View Full Version : Hvordan holde seg til MINIMUM karbo?


elian
14-01-08, 00:30
Jeg er i ketose nå, følger Atkins strengt...

Jeg synes Skaldeman høres veldig interessant ut. Men kan noen fortelle meg hvordan dere kan holde dere til under 5% karbo med så mye fløte, rømme, majones osv? Det er jo en del karbo i dette hvis man legger sammen alle gramma....


Jeg faller ut av ketose veldig lett, og det kan vær 1 dl melk (4,7gram karbo) som er synderen til dette...

Synes det er vanskelig jeg... :confused:

Vi jo gjerne spise sauser osv, og da må jeg bruke fløte og sånn....

elian
14-01-08, 08:54
Ingen som kan svare meg? Om man trenger å tenke på de karbene som er i fløte, majones osv....? :)

Aline
14-01-08, 09:29
Vi sover om natta *fnis* ;)

Jeg kan ikke svare om skaldemann dessverre. har du sjekket rundt på skaldemannforumet? Mulig det står noe slags innføring her? :)

Megvel
14-01-08, 09:31
Du må seff tenke på karbene i alt du spiser! Melk er ikke lov! Bare kremfløte av feteste sort! Ikke youghurt heller. Bare lagra oster og noen få smørbare, og da i små mengder. Tell alt, få alt på bordet. Da også at du smakte om barnas spagetti var ferdiglaget, om sausen er god, bare et slikk av en is...

elian
14-01-08, 09:57
Du må seff tenke på karbene i alt du spiser! Melk er ikke lov! Bare kremfløte av feteste sort! Ikke youghurt heller. Bare lagra oster og noen få smørbare, og da i små mengder. Tell alt, få alt på bordet. Da også at du smakte om barnas spagetti var ferdiglaget, om sausen er god, bare et slikk av en is...


Ok, takk skal du ha :-)

Er det en regel for hvor mange gram karbo man skal ha i løpet av en dag på Skaldeman? Er det meningen man skal være i ketose på skaldeman?

Jeg er i ketose nå, følger Atkins. Og må holde meg under 20 gram eller så ryker ketosen...

monkey
14-01-08, 13:31
Skaldemans senaste bok heter GI-noll och i den förklarar han väldigt bra hur man ska tänka och vad man ska äta. Den är uppdelad i hur många kilo du behöver gå ner och vad du ska tänka på. Grovt sett går det väl ut på att inte äta några karbohydrater alls annat än de du ev får i dig via grönsaker. I början äter man bara kött/fisk och fett och lite grönt. Han har själv lagt in en hel del material under Skaldeman här i forumet. Du kan läsa om boken på hans hemsida http://www.skaldeman.se/. Jag kan verkligen rekommendera den! Där förklarar han sin ratio och andra begrepp i tillägg.

gunnel
23-01-08, 20:21
Hei!
Jeg er en matglad svensk kvinne som har kunnet spise nesten ubegrenset med MAT i hele mitt liv. Etter fylte 40 begynte jeg allikevel å legge på meg, da veide jeg 53, og idag når jeg er 53 år, veier jeg 65.
Ikke så mye å mase om kanskje, men jeg ønsker virkelig å ta av med 5-6 kilo, og det klarer jeg ikke. Nå har jeg startet på Skaldaman-opplegget, og har holdt på i 3 uker. Jeg gikk først ned 1,5 kilo, men misstenker at jeg har lagt på meg igjen. Nå til spørsmålet: Siden jeg er så glad i (fet) mat, og egentlig ikke har sånn veldig overvikt, kan årsaken til heller lite vektnedgang være at jeg helt enkelt spiser for mye kjøtt og fett? Jeg er ikke glad i kaker og slikt, men mat, og har kunnet spise som en skogsarbeider selv om jeg er kun 160 cm. Ikke har jeg vært superaktiv heller, selv om jeg trener 1-2 ganger i uka nå.
Hjelp! Jeg som fant superdietten tar ikke av meg, selv om jeg lett ligger på 5% karbo, eller lavere. Må også tilstå at jeg er glad i rødvin, men holder det til helgen.

Hvordan skal man beregne mengder, i boka står det jo at en skal spise seg mett, og jeg gjør jo det, men det blir altså ganske mye mat.

monkey
23-01-08, 23:32
Hej gunnel - du som svensk kan botanisera vidare hos Annika Dahlqvist eller hos Kostdoktorn. Skaldeman fungerar väl bäst på de med mycket övervikt - helst män då de har lättast att äta så mycket fett. Annika har en mer moderat modell och Kostdoktorn har sammanfattat det bra på sin sida. Han har skrivit en liten FAQ folder att skriva ut och ha i väskan som påminnelse. Men kom ihåg att om du bara har 5-6 kilo att ta av så är det svårare. Kroppen vill inte släppa de kilona.

Annika Dahlqvist (http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika)(som i veckan fick rätt att ge dessa kostråd till patienter av Socialstyrelsen) Leta i högermarginalen efter "Kostprogram för LCHF"

Kostdoktorn Andreas (http://www.kostdoktorn.se/)

FAQ om LCHF (http://www.kostdoktorn.se/?page_id=146)

Jag bjuder också på länken till Airams fantastiska matblogg (http://airamsmat.webblogg.se/) med bilder

Lycka till!!

Veggpryd
23-01-08, 23:47
Når man bare har 5 - 6 kilo og ta av er kanskje ikke Skaldeman den rette veien til vekttap. Det er et flott kosthold for alle normalvektige, bevares, men Skaldemans diett er beregnet på overvektige fra 10+ og oppover til 60+

I boken "GI-NOLL!" er det mange gode tips og oppskrifter til de som ønsker å ta av 10+ kilo, og de oppskriftene inneholder mye grønnsaker i tillegg til fett og kjøtt. En lavkarbo-diett med mye grønnsaker og litt mosjon er det han anbefaler til de som ikke har så mye å ta av.

Skaldeman anbefaler 9 gram karbohydrater pr. måltid. Det tilsvarer f.eks.:

- tre halve avokadoer (ca. 9 g kh)
- en stor porsjon gresk salat (ca. 9 g kh)
- en kjempestor porsjon spinat stuet i fløte eller kremost. (ca. 9 g kh)

Han sier videre at etter slike karbohydratorgier (som han kaller det :D ), må den øvrige maten være karbohydratfri, og det er den sjelden.