.)

Karamellpudding. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2285)

BAKST:

(Det meste inne på bakst-forumet vil vel egentlig passe her, men kan samle det mest "julete" her. )

Fedons mandelkjeks (med fruktose). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2393)

Kjeks med mandler og egg (med fruktose). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7427)

Kokosmakroner (med splenda). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=10816)

Kokosmakroner (med fruktose). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1254)

Hurtige spelt-pepperkaker (ser ut til å ha litt lavere GI enn vanlige pepperkaker, vurder selv). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=11081)

Sprø peanøttkjeks (med splenda, og oppgitt næringsinnhold pr kjeks). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=8640)

Nøttekjeks (med litt fruktose). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7620)

Konfektruter med moltekrem (fruktose). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=8993)

Cilemoras alternative pepperkakelignende kjeks. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16084)

Krydderkakemuffins. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16048)

Sara Bernhard. (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=220791&postcount=1)

Krumkaker (med atkins bakemix). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16302)

Pepperkake(kjeks) (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=1247077#post1247077)

Julebrød (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=1256464#post1256464)

Nøttetopper (med tagatose) (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=49537)

Kransekakestenger (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=49440)

Kokosmakroner ( med sukrin) (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=49465)

Pepperkaker (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=49666)


JULEGODTERIER:

Sjokoladekonfekt / negerboller (med natreen). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=5536)

Kokosboller/sjokoladeboller (kan lages på søtstoff). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=5744)

Peanøtt og sjokoladekonfekt (valgfritt søtstoff). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=9447)

Marsipan (fruktose). (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4427)

Trøfler og mandeltopper. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2282)

Sjokoladedyppede nøtter eller frukt. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=5048)

Kristians sterke usøtede delfiakake. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=8691&highlight=delfiakake)

Delfiakakeoppskrift fra mat og helse. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7294)

OE Delfiakake. (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=127641&postcount=5)

Biskvier. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28716)

Juledrikke:

Lys gløgg (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29857)

nalana
26-11-07, 12:59
Så bra tiltak! :)

Alyssa
26-11-07, 13:09
Supert! :)

Iset
26-11-07, 20:15
Her er delfiakaken, Lise:

http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=127641&postcount=5

:D

Distrea
26-11-07, 20:18
Finnes det noen medisterkaker UTEN alt dette sølet? :o :p hehe

Summer
26-11-07, 20:49
Tusen takk Iset! :blomster:

Summer
26-11-07, 20:54
Finnes det noen medisterkaker UTEN alt dette sølet? :o :p heheSer ikke slik ut. Jeg søkte spesifikt på oppskriftforumet (dere har sett at man kan søke i et og ett forum?), og her ligger ingen. Så dersom noen finner en, så kan dere legge den ut under oppskrifter og legge lenke i denne tråden, så skal jeg oppdatere hovedinnlegget.

Distrea
26-11-07, 21:00
Fant ikke jeg heller. Kanskje jeg må til med medisterdeig og prøve lage en oppskrift selv :p Jo, tror jeg tar det en dag denne uka :D
Er vel bare å bytte ut potetmel og melk, med fløte og egg... hva med JBKM?

Titti
26-11-07, 22:35
Kjempebra, denne må jeg abbonere på :ja:

Distrea
28-11-07, 14:05
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=369614#post369614

Da kom jeg frem til etter min smak... ett supert resultat :D
La den under middag jeg.

Summer
28-11-07, 14:40
Supert! Den er lagt til. :)

LilleRosin
28-11-07, 15:07
Tusen takk, Lise!! :D

Eva
28-11-07, 18:10
Kjempeide Lise!!

Poster her danskenes julemiddag, Andestek (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=369679#post369679) :p

Summer
28-11-07, 18:14
Kjempeide Lise!!

Poster her danskenes julemiddag, Andestek (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=369679#post369679) :pSpiser danskene andestek på julaften altså? Det visste jeg ikke. Er det slik over hele Danmark, eller er det litt delt som her i landet?

Jeg har lagt til lenken din i hovedinnlegget. :)

Eva
28-11-07, 18:48
Spiser danskene andestek på julaften altså? Det visste jeg ikke. Er det slik over hele Danmark, eller er det litt delt som her i landet? :)Ja andestek er hovedretten hvis man kan si det sådan. Så er det også mange som spiser fleskestek (tykkribbe). Noen få familier spiser kalkun. Og veldig mange familier har hele pakka, and, fleskesteg. Til dessert har de allerfleste familier Ris a la mande, det ligner på riskrem, men er IKKE det samme. Kan også på det varmeste anbefales. Se diverse dansk julemat (http://www.dk-kogebogen.dk/info/link-til-os/hoejtid/jul/jul.php)her.

http://www.arla.dk/APPL/HJ/HJ401/HJ401CFG.NSF/RecipeGraphics/220risalamandeKK.jpg/$FILE/220risalamandeKK.jpgRis a la mande med varm kirsebærsaus

Summer
28-11-07, 19:16
Takk. :) Da lærte jeg noe nytt i dag også.

Iset
28-11-07, 19:58
Jeg visste det, hah. Har nemlig hatt en dansk stefar i 8 år hehe. Men den der "riskremen" hørtes jo helt ut som vanlig riskrem med unntak av mandlene? Så på oppskriften.

Summer
28-11-07, 20:29
Jeg visste det, hah.
Du er god vettu. :dulte:

Eva
28-11-07, 20:32
Jeg visste det, hah. Har nemlig hatt en dansk stefar i 8 år hehe. Men den der "riskremen" hørtes jo helt ut som vanlig riskrem med unntak av mandlene? Så på oppskriften.Ja med dansk stefar var det vel ingen bombe:D

Mandlene og den varme kirsebærsaus er forskjellen, og det ER da en forskjell, er det ikke?:p

Iset
28-11-07, 21:00
Åja om sausen er VARM er det jo en forskjell ja, hehe. Vi har kirsebærsaus til riskremen, og ofte mandler oppi også, for det er så godt (hakkede eller skivede + den hele mandelen i en av porsjonene) men sausen er kald.

Eva
28-11-07, 21:06
Åja om sausen er VARM er det jo en forskjell ja, hehe. Vi har kirsebærsaus til riskremen...Hvem er vi? Du og din familie?:rolleyes: For i de 13 år jeg har bodd her i Norge, har jeg ALDRI fått servert kirsebærsaus til riskrem. Det har vært jordbær- eller bringebærsaus. Skulle aransjere jul for første gang siste år, og jeg sprang samtlige butikker i Oslo rundt for å finne kirsebærsaus. Nix. Måtte til slutt lage det selv ved å kjøpe frosne kirsebær.:D

Iset
29-11-07, 10:46
Svigermor lager alltid hjemmelaget kirsebærsaus, den er knallgod. Med masse halve kirsebær i, tykk og deilig. Jeg har ikke prøvd å lage det selv, men får henne til å lage for meg av og til. Skal få oppskriften. Mmmm. Rød saus på kartong slik de fleste bruker er jo bare ekkelt.

Eva
29-11-07, 17:28
Ja hjemmelaget kirsebærsaus er superdeilig!! :-)

Sweetflower
03-12-07, 15:06
Svigermor lager alltid hjemmelaget kirsebærsaus, den er knallgod. Med masse halve kirsebær i, tykk og deilig. Jeg har ikke prøvd å lage det selv, men får henne til å lage for meg av og til. Skal få oppskriften. Mmmm. Rød saus på kartong slik de fleste bruker er jo bare ekkelt.

Helt enig her. Mon tro om man kan lage en lavkarboversjon av kirsebærsaus?

MorStine
03-12-07, 15:42
*abbånererpådenne*

Toots
04-12-07, 18:22
*abbånererpådenne*

Samma her!
Så fantastisk mye bra det er å finne her!!

En STOR blomst til alle dere som deler oppskrifter og til dere som tar seg bryet med å organisere alt slik at det blir lett for oss å finne!! :)

Eilan
04-12-07, 18:59
Suuuuupertråd! Takk Lise!

BiB
10-12-07, 12:53
Disse (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16048) krydderkakemuffinsene er veldig gode :sikle:

bergeland07
10-12-07, 13:35
Andesteg er deilig julemiddag.Min eks er dansk,fra Tønder,så jeg har spist denne retten mange juleaftner.Til denne anden laget min eks svigermor en deilig tykk flødesovs,hvidkål og grønnkål,stuede.Til dessert:Ris a la Mande med kirsebærsovs!Glade jul og deilige Danmark!!!!

Eilan
14-12-07, 17:08
http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=220791&postcount=1

Fant nettopp denne, synes den må med. Mmmmm!!

lokkebiff
14-12-07, 17:22
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=374676#post374676 (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=374676#post374676)

Denne bør vinne hele juleoppskriftstråden
(om det er noen kåring da... :flau: hehehe...)

Men seriøst: WOW!! WOW!!! WOW!!!
Makan til kaker har dere ALDRI smakt...!!! :sikle:

terry
14-12-07, 23:49
Surkål har alltid vært en del av julemåltidene hos oss. Men hva gjør men nå?
Det er jo ganske mye karbo i surkål. Tro om det finnes en lavkarbo?

lokkebiff
14-12-07, 23:59
Surkål har alltid vært en del av julemåltidene hos oss. Men hva gjør men nå?
Det er jo ganske mye karbo i surkål. Tro om det finnes en lavkarbo?
Rasp den selv...? Bare kålen altså... :confused: :o

JenJen
15-12-07, 00:02
Det er mulig jeg bommer totalt nå, men jeg syns jeg har vært borti surkål på helsekost med 1 gr karbo pr. 100 gr. Skal sjekke det opp imorgen :)

Anitra
03-11-08, 16:50
*Abbonerer*

Pearl
08-11-08, 18:17
På tide å dytte litt på denne. :)

kikja
12-11-08, 12:19
Dette var en fin tråd ja... :)

Vibekebra
20-11-08, 23:00
Supert tiltak dette!!!

Må abbonere på denne tråden ja...

Stupedama
24-11-08, 11:58
Takk for fantastisk tråd! Takk Summer for en trilliard oppskrifter!

mum
09-12-08, 00:38
http://i287.photobucket.com/albums/ll129/bullstrand/kaker.jpg

Her kommer det forslag til noen julekaker.
Bakerst Nøtte marengs . Fra venstre foran : kokoskaker,sjokoladepinner og pepperkaker.
Oppskrift :
300g meierismør
250g Whey Tech nøytral proteinpulver
5 eggeplommer
1 dl splenda + en dæsj flytende søtstoff
2ts natron
Smuldre isammen smør og proteinpulver,bland i natron og eggeplommer.

Del dette i tre deler.
Del 1 Pepperkaker: tilsett 1 1/2 ts kardemomme,1 1/2 ts nellik og 1 1/2 ts ingefær.
Del 2 Kokoskaker : tilsett 50g kokos og 1 god spiseskje cocosa.
Del 3 Sjokoladepinner: tilsett 2 sp kakao og gjerne litt hakket mørk sjokolade.
Legg deigene i plastikkposer og oppbevar noen timer i kjøleskapet,da blir det ikke så klissete å holde på med.
Pepperkakedeigen kjevlet jeg ut i en plastpose ,da gikk det greit å kjevle. Oppbevar pepperkakedeigen i kjøleskapet og ta ut litt om gangen.
Alle kakene stekte jeg på 170 gr.

Eggehvitene pisket jeg stive,blandet i litt søtstoff og finhakkete nøtter og tørket på 90gr i ca.2 timer

Personlig kunne jeg tenkt meg litt mere smak på kakene .Synes de smakte litt likt ,mye smørsmak. Men er ikke så glad i sånne kaker uansett, så de fleste blir vel brukt som bunn i ostekake ,tenker jeg:)
Av deigen kan det også lages kaker med evt.vaniljesmak som kan brukes i Delfia kake.
Har ikke regnet skikkelig på karbeinnhold,men tror det ligger på rundt 20 kanskje litt over.Ble ca.60 kaker ut av dette.

Paris
22-09-09, 08:40
Ah! Kjenner at jeg gleder meg til jul:D

Trolljenta
02-12-09, 21:40
Nalana's sjokoladebiter (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=25522&highlight=nalana%27s+sjokoladebiter) er vel fint til jul og året rundt

Gerd
16-12-09, 14:55
Lettvint julesylte (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=806020#post806020)

Gerd
16-12-09, 15:20
Lys gløgg (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29857)

MiniMe74
14-11-10, 19:01
Guri, her ser det ut til å være masse deilige juleoppskrifter :) Her skal flere prøves.
Gleder meg til jul, jeg! :)

sta
15-11-10, 21:50
Surkål eller choucroute kan lages slik:

rasp et kålhode. ha over ca en spiseskje salt og pass på at det finfordeles skikkelig. (forholdstallet er ca en ss/20 gr salt til en kg kål)
legg alt i en bøtte og dekk over bøtta med plast. etter en kort stund vil væske piple ut av kålen. det er denne vi vil ha. press så massen godt ned slik at det ikke er luft i kålmassen.
fyll en plastpose eller lignende med vann og knyt igjen og bruk denne som lokk, slik at det ikke kommer til noe luft i det hele tatt.
sett bøtta kjølig (f.eks i kjellerboden) i en måned. det må ikke slippe til luft, da råtner kålen.

etter en måned har man surkål man ellers bare tror man får på franske bistroer.
lag i morgen, så blir det ferdig til jul.

LIBBA
19-11-10, 20:47
Super tråd:):)
Slipper å lete etter snadder til jul nå;)

jegerjenta
19-11-10, 21:26
Hvordan abonerer jeg? Her var det mye nyttig frem mot jul for en nybegynner på lavkarbo:D

Supera
20-11-10, 00:38
Hvordan abonerer jeg? Her var det mye nyttig frem mot jul for en nybegynner på lavkarbo:D
Du abonnerer automatisk når du svarer på en tråd. Eventuelt kan du klikke på "trådverktøy" oppe i høyre hjørnet og så på "abonner på denne tråden". Dine abonnerte tråder ser du på kontrollpanel eller på snarvei -> abonnerte tråder.

jegerjenta
20-11-10, 15:24
Tusen takk:D

misslinda
20-11-10, 23:22
Mmm.. abbonerer herved på denne ;) Masse snadder her ;)

halkatlala
13-10-11, 00:07
hmmm. kom over denne tråden her og har lest igjennom den. NÅ gleder jeg meg til jul, nå...bare så synd det er så lenge til :nedfor:

Yrla
30-10-11, 23:20
Noen som har forsøkt disse?:
http://fristendelavkarbo.wordpress.com/2011/01/08/mintsjokolade/

Supera
31-10-11, 00:08
Noen som har forsøkt disse?:
http://fristendelavkarbo.wordpress.com/2011/01/08/mintsjokolade/
Nei, men det skal jeg definitivt prøve til jul! Jeg skal lage masse konfekter til jul. Jeg har planer om å lage så mange forskjellige at jeg får en overraskelse hver gang jeg skal spise en sjokolade. :geip:

Cherry
31-10-11, 00:52
Nei, men det skal jeg definitivt prøve til jul! Jeg skal lage masse konfekter til jul. Jeg har planer om å lage så mange forskjellige at jeg får en overraskelse hver gang jeg skal spise en sjokolade. :geip:

Hahaha, får jeg kjøpe en smakspose? =P

Yrla
31-10-11, 12:36
Nei, men det skal jeg definitivt prøve til jul! Jeg skal lage masse konfekter til jul. Jeg har planer om å lage så mange forskjellige at jeg får en overraskelse hver gang jeg skal spise en sjokolade. :geip:Kuult. Om du eller noen andre kjenner til et nettsted å bestille sukrinmelis på fra utlandet, please tell. Peppermynteoljen som trengs i oppskriften fåes på iherb.com. (Der har de kun sukrin i granulert form, eller hva det heter, kalt erythrothol, elelr noe linende.)

Tiki
31-10-11, 12:59
Jeg har pepermynteolje stående i skapet fra iHerb, og disse søkte jeg opp rett etter jeg hadde fått den, så disse skal prøves nærme jul

Supera
01-11-11, 03:16
Kuult. Om du eller noen andre kjenner til et nettsted å bestille sukrinmelis på fra utlandet, please tell. Peppermynteoljen som trengs i oppskriften fåes på iherb.com. (Der har de kun sukrin i granulert form, eller hva det heter, kalt erythrothol, elelr noe linende.)
Jeg har ikke sett på iherb, men jeg sjekket netrition nå og det ser ut til at de har. Denne her (http://www4.netrition.com/sensato_erythritol.html) finnes i granular og powder. Meeen... frakta er så dyr på netrition at det ender opp med å koste mer enn å bestille sukrinmelis fra funksjonellmat.

Men hvis vi spør om iherb kan ta inn sukrin fra sensato? :snill: Jeg har spurt Yasi om hun kan gjøre det. Hun har fått sin egen kontaktperson hos iherb. :snill:

Yrla
01-11-11, 10:44
Jeg har ikke sett på iherb, men jeg sjekket netrition nå og det ser ut til at de har. Denne her (http://www4.netrition.com/sensato_erythritol.html) finnes i granular og powder. Meeen... frakta er så dyr på netrition at det ender opp med å koste mer enn å bestille sukrinmelis fra funksjonellmat.

Men hvis vi spør om iherb kan ta inn sukrin fra sensato? :snill: Jeg har spurt Yasi om hun kan gjøre det. Hun har fått sin egen kontaktperson hos iherb. :snill: Super ide. De tar sikkert inn sukrinmelis.

jegerjenta
01-11-11, 10:48
Kjøper sukrin og sukrinmelis på helsekost jeg..........

Yrla
01-11-11, 10:50
Kjøper sukrin og sukrinmelis på helsekost jeg..........Prisen er dobbelt der, skjønner du.

Yrla
06-11-11, 13:04
Fattigmann. Kan man lage det uten å steke den i smult. Det må jo bli godt likevel? Og å få den til å bli lavkarbo burde være enkelt siden de består av egg, egg og egg.
http://www.schulze.no/juletradisjoner/julekaker/fattigmann.htm

Kanskje bruke kokosmel og mandel mel 50-50? Og tilsette noe smør?

Her er allle oppskriftene på julekaker og julekonfekt som man kan lavkarbo-endre.http://www.home.no/ebratne52/Kaker2.htm

maia41
24-11-11, 17:58
Julebrød

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=1256464#post1256464


http://http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150421252989630&set=a.501380894629.279104.544129629&type=1&theater

Gerd
24-11-11, 18:09
Minner om:

Her kan dere legge inn lenke til oppskrifter av julemat som dere legger inn (både bakst og mat), så skal jeg oppdatere hovedinnlegget. (Ikke legg oppskrifter her, men der de hører hjemme, bare lenken her.)

maia41
24-11-11, 18:23
Minner om:

hehe
Tok hintet og lenka julebrødet mitt ;)

Gerd
24-11-11, 18:27
hehe
Tok hintet og lenka julebrødet mitt ;)

Flott :D

Da er lenken lagt til i hovedinnlegget og mye lettere å finne :ja:

Mariann S
03-12-11, 12:08
Her er mi pepperkakeoppskrift (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=49666) :)

LibraGirl
21-10-12, 19:32
*Dytter* litt i denne tråden siden vi nermer oss jul :))

Ziltoidia
09-11-12, 00:23
Hm.... hva tror folk om å bruke kikertmel i pepperkakedeig? Har mer eller mindre funnet ut at kikerter går bra hos meg, tross karber... så da lurer jeg på om det kan være med på å gjøre pepperkakene litt mer... pepperkakete. :D