View Full Version : Flere nye på Skaldemann?


Homer Simpson
27-11-07, 19:56
Syntes ikke det var noe særlig med "ferske" innlegg her, så jeg tenkte å høre om det er andre nykomlinger som følger Skaldemann.

Kopi av min introduksjon:

Hei alle sammen.
Jeg fant dette forumet ved en tilfeldighet og så langt har jeg lært mye her. Boka til Skaldemann er på vei, men jeg har tjuvstarta litt med opplegget allerede.
Skaldemann har fått meg til å "se lyset". Jeg kan ikke begripe hvorfor jeg ikke har hørt om den metoden før. Det virker jo så logisk...
Jeg var 155 kg på det meste (sist mandag), og målet er 85 kg. 70 kg ned er jo en uoverkommelig oppgave med "sulte-dietter", men jeg har virkelig tro på at jeg skal klare det nå. Hva er vel bedre enn å bare spise god mat?
Vel, jeg har bare holdt på et par dager, så det kommer nok noen sug etterhvert. Jeg har aldri vært så veldig glad i søtsaker, men øl kommer til å bli dypt savnet.
Uansett så er jeg optimist for første gang på mange år.

Jeg har ennå ikke fått boka, men har gått ned 2,5 kg på en uke. De tre første dagene var nedtrapping av karbo resten er sånn nogenlunde Skaldemann-opplegg.

Kunne vært moro å ha litt kontakt hvis det er andre nybegynnere her...

jankph
27-11-07, 20:17
Syntes ikke det var noe særlig med "ferske" innlegg her, så jeg tenkte å høre om det er andre nykomlinger som følger Skaldemann.


Ny og ny...jeg har holdt på med Skaldeman i to år snart, uten de store resultatene egentlig, men jeg har i alle fall kost meg med mengder av deilig mat uten å legge på meg.

Ser fram til å følge fremgangen ehrmmm nedgangen din.

Jan.

Tommy28
28-11-07, 01:03
Jeg har nettopp begynnt på "kuren"... masse egg og bacon til frokost.. alt søtt har jeg kuttet..

Skal bli spennende å se om han har rett..
Har lest boka.. og den fikk meg virkelig lyst til å prøve..
Jeg veide 130KG.. kiloer som har kommet på de siste 2 årene.. (30KG)
sittestillende jobb og go mat som kona lager må jo bare bli galt..

Nannah
28-11-07, 06:10
Stå på gutter! Det funker og reultater kommer! Mye og hente her inne både av erfaringer og oppskrifter og ikke minst oppmuntring :)

Lykke til :klem:

Brimstone
28-11-07, 07:39
Signerer Nannah!!

Veggpryd
01-12-07, 10:42
Er ganske ny på Skaldeman - 4,5 måneder. Har gått ned 10 kilo til nå, og helsen min har blitt mer enn 100% bedre. Jeg visste ikke hva det betydde å føle seg i god form før nå!

Jeg slet litt i begynnelsen, for jeg trodde jeg skulle "rase" ned i vekt. Nå er jeg en 40 år gammel dame med svart belte i sultekurer og overspising, så det sier seg selv at det går litt tregt. Men - jeg har all verdens tid :D. Hvis jeg holder ut 4 måneder til - blir det 20 kilo! Kommer nok til å fortsette med lavkarbokostholdet etter slankingen er ferdig, likevel. Det er jo så store helsegevinster.

For meg så virker det som om menn går ned lettere enn kvinner, og jo mer overvektig man er - jo raskere går man ned.

Ble veldig glad når jeg så det har kommet flere Skaldeman-folk her! :klem:

Lars
03-12-07, 14:14
Ny jeg og, har fulgt kostholdet i litt over to uker nå. Progresjon så langt:

1. uke: ??? (hadde ikke vekt)
2. uke: 0.8kg ned (veide meg i dag)

Litt lavere enn mange andre, men tipper "vannet" forsvant den første uka der jeg ikke fikk veid meg. Hadde egentlig håpet på ca. 1 kilo pr. uke, så hvis dette holder seg så er jeg kjempefornøyd. Var egentlig litt smånervøs før jeg gikk på vekta. Jeg hadde jo storkost meg med kjøtt, ost, egg og lavkarbodressing og hadde ikke vært sulten i det hele tatt. Tenk om det ikke funket, og jeg måtte kutte dette fantastiske kostholdet?!? Lettelsen var stor når jeg kom meg på vekta :D

Bakgrunnen min er ganske lik deres. Kun stillesittende arbeid (systemutvikler), samt at jeg er entusiast-gamer, så mesteparten av fritiden min går med foran pc eller tv. Kombiner dette med en aversjon mot å bruke tid på matlaging og dermed mye rask mat ala frossenpizza så har man en oppskrift på overvekt :)

Arktisk
05-12-07, 12:44
Jeg gikk på Skaldeman et par måneder i vår og så endelig at vekten gikk ned. Var sykmeldt og hadde rikelig tid til å lage mat til alle måltider.
Da jeg så skulle ut i "den virkelige verden" gikk jeg dessverre gradvis over til gamle synder. Det var ikke så enkelt å få tid til matlaging og ha på lur kjøttkaker osv. osv.
Har gjort et nytt forsøk i høst, men falt også da ut. Men jeg gir ikke opp!
Tror jeg skal vente til jula er vel over før neste forsøk starter.

Det jeg kan si, er at det virker og jeg føler etter bare noen dager et velvære uten like. Søtsuget blir borte og leting etter "noe" i skuffer og skap forsvinner helt.

Sol
05-12-07, 15:00
Hei!

Jeg er også ny, både på denne siden og med Skaldmann. Kom også over boka ved en tilfeldighet, og er godt i gang, syns jeg selv. Spiser godt og en mindre "fysen". Så hvis dette virker, er et en behagelig måte å kvitte seg med overflødige kilo på.

2,5 uke har jeg holdt på . Veide meg hver dag i uke to uten stor nedgang. Har bestemt meg for å vente med veiing til helgen, så ikke motivasjonen forsvinner. Jeg skal ta av 5-7 kilo. Har den langsomme nedgangen noe med at jeg tross alt ikke er veldig overvektig? Noen som har lignende erfaringer?

Merker jo at buksene har blitt litt romsligere rund magen, i alle fallhttp://forum.lavkarbo.no/images/icons/icon7.gif

Eva
05-12-07, 16:52
Hei til Skaldemannfolket.;)

Veldig koselig med noe testosteron her på forummet, det trenger vi - blir hurtig litt for mye hønsegård til tider.:D

Håper dere gutta vil være aktive i debatten og spørre i vei, og dele/bruke av erfaringene som oppleves/finnes her.

Lykke til! :heia:

Homer Simpson
06-12-07, 11:36
Hei igjen!

Fint å se at man ikke er alene "rookie" og mann her.

Jeg har nå holdt på i 2 uker med med lavkarbo, men har ennå ikke fått Skaldemann-boka. Føler ikke at jeg får kommet ordentlig i gang før jeg får lest den.

Sist lørdag hadde jeg gått ned 4 kg, men har gått opp 1,5 kg siden det. Har ikke spist for mye karber, men sliter litt med å få i meg nok fett.
Jeg er litt usikker på hvor mye jeg skal spise hver dag. Det sies at man skal spise seg mett og det gjør jeg. Men det er kanskje for mye likevel?
Regner med å finne ut av det hvis bare boka kommer...

Distrea
06-12-07, 11:51
Fortsatt ikke fått boka????... Da MÅ det være noe galt ett sted:confused:

Homer Simpson
06-12-07, 13:02
Fortsatt ikke fått boka????... Da MÅ det være noe galt ett sted:confused:

Tror nok de hadde glemt meg egentlig, men de skylda på at de ikke hadde boka på lager. Har purra et par ganger, og det siste de sa var at de skulle få den inn i går...
Vi får se, jeg tror det ikke før jeg får den:cool:

Veggpryd
08-12-07, 20:22
Håper du får boka di snart! :) Jeg har den nye boken også "GI-NOLL! - Boken för kvinnor som vil eta seg smala". Den boken kan jeg anbefale til menn også. Jeg tror kanskje at det er med mer grønnsaker enn til kosthold han anbefaler til menn.

Blir spennende å se hvordan det går med alle nye fremover nå! :)

windsochange
06-01-08, 03:13
Jeg er også ny, og har også svart belte i slanking...
Har gått opp og ned de siste årene, men har aldri veid så mye som nå (122 kg) Bare her jeg tør å si hva jeg veier da - menneh... :o

Håper at jeg skal klare å gå ned 40 kilo. Min trivselsvekt er på rundt 80 kg. Litt redd for hjerteproblemer, så hvis noen her inne har hatt eller har hjerteproblemer hadde det vært fint om du/dere kunne dele erfaringene med Skaldemans mat.

Grovsnus
11-01-08, 22:15
Har holdt på med Lavcarbo i ca 3 mnd. Starta på 105 og har veksla mellom 103/ 105 i denne tiden. Har vert nøye med carbene under 15 om dagen, ofte under 10. har en relativt aktiv jobb. Så det har vel ikke blitt til 30 min moderat gange hver dag. Men er ganske pumpa etter jobb. Første uka så forsvant 2 kg (vann?) Har funnet her på siden at med min vekt så bør jeg drikke ca 3 ltr vann om dagen. Har klart det den siste uka (og det er hardt når en er vant med 3 kopper kaffe om dagen, og ikke noen annen veske) Det jeg har merka størst forskjell på er at før brukte jeg en stk Lypsyl i uka, nå trenger jeg den knappt.-- Bestillte boka til Skaldemann i går kveld, nå SKAL Fa-- skapet vekk fra magen. Gir meg ikke før jeg kan se snabben, og kommer nok til å fortsette litt til. Satser på sluttvekt på 70-75. Har et bide av meg selv som "pen ung mann," 70 kg og 30 år, kikker på det hver dag og tenker "Slik SKAL jeg bli igjen.

Kenny
12-01-08, 16:10
Jeg er oxo relativt ny på Skaldeman "dietten" etter å ha sett en jeg kjenner som har gått ned over 12kg på 6-8 uker og en annen person som gikk ned over 20kg så må jeg forsøke. Ganske utrolig å se den forskjellen på de som har gått ned så mye bare ved å spise fett og kjøtt, og noe sopp/salat/paprika og ved en liten anledning en liten cherry tomat ;)

Ignite
13-01-08, 18:39
Melder meg på her jeg også. Mannlig nykommer som skal ned 20 kilo, alt over det er bonus :D

Ikke verdens undergang å spise luksusmat med fett, fløte og majones da, hehe.

Liten nedgang i vekt denne uka, men merker at jeg er blitt en cm smalere rundt livet - så håper trenden fortsetter.

Hyper
13-01-08, 18:54
velkommen!

elian
15-01-08, 00:22
Har et bide av meg selv som "pen ung mann," 70 kg og 30 år, kikker på det hver dag og tenker "Slik SKAL jeg bli igjen.

Ja, det kan være lurt. Jeg gjør det samme selv, bare i motsatt vei. Jeg har hengt opp den feite rævva mi på kjøleksapsdøra, og tenker hver gang jeg ser det "Hade bra, di feite ræv og kom ALDRI tilbake igjen!!" :mad:


Jeg vet ikke om jeg kan kalle meg Ny på Skaldeman. For jeg er vel egetlig ikke i gang med Skaldeman.... :rolleyes: Jeg er i ketose, og hadde planer om Atkins, som jeg vellykket har gått ned 25kilo på tidligere (2004).

men nå er jeg litt usikker på hvilken vei jeg skal ta.

HAr bestilt meg både ketolyse og Skaldeman bøkene, så vi får se hvor jeg ender hen.

Denne gangen skal jeg bare ned halvparten av det jeg tok av sist, så det burde jo gå greit :)

Grovsnus
01-04-08, 21:42
Da har jeg kovertert fra Ketolysekuren til Skaldemann. Starta på lørdag 29.03.08 med ei vekt på 105,5. SKAL ikke veie meg før mandag.
har 2 bøker av Skaldemann. Utrolig godt skrevet.
Får håpe at kg renner av like fort som jeg leste bøkene. 1 bok = 6-8 t lesing.

Rapport kommer

Mvh Grovsnus
Ha en fin dag

Antisukker
08-04-08, 22:19
Hallais!!!!!!!
Ny på Skaldeman.....har holdt på ca 3 uker, men siste uke har jeg vært i en slags krise...om dette er riktig..om jeg kan lykkes på denne maten...ikke flink nok å finne gode fettkilder..osv. Men venter på oppskriftsboka som jeg har bestilt, håper virkelig den kan gi meg det jeg trenger av ny motivasjon...de siste dagene syns jeg at jeg har spist mindre og mindre av alt. Og d er jo ik bra!! Vil jo så inderlig gå ned i vekt etter to barnefødsler..bare 13 kg før jeg er i mål, men står fast på vekta...og har stått der lenge.... Var enkelt å kutte ut negativ mat fra kostholdet mitt,men har altså vanskeligheter med å finne nok bra mat for å få følelsen av å lykkes..var kanskje enklere i urtia, da man bare kunne løpe ut og fange det man trengte for å overleve :)

GeirB
14-04-08, 15:06
Hei,

Ny jeg og. Startet prosessen 4. April med å bestille boka og samtidig kutte ut pasta/poteter og brød.

Har lest nesten hele boka og lest mye på forumet her. Føler at jeg har relativt god oversikt over prinsippene men har et spørsmål som jeg også har diskutert med en kollega:

Hva skjer med fettet man inntar i løpet av et døgn hvis engergimengden inn overstiger det man forbrenner på 1 døgn. Dvs blir det lagret eller kommer det ut på annen måte. Regner med at kroppen kun kan forbrenne en viss mengde pr. døgn uten at man får unaturlig høy kroppstemperatur eller lignende.

Ser det er mange svarevillige og tydeligvis kunnskapsrike deltakere her så jeg håper på et svar jeg kan ta med tilbake til min kollega.

Litt om meg selv:

Startet 4. April med ca. 113kg og bør vel sette med 80 som et mål men føler at allerede ved 90 har seiret.

Har ikke hatt noen seriøse forsøk på å gå ned i vekt tidligere men Diabetes II og det at medisinene fikk meg til å gå opp 5 kg relativt raskt fikk meg til å endelig ta en besluttning.

Skulle gjerne også diskutert litt blodsukker med noen som har erfaring med dette. Har målt en del siste uken samtidig som jeg har trappet ned medisineringen men føler at blodsukkeret ikke går nok ned i forhold til hvor mye karbohydrater jeg har redusert med.

Hilsen
Geir

isolde
17-04-08, 18:08
Hallo!
Her er enda en ny Skaldemandisippel!!! Jeg har holdt på i 3 uker nå. Har gått ned ca 5 kg....de gikk stort sett første uka, etterpå har det vært lite. Jeg elsker maten, føles nesten som jeg gjør noe litt deilig ulovlig når jeg tilbereder maten med fløte og rømme, helfet ost og majones.....
Venter fremdeles på denne litt euforiske følelsen da, merker ikke noe til at jeg er i så mye bedre form. Tvert imot har jeg fått en del smerter i leggene når jeg reiser meg....litt rart for jeg har faktisk holdt på med regelmessig trening over ganske lang tid. Nå synes jeg ikke jeg orker nesten noen ting.....Likevel - jeg skal holde ut.....

Veggpryd
18-04-08, 00:46
Isolde: Jeg hadde også smerter i leggene i begynnelsen. Er det litt sånn leggkrampe-smerter? Leste at man kunne ta magnesium for det og tok det i noen dager, men det gjorde krampene bare verre.

Så leste jeg at det kunne komme av at man drakk for lite vann (væske), og det hjalp. Når jeg får leggsmerter nå, blir jeg minnet på å få i meg mer vann (fun light) og det hjelper nesten med én gang. Er litt slapp med å huske på å drikke.

Stupedama
18-04-08, 01:34
Tror magnesium er viktig for det er en av mineralene som blir skylt ut av kroppen når vann drives ut. Leggkramper og støle muskler har visst med magnesiummangel å gjøre. Evt for lite karber. Eller som du sier, Rubens, vann!

Men jeg fikk nye dager da jeg skjønte at man må ta magnesium om kvelden! Ikke om morgenen. Man blir trøtt og dorsk i hjernen av dem :)

isolde
19-04-08, 16:53
Isolde: Jeg hadde også smerter i leggene i begynnelsen. Er det litt sånn leggkrampe-smerter? Leste at man kunne ta magnesium for det og tok det i noen dager, men det gjorde krampene bare verre.

Så leste jeg at det kunne komme av at man drakk for lite vann (væske), og det hjalp. Når jeg får leggsmerter nå, blir jeg minnet på å få i meg mer vann (fun light) og det hjelper nesten med én gang. Er litt slapp med å huske på å drikke.
Hallo og takk for tips Rubens.....jeg tar magnesium, har kjøpt full pakke av ketolysekuren og der er det med en bx med magnesium. Man skal ta 1 tbl. på kvelden (200 mg), mulig det er for lite, ve ikke....Synes også jeg drikker mye vann, men skal bli mer bevisst og måle...som sagt, kjempeglad for tips.....;);)

Bodom Babe
06-05-08, 17:38
hei :)
eg er ny på Skaldemann :)

føler meg egentlig litt utilpass på eit slikt forum, det har seg slikt at eg skal gå opp i vekt, ikkje ned.
så det blir kanskje eit litt uvanlig innlegg her, men eg forsøker nå fordet :)

eg begynte vell egentlig med skaldemann fordi kjæresten min begynnte...
han vil gå ned rundt 25 kg, fra 115 til 90.
eg har ikkje lyst at han skal gå ned så veldig mykje meir, kan jo risikere at hele den deilige mannen forsvinner jo! hehe...
men på grunn av mye hjerte -og karsjukdommer i familien, så vil han/me gjere noko med helsa hans.

me har ikkje holdt på lengre enn litt over 1 uke, men DU VERDEN så kjæresten min har gått ned i vekt... er nok bare vatn som har forlatt kroppen, men han har gått ned 6 kg på ei veke :D *så stolt*
så nå er det bare 19 kg igjen til målet...
men håper bare ikkje vekt reduksjonen fortsetter med et så høgt tempo hele tiden, han har ikkje så lyst på å bli for slapp i huden.

eg har ikkje merket noko endring på vekten, verken opp eller ned...
mitt mål er å gå opp rundt 6-7 kg...
noe eg har slete med lenge nå.
gjekk ned nesten 10 kg når eg var syk over en lengre periode..
og med tanke på at eg bare vegte 67 kg, og syntes eg var litt for tynn da (er ganske høg, nesten 180), så blei det bare verre når kiloene raste uten at eg kunne gjere så mye for å stoppe det.
så eg håper eg kjem meg opp i litt meir normal vekt.
har krabbet meg opp til 61 kg no, og håper skaldemann skal hjelpe meg :)

digger vertfall denne måten å spise på :D
eg hadde aldri klart meg uten bacon og rømme, hihi..

Bathory
07-05-08, 13:28
Hei! Har akkurat fått høre om dette kostholdet, og tenkte jeg skulle gå ned "noen" kilo ved å bruke den.

Håper dette går fint!

Bathory
07-05-08, 13:30
hei :)
eg er ny på Skaldemann :)

føler meg egentlig litt utilpass på eit slikt forum, det har seg slikt at eg skal gå opp i vekt, ikkje ned.
så det blir kanskje eit litt uvanlig innlegg her, men eg forsøker nå fordet :)

eg begynte vell egentlig med skaldemann fordi kjæresten min begynnte...
han vil gå ned rundt 25 kg, fra 115 til 90.
eg har ikkje lyst at han skal gå ned så veldig mykje meir, kan jo risikere at hele den deilige mannen forsvinner jo! hehe...
men på grunn av mye hjerte -og karsjukdommer i familien, så vil han/me gjere noko med helsa hans.

me har ikkje holdt på lengre enn litt over 1 uke, men DU VERDEN så kjæresten min har gått ned i vekt... er nok bare vatn som har forlatt kroppen, men han har gått ned 6 kg på ei veke :D *så stolt*
så nå er det bare 19 kg igjen til målet...
men håper bare ikkje vekt reduksjonen fortsetter med et så høgt tempo hele tiden, han har ikkje så lyst på å bli for slapp i huden.

eg har ikkje merket noko endring på vekten, verken opp eller ned...
mitt mål er å gå opp rundt 6-7 kg...
noe eg har slete med lenge nå.
gjekk ned nesten 10 kg når eg var syk over en lengre periode..
og med tanke på at eg bare vegte 67 kg, og syntes eg var litt for tynn da (er ganske høg, nesten 180), så blei det bare verre når kiloene raste uten at eg kunne gjere så mye for å stoppe det.
så eg håper eg kjem meg opp i litt meir normal vekt.
har krabbet meg opp til 61 kg no, og håper skaldemann skal hjelpe meg :)

digger vertfall denne måten å spise på :D
eg hadde aldri klart meg uten bacon og rømme, hihi..


wow, 6 kg på en uke ? hva spiste han da av mat ?:)

Bathory
07-05-08, 13:34
Jeg er også ny, og har også svart belte i slanking...
Har gått opp og ned de siste årene, men har aldri veid så mye som nå (122 kg) Bare her jeg tør å si hva jeg veier da - menneh... :o

Håper at jeg skal klare å gå ned 40 kilo. Min trivselsvekt er på rundt 80 kg. Litt redd for hjerteproblemer, så hvis noen her inne har hatt eller har hjerteproblemer hadde det vært fint om du/dere kunne dele erfaringene med Skaldemans mat.

Hei ! da ligger vi likt :D hehehe, har ca 40 kg jeg vil ned, ser jo at folk går ned i hytt og pine, 6kg på en uke, det er jo farlig mye, gleder meg til å begynne!!

Bodom Babe
07-05-08, 14:41
wow, 6 kg på en uke ? hva spiste han da av mat ?:)

egg, bacon, kjøttdeig, rømme, fetaost, majones, løk, purreløk, ost, koteletter, ytrefilet av ett eller anna..
og masse krydder...
da eg kommer på i farten vertfall..

blei ganske overraska selv, trudde ikkje han skulle gå ned SÅ mye på så kort tid, spesielt med tanke på at han skjeiet litt ut eine dagen.. me var i komfirmasjon og der er det kaker.... han liker kaker :p hehe..

me har prøvt litt fra skaldemann si oppskriftsbok..
verdt å sjekke ut :)

Bathory
07-05-08, 14:46
egg, bacon, kjøttdeig, rømme, fetaost, majones, løk, purreløk, ost, koteletter, ytrefilet av ett eller anna..
og masse krydder...
da eg kommer på i farten vertfall..

blei ganske overraska selv, trudde ikkje han skulle gå ned SÅ mye på så kort tid, spesielt med tanke på at han skjeiet litt ut eine dagen.. me var i komfirmasjon og der er det kaker.... han liker kaker :p hehe..

me har prøvt litt fra skaldemann si oppskriftsbok..
verdt å sjekke ut :)


herlig, har begynt i det små, boken er på vei :D gleder meg til å begynne skikklig, men allerede føler jeg meg bedre, uten karbohydrater!

Svein L
09-06-08, 12:07
Heisann

Har begynt med denne skaldeman tankegangen i ett håp om og deise ned en sånn 10 -15 kg (mer hadde vært fint da) bestilte bøkene og håper og få de i dag. Har lest litt om dette på nett og er selvsagt glad i god feit mat :-) begynte som sagt på torsdag og maule usunne ting, i dag er det mandag og har fjernet 6 kg på kroppen... skjønner ikke at det går ann, mye vann ja men seriøst??? Får håpe det står noe oppklarende i disse bøkene... er dette normalt ?

krølle
15-06-08, 15:21
Hei. splitter nytt medlem her og ny på Skaldeman.
Godt det er flere her, for jeg føler jeg trenger litt hjelp til å komme ordentlig i gang.
Motivasjonen er stort sett der...men mangler fantasien til å finne maten jeg bør spise.
Trenger sårt tips til bra måltider som frister og smaker:)
Har skaffet meg "GI-null" boka og startet å lese. Men vanskelig å komme igang siden jeg er usikker på maten. HJELP!!!

Har store håp om at dette skal funke. Ser jo her at kiloen raser av hos dere alle:D
Målet er i førsteomgang ned mot 70 kg. ca 20-25 kilo mindre.. Og ned til et MYE bedre liv:)!!!!

Araya
26-06-08, 12:01
Hei, jeg er ny!

Nå har jeg lest Atkins, Spis deg sukkerfri og Spis deg ned i vekt. Skaldeman er vel den retningen jeg føler mest for. Leste boken igår, og vil nok lese den flere ganger.

Jeg veide 75,4 kg ved "starten" for litt over en uke siden. Første delmål er å komme under 70 kg, deretter 65 osv. Har 60 kg som en pekepinn, er omtrent der jeg håper på å havne. Men aller mest vil jeg har mer energi og glemme hvordan det er å ha magetrøbbel. Nå ligger jeg på sofaen som et slakt etter 8 timers arbeidsdag. Det er fælt!!

Ulva
15-07-08, 23:44
Eg e ny, dog litt skeptisk, men eg ønsker meir enn alt å gå ned i vekt, for eg ønsker meg barn og sånn som ting er no, får vi ikkje det til, pga av min overvekt.

Eg bestilte boka i går og begynnte nedkuttinga av karbohydrater i dag, kjem til å bli tungt men klarer eg å gå ned dei 30-35 kg eg er overvektig så kjem det til å være så verdt det:)

Distrea
16-07-08, 01:19
Eg e ny, dog litt skeptisk, men eg ønsker meir enn alt å gå ned i vekt, for eg ønsker meg barn og sånn som ting er no, får vi ikkje det til, pga av min overvekt.

Eg bestilte boka i går og begynnte nedkuttinga av karbohydrater i dag, kjem til å bli tungt men klarer eg å gå ned dei 30-35 kg eg er overvektig så kjem det til å være så verdt deg:)

krysser fingre for deg! Lykke til :blomster:

Veggpryd
16-07-08, 18:25
Eg e ny, dog litt skeptisk, men eg ønsker meir enn alt å gå ned i vekt, for eg ønsker meg barn og sånn som ting er no, får vi ikkje det til, pga av min overvekt.

Eg bestilte boka i går og begynnte nedkuttinga av karbohydrater i dag, kjem til å bli tungt men klarer eg å gå ned dei 30-35 kg eg er overvektig så kjem det til å være så verdt det:)

Det kan være vanskelig å kutte karber de første dagene/første uka. Kroppen skriker etter karbohydrater til den har blitt vant til normal mat (fet, proteinrik mat).

Men, det er ikke så vanskelig når man begynner å merke de gode helseeffektene av lavkarbo! :) Lykke til! Dette klarer du fint! :klem:

Ulva
16-09-08, 21:11
Tusen takk :)

Begynnte første uka i august og gjekk ned 5 kg, i slutten av august blei eg syk og havna fort inn i trøstespising av karbohydrater igjen, men nå har eg blitt friskemeldt av legen(det var ikkje så alvorligt som det først såg ut til) og begynnt på skaldeman igjen.
Eg har snart gått ned det eg gjekk opp i trøstespiseperioden, har fått meg nye joggesko i dag, så nå er det ingen unnskyldning for å ikkje gå på tur lenger. Er deiligt å endelig ha begynnt på an igjen, sjøl om eg har veldig lyst på eplekake, av alle ting :p

Grovsnus
16-09-08, 23:49
Lovte dere en rapport 01.04.08. Her kommer den:
Må si det ikke har gått som forventet, Ligger stadig rundt 105. men maten er god (og feit)
Har en tråd som heter "Matmengde" der ettelyser jeg "store gutter" som kan tipse om matmengde.
Fint om noen her inne kan hive seg på og tipse iveg.
Skaldemann sier han spiser 2-3 måltider om dagen. Det holder for meg også de fleste dager. Sukkerspiserne spiser jo 5-6 ganger om dagen for å holde forbrenningen oppe, men det trenger vel ikke vi??????????

Mvh Grovsnus
Ha en fin dag

Veggpryd
16-09-08, 23:53
Tusen takk :)

Begynnte første uka i august og gjekk ned 5 kg, i slutten av august blei eg syk og havna fort inn i trøstespising av karbohydrater igjen, men nå har eg blitt friskemeldt av legen(det var ikkje så alvorligt som det først såg ut til) og begynnt på skaldeman igjen.
Eg har snart gått ned det eg gjekk opp i trøstespiseperioden, har fått meg nye joggesko i dag, så nå er det ingen unnskyldning for å ikkje gå på tur lenger. Er deiligt å endelig ha begynnt på an igjen, sjøl om eg har veldig lyst på eplekake, av alle ting :p

Så fint Ulva! Da er du igang igjen! :4klover: :)

isabella
07-10-08, 08:55
Hei alle sammen!

Startet på Skaldemann for en uke siden, og har brukt uken til å lese mange inspirerende og nyttige innlegg! Flott forum !!

Er ikke ny i lavkarbo verden - har hatt en runde med Atkins for noen år siden.
Da var det ren slankekur, som etterhvert gled ut i sanden, eller rettere sagt i midjen... Forskjellen denne gang er at jeg ser på det som en kostholds endring som
skal vare.

Har 2 bøker av Skaldemann som er blitt lest og nå brukes som oppslag.

Min kropp trives ikke med mye karbo, har visst det lenge, men dessverre har jeg ikke lyttet til kroppen.

Første uken har vært en omstilling. Startet mandag og visste at fredag skulle vi til venner og kose oss med mat og vin. Vurderte å vente til etter festen, men tenkte at
dersom jeg skal kunne leve med dette kostholdet hele livet, vil jeg etterhvert komme opp i slike situasjoner. Spiste god mat, men holdt meg unna ris. Heldigvis en kyllinggryte med rømme og creme fraiche saus uten jevning (heldig med den!!)og salat som tilbehør. Men det ble en del vin ja.... Lørdag var det lavkarbo igjen. Var veldig spent på veiedagen igår, men var gått ned nesten 2 kg på denne uke og er fornøyd med det!!!!!!!

Gleder meg til fortsettelsen.

Målet er - 20 kg for så å kunne holde meg stabil.

Ha en strålende uke alle sammen.

Fungus
20-11-08, 11:43
Hepp, Jeg er ny her og er Karboholiker... Er det ikke slik vi skal starter ? :p

Har vært på slankern endel ganger før, sykehusdietten, pastadietten, ingentingdietten, men den jeg hadde best suksess med var en variant av Atkins. Dette er vel nå en 5-6 års tid siden, og jeg hadde på den tiden ikke hørt om Skaldeman. Men varianten som jeg og en kompis laget, er skremmende lik det som Skaldeman anbefaler (tror jeg), har ikke fått boken ennå.

Gikk ned 25kg på ett halvt år, og var på fylla omtrent hver helg (sprit).

Nå er jeg stillesittende it-mann, og gamer på fritida, også familie-mann innimellom. Så fysisk aktivitet er mer som 0, men eting av mat og snop, er mer som 100.

Tipper jeg ligger på 110kg nå, har ikke vært på vekta på noen måneder. Målet mitt er 90kg. Har ikke satt noe tidspunkt ennå, selvom jeg vet det er mange som anbefaler slikt.

Er blitt litt rusten i kantene med åra, men studerte ivrig glykose prosessen, forbrenningsprosessen også videre, tidligere. Forhåpentlig kommer det tilbake i hodet snart, slik at jeg kan bidra med en skvett her på forumet.

TIPS:
Til dere som er helt nye med dietter basert på fett og protein (les: kjøtt og slikt), så vil jeg anbefale dere. Ikke kjør hardcore, da ødelegger dere mye for dere selv senere. Jeg levde en lang periode på løvbiff med ost, nå får jeg omtrent brekninger bare av å tenke tanken. Så prøv å variere, selvom det er vanskelig.
Ett annet tips, Alt "crappet" dere putter på, for å variere, og for å friske opp, gi litt smak, også videre, = not good. Dette inkluderer også ting som rømme, selvom vi er avhengig av å bruke rømme. Primærandel av etthvert måltid skal være mest mulig rent fett og protein, og minst mulig karbo.
Eksempel:
Seterrømme
Næringsinnhold per 100g
energi 1381 kJ (335 kcal)
protein 2,2 g
karbohydrat 2,9 g
fett 35,0 g

Og husk, in the end of the day, er det "antall kcal inn vs antall kcal ut" som er nøkkelen. spiser du 5000kcal rent fett og protein, og brenner 2000kcal den dagen, ja så har ikke kroppen noe magisk måte å trylle vekk de siste 3000kcal på, utenom avføring. :cool:

Edit: Glemte en ting., Vitaminer og mineraler. Regner med Skaldeman har nevnt noe om det, men vitaminer og mineraler er jo grunnsteinene i hele maskineriet vårt, de små delene. Så det er ganske viktig å ikke gå tom for ett "tannhjul".

fettoter`n
09-02-09, 13:46
Hepp...
Ny og ny fru Blom.... Ja, ny på forumet, men ikke på skaldemans... tok en kur i 2007 og gikk ned 7-8 kg... la på meg 15 siste året... Veide 115,7 den 5.1-09, og har som mål å nå 90 kg i første omgang.(1.86 høy)..... Startet 5.1-09... har gått ned 10 kg på 5 uker... fornøyd og uproblematisk... tar mulitivitaminer og krom-tilskudd i tillegg... Meget bra forum til både inspirasjon og kunnskap/tips...

LaVidaE
20-03-09, 16:02
Hei, ja, da er jeg på runde 2 av Skaldeman... gikk ned 9kg forrige gang.

Jeg er super inspirert av den nye (for meg) boken: GI-NOLL.

Jeg har hold på 2uker og føler meg fantastisk!!!
Nesten euforisk den 1.uken, litt bedre denne uken.
Energi nivået er 200% bedre allerede, med alt sukkeret ute av min stakkars belastede kropp.

Jeg synes kansje boken er litt uklar, så jeg lese den igjen med lupe denne gangen.

Håper på å finne flere gode oppskrifter uten grønnsaker, men med kylling og fisk.

troya
06-06-09, 14:33
Hei
Er ny på Skaldemans dietten. Som med tiden skal bli min nye livsstil.
Begynte for to uker siden, og den første uken fikk jeg en kjempe start. Gikk ned 5 kilo. uke nr to har ikke vert fult så effektiv, siden vekten står litt stille, går opp og ned ca 500gr.
Etter mye lesing her inne på forumet har jeg kommet frem til det at jeg sikkert spise for lite fett og for lite mengder mat. Matlysten har minsket helt utroligt mye, føler jeg av og til må tvinge i meg mat.
Leste her i en tråd at man kan kjøpe coccos fett på helsekosten og bruke den både i matlaging og som feks i te. Lurer på hvor mye coccos kan/bør man bruke i løpet av dagen for å dekke fettforbruket?
Noen med gode råd?

magan
13-06-09, 12:11
jeg er ikke ny på forumet,men på skaldeman!

er spent på dette, går mot all fornuft dette her,hehe..

sitter å spiser omelett med fløte,rømme og gambozola-ost... helt merkelig...
skal ned omtrent 20kg. har tidligere gått ned masse på lavkarbo,men da var også mindre kalorier og fett..
dette blir spennende! kjempegøy å høre historiene til dere som har gått ned masse!

Chantelle
16-06-09, 22:28
Hei
Jeg er også ny på Skaldemann. Har fulgt Optimal Ernæring i 3 mnd nå.Før det fulgte jeg steinalder/fedon i 1 år.

Etter VEKT-OPPGANG på 8 kg (på 8 uker), går jeg nå til streng Skaldeman for å se om jeg kan få bedre resultater der. Jeg begynte på lavkarbo pga helseproblemer (og skulle ikke ned/opp i vekt) Nå har jeg helseproblemer og vekten i tillegg... :o
Jeg håper Skaldeman vil hjelpe meg:)

Momsa
04-08-09, 01:46
Håper du får boka di snart! :) Jeg har den nye boken også "GI-NOLL! - Boken för kvinnor som vil eta seg smala". Den boken kan jeg anbefale til menn også. Jeg tror kanskje at det er med mer grønnsaker enn til kosthold han anbefaler til menn.

Blir spennende å se hvordan det går med alle nye fremover nå! :)

Ny jeg også. hvis jeg kan kalle meg ny, eller i gang med en kur.. ;)
gikk på ketolyse i fjor og har holdt meg stabil i vekta. men om sommeren synder man jo.. føler meg svær og oppblåst så nå vil jeg prøve litt igjen. har kjøpt kokeboka til skaldemann, da jeg jo har litt innsikt i.o.m. ketolyse. Meeen, tru jeg burde lest ihvertfall en av de andre bøkene hans! ser dere nevner begge her, er det noen som har forslag til hvilken som er best, ned i vekt eller gi-null? trenger jeg strengt tatt 3 bøker, liksom?
foreløpig tar jeg det hele litt kuli, og er stolt over å ha droppa brød osv denne uka, kun spist skaldemann-mat. tror jeg da.. ;)

Lykke til alle sammen! :)

Homer Simpson
04-08-09, 14:17
Jeg vil anbefale "GI-null". Det står omtrent det samme der som i den første, bare mer systematisk og ryddig. I den første boken er det veldig mange gjentagelser

totteline
06-08-09, 09:21
jeg er ny her inne:)
Har prøvd litt ketolyse tidligere, men synes Skadman er mye bedre:rolleyes:
gikk ned 13 kg her tidligere i år, men etter ett opphold og ferie og masse feilspising så er jeg nesten tilbake på det sammen som jeg startet på igjen.
Men så starter jeg med friskt mot og regner med at kg forsvinner sakte men sikkert av:D

Maten er jo bare helt nydelig, men har funnet ut at det er viktig med variasjoner for ikke å bli lei. Men kokeboken er jo bare helt topp:D

LaVidaE
07-08-09, 10:10
Jeg vil anbefale "GI-null". Det står omtrent det samme der som i den første, bare mer systematisk og ryddig. I den første boken er det veldig mange gjentagelser

Og ikke minst at det faktisk er oppskrifter i boken!!!!
Jeg synes boken er råbra, ettersom du kan velge hvor fort du vil ned i vekt etter antall gram karbo du spiser pr måltid og pr dag.

Anbefales av meg også!!!!

lavt stoffskifte
23-09-09, 18:47
Hei :) jeg er også ny på skaldeman og er veldig spent på hva dette kan føre til av vektnedgang. men jeg lurer litt på mengden mat?? spis til du er mett står det.. men det er vel noe med at man må føle seg litt frem kanskje.. I går spiste jeg til jeg var mett rundt lunsjtider og ble ikke sulten igjen.. Tenkte at jeg må vel få i meg noe, men resultatet ble jo at jeg følte meg stappmett etterpå. Spiser dere ikke mer den dagen dersom dere ikke er sultne, selv om dere bare har fått 1 måltid? Har aldri vært så mett i mitt liv...
Å være "fysen" er jo noe annet enn sult.... :)

Rottis
24-09-09, 09:14
Jeg startet på dette for litt over en uke siden. Har ikke sett den store førstegangsnedgangen helt enda.. Men jeg har ikke gått opp heller!

Er straks ferdig med "hovedboka" til Skaldeman, syns igrunn den er litt lite oversiktlig, og jeg sitter mer igjen med "eh.. hva?" enn "aha!". Har bestilt boken GI-NULL og håper den skal klare litt mer opp. Inntil videre teller jeg karbs, spiser fett og sjeldent. Jeg liker det, samboern liker det. Håper jeg ser resultater snart.

Føler meg ikke særlig oppblåst (gjorde ofte det da jeg kombinerte karbs og fett tidligere) og har heller ikke merket det store suget etter karbs. Hadde en dag i forrige uke, men jeg har ikke følt meg "borte" slik som Skaldeman beskriver.

kiwo
04-12-09, 09:29
Jeg har kun lest boka "spis deg slank", bør jeg lese den GI null boka også?

Homer Simpson
04-12-09, 12:22
Jeg har kun lest boka "spis deg slank", bør jeg lese den GI null boka også?
Hvis du skjønte prinsippet etter å ha lest den første boka så behøver du ikke lese "GI null". Men den er ryddigere og kanskje litt mer forklarende enn "Spis deg slank", så den kan trygt anbefales. Mener å huske at det var noen oppskrifter der også, men i så måte er vel oppskriftboka hans bedre (har ikke lest den selv).

Råååsa
04-12-09, 14:57
Jeg er ny her, var hos legen i går og han anbefalte boken "GI-null", så nå er boken bestilt og jeg skal da prøve dette!
Skal tilbake til legen før jul og skal veie meg der...spennende! :)

kiwo
04-12-09, 15:25
Jeg er ny her, var hos legen i går og han anbefalte boken "GI-null", så nå er boken bestilt og jeg skal da prøve dette!
Skal tilbake til legen før jul og skal veie meg der...spennende! :)

velkommen og lykke til. :)
Det er overraskende lett å følge dette opplegget. Og her inne har jeg fått masse tips, så det anbefaler jeg å bruke flittig.

kiwo
04-12-09, 15:27
Hvis du skjønte prinsippet etter å ha lest den første boka så behøver du ikke lese "GI null". Men den er ryddigere og kanskje litt mer forklarende enn "Spis deg slank", så den kan trygt anbefales. Mener å huske at det var noen oppskrifter der også, men i så måte er vel oppskriftboka hans bedre (har ikke lest den selv).

Har oppskriftboka, men har ikke brukt den så mye. Lagde gode karbonadebiffer med ost inni i går. Veldig godt. Får prøve å bruke den litt flittigere.

Råååsa
04-12-09, 16:25
Føler jeg henger litt i intet her nå, da jeg ikke vet noe om hva jeg skal spise eller ei....kan jo ikke sulte før boka kommer heller....:o

Forslag?

kiwo
04-12-09, 23:30
Føler jeg henger litt i intet her nå, da jeg ikke vet noe om hva jeg skal spise eller ei....kan jo ikke sulte før boka kommer heller....:o

Forslag?

Det viktigst er å kutte ut karbohydratene. Dvs å kutte ut brød, mel, sukker, potet, pasta, ris etc.
Så er det bare å kose seg med de feite varene.
Jeg spiser eggeomelett nesten hver dag. Lager av 4 egg og 4 ss. fløte, litt bacon og ost som jeg legger inni omeletten.
Dette holder til både frokost og lunsj.
Middag er f.eks et par koteletter som jeg kutter i biter og steker i olje og meiersmør (det stekes omeletten i også:) og har i litt fløte og creme fraishe. Steker gjerne litt sopp som jeg har i denne gryta, og smaker til med krydder og hvitløk etc. Smaker veldig godt.
Det er rett og slett bare fantasien som setter grenser for hva du kan spise.
Lykke til :)

Råååsa
05-12-09, 11:56
Da får jeg gå til innkjøp da...og dette skal man gå ned av...guri er jeg kommet til himmelen tro?!!!!:D

Imse
05-12-09, 12:14
Føler jeg henger litt i intet her nå, da jeg ikke vet noe om hva jeg skal spise eller ei....kan jo ikke sulte før boka kommer heller....:o

Forslag?
Begynn med å spiser 100-200g kjøtt med en del fett i til alle måltider og ca 3 g kabrer fra grønnsaker som vokser over jorda..
Jeg tar feks en biff( den er det lite fett i) eller kyllingfileet og da spiser jeg med fløtesaus: Ta opp kjøttet fra panna, slå i litt vann så alle godsakene løsner, evt ha i mere smør om du ikke har stekt i nok( obs SMØR, ikke margarin el.l, det skal stå SMØR på pakka) og ha i et par ss rømme( rørosrømme inneholder 1.5g karber mot 2.9 på tine sin seterrømme), kok inn sausen. Dersom den skiller seg er det pga for mye smør, ha i mere rømme eller fløte så blir den fin. Ellers kan du lage bearnaisesaus, det finner du oppskrift et sted på forumet her, søk;)

Råååsa
05-12-09, 12:59
Det var knall med omelett med meieriSMØR! ;) Kjøpte rett da skjønner jeg! :)
Mannen dåna nesten da jeg fortalte ham hva jeg skulle spise i sta...hehe og det går dem ned på liksom.....vanskelig å tro, men hvis man gjør det, så skal jeg ikke klage nei! :D

Vi skal ha biff i kveld med bærne, så det skal bli godt med vanlig bærne og ikke lett! ;)

Kan man drikke cola zero, eller er det bænna?? Drikker ellers 2-3 liter vann pr dag!

Imse
05-12-09, 13:05
Det var knall med omelett med meieriSMØR! ;) Kjøpte rett da skjønner jeg! :)
Mannen dåna nesten da jeg fortalte ham hva jeg skulle spise i sta...hehe og det går dem ned på liksom.....vanskelig å tro, men hvis man gjør det, så skal jeg ikke klage nei! :D

Vi skal ha biff i kveld med bærne, så det skal bli godt med vanlig bærne og ikke lett! ;)

Kan man drikke cola zero, eller er det bænna?? Drikker ellers 2-3 liter vann pr dag!
Skaldeman sier null søtning, men jeg spiser nå litt søtning nå og da og et glass brus eller to et par ganger i måneden.

Råååsa
05-12-09, 13:07
Skaldeman sier null søtning, men jeg spiser nå litt søtning nå og da og et glass brus eller to et par ganger i måneden.
Får holde meg til vann da sjø! :) Takk for hjelpen!

beate
05-12-09, 21:35
Begynn med å spiser 100-200g kjøtt med en del fett i til alle måltider og ca 3 g kabrer fra grønnsaker som vokser over jorda..
Jeg tar feks en biff( den er det lite fett i) eller kyllingfileet og da spiser jeg med fløtesaus: Ta opp kjøttet fra panna, slå i litt vann så alle godsakene løsner, evt ha i mere smør om du ikke har stekt i nok( obs SMØR, ikke margarin el.l, det skal stå SMØR på pakka) og ha i et par ss rømme( rørosrømme inneholder 1.5g karber mot 2.9 på tine sin seterrømme), kok inn sausen. Dersom den skiller seg er det pga for mye smør, ha i mere rømme eller fløte så blir den fin. Ellers kan du lage bearnaisesaus, det finner du oppskrift et sted på forumet her, søk;)


Du Imse, hvor får man kjøpt Rørosrømme da?? :confused:

Imse
05-12-09, 22:50
Du Imse, hvor får man kjøpt Rørosrømme da?? :confused:
Jeg kjøper på MEGA og meny. Jeg aner ikke om de har den over hele landet, men hedmark og oppland har den.. Du får se etter i alle butikker;)

Råååsa
07-12-09, 11:26
Kan jeg feks bytte ut bacon med salami engang i blant i omeletten?? Slik at man ikke blir drittlei liksom! :)

Imse
07-12-09, 12:31
Jeg gjør det, men se på karboinnholdet, så det ikke blir for mye karber fra glykose;) Så lenge det er et gram eller mindre er jeg fornøyd, men ikke alle godtar det grammet.

Homer Simpson
07-12-09, 13:08
Kan jeg feks bytte ut bacon med salami engang i blant i omeletten?? Slik at man ikke blir drittlei liksom! :)
Pepperoni er også godt...

Råååsa
07-12-09, 13:24
Jeg gjør det, men se på karboinnholdet, så det ikke blir for mye karber fra glykose;) Så lenge det er et gram eller mindre er jeg fornøyd, men ikke alle godtar det grammet.
0 g karbo i salami fra norfjordeid! :)

Hvilken fløte er det dere bruker, kremfløte eller matfløte???

Imse
07-12-09, 14:01
0 g karbo i salami fra norfjordeid! :)

Hvilken fløte er det dere bruker, kremfløte eller matfløte???
Bruker ekte vare såklart. Kremfløte er den feteste og den med minst karber. Lær deg til å lese på alle matvarer FØR du kjøper.

kiwo
08-12-09, 10:06
Jeg ble også lei av å spises bacon i omeletten, og bytta til salami. Det gjorde suses :D Jeg er nok litt dårlig til å variere, og da kan man bli litt lei.

Råååsa
08-12-09, 12:03
Jeg ble også lei av å spises bacon i omeletten, og bytta til salami. Det gjorde suses :D Jeg er nok litt dårlig til å variere, og da kan man bli litt lei.
Satt akkurat å tenkte på at etter 4-5 dager er jeg allerede drittlei av omelett....må finne på no nytt altså!:rolleyes:

LaVidaE
17-05-10, 17:55
Jeg er ikke akkurat ny, men nå etter mange mnd pause, som har gått bra; jeg har bare gått opp 2kg siden desember.

Nå føler jeg meg klar for en ny runde, og satser på å holde GINoll 100% i 3mnd.
Det er det viktigste at insulinet/ bukspyttkjertelen får litt ferie den også!!!

Er egentlig overrasket at kroppen min har tålt mere karbo enn tidligere, så det er tydelig at -20kg har hjulpet kroppen min med å tåle litt mer karbo.

VakreVene
02-06-10, 09:16
Gammel kunnskap ble som ny - og bedre!!! når jeg leste GI-Null i midten av mai. 20. mai var jeg igang med å spise etter Skaldemans prinsipp. Jeg er ikke særlig systematisk i denne prosessen, og det tror jeg faktisk er en fordel. Jeg har gjennom 20 års matmisbruk og sukkeravhengighet blitt ganske så avhengig av det å kontrollere inntak, trim etc. Det å kvitte seg med denne "tvangen" vil i seg selv gi en helsegevinst, både mentalt og fysisk, tror jeg :) Føler meg ganske rolig og fin så langt - men innrømmer glatt at jeg klatrer opp på vekta med ganske stor spenning - vil jo gjerne ha målbare resultater ;) Målebåndet viser ikke store forskjellen etter to uker, så de to kg i minus er nok vann. Jeg har egen journal som heter VakreVene på vei til harmoni - velkommen innom skal dere være!

bonnie
15-08-10, 15:40
Jeg er 70 år og har vært en opp- og nedslanker hele livet, og stadig på jakt etter nye måter å gå "raskt" ned i vekt på. Resultatet er at alt går tregt, kroppen vil ikke nedover.

Leste boken til Skaldemann, hadde den liggende i 2 år før jeg begynte å sette meg inn i Lavkarbo.

Startet 1. juli, og gikk ned 1,5 kg første uken. Siden stoppet det opp. Var en uke på Finnskogtoppen fra 2. til 6. august. Der var også Skaldemann som fortalte om hvordan vi skulle spise, og vi fikk servert riktig mat hele uken. Et kjempefint opphold. Følte at det den uken skjedde noe med kroppen, men vekta hadde gått oppover vel 1 kg. :confused:

Så nå får vekta hvile frem til 1. september, og da håper jeg den har begynt å gå nedover.:full:

meatwad
15-08-10, 21:11
Rimelig ny... holdt på i 3 uker nå.
Jeg følger 50+ opplegget hans og det går faktisk over all forventning. Har utrolig lyst på grønnsaker av og til, men som regel er det en indikator på at jeg begynner å bli sulten.

Til nå har jeg gått ned 6 kg. Raser ned i vekt, og da blir det mye lettere å ikke gi etter for fristelsen.

Men er det noen som har oppskrifter de vil dele, så tar jeg i mot med åpne armer. :)
Send meg gjerne post her inne. :)

tidstyv
15-08-10, 23:01
Hei!

Jeg og min mann startet med å følge Skaldemanns kostholdsfilosofi denne uken, noe vi selvfølgelig synes er veldig spennende. Vi fikk barn for tre år siden, og la om livet ganske betraktelig fra en svært aktiv og ustrukturert hverdag, til en mer stillesittende tilværelse på landet. Dette har satt sine spor. Jeg har ikke klart å kvitte meg med de siste kiloene etter svangerskapet, og han fikk en del "sympatikilo" da jeg gikk gravid. Felles for oss begge er at det vi spiser legger seg rundt livet. Jeg er en relativt erfaren jojo-slanker, mens dette er hans første skikkelige krafttak mot kiloene.

Jeg skal ned mellom 5 og 10 kilo, mens han må ned en del mer.

Det blir spennende å se om resultatene kommer denne gangen, og ikke minst om vi klarer å gjøre dette til en livsstilsendring og ikke bare en fase.

Clockwork
19-08-10, 02:33
Etter 4,5 mnd på generell lavkarbo med hell mot Ketolyse kjøpte jeg Skaldemann-boka, og jeg er overbevist. Tenkte å prøve dette opplegget for å få fart på forbrenningen igjen, har nådd et platå den siste perioden. Utrolig inspirerende og underholdende lesning :D

Natemora
19-08-10, 23:12
Hei alle sammen!
Jeg er ny her på fornumet jeg også. For to år siden leste jeg boka til skaldemann, veide da 112 kg noe som er mye for meg som er 159 høy... etter og ha prøvd utallige slanke opplegg før dette tenkte jeg at dette er vel noe jeg også kan klare. Så nå har jeg fulgt kostholds rådene i 2 år og er nå nede i 69 kilo :) har ikke vært under 70 kg siden 1998! Deilig!!
Målet mitt er 60 kg, men uansett hvor iherdig jeg er kommer jeg ikke lenger ned... Har nemlig stått på dette platået siden januar...

Da tenkte jeg at jeg skulle melde meg inn her for og få litt insirasjon på veien ned til målet mitt.. Leser her om legg kramper og diverse.. ja hadde alt det der når jeg begynte det var direkte ubehagelig en tid, Men jeg sto han av og har aldri tidligere vært så frisk som jeg er nå. Astmaen som jeg har hatt siden jeg var barn er også borte!! Etter og ha vært et par måneder på dette kostholdet gikk jeg til lege for og få tatt noen blodprøver.... Legen ble VELDIG bekymra for kolesterolet mitt var på 10.3 så jeg ble satt på sterke kolesterol senkende medisiner (som jeg ikke tokK ) etter og ha lest hva Skaldemann sier om kolesterol tenkte jeg at jeg venter og ser han av:) Nå etter 2 år har jeg helt utmerkede kolesterol verdier. :)

Så til dere som nettopp har startet reisen mot et lettere liv! Lykke til!!!!

Dette er veien å gå, jeg vet i allefall at jeg ikke skal gå tilbake til et liv med karbohydrater.. Virkelig deilig og få leve og være frisk!! dette anbefaler jeg alle og prøve det er verd det!:)

Natemora
19-08-10, 23:36
[quote=Momsa;748771]Ny jeg også. hvis jeg kan kalle meg ny, eller i gang med en kur.. ;)
gikk på ketolyse i fjor og har holdt meg stabil i vekta. men om sommeren synder man jo.. føler meg svær og oppblåst så nå vil jeg prøve litt igjen. har kjøpt kokeboka til skaldemann, da jeg jo har litt innsikt i.o.m. ketolyse. Meeen, tru jeg burde lest ihvertfall en av de andre bøkene hans! ser dere nevner begge her, er det noen som har forslag til hvilken som er best, ned i vekt eller gi-null? trenger jeg strengt tatt 3 bøker, liksom?


Jeg vil anbefale deg GI-Null den er mest for damer. Har selv alle bøkene og har lest dem grundig har gått ned fra 112 kg til 69 :) en flott livstil endring :)
Lykke til på reisen mot et lettere liv

unaturligslank
19-08-10, 23:52
Hei!
Jeg startet på ketolyse i slutten av juli. Har ketolyseboka, atkinsboka og linberghboka. Men nå tror jeg jammen meg jeg skal gå til innkjøp av GI-NOLL også!